Sokkal többet kell dolgozni, mint a magyar átlagnak, cserébe jóval kevesebb pénz jár - írta a tűzoltók szakszervezete. A tűzoltók többsége nem szeretne túlórázni, hiszen a vonulós tűzoltók kötelező alap munkaideje havi 204 óra, szemben más munkavállalók 168 órás munkaidejével - írta az Egységes Tűzoltó Szakszervezet. Első körben szerintük az így keletkező túlórákat kellene pénzben kifizetni, vagy szolgálati időben elismerve, munkaviszonyba beszámítani.

(Forrás: hvg.hu, Mirabilis által)

89 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@Mirabilis: jó, hát nem a tűzoltók feladata elzavarni ezt a bűzöslopóshazudóscigánygeci bandát. Mint ahogy a tesco eladóké sem vagy mondjuk a borbélyoké sem. Bár most, hogy így mondod..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
Mirabilis. A Románoknál azért még van esély,mert ott még nem minden a vezér kezében van. Ott még lehet tüntetni,mert még független a bíróság. Ráadásul itt pont azokkal van legjobban kiszúrva akiknél nem mehet mindenki tüntetni. Csak gondolj bele mi lenne ha az egészségügyben,mindenki tüntetne. Vagy a tanárok. De ugyan így a pékek,eladók,és az összes szakma amelyik nincs megfizetve. Ott is feccölt bele valaki pénzt a szervezésekért. A Románok ráadásul egész más beállítottságú nép. Itt is megoldható lenne ha az ellenzék segítene. A nép csóró,képtelenek maguktól megszervezni bár mit is. Volt két komoly 100.000- es tüntetés 2 x is. Mire mentek vele? 10 prc alatt akárhányszáz tüntetőt kikap a rendőrség és a katonaság,ha túlzásba viszik. Sem jogilag,sem pilitikailag nem vagyunk rá kiképezve. Semmi nem megy támogatás nélkül. A Kádár rendszerben nem volt olyan sok tüntetés,de le is verték pillanatok alatt.
Desischado
@csak úgy...: Most tévedsz. Division is említést tett erről a pofátlan emelésről valamelyik hisz-ben itt fentebb.
Ezek millióért hereveréznek, a tűzoltók meg éhbért kapnak. Pedig ők az életükkel játszanak. Nekik (is) kellene milliókat hazavinni, tőlük egy lyukas garast sem sajnálnék. Gyalázat, ami ebben az orbanisztánban folyik!
karma1
@Mirabilis: Nincs kedvem vitatkozni meg Veled sem... A kemenysepro - ha szarul dolgozik, nem lelkiismeretesen, akkor hagyhat maga mogott olyan kemenyt is, vagy tuzhelyet, ami szenmonoxidot termel, amibe a kedves kuncsaft beledoglik. En erre ertettem az eletekert is felelos munkat. A IX. keruleti baratnomnel mar regen nem a foketusz hanem a katasztrofavedelem baszakodik, most eppen azzal fenyegeti, ha nem beleli ki azt a kemenyt, ami ugyan lejon a lakasaba, de sohasem hasznalja, akkor kikapcsolhatjak a gazszolgaltatast nala. Pontosan masfel millio forintba kerulne neki a mutatvany, a semmiert. Mert az elso emeleten lakik egy 5.7 m belmagassagu lakasban, es meg 4 emelet van folotte, amit szinten neki kell kifizetnie. Logika semmire sem.
Ja, kulonben meg nyugodtan haragudj ram, ha jol esik. En nem szoktam ilyen erzesekre fecserelni egy masodpercet sem. Nem en erzem magam ettol rosszul, hanem Te vagy elfoglalva gyulolkodessel.
eszegfu
@kereső: tegnap 18:55 Csak megerősitem a hsz-det!! Nem vontuk kétségbe @division "rálátását" erre a témára! Valóban csak a jogszabályi környezetet próbáltuk megtalálni pusztán szakmai szempontból, de mondhatnám érdekes "egyedisége" miatt is...sikertelenül sajnos!:(((
m73
@Mirabilis: de milyenek és kik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél