Sokkal többet kell dolgozni, mint a magyar átlagnak, cserébe jóval kevesebb pénz jár - írta a tűzoltók szakszervezete. A tűzoltók többsége nem szeretne túlórázni, hiszen a vonulós tűzoltók kötelező alap munkaideje havi 204 óra, szemben más munkavállalók 168 órás munkaidejével - írta az Egységes Tűzoltó Szakszervezet. Első körben szerintük az így keletkező túlórákat kellene pénzben kifizetni, vagy szolgálati időben elismerve, munkaviszonyba beszámítani.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Mirabilis
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@Mirabilis: jó, hát nem a tűzoltók feladata elzavarni ezt a bűzöslopóshazudóscigánygeci bandát. Mint ahogy a tesco eladóké sem vagy mondjuk a borbélyoké sem. Bár most, hogy így mondod..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
@Mirabilis: jó, hát nem a tűzoltók feladata elzavarni ezt a bűzöslopóshazudóscigánygeci bandát. Mint ahogy a tesco eladóké sem vagy mondjuk a borbélyoké sem. Bár most, hogy így mondod..
karma1
36 extra PLUSZ ora havonta az egyenlo EGY HET 5 nap/ 7 ora munkaidovel, vagyis magyaran azt jelentene, hogy dolgozzanak a rendes 40 oras munkahetukon folul meg plus 36 orat.
Igaz, ha a tokukre lampast akasztanak, akkor ejjel is tudnak siman dolgozni.
@Mirabilis: szoval tenyleg nem sajnalod oket? Nem baj, azert ok meg igy is 24/7 rendelkezesedre allnak, ha eppen kigyulladna a hazad, vagy arokba borulnal az autoddal.
Mert szamolni tudni kell, kell tudnod, hogy havonta minimum 176 orat dolgoznak (22 x 8 ora = 176 ora kotelezo munkaido, + 36 ora tulora = 212 ora/ho, es ha elosztod a 160 000 forintot ezzel a 212 oraval, akkor kijon 755 forint oraber.

Gratulalok a szocialis erzekedhez, Toled nem ezt vartam volna! Nem kell oket sajnalni, csak ugyanazt kell csinalni, amit ok: szombat-vasarnapokat, ejszakakat, karacsonyt-husvetot- ujevet vegigcsinalni - me'g erted is...

Hat most egy kicsit csalodtam Benned... A duplaja is keves volna nekik, mert ok fiatalok, csaladalapitok lennenek, vagy kozepkoruak, mar gyerekekkel, vagy eppen egy egesz eletnyi szolgalattal a hatuk mogott, talan eppen nyugdij elott...
division
@karma1: Sajnos nem csak a tűzoltók bére alacsony, hanem még nagyon sok munkakörben dolgozó embereké is, akiktől nem várható el még ekkora teher plusz jövedelmezés nélkül. Nálam is úgy van hogy a túlóráért plusz pénz jár, de nem kötelező, mégis mindig vannak akik szívesen jönnek heti 2-3 plusz órát dolgozni, akár hétvégén is.
karma1
@division: Amikor en dolgoztam itt penztaroskent, a heti oraszamom minimum volt a 40 (5 nap alatt napi 8 ora), de szivesen bementem a 5. napot is dolgozni, igaz, nem tulorakent szamoltak el, csak alapberrel, de igy is plusz penz volt.
Igazad van: es oriasi kulonbseg van az onkentesen vallalhato vagy a KOTELEZO munkaora szam kozott.
Nem olvastam egeszen vegig a cikket, de nem derult ki pontosan, hogy ez a 160 ezer most brutto vagy netto ber - ha brutto, akkor meg nagyobb szegyen a magyar allamra nezve, aki bruttoban, megvont cafeteria mellett var el veszelyes munkakorben plusz munkat.
Kulonben pedig tudom, hogy Te embersegesen bansz az alkalmazottaiddal: mikrokornyezetben ez a helyes munkaltato-munkas viszony, de a tuzoltosag orszagos es koltsegvetes-fuggo, kozalkalmazotti reteg..
papa.49
Miért baj az ha nem hagyják magukat hülyének nézni az igazi HÜLYÉK OTT ÜLNEK A PARLAMENTNEK NEVEZETT MELEGEDŐ HODÁLYBAN !!!
division
@karma1: Eddig is 204 órát dolgoztak, tehát nem az a bajuk hogy most akarják emelni az óraszámukat, hanem most kezdik úgy érezni hogy nincsenek megfizetve mindezért. Egyébként a 160 az nettó, és az kap ennyit aki még tíz éve sincs állományban, az idősebbek többet kapnak.
csak úgy....
@durbincs: nem ég a bör a pofádon? te a magyar paciens ?
csak úgy....
@division: szerinted ? te oltanád más házát ennyiért?
Nessy
A tűzoltók és a miniszterek bérét és egyéb juttatását egymás mellé téve, nem épp áldó ima jutott eszembe!
Nessy
@division: Mondd, hogy 200 ezer nettót! 1000 forintos órabér! Remek! Ezért a pénzért még napszámost sem kapni!
És egy nővér még ennyit sem. Ezt a "megbecsülést"!
Pártunk és kormányunk tényleg kitesz magáért!
Ilyenkor nehéz megállni, hogy az ember ne írja le, amit gondol. Szegény klaviatúrám elpirulna!
karma1
@division: amit en szamoltam ki, az a rendes napi 8 oras, 40 oras munkahetre pluszkent rajovo 36 ora, es ez nalam 754 forintos oraberre jott ki, 212 munkaoraval havonta. A 754 forintbol vehet 2 db orias Turo Rudit.

Ha Te ennyiert elmennel nekik dolgozni, akkor gyorsan jelentkezz, mert Teged varnak.
Egyebkent pedig nem ismerek Rad - Te mindig hires voltal a szocialis erzekenysegedrol!

Azert egy picit gondolkodj el, es probald megvedeni a kormany allaspontjat eszervekkel annak fenyeben, hogy tudod, mennyire emeltek most ta miniszterek es allamtitkarok fizeteset.
Ugye atlagban 200 000 forintTAL CSAK NOVELTEK a mar igy is millios fizeteseiket.

No comment.
karma1
@Mirabilis: Egyszerre probalnek meg valaszolni a 3-4 hozzam irt hsz-edre: ha duhos vagy rajuk mert nem allnak ki a sajat jogaikert - az a szived joga!
DE: a tuzoltok sincsenek tobben, mint a kemenyseprok voltak, akik szinten eleteket mentettek meg - orban megis szetverte a sokkal erosebb Kemenysepro Kamarat is - ok SEM tudtak magukat megvedeni egyedul!
Abban igazad van, hogy miert nem allnak ki magukert, de abban tamaskodnek, hogy pont ok szavaznanak a fideszre. A tuzoltok nagyon okos, ertelmes emberek, nemcsak fizikai tudasuk van, hogy hogyan kell kezelni egy tuzesetet, de meg egy csomo extra tanfolyamon is resztvesznek, vizsgaznak belole, mert sokszor eletmentes, elsosegelynyujtas, pszichologiai erzek es tudas is kell a munkajukhoz.
Es mint tudjuk, az ilyen kimuvelt emberek NEM orbanra szavaztak, szavaznak - na az o szavazataikat daralta be a mocskos valasztasi rendszer!
Inkabb arra a gulyasra legyel pipa - mint ahogy en is o"ra' vagyok nagyon duhos - aki ketszer is megsetaltatta az ilyen embereket, visszaelt az erzeseikkel, akaratukkal.

Nem rajuk kell pipanak lenned tehat, hanem mindazokra, akik jelenleg is pojacanak es rabszolganak tekintik a sajat nepuket.
Akik meg majd kiallnak a maguk sorsaert, azok kozott egeszen biztosan lesz tuzolto, rendvedelmis, mentos, kemenysepro, nover, rezidens, mernok - csak ezt az idot me'g meg kell varni, mert ugy latszik, a magyar meg nem erte el a szenvedesek legmelyebb bugyrat, meg tud enni egy szelet zsiroskenyeret minden nap, meg nem fagyott meg a berlakasaban, vagy a sajat hazaban, es meg mindig nem tanulta meg a szazezer forint es a 135 milliard forint kozott a nullak szamat...
division
@Nessy: @karma1: @csak úgy...: Ha azt nézem senki nem kap annyi bért mint amennyit érdemelne amennyiben közalkalmazott. Természetesen az lenne jó ha mind a tűzoltók, pedagógusok, nővérek, stb. legalább 4-500 ezret hazavihetnének havonta, de erre itt nem látok reális esélyt, sem anyagi fedezetet. Én csak karma1 számára írtam le hogy ez a nettó és nem a bruttó, mert nem volt vele tisztában. Amúgy meg én is keveslem természetesen ezeket a béreket, szóval kicsit félre lettem értve.
karma1
@Mirabilis: Engem kulon felhaborit az iromany cime is - ill. a mondatszerkesztese a cimnek - : kb. az az erzesem, hogy a cim azt sugallja, hogy "ezek a rohadt tuzoltok mit kepzelnek, hogy nem akarnak 160 ezer forintert meg plusz extra 36 orat havonta dolgozni, hat mit kepzelnek? Igy is tul vannak fizetve a NER rendszereben, oruljenek, hogy ennyit kapnak!"

Es ez egy rendkivul rossz uzenet MINDENKI fele!
Ne csodalkozzon a csuti potrohos, ha kap a nyakaba majd egy olyan tunti sorozatot, mint amit most a gerinces romanok a sajat , sokkal kevesbbe korrupt kormanyuk ellen csinalnak. Es nem tagitanak, es nem felnek attol, hogy elveszitik a munkajukat, mert tudjak, hogy egy jobb kormanynak minden munkas kezre szuksege van, es lesz munkajuk. Es oket meg ki sem vereztettek mocskos devizahitellel (fidesz talalmany, jarai zsigmond ajalnlasaval!), es meg az orszagukat sem loptak el a fejuk folul.
karma1
@division: Maskor tessek sokkal vilagosabban fogalmazni, azt a teremburajat! Nahat...:o)))) (Kulonben koszi az infot, erosen csodalkoztam volna, hogyha ezt a szitut igazsagosnak talaltad volna...:o)))) Koszi...:o))))
division
@karma1: Lehet, mégis van valamire anyagi fedezet? Komolyan mondom, ilyeneket olvasva a legszívesebben adóelkerülő lennék.
karma1
@division: tedd azt! Es jol gondold vegig, hogy vajon megerdemlik-e, es hogy Te erre szavaztal-e??? Hasonlitsd ossze azt, hogy Te mit keccsolsz ossze, embereknek adsz melot, felelosseget vallalsz ertuk es a sajat munkadert is, es mi a koszonet? A Te adodbol lopjak el ezt a penzt olyanok, akik 5 ev alatt egyszer sem szolalnak fol, viszont millios fizetest vesznek fol ezert, mentesseget elveznek, es egy csomo ingyenes elonyt elveznek, mig Te mindent leadozol.
Az a borzaszto, hogy valaki meg olyan muvelten is, mint Te, valaha kepes volt behuzni az X-et ezekre. De latom, hogy a jozan esz Nalad is kezd nyerore allni...:o))))
division
@karma1: Csak próbálnám meg elkerülni az adót:-)) Nem is vagyok olyan. Viszont szeretném már azt olvasni milyen sok utat javítanak, újítanak meg, a havi ötmillióból valaki vásároljon már létfontosságú berendezést egy kórháznak, stb. Ne hobbi vadászatra menjen el. Lesznek itt akiknek nem fog tetszeni amiket újabban írok, de ez már tényleg kezd túlmenni nálam is a tűréshatáron.
karma1
@division: Allitom - amit itt is nagyon sokan - , hogy a fideszt a okos, amde csalodott fideszesek fogjak BELULROL megdonteni, akik legeloszor ebrednek ra, hogy csak kihasznaltak oket. (egy 85 eves Mari neni Bivalycsesznek-Also zsakfalubol mindig is a fideszre fog szavazni, mert a tiszteletes ur is azt mondta, hogy rajuk kell szavaznia, meg mas partnak nincs is ott kepviselete, es hat felti a gyerekeinek a munkahelyeit is, ugyebar. Es a Bozsi utalvany egy evben egyszer, amit a CBA-ban levasarolhat, az 5 kilo rohadt krumpli meg a golyostoll is erosen a fidesz malmara hajtja a vizet...)
Es orban mar elkezdte leszalamizni az okos, ertelmes fideszeseket maga korul, akik nem most kezdtek el mar morogni a fidesz erthetetlen intezkedesei ellen...
hat rajta, legy okos, mint eddig is...:o)))
division
@karma1: Még valami: Engem rendszeresen félreértenek itt sokan, mert sokszor beszélek pl. megélhetési szülőkről, felelőtlen emberekről, akik csak sírni tudnak, tenni meg semmit nem hajlandóak. Nos ezek nem a munkájukat becsülettel végző emberekre vonatkoznak, előfordulhat hogy hirtelen be kell vinni engem vagy valamelyik gyerekem a sürgősségire, olyankor nincs idő magánorvosokra várni, és én se szeretném ha órákat kellene várni mert vagy orvos nincs vagy nővér, vagy nem érdekli őket az egész, bár hozzáteszem hogy ez egy olyan szakma ahol a lelkiismeret előbbre való sokszor mint a pénz, amit legalább tőlem meg is kapnak ha ilyen fordulna elő, csak ebből az egyszeri alkalomból nem lehet megélni.
karma1
@division: Nem hiszem, hogy talalnal olyat, akinek nem lenne szimpatikus, amit irsz.
Te eddig is dolgoztal, a politika valahol erintoleges lehetett szamodra, de nem hiszem el, hogy gondolkodo emberkent egy-egy uj adot, intezkedest nem kerdojeleztel meg Magadban, es nem gondolkodtal el azon, hogy "na, ezt most miert?"
Nem hiszem, hogy Te egy pillanatig is elhitted, hogy a nevet leirni is alig tudo meszarosnak orankent 11 millio forint keresete az tisztan megerdemelt penz, amiert megdolgozott. Csak azt nem ertem, hogy - ertelmes , gondolkodo ember leven - miert nem gondolkodtal el ezen elobb es miert nem tettel ezellen valamit - persze a sajat lehetosegeid szerint?
Mert ezeket a penzeket Toled (is) elvettek, es Toled tobbet, mint Pista bacsi 57 ezres kozmunkaberebol. Ha valaki, akkor Te es a Hozzad hasonlok erosen megkerdojelezhettek volna, hogy miert lopja el a kormany az unios penzeken tul a Te adodat is?
Remelem, sok kerdes merul fel Benned az utobbi honapok intezkedesei alapjan, es annak megfeleloen is dontesz, ha szukseg lesz ra... Nem hiszem, hogy csalodnek Benned...:o))))
division
@karma1: Igen, az egykulcsos adó elég sok pluszt hagyott nálam, talán ezért sem érdekelt annyira (vagy inkább nem számolgattam utána) végül mennyi is maradt belőle meg havonta, na meg nem tagadom, voltak és vannak is olyan dolgaik amelyekkel most is egyetértek. Nejem keresete is a duplájára nőtt, némi megbecsülést éreztem a pedagógusok iránt így (annak ellenére hogy nejem le akart fizetni legutóbb csak ne rájuk szavazzak:-)) ), de azt hiszem ez még mindig lófasz pénz ahhoz képest amit érdemelne ő is meg a tűzoltók, ápolók, stb. Néhány nagy Fidesz védő eshet nekem majd, én rájuk gondoltam, holott nem szidni meg mocskolni kezdtem őket, csak úgy érzem nagyon elrugaszkodnak fönt immáron a valóság talajáról.
karma1
@division: Tokeletesen megertelek: az ember nem akkor kezdi el szamolgatni a penzet, amikor eleg sok van belole, hanem akkor, amikor azert kell folyton szamolgatnia, hogy mit fizessen belole. Ez egy pici emberi gyarlosag - ilyenkor az emberek tobbsege elveszti az empatiajat, a szocialis erzeket, mert nem nagyon gondol bele, hogy masok VAGY esznek, VAGY szamlat fizetnek - egyszerre a kettore mar nem, vagy alig telik.Azt is elhiszem, hogy a nejednek emelkedett a fizetese, dehat o vezeto, felelos beosztasban volt, es biztosan jol is vegezte a munkajat, na meg mar gondolom O sem 20 eves kezdo.
De ha osszeveted az O duplajara emelt beret, meg akkor is alulrol nezi a berszinvonalat a nyugathoz kepest. Igenis, akitol a jovo gyermekeinek a nevelese van a kezeben, azokat tessek megfizetni a munkajukert.
adrenalink
@division: 01:16-ra Szerencsés a nejed, hogy neki duplájára emelkedett a fizetése! A tanároknak 50 %-os béremelése volt 5 év alatt, ráadásul úgy, hogy az utolsó évi részlet differenciáltan, nem bérként (a következő béremelésnél nem számít be a vetítési alapba) csak adható volt...
Jozefina
A tűzoltok lehet, hogy nem jól látják a fizetésük összegét??!! Orbán egy cikkben azt mondta hogy 65 %-al emelkedtek az átlagfizetések!!! Akkor mi van??
"az elmúlt években az átlagbér 65 százalékkal emelkedett, a tárcavezetők viszont ebből egy forintot sem láttak,"
propeller.hu/itthon/3369288-sokkolo-osszegek-orban-igy-emelte-meg-miniszterek-fizeteset
Yoda69
A tuzolto 160 ezerert az eletet kockaztatja, mig orban miniszterei 5 millioert a huvus parlamentben, barsonyszekben ulve gombokat nyomogatnak.
Eleg jo parhuzam, jol jellemzi orbanisztant.
kereső
@adrenalink: ha jól rémlik, division neje egyházi intézményben dolgozik,nem államiban.
Kookas
@papa.49: azért ne hagyd ki a tűzoltókat képviselő szar szervezetet se !
division
@kereső: Jól emlékszel, de nem 2010 óta, hanem amióta csak óvónő. Ennek ellenére utálja a Fideszt:-))
adrenalink
@kereső: 09:09-re Államiban tanító barátunk nem tudta megmondani, hogy az egyházi bértábla előtér-e az államiétól, de, ha a nejének tényleg duplájára emelkedett a fizetése, az nem csak a fityisz érdeme...
kereső
@division: emlékeztem erre egy beszélgetésünkből.Remélem vagy olyan okos,hogy ez a különbözőség nem okoz gondot nálatok.Úgy veszem észre egyébként,hogy némely dolog már Téged is elgondolkodtat.
kereső
@adrenalink: nem tudom megmondani,hogy mennyiben térnek el a bérezések, de feltételezem,hogy az egyházi fenntartású intézményekben nem kötelező az alkalmazotti bértábla használata.
eszegfu
@adrenalink: 12:49 Erős a gyanum, hogy az egyháznak nincs "bértáblája" (semmi nyomot nem találtam!). A közalkalmazotti kötelező béremelések, esetleges juttatások min. mértékét határozza meg a törvény és ezt az egyházaknak is végre kell hajtani. Vélhetően azért ezek nem vonatkoznak rájuk, mert magasabb bért fizethetnek. Olvastam, hogy az egyházi iskolákban pl. 3x annyi pénz jut 1 gyermekre, mint az államiban, vagy pl. olyan tankönyvből tanitanak, amilyenből akarnak... tehát szerintem jobban vannak "eleresztve", igy a pedagógusokra is több pénz juthat.
division
@adrenalink: @eszegfu: Ne vicceljetek már hogy nincs bértábla, ezen a hozzászóláson igazából rajtad lepődtem meg eszegfű. Ugyanaz vonatkozik rájuk is, csak ugye nejem vezető és nyelvi pótlékot is kap, amelyek szintén emelkedtek. Semmi pluszt nem kap azért mert egyházi oviban dolgozik. Egyébként én a 2010 előtti bért vettem alapul, ami netto 125 ezer volt, most meg 250 ezer majdnem. Nem védeni akarom az egyházat, isten ments, csak a tényeket akartam felvázolni.
division
@kereső: Téged kihagytalak, de fentebb leírtam hogy nincs olyan hogy össze-vissza bértábla, az emelkedés okát is felvázoltam, Amúgy igen, vannak bennem ellenérzések is lassan, otthon amúgy nincsen probléma:-))
kereső
@division: köszi,most már ennyivel is okosabbak vagyunk.
tudode
Ami elmúlt nem jön vissza TALÁN SOHA SEM:
.
Közzététel: 2011. máj. 7.
----- Pintér Sándor beszéde és kimenekítése a rendvédelmi demonstráción (vágatlan)
www.youtube.com/watch?v=kCxra3vzjl4
.
Fújhatnak HAT PÁR TOLLAT! Vásárláskor, család eltartásakor arra kell hivatkozni, hogy PINTÉR efti azt ígérte,lassan ELFOGY A REGIMENTJE, mert felkopik az álluk!
adrenalink
@eszegfu: 13:13-ra Egyházi iskolában nincs tanár ismerősöm, de amíg egy állami iskola igazgatója karácsonykor 1 szem bonbont(!) kapott a Klik-től, addig egy pestkörnyéki nemzetiségi iskolás "tanító bácsi" barátunk majdnem 1 havi bért kapott pluszban...
adrenalink
@division: 16:25-re Egy betűvel sem állítottam, hogy az egyházi intézményekben nincs bértáblázat! Csak azon merengtem, hogy ha 50% béremelést adott a fityisz az állami fenntartású iskoláknak, a nejednek hogy sikerült megduplázni a fizetését. Azt konkrétan tudom, hogy Gyurcsányék alatt a gimnáziumban az osztályfőnöki pótlék nevetséges 5ezer Ft volt, amit Orbánék nagyon helyesen kb 4xesére emeltek, de mindenki, mindig nem lehet ofő. OK, hogy nyelv, és egyéb pótlék is emelkedett, de valljuk be a többség csak az 50 %-os béremelésben részesült.
nezelodo
Majd a szeretett, és rendkívüli szakmai kvalitással bíró főnökük a Vakondi határőr elvtárs elmagyarázza nekik vagy húsz cigi elfüstölése közepette, hogy sokkal jobban járnak ha elhiszik a verdiktet, vagy szelíden rájuk gyújtja a tűzoltó laktanyát.
division
@adrenalink: Igen, én minden beleszámoltam.
eszegfu
@division: tegnap 16:15 Én azt irtam: "erős a gyanum", hogy nincs bértábla... és ezt arra értettem, hogy nincs törvény, ami ugy szabályozná, mint pl. a közalkalmazottakét. Hiszen az egyház nem állami és nem önkormányzati költségvetésü szerv, igy munkavállalóit nem tekinthetjük közalkalmazottnak. Nem lehet vállalkozás sem, akikre pedig a kötelező minimál bér vonatkozna. Ettől függetlenül az iskola kialakithatott magának egyet, mert valamihez csak kell igazodnia. De szivesen veszem és megköszönöm, ha elárulod, mégis mi alapján van bértáblájuk, ill. milyen alkalmazotti, vagy közalkalmazotti törvény vonatkozik rájuk, mert én nem találtam -- ahogy már irtam.
division
@eszegfu: Ugyanaz a bértábla vonatkozik rájuk is mint bármelyik önkormányzatira. Már leírtam hogy én beleszámoltam a vezetői és a nyelvi pótlék emelését is.
eszegfu
@division: 12:24 Értem, amit mondasz... nincs szándékomban kötekedni sem! De ezek szerint, akkor hiába egyházi iskolában pedagógus valaki, mégiscsak pl. az önkormányzaton keresztül közalkalmazotti munkaviszonyban lehet, hiszen a közalkalmazottakra vonatkozó törvény hatálya nem terjed ki az egyházi alkalmazottakra. Egyébként meglehetősen "érdekes" számomra ez a fajta jogviszony komolyan mondom! Az egyház u.is nem kölségvetési szerv, nem vállalkozás u. akkor az alkalmazottak mondjuk az önkormányzaton keresztül közalkalmazotti jogviszonyban vannak. Talán másképpen nem is lehet, mert a Nav nem ellenőrzi, helyette az egyház önkormányzati testülete az ellenőrző szerve, igy pl. a havi járulékbevallás helyességét sem tudná ellenőrizni a Nav. Kösz. a felvilágositást!
division
@eszegfu: Szívesen. Sőt még azt is leírom neked hogy itt sincs már cafeteria, semmi plusz juttatás, szóval egyházi ide vagy oda, a legtöbbet a pap és az ő baráti köre teszi zsebre, főleg amikor pályázati pénzekből mennek a nagy felújítások, az idősek otthonában meg mindenki meghal aki bekerül...Ami előnye van az egyházi intézményeknek az az hogy dől a pénz, de ezt te is tudod szerintem:-)
eszegfu
@division: Valóban, az egyházak M.o-n egy külön "kasztban" vannak, sehova sem tartoznak szervezetileg... saját magukat "ellenőrzik", ugyhogy pillanatokon belül "returt vált" a pénz...befolyik, aztán elfolyik...
kereső
@eszegfu: azért ez igy nem kicsit fura, mert ebben az esetben pl. ki gyakorolja a munkáltatói jogokat? Ki a kifizető-a munkabérek tekintetében? Ha jól rémlik,akkor az egyházi intézményben dolgozókra a MT szabályit kell alkalmazni-tehát sima munkaviszony.Vagy kreáltak egy öszvért?
eszegfu
@kereső: 13:30 Hát ezek ütöttek szöget az én fejemben is! Igyekeztem olvasni ennek megértéséhez, de igazából az egyházak számviteli rendtartásán kivül semmit sem találtam! Én ugy értelmezem, hogy van a közalkalmazotti, a vállalkozói szektor és az egyházi szektor. Mivel a Nav az egyház pénzügyeit nem ellenőrizheti, viszont a költségvetésnek érdeke, hogy a helyes járulékok kerüljenek befizetésre, igy az egyházi alkalmazottak vélhetően az önkormányzatokon keresztül vannak jogviszonyban (másra nem tudok gondolni), tehát közalkalmazottak. De ez tényleg egy valódi "öszvér", ami még több kérdést vet fel bennem! Ezen tul leginkább az, hogy ha egy orvosnak "illik" bevallani a "borravalót", akkor az egyházak a perselypénzt miért nem? Miért nem kell nekik letétbe helyezniük az éves beszámolójukat, u.ugy, mint egy civil szervezetnek? Nagyon elkanyarodtam az eredeti témától, de számomra ez is érdekes... bocs.!
division
@kereső: @eszegfu: Mindegy hogy forgatjátok már lassan ki a bérezést, semmiben nem különbözik a bértábla az előírttól. Ráadásul a hátrányos helyzetű gyerekektől az SNI - sekig mindenkit felvesznek, olyanokat is akiket más önkormányzatiba nem vettek fel. Lehet állandóan rugózni az egyházi intézményeken, de semmivel több pénzt nem tesznek zsebre mint bármelyik nem egyházi intézmény.
kereső
@division: félreértés van!!!A jogszabályi környezetet akartuk itt felderiteni,kibogozni @eszegfűvel, sikertelenül.És nem vontuk azt se kétségbe amit irtál.Miért tettük volna? Te ismered a nejeden keresztül,közvetlenül-mi csak azt találgattuk,hogyan van a kivitelezés.De ez már szakmai ártalom.
A finanszirozásról annyit- az hivatalos adat! Tehát az egyházi intézményben tanuló/ellátott gyermek fejkvóta szerinti finanszirozása a kormány részéről-ténylegesen 3x! Az elszámolás,meg a jelenlegi jogszabálykörnyezetben a közpénz felhasználásról semmilyen. Ez sem az ott dolgozókat érinti,és semmiképpen nem az ő felelősségük.Tisztelem a pedagógusokat, akik tényleg azok- sokakat ismerek!,-akár kicsikkel foglakoznak,akár nagyobbakat tanitanak. Na ennyi.Félreértésből is!
cikicakk55
Mirabilis: Valamennyire megértelek,de azért kicsit gondolj vissza a választásokra. Először is a választási törvényre,amit a Fidesz saját magának alkotott.Aztán gondol arra,hogy állítólag,2,6 vagy 2,8 millióan szavaztak a Fideszre. Ebből a számból vond ki a Határon túlélő Magyarokat( Ukrán,Román,Szerb,Horvát) vond ki a megzsarolt közmunkásokat és a megvásárolt cigányokat. Vond ki belőle a falun,tanyákon élő mélyen vallásos embereket,akiknek a misén elmondták kire kell szavazni,ha nem akarnak elkárhozni. Esetleg azokat is,akik elhitték a Fideszes Polginak,hogy kamera van a szavazófülkében és ha nem a Fideszre szavaznak,akkor a jószágállományra rászáll az állatorvosi gárda. A maradék egész biztos nem tűzoltó,nem ápolónő,nem ápoló,nem tanár. A maradék a holdudvar,azok rokonai,szomszédai. Na meg természetesen a Mészáros féle milliárdosok. Még is mit tudnának tenni a tűzoltók,a tanárok,az ápolók,meg bár ki is ebben az országban? A rendőrség,a katonaság,az ügyészség,már Orbán mellényzsebében van. Már tüntetni sem lehet,még csendben sem,mert azért is börtön jár. Nincs,érted!!!??? Semmi esélye nincs a népnek a Fidesszel szemben!!! Náluk a pénz,náluk a hatalom,a népnél meg a kötelesség minden jog nélkül. Egyetlen rohadt fegyver sincs az emberek kezében. Konyhakéssel menjenek tüntetni,vagy gyújtsák fel az egész parlamentet?
csak úgy....
