Sokan nem hittek benne, de most kiderült, hogy ellenzéki kezdeményezésre mégis lesz rendkívüli parlamenti ülés, mégpedig pénteken. Két témában tárgyal a parlament: a Jobbik és az LMP kezdeményezte korábban, hogy – horvátországi mintára – Magyarországon is vegyék le az árfolyamkockázatot a devizahitelesek válláról, mégpedig utólag is! A másik, szintén fontos téma az otthoni ápolási díj emelése, beleértve, hogy a nyugdíjba is számítson bele az ápolással eltöltött idő, az ápolási díj mértéke pedig feleljen meg egy tisztességes bérnek.

Forrás: blikk.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Madácsi Pali
@1magyar: ez sajnos csak remény marad, mert a fideSS nem fog megjelenni sem. Nekik csak a lenyúlható lé a fontos.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Remélem pozitívan döntenek és visszamenőleg mindenkire érvényes lesz. Legalább visszakapnám az elcsalt pénzt!
Madácsi Pali
@1magyar: ez sajnos csak remény marad, mert a fideSS nem fog megjelenni sem. Nekik csak a lenyúlható lé a fontos.
Nessy
@Madácsi Pali: Még ha páran meg is jelennek, nem jelent semmit!
csak nem fogják Matolcsyt megrövidíteni! Neki most egyébként is jól jön a gyenge forint.
Macskaszem
Lesz ebbe valami furmány. Megtartják az ülést, de kevesen lesznek, nem lesz határozatképes, így a kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad. A gecihad meg ártatlanul széttárja a kezét, hogy bennük megvolt a jószándék.
dr. prédikátor
A fityfasz képviselők meg fogják torpedózni a kezdeményezést!Ha megszavaznák kevesebbet tudnának lopni!!!
Nessy
Egy hosszú hétvége előtt nyári péntek! Nesze semmi fogd meg jól!
Aztán majd lehet mesélni, hogy ők milyen jó szándékúak voltak!
Jelzem a pokolba vezetőút is "jó szándékkal" van kikövezve!
eszegfu
Ez tényleg "óriási" bejelentés?! Az lenne az igazi "óriási bejelentés", ha e 2 ügyben valóban változás lenne!!!
justhpeter
Az ellenzék is csak felkapta ezt a témát mint kacsa a taknyot ! A parlamentben ez senkit nem érdekel. Egy akciópont kipipálva. Ost' Jónapot !
Csizmás Kond
Szerintem is vegyék elő és tárgyalják meg...aki hibás, aki csalt az fizessen de nem a adózók pénzét költeni re...a bankokét akik átbaszták az embereket és akár a pártokét is akik ezt a hatalmon sunyitva nézték.
Veleda
Vihar a biliben. Óriási bejelentés, semmi határozattal. A képviselő urak még nyaralnak az Új-Hebridákon, a kutyát sem érdekli a téma.
Veleda
@Shikari: Figyelj Csikari. Senki nem kényszerítette őket, sokan a lakás helyzetükön akartak volna változtatni. Itt semmi másról nem lehetne szó, mint arról, hogy a felvett hitelt, a mindenkori tisztességes kamat elszámolással tudják visszafizetni. Hogyan lehet a 3 millióból 10 millió tartozás? És még sorolhatnám, de szerintem te is tisztában vagy a kérdéssel. Mi nem vettünk föl, és nem is tartozunk sehova senkinek. Nem voltunk kényszer helyzetben, és luxus autóra sem vágytunk. ( mondjuk énnekem tetszett volna, de tudok hideg fejjel gondolkodni). Nem azon kell gyötrődni, hogy az állam fizessen helyettük, hanem egy újbóli banki átszámolást kell végezni. Tisztességes kamat elszámolással.
Gauntlet
Felesleges. Marhaság.
ad 1: a Fidesz ott se lesz
ad 2: a Fidesz van többségben , évek óta (sajnos) ha nem jutott volna eszükbe.
Úgy tesznek mintha még működne bármi is a parlamenti rendszerben.
MINDEN meg van szállva. MINDEN
egy teljes Fidesz frakció fél Orbántól. A TELJES
Még ellenjelöltet se mernek állítani.
Ez mindent elmond.
Veleda
@Shikari: De nem ennyire!!! Az, hogy elszabadult az árfolyam, abban benne van az államnak és a bankoknak a keze is!nem tájékoztatták a hitelfelvevőt, hogy ez óriási kockázattal jár. Persze, kenhetjük a szart a végtelenségig, de szerintem a horvátok csinálták jól. Választottak egy köztes megoldást.
Clavigo
Juj..,,,.a két csicska pártnak megengedték,,hogy prüszköljenek?? Remélem,,azért majd lesz megint egyeztetés a Kondával,,,,hogy mit szabad,,és mit nem. Mint az ország gyűlési választásokkor...
Nessy
A második kérdés is sokakat érint! Az otthon ápoláshoz egyre kevesebb segítséget ad a kormányzat, intézeti hely csak papