Engedély nélküli pénzkölcsönnyújtási tevékenység miatt 15 millió forintos bírságot szabott ki a jegybank az Altus Portfólió Kft.-re – értesült a hvg.hu.

Megbüntette Gyurcsány cégét a jegybank
Fotó: Rosta Tibor/MTI

Gyurcsány Ferenc cége a közlemény szerint mintegy 400 millió forint értékben nyújtott kölcsönt magán és jogi személyeknek is úgy, hogy ehhez nem kapott engedélyt a Magyar Nemzeti Banktól, ezért a pénzintézet azonnal hatállyal megtiltotta a vállalatnak, hogy a jövőben ilyen tevékenységet folytasson.

Az Altus Portfólió korábban három alkalommal, összesen mintegy 200 millió forint kölcsönt nyújtott a költségvetési csalással gyanúsított volt szocialista képviselőnek, Czeglédy Csabának. Az ügy miatt még januárban indult piacfelügyeleti eljárás.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Hogy is volt az a Dunakeszi házvásárlás. ( medencével) Szijjártó mester? Némi mészárosi ügyletekkel kombinálva?
Persze, majd a Polt fényt derít ezekre is. Mijt a többi havari kölcsönre...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@bencemacska: Nekem ez már magas, mint nyúlnak a lórács. Meg hát nem is kompetenciám.
Jozefina
Kuszaszem hűen engedelmeskedik ov barátjának!!?? Hogy mi lesz a vége???
Manhattan
Micsoda hihetetlenül gonosz, embertelen és igazságtalan egy ország ez, ahol mindent lehet. Szemrebbenés nélkül tönkre lehet tenni egy embert, hazugságot hazugságra halmozni ellene...
Eriksson
@karma1: tegnap 13:34
@bencemacska: tegnap 15:21
Jogellenes az engedély nélküli pénzkölcsönnyújtás - Budai Gyula - ECHO TV
www.youtube.com/watch?v=ftEyYRCsDqk
karma1
@Eriksson: echo tv - budai gyula... A gyermekem apja 52 eve , 18 eves kora ota maganvallalkozo. Nem megy neki rosszul, mernoki minosegu munkat es egyedi keszulekeket gyart, nullszerias kivitelben . A lenyeg, hogy tisztessegesen adozik, mindent kifizet. A barati korben eleg gyakran kernek tole kolcson penzt, amit persze meg is adnak : regen kiprobalt baratsagok ezek. Na nehogyma egy budaigyula mondja meg, hogy o nem adhat kolcsont a legjobb baratjanak, hogyha az ker tole 5 millio forintot?
Ne haragudj, de te ezt el is hiszed, amit a tv-ben latsz?
Eriksson
@karma1: Itt nem a gyermeked apjáról, és 5 millió baráti kölcsönről van szó. Értenéd, ha egyáltalán végignézted volna a videót.
Budainak éppen az volt a feladata, hogy az ilyen jogsértéseket felderítsen, és minden jel arra mutat, hogy ez esetben sikeresen.
A pártok finanszírozása nem baráti kölcsön, s itt ráadásul uzsorakamatra történhetett a tranzakció.
Ezek után még az is világossá válik, Gy. mivel tartja markában az MSZP-t, s az is, hogy miből tudott hatalmas összeget ajánlani Molnár Gyula Fodor senki más által nem támogatott pártjának.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.