@division: csúnya módon a frissen föltupírozott politikusi fizukról megfeledkeztél!00:22... azért ha valaki 5 milla körül markol föl havonta mert politikus és a tüzolytó 160 ezerért ,sokszor az életét kockáztatva...,akkor kaptya bé valaki a slaugom !
division
@kereső: Ez valóban így van, több pénz jár gyerekenként, egy SNI - s meg kettőnek számít lényegében, így érte még annak is a kétszerese jár. Feljebb már írtam hogy az egyházi intézmények valóban több pénzt kapnak (és többet is tesznek el zsebbe mondjuk a pályázati pénzekből a "felettesek"), de ezzel nincs mit tenni sajnos. Nálunk a pap ha rajtam múlna már csak harangozhatna a fejével:-)
division
@csak úgy...: A másik cikkben írtam róla, itt már nem tudom, visszaolvasni meg nincs sok kedvem:-)
cikicakk55
Mirabilis. A Románoknál azért még van esély,mert ott még nem minden a vezér kezében van. Ott még lehet tüntetni,mert még független a bíróság. Ráadásul itt pont azokkal van legjobban kiszúrva akiknél nem mehet mindenki tüntetni. Csak gondolj bele mi lenne ha az egészségügyben,mindenki tüntetne. Vagy a tanárok. De ugyan így a pékek,eladók,és az összes szakma amelyik nincs megfizetve. Ott is feccölt bele valaki pénzt a szervezésekért. A Románok ráadásul egész más beállítottságú nép. Itt is megoldható lenne ha az ellenzék segítene. A nép csóró,képtelenek maguktól megszervezni bár mit is. Volt két komoly 100.000- es tüntetés 2 x is. Mire mentek vele? 10 prc alatt akárhányszáz tüntetőt kikap a rendőrség és a katonaság,ha túlzásba viszik. Sem jogilag,sem pilitikailag nem vagyunk rá kiképezve. Semmi nem megy támogatás nélkül. A Kádár rendszerben nem volt olyan sok tüntetés,de le is verték pillanatok alatt.
Desischado
@csak úgy...: Most tévedsz. Division is említést tett erről a pofátlan emelésről valamelyik hisz-ben itt fentebb.
Ezek millióért hereveréznek, a tűzoltók meg éhbért kapnak. Pedig ők az életükkel játszanak. Nekik (is) kellene milliókat hazavinni, tőlük egy lyukas garast sem sajnálnék. Gyalázat, ami ebben az orbanisztánban folyik!
karma1
@Mirabilis: Nincs kedvem vitatkozni meg Veled sem... A kemenysepro - ha szarul dolgozik, nem lelkiismeretesen, akkor hagyhat maga mogott olyan kemenyt is, vagy tuzhelyet, ami szenmonoxidot termel, amibe a kedves kuncsaft beledoglik. En erre ertettem az eletekert is felelos munkat. A IX. keruleti baratnomnel mar regen nem a foketusz hanem a katasztrofavedelem baszakodik, most eppen azzal fenyegeti, ha nem beleli ki azt a kemenyt, ami ugyan lejon a lakasaba, de sohasem hasznalja, akkor kikapcsolhatjak a gazszolgaltatast nala. Pontosan masfel millio forintba kerulne neki a mutatvany, a semmiert. Mert az elso emeleten lakik egy 5.7 m belmagassagu lakasban, es meg 4 emelet van folotte, amit szinten neki kell kifizetnie. Logika semmire sem.
Ja, kulonben meg nyugodtan haragudj ram, ha jol esik. En nem szoktam ilyen erzesekre fecserelni egy masodpercet sem. Nem en erzem magam ettol rosszul, hanem Te vagy elfoglalva gyulolkodessel.
eszegfu
@kereső: tegnap 18:55 Csak megerősitem a hsz-det!! Nem vontuk kétségbe @division "rálátását" erre a témára! Valóban csak a jogszabályi környezetet próbáltuk megtalálni pusztán szakmai szempontból, de mondhatnám érdekes "egyedisége" miatt is...sikertelenül sajnos!:(((
karma1
@Mirabilis: Sajnos, ez szinte minden magyar hivatalos ugyintezesre vonatkozik...:o((( Nem voltal tul szerencses...:o(((((
karma1
@Mirabilis: A baratnom kemenyenek olyan huzatja van, hogy aki benez a kaminlyukon, azt berantja a huzat. A katasztrofavedelem megis azt mondja, hogy beleltetnie kell, mert kulonben hiaba nem hasznalja, (parapet gazfutese van), azert ok leallitjak a gazszolgaltatast nala.
Neki is tele van a hocipoje.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.