Ketten 1,1 millió helyett mostantól 5 milliót keresnek havonta. A többiek is jól jártak.

Sokkoló összegek – Orbán így emelte meg a miniszterek fizetését
Fotó: Kovács Tamás/MTI

Közzétették a kormány honlapján, hogy mennyivel nő a miniszterek fizetése – szúrta ki a hvg.hu. Legtöbbjük bére ugyanakkora mértékben emelkedett, ketten viszont brutális emelést kaptak:

Bártfai-Mager Andrea, a Miniszterelnöki Kormányiroda tárca nélküli minisztere és Süli János paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter fizetése

havi 1.101.900 forintról nem kevesebb mint 5.000.000 forintra nő.

A kormányzat a szokatlanul nagy emelést azzal indokolta, hogy Bártfai-Mager és Süli nem politikai, hanem vagyonkezelési feladatokat lát el, ezért az ő illetményüket az irányításuk alá tartozó állami vállalatok vezető tisztségviselőinek béréhez igazítják.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes viszonylag szerény, 500 ezres emelést kap: az eddigi 1.101.900 helyett 1.633.300 forintot keres majd, az alábbi miniszterek pedig egységesen, 1.101.900 forint helyett 1.782.100 forintot kapnak majd az államtól havonta:

Nagy István agrárminiszter

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

Varga Mihály pénzügyminiszter

Trócsányi László igazságügyi miniszter

Pintér Sándor belügyminiszter

Rogán Antal kabinetminiszter

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter

Benkő Tibor honvédelmi miniszter

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere

és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter

A fizetésemelés szükségességét azzal indokolta a kormány, hogy

az elmúlt években az átlagbér 65 százalékkal emelkedett, a tárcavezetők viszont ebből egy forintot sem láttak,

mivel az ő fizetésüket 2010-ben a kormány befagyasztotta.

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
"havi 1.101.900 forintról nem kevesebb mint 5.000.000 forintra nő."
@Shikari: @durbincs: Erre mi a mai propaganda?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
"havi 1.101.900 forintról nem kevesebb mint 5.000.000 forintra nő."
@Shikari: @durbincs: Erre mi a mai propaganda?
anima
Nemzetgyilkosokról készült csoportkép.
Mond: "Csí... Életfogytiglan!"
division
@SystemError: Erre még egy valódi Fidesz párti is csak a fejét tudja csóválni, sajnos lassan én is kénytelen vagyok többször is megbotránkozni bizonyos dolgokon. Tényleg szükség van 5 milliós bérre? Az egy millió még oké, na de ennyi...
anima
Valójában Polt Péter a leggecibb, mert nem hajlandó eljárást indítani, a fideszes tolvajbanda ellen, akik bűnszervezetben (maffiamódszerekkel, visszaélve a kétharmaddal, magukra szabva törvényesítették a törvénytelenséget), meglopva az egész EU-t, kiszipolyozva, az árokba lökve a magyarokat - most meg már az óvódás gyerekeinket is el akarják hülyíteni -, merik most kereszténydemokratának nevezni magukat, akik az utolsó esélye Európának...
Anyám borogass !!!

Már egy ügy miatt is kiviláglana ennek a kormánynak, Orbánnak, és a követőinek a valódi természete, a mérhetetlenül aljas, embertelen körmönfont gátlástalansága, de mostanra már TÖBB EZER ügyük van, amit Polt Péter nem vizsgáltat ki.

Ezek egyszerűen olyan undorító gazemberek, hogy ezeket csak a legocsmányabb szavakkal lehet illetni - a világ összes nyelvében a legocsmányabb szavakkal.
human
@division: Mert biztos akkor nem korrumpálhatók (. De).
division
@human: Menjenek a francba. Fizetem azt a rengeteg adót, és akkor milliókkal emelik a saját fizetéseiket? Ez már kezd nekem is sok lenni. Nem a pénzt sajnálom tőlük, egyértelmű hogy azt a millió körüli összeget meg kell kapják, na de lassan már mindenki két milliót, sőt már öt milliót...
Desischado
De az ápolási díjat bezzeg nem akarják emelni. Pedig mi megdolgozunk érte. Rohadt, tolvaj banda!
kisrigó
Remekül kitalálták, először eltörlik a pofátlan fizetések törvényt, utána jöhet a pofátlan lóvé! Majd a pofátlan, a fizetésnél nagyobb megtakarítások! Hogy is van ez polt eftárs, ez nem gyanús? Csettint egyet a tolvaj ujjaival, és csak annyit mond (kicsit pöszén), hogy ÜGYES!
division
@Desischado: Dolgozunk mi mindannyian, tudod, belőlem nem a panaszkodás beszél, csak sokan tudjuk azt mennyit is kell dolgozni ennyi pénzért, mekkora a felelősség a vállunkon ha vállalatot irányítunk, legyen meg mindenki megfelelő bére, legyen mindig munka, stb., ezek meg a semmire osztogatnak milliókat maguknak. Nálunk úgy működik hogy van kereset, mindenki a munkájának megfelelően kapja, év végén meg van prémium, és itt senki nem jön azzal hogy a vezető kapja a legtöbbet, mert tisztában van vele mindenki hogy ki adja a munkát, kié az összes felelősség, stb. Ilyenek viszont nem lehet csak úgy hasra ütésre megtenni hogy akkor most emeljük fel az egy milliót ötre, hiszen ahhoz biztos fedezet kell, és egy üzemnek hosszú évekig kell működnie, harácsolással ez nem működne. A felsőbb urakat viszont mi fizetjük az adóinkból, amiből úgy tűnik immáron hogy ők profitálják a legtöbbet, minden másra csak csurran-cseppen hogy az átlag polgár ne mondhassa azt hogy nem csinálnak semmit.
SystemError
@division: Én még mindentől függetlenűl az az ember vagyok, aki vallaná, hogy az ország döntéshozói a döntéseik mértékéhez képest csekély, de mint magánember nagy fizetést kapjanak, de akkor már a védhetetlen gyanú is a távozást jelentse. Ez szerintem szintén kimondható, hogy ebben sem erős a fidesz. Amennyiben az arányokat nézem 1.2 - -5 milla között az pedig 400%.! Na itt érzem a pofátlanságot. Ezt sokkal erősebb mértékben emelni, mint az átlagkeresetek növekedése nem szerencsés, hogy finom legyek :)
division
@SystemError: Nem ugyanaz a minimálbért 65% - al megemelni mint a 1,5 milliót ugyanennyivel. Jobb lenne arányosan csinálni, mert a minimálbéres az emeléssel is csak éppen hogy elvan, míg az 1,5 millióból luxus életet lehet élni, azt megemelve 65% - al pedig...Nem folytatom.
SystemError
@division: Egy szónak is száz a vége. Ez már nagyon a ló másik oldala!
Desischado
@division: Egyetértek. Nehogy azt gondold, hogy a vezetői fizut sajnálom. Tőled például nem, akármennyi is, mert megdolgozol érte, és rajtad van minden felelősség. De ahogy te is írtad, ezek semmit nem csinálnak. És hidd el, hogy az ápolás kemény dolog, 24 órás meló, és nincs pihenő nap egy sem. Idegileg, fizikailag is kimerítő. És mellette vidd a háztartást, ügyintézz, meg szaladgál az orvoshoz, és még sorolhatnám. Mocsok, here, tolvaj banda, a munkáról azt sem tudják, hogy az mi. .
Yoda69
Jol teszik. Lopjak szet az orszagot amig tudjak. A magyar ember ugyis eltur mindent mint a birka.
Aztan ha majd ott tartunk ahol a torokok, akkor fogjanak mindent sorosra, es huzzanak el offshorra.
verőce21
Nagyon kellett már egy fizetésemelés, mert gátolta a miniszteri fizetés, alacsonyabb szinteken a jövedelmeket. Lassan évtizede nem volt a közszférában javítás.
Persze az ötmillió túlzás.
RonaGyuri
Még ez is sok neki, de a többihez képest

Az 5milliós indoklása az igazi lenyűgöző

A tegnap késő délutánt a médiában igazán terhelő – még a füllesztő melegtől függetlenül is – hír terjedt el: „Közzétették a kormány honlapján, hogy mennyivel nő a miniszterek fizetése ”.
Ugye alapvetően ez nem új hír, de a részletek azért így in-concreto valóban sokkolóak. A dologban három fontos momentum van:
„a jövőben a miniszterek fizetését maga a miniszterelnök határozza meg” s ezt –mármint, hogy Őfenesége pofára osztja, mintha a sajátjából osztogatná - rendelkezés mondja ki!
S ennek megvannak a következményei:
Ketten „Bártfai-Máger Andrea, a Miniszterelnöki Kormányiroda tárca nélküli minisztere, Süli János paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter” 5 millát, mondván: „az ő illetményüket az irányításuk alá tartozó állami vállalatok vezető tisztségviselőinek béréhez igazítják” Hogy ezzel a többieknél miért is nem élt Őfenesége arról nem szól a fáma.
Ahogy arról sem, hogy „Szegény Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek” miért jár egy 100-assal kevesebb, mint a többinek! Ötleteim vannak rá! =))
Cicamama55
Előkészítették a talajt ehhez a döntéshez IS, hogy törvényszerű legyen, hogy meg lehessen etetni a néppel! Más országokban ilyen döntésekkor az utcán tolonganak, tiltakoznak, őrjöngenek az emberek!
adrenalink
Remélem, hogy az 5 millióból fussa majd egy sötét színű kosztümre a nőnek! Úgy néz ki, mint egy fej kelkáposzta a varjak között... :-)
Jozefina
"az elmúlt években az átlagbér 65 százalékkal emelkedett, a tárcavezetők viszont ebből egy forintot sem láttak,"
Ezt a baromságot honnét veszik!!!??? Talán a századvég mutatta kia??!! Nem a bérüket, hanem őket kellett volna befagyasztani!!! Költsék patikára valamennyien!! Felháborító!!! Vaalószínűleg a legutóbbi gráci tartózkodás alatt döntötte el??!!
human
@division: Örülök, hogy kritizálod, bár én úgy érzem ennek oka inkább az, hogy az egodat sérti már ez a fizetési szint. Én más okból sajnálom tőlük ezt a pénzt. Csak azért sajnálom, mert nem jár vele felelősség vállalás, nincs legalább személyi következménye olyan döntéseknek amik milliárdos kárt okoznak az országnak, vagy amiről kiderül hogy a korrupciót erősíti. Maguktól kellene lemondaniuk a felelősöknek, ha már Polt Péter nem vizsgál ki semmit.
Például Szijjártónak már 2015-ben le kellett volna mondani mikor kiderült, hogy a Quaestor bedőlése előtti napon milliárdokat vettek ki a cégből. Vagy ott vannak a mindenfelé megnyitott kereskedő házak, amik tízmilliárdos veszteségeket okoztak az államnak.

Legyen magas a fizetésük, ha
- van független és működő felügyeleti szerv, azaz működik az ügyészség és a NAV,
- ha van következménye a korrupciónak, a nagy mértékű politikai melléfogásnak,
- ha vagyonosodásuk vizsgálható
akkor legyen magas a fizetésük.
human
@adrenalink: Ki akarták emelni, hogy van 1, azaz EGY darab nő közöttük.
Yoda69
@verőce21: Egy faszt tulzas! Megerdemlik.
Emeljek 10 millara, az jobban hangzik. A nep elturi ugy is.
Gauntlet
Kennétek a hajatokra! Miért nem ezzel kampányoltatok, mi !? Kígyók!
adrenalink
@human: Most, hogy jobban megnéztem a képet, így jön ki a piros-fehér-zöld nemzethy zászló:-)
Sámannus
Ország rombolásért ilyen jól még nem fizettek.
Gauntlet
Át kéne hozni pár románt hogy mi is fellázadjunk!
Clavigo
Tömjén Zsozi "viszonylag szerény,,500 ezres emelést kap"...Az 5 millás fizut már meg sem említem.. FITYMASZ-BIRKÁK,,ALATTVALÓK !! SZÍVJÁTOK LE BŐ NYÁLLAL A REGNÁLÓ QRMÁNYT,, KEGYES URATOKAT,,5 -10 KG. KRUMPLIÉRT 4 ÉVENTE,,,,,,ÉS ÉVI EGYSZERI BÖZSI-UTALVÁNYÉRT. OSZT JÓ NAPOT,,,TERMÉSZETESEN.
papa.49
Azanyját de megérdemlik az ,,egymenetest,, a nyakukra !!!
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 08:07
Gyagyás szekus román,ez eléggé sovánka volt.
Lefagyott a géped?Nem jött utasítás a párttól,vagy mi a szösz.
Még a végén kirugnak a bérbeíró,spicli állásodból.
Húzzál bele gyagyás román.
Üdv:tudod én Demke
kereső
Nem értem a felháborodást az 5 millióra emelt fizetések miatt.Amivel a kormány indokolt,az csak egy része az indooklásnak. Mivel Siklós és Bártfai-Manger vagyonkezelési feladatokat lát el,negyon fontos!,hogy ne legyenek korrumpálhatóak.Az előéletüket figyelembe véve, ez indokolt IS!És a nemzethy!vagyongazdálkodás felelőseiként a felességük is nagyobb.
Másrészt, a kormány nagyon előrelátóan megteremtette a 2019-es költségvetésben az emelések fedezetét: a szolgálati Tv.hatálya alá tartozó munkavállalók túlóradijának megszünetetésével.
Most már csak orbán viktor fizetésére vagyok kiváncsi, hogy lesz-e jövőre annyi megtakaritása abból,hogy ismét gondtalanul nyaralhasson mészáros lölö yacht-ján,és feltölthesse akkumlátorait.
JAJMÁR
@Shikari: A "nevelės" nem mindig fàj, ha pedig cėlzottan a tudatra hat, - ami nem vót addig egyàltalàn - mėg örömöt is okoz tàn, hogy lesz vėgre valamilyen. nėmelyeknėl ėszrevėtlen a vàltozàs, mert sajàt tudat se nem vót, se nem lett, csak můxik a program.
Grat.:)
JAJMÁR
Amúgy nem a magas kormànyzati fizetėsekkel van baj szerintem. Legyen. Ės legyen nekik ez elėg!
Minden körmönfont habzsiėrt kėt làbbal ki...
Akkor majd fejlődik Mo.
Clavigo
@Shikari: Te hülye vagy az ironizáláshoz...is.
Aki Én
Ellenzékben kicsit másképp látták még ezt is. Megy az osztogatás, fosztogatás ezerrel. Többek között ezért sem fideszes a nagy többség.
De a nyugdíjasoktól hálát és szavazatot várnak fél százalék emelésért, amit meg is kapnak.
Buta egy társadalom vagyunk.
Hellcat
@division: Írod: "Az egy millió még oké, na de ennyi" NEM az 1 millió sem ok...Legyen a minimálbér kétszerese a fizetésük vagy háromszorosa...ha szerintük abból meg lehet élni akkor a kétszereséből nekik is meg kell tudni. Azért kell ott ülni, hogy az országot vigyék előre nem, hogy megszedjék magukat...akinek nem tetszik az meg eltakarodhat a versenyszférába...amíg ezek a saját fizetésüket szavazgatják addig itt nem fog semmi sem javulni. Erre kéne népszavazási kezdeményezést kiírni, ezt szerintem pártállástól függetlenül aláírná mindenki...
Clavigo
@Shikari: Ez a válasz egy kicsit halványra sikeredett... Fel kéne töltődnöd agyilag,,,,a Lendvay utcában. Ne csak a csikk szedéssel legyél elfoglalva,,ha arra jársz.
kokopelli
@Aki Én: ..már 1,1 milláért is "ßopok,ny@lok,gombot varrok" volt! Mit tesznek még
rá az % millióért? Hofit kellene megkérdezni? ;-)))
Klubtag
Ha ennek az emelésnek az lenne a következménye, hogy visszaszoruljon a korrupció – akkor ezzel párhuzamosan legalább háromszorosára kellene bővíteni az ügyészséget és a nyomozó hatóságot, tekintettel az ügyek számosságára. De erről szó sincs. Orbán politikai ars poeticájában egyre több diktatórikus elem fedezhető fel, ehhez pedig jól fizetett, elvtelen kiszolgálók kellenek. Ez nem újdonság, minden önkényuralom ilyen eszközökkel operál – a királyok hűbéreseitől a Kádár rendszer politikai munkatársaiig. Orbán nem politikai zseni, szimpla utánzó, szánalmas epigon.
Majd ezért a fizetésért kérünk tőled valamit………………..olyan de ja vu…..
El kell ismerni, hogy a világ ma rengeteg kihívást közvetít, de az nem zsenialitás, ha erre hivatkozva ócska, ótvaros, leszerepelt politikai eszközrendszerrel próbál valaki hatalmat szerezni és azt megtartani.Akik pedig ebben szerepet vállalnak, azok semmilyen formában nem számíthatnak az utókor elismerésére, tiszteletére még akkor sem, ha szűken vett szakmai felkészültségük meg volna hozzá, hogy akár jót is cselekedjenek. Azt fogják kapni amit megérdemelnek. Na persze a történelmet általában a győztesek írják, de azért valahogy mindig kiegyenlítődnek az értékek, akárhányan is munkálkodnak az ellenkezőjén olyan schmidtmária-félék.
Ludmilla
nagy titkok tudói lehetnek... vajon hová vezet ez?
36
Minden ciklus elején ezt csinálják.

No, de rendben. Ennyi a fizetésük. Viszont megtiltanám, hogy a politikusi fizetésükön kívül, magán vállalkozásból bármilyen bevételük is legyen!
division
@Hellcat: Nem, az egy milliós fizetés nem sok miniszteri szinten, csak nézz szét más országokban. Hozzájuk képest kevés amit pl. egy tűzoltó vagy egy ápolónő, pedagógus, stb. keres. Minden kormány arról volt híres eddig is hogy maguknak emeltek folyton, ez alól sajnos most a Fidesz sem kivétel.
nezelodo
Hála a jó Istennek, hogy elmúltak azok a vészterhes idők, amikor az ilyen fizetések pofátlanul magasnak számítottak, és még a kirúgott közszolga is büntetőadót kellett hogy fizessen, amiért volt olyan szíves a féleszű hatalom, hogy kirúgta, és visszakérte a másik kezével adott végkielégítést.
Szerencsére megvilágosodtak, vagy csak a családi egyház felházi istene öntötte el fényességgel a bosszútól elsötétült agyukat, esetleg a Gazsi kézrátétellel otthon is gyógyított!?
nemfideszes
Normális országban Bártfai nem 5 milliós fizetést, hanem karperecet kapna vezetőszárral.
Mert azt csak egy fidióta hiszi el, hogy több 100 milliós adóhátralékot felhalmozó cégek úgy lehetnek bejelentve a tulajdonába lévő ingatlanba, hogy arról ő semmit sem tud. Még egy szaros kis BT esetében is beleegyező nyilatkozat kell az ember párjától ha közös az ingatlan ahova a cég be van jelentve...
division
@human: Nem igazán az egomat sérti, csak lassan kezdek belegondolni mennyi minden sokkal fontosabb dologra is lehetne költeni mondjuk az ilyen brutális emeléseket, amit végtére is a mi adóinkból kapnak. Lehet ésszerű keretek között emelni, persze, de nem öt millióra. Én is keresek annyit mint egy Semjén, az év végi jutalék sem kevés, csak azt ki is termeljük, az a saját pénzünk, ez meg megint a mi pénzünk...
36
Ez a baj az orvosokkal is. Dolgoznak az állami kórházakban is és a magán praxisukban is. Így tényleg elfolyik a pénz.
A kórházi orvosokat meg kellene fizetni, de tiltani kellene nekik a magánrendelést.
nemfideszes
@division: Zsótikának ez a legális, de nem a fő bevételi forrása... ebből nem igazán futna luxusvadászatokra, II. kerületi luxus ingatlanokra, több száz négyzetméteres nyaralóra, antik bútorokra stb.
lusta
Mellesleg hol a gond? Erre szavaztak a nemzethy matyar váklasztók.
Commenter
@justhpeter: :DDDD pár hónapja a parlamentben orbán határozottan cáfolta hogy megemelné a miniszterek bérét, vagy eltörölné a cafetériát, és lehazugozta az ezt firtató Harangozó Tamás szocialista képviselőt. Úgy tűnik most sem Harangozó Tamás hazudott hanem az ember aki saját bevallása szerint soha nem volt vagyonos és soha nem is hazudik. Nem sajnálnám tőlük annyira a pénzt ha az arányban lenne a jó politikai teljesítménnyel. De hát ez ilyen bel és kül gazdaság és társadalompolitika mellett lehetetlen.
nemfideszes
Az adókedvezményeket megszüntették, (nincs tovább se cafetéria, se hiteltörlesztési támogatás) a saját fizetésüket pedig milliókkal megemelték... az agyhalottak meg (verőce, shikari) bőszen helyeselnek...mit lehet erre mondani?!... van aki csak akkor érzi jól magát ha szaros a szája...
Hellcat
@division: Hát én olyan dologkoz kötném a fizetésüket amit nem maguknak szavazgatnak meg vagy ha ők is döntik el nem csak maguknak...pl minimálbér hez kötni, vagy előző évi átlagkeresethez. Álom Álom édes álom...
papa.49
@Ludmilla: a 11.25. re Remélem a bitófa alá !!!
Commenter
@papa.49: lehetetlen. EU tagországban nincs és nem is lehet halálbüntetés, hiába lengette azt be pár éve maga a csuti.
papa.49
@Commenter: Ha kivágnak bennünket az Unióból már lehet ...
Commenter
@papa.49: nem úgy néz ki, hogy belátható időn belül kivágnak bennünket. De gondolj bele: ha mégis, vagy maga a csuti lépteti ki az országot akkor a halálbüntetés bárkit fenyegethet, nem csak a hatalmat...kell ez?
papa.49
@Commenter: Pont az lesz a fordulópont a történetben amikor kizárnak bennünket, mert rögtön eltűnik a nyugdíj, a gyes, a családi pótlék, a táppénz meg egyebek, ekkor fog a nép rendet tenni!!
Commenter
@papa.49: úgy legyen! Ezek a fizetések horrorisztikus összegek, és nem csak akkor ha a pár tízezret kereső közmunkás bérével vagy a 160.000-et kereső tűzoltó fizetésével méred össze, hanem ha belegondolsz abba is, hogy ez nekik tkp. aprópénz, hiszen emellett még ott vannak az elsíbolt milliárdok is!
Commenter
@kereső: tudjuk hogy ez is csak egy stróman(ova). Most már a kormányon belül.
nemfideszes
@kereső: Ahogy mondani (írni) testszik... de mivel ők a törvényeken felül állnak, ezzel sem sokat bajlódhattak.
division
@Hellcat: Minimálbérhez nem kötheted, az egy millió az reális, de feljebb nem. Ennyit kell kapjanak a miniszterek.
division
@nemfideszes: Lehetséges, de Orbán viszont egyáltalán nem gazdag, 700 ezer forint megtakarítás csak az éhenhaláshoz elég:-) Na szóval az ilyenek és ehhez hasonlók kezdik nálam is kiverni már a biztosítékot.
SystemError
@Shikari: Kösz a választ, jellemző lett...
cikicakk55
@Yoda69: ma 04:19
nagyon igazad van,de hagyjuk már ezt a birka népezést. Mi a francot tud csinálni ez a nép,mikor minden jogától már meg van fosztva? Mit tud tenni egy egyszerű dolgozó ember,de akár 100.000 is.Láttuk a választások után 2x is a 100.000 ember mire ment! Most már azt sem lehet,mert azóta már törvény is van rá,hogy nem zargathatják az állampolgárokat a tüntetésekkel. A népnek nincs fegyvere,még a rendőrség, a katonaság, az ügyészség a Fidesz mellényzsebében van. Képtelenség elvárni a néptől,hogy tegyen bár mit is,hisz pont a nép a legszegényebb.Akinek van,a holdudvar azoknak meg eszük ágában sincs segíteni.Ez az ellenzékre is igaz,mert bebizonyították,hogy fontosabb a biztos pénz,mint az emberek,az országért való harc.Elment annyi ember szavazni,hogy ennyi a fene tudja mikor mozdult meg utoljára. Ha 100% ment volna el,akkor sem lett volna esély a jelenlegi bebetonozott diktátor leváltására. Nem tudom ki,vagy mi segíthet ezen az országon,de én mint a nép egy tagja nem érzem magam birkának,csak tehetetlennek. Olyan ez,mint a hangyáknál.Hiába vannak több millióan,ha közéjük eresztik a hangyaírtót,akkor végük.
cikicakk55
@Klubtag: ma 10:31
". Ez nem újdonság, minden önkényuralom ilyen eszközökkel operál – a királyok hűbéreseitől a Kádár rendszer politikai munkatársaiig. Orbán nem politikai zseni, szimpla utánzó, szánalmas epigon."
Idéztelek. Tudod,ha Kádárt utánozná akkor nem lenne baj,mert Kádár idejében nem éheztünk,az egészségügy toppon volt az akkori tudáshoz képest. Mindenkinek volt munkája, a fiatal házasok banki hitel nélkül jutottak aránylag gyorsan lakáshoz. Nem voltak ilyen kiemelkedő eltérések a fizetésekben. A párt tagjai ármánykodtak egymás ellen,de a népet békén hagyták.Azok csinálták a feszkót,akik már akkor sem elégedtek meg azzal amit akkor kaptak,pedig sokkal több volt a fizujuk mint a melósnak,csak akkor ez nem zavarta a melóst,mert Ő megélt abból amit keresett. nem voltak megtorlások ha valaki nem akart a párnak a tagja lenni. Sajnos nem Kádárt utánozza Orbán,inkább Mussolínit,vagy észak Kórea óriás csecsemőjét.Mi is "Un" juk és gyűlöljük őt,de tehetetlenek vagyunk.
cikicakk55
@lusta: ma 12:43
"Erre szavaztak a nemzethy matyar váklasztók."
Nem,nem erre szavaztak a magyarok. Az a 2,6 vagy 2,8 millió az nem a magyarok által jött össze,hanem az Orbán diktatúra választási törvénye hozta ezt ki. Úgy elvárni egy nyomorgó magyartól,hogy őszintén szavazzon,hogy megzsarolják,elveszik tőle a közmunkát,ha nem a Fideszre szavaz? Csodálojuk,hogy szerencsétlenek meggyőződésük ellenére megszavazták? Gondolj a cigányokra.Ők soha nem gondolkoznak előre.Csak az nap jó legyen.Kaptak pörköltet,vagy tüzifát,vagy krumplit,vagy Böske utalványt,volt ahol Kp várta őket.na ná,hogy a Fideszre szavaztak.Az,hogy holnap kamatostul elveszik tőlük,az nem érdekelte akkor őket. A határon túli Magyarok,akik egy percet nem élveznek a Fidesz kormányzásából,de annál többet a nem megérdemelt nyugdíjból,amit az adófizetők dobnak neki össze,persze,hogy megéri ide szavazni. Ezek nem a Magyar emberek.Ezek zsarolások,megvesztegetés,csalás által összejött szavazatok. Ez nem a magyar nép akarata,ez Orbán és a diktatúrájának az akarata.
papa.49
Ez az emelés ,,NÉMILEG SOKKAL TÖBB, MINT A VÁRHATÓ INFLÁCIÓ, MIÉRT IS ???
balos
Ha én haza áruló vagyok,ebben a szarrá lopott országban akkor a maffia-fideSS mi?Szerencsém,hogy nem vagyok "fajgyülőlő",mert akkor ezt a nemzetieskedő bandát már elkezdtem volna rítkitani!
Klubtag
@cikicakk55: ...elég idillinek fested le az akkori körülményeket, csak azt nem értem, hogy akkor mire volt az az országos, túlcsorduló mámoros kábulat (eufória) 1989-90-ben az un. rendszerváltás beköszöntével...az azóta általunk megválasztott politikusok sora szépen, lassan, módszeresen lerombolta az ország népének reményeit...
Klubtag
@Klubtag: ...továbbá a választás lehetősége nem biztosítja feltétlenül a VÁLASZTÓK BÖLCSESSÉGÉT.
division
@Klubtag: A rendszerváltásra szükség volt, itt most hosszú monológba kezdhetnék (megint), de nem teszem. Arról nem a rendszerváltás tehet hogy szinte azonnal megindult a privatizáció, gyárakat tettek tönkre, és megindultak a lopások. Jézus sem így képzelte el a Biblia szerint az egyházat, azt a pénzéhes papok tették ilyenné.
Hellcat
@division: Ha rendesen végeznék a dolgukat még nem is sajnálnám az 1 misit tőlük...csak hát nem végzik. Arról nem is dumálva, hogy benzinköltség meg egyéb szarokra felveszik még ennek a felét külön. Végülis a fideszt is csak addig zavarták a magas fizetések amíg nem ők kapták...anno egy drágább karóra miatt ordibáltak, hogy luxusbaloldal...saját szemükben meg azóta annyi gerenda lett, hogy Noé 15 bárkát építhetne belőle. Ami még rosszabb, hogy van1-2 millió ilyen csicskari féle akiknek ez még tetszik is.
division
@Hellcat: A semmiért adott plusz pénz valóban felháborítja az embert, és egyre több lesz belőlük, ráadásul milliós nagyságrendben. Az igazán nagy dolog az az amikor munkával leszel gazdag.
RonaGyuri
Tempora mutantur, no de ilyen gyorsan

Őfenesége még saját magát is megmajmolta
Mottó:
Karinthy írja az „Így írtok ti” –ben:
Hitler már gyermek korában is
ismert volt béke-szeretetéről; Gyakran
hangoztatta: Lass mich in Ruhe!

Az elmúlt napokban nagy az érdeklődés, s persze – egyelőre méh pofáznunk szabad, amíg szabad – a szellemeskedés annak kapcsán, hogy mit is jelent ártunk és qurmányunk pribékjeinek adott szerény alapfizú emelés. Ami igaz az igaz – s ez tényleg jellemző – nem azon elmélkedünk, hogy miért is a derék alvezír Tömjény Sónyi kapta a legkevésbé pofátlan emelést, hanem azon, hogy akad – sőt akadnak – olyan is aki(k) több több mint 5 millára jó(k)!
Azt írja az ójság, pontosabban a 444.hu nézett utána, hogy Őfenesége – na jó akkor már talán a CIÓ-nál tartott és épp ezerrel repkedett a HUNFORCE-ONE-ján –egy akadékoskodó képviselő érdeklődésére ki tudta oktatni, hogy „A havi ötmilliós miniszteri fizetés hazugság, ilyenről nincsen szó, ilyen döntés eddig sem született és nem tudok róla, hogy a Parlament ilyen döntésre készülne”!
Persze az is lehet, hogy kapott egy jó ötletet, amit megvalósított. Ez a mocsok ellen pedig ahelyett, hogy örülne Őfenesége nyitottságának, megint csak báncsák! =))
cikicakk55
@Klubtag: Tegnap 18:54
Az én környezetemben senki nem volt mámoros,inkább értetlenül álltunk a történtek előtt. Aztán persze rájöttünk,hogy mi volt az emberek részére az Eufória oka. Olyan jövőképet festettek eléjük,amitől mindenki úgy érezte,hogy " a fenébe,tényleg,eddig rabok voltunk" Ugye jött az ígéret,hogy most már lehet nyugatra is utazni.Most már olvashatjuk,láthatjuk mi történik tőlünk nyugatra,sőt Amerikában és mindenhol a világon. Megtudtuk,amit addig nem,hogy az Oroszok a nyakunkon ültek és szívták a vérünket,Kádárral az élen. Megígérték,hogy ezentúl lesz banán és narancs a boltokban,nem csak pult alól protekcióval. Olyan jövőképet festettek le a Magyar emberek elé,hogy a legtöbbje tényleg úgy érezte,hogy addig rab volt és ezután jön majd a kánaán.Mi is luxus autókkal járhatunk,mi is mehetünk a Kanári szigetekre nyaralni,nem kell suttyomban a Szabad Európa rádiót hallgatni és irigykednünk,hogy neki ott milyen jó.Persze,akkor is mondták,hogy most 2-3 évig meg kell húzni a nadrágszíjat,mert ugye Kádár teljesen eladósította az országot,de aztán már minden jó lesz,csak ezt kell kibírni.Azóta 30 év telt el és tényleg van narancs,banán,tényleg van luxus autó és nyaralás,csak nem 5-6 millió Magyarnak,hanem maximum 3000-nek és ebben a családtagok is benne vannak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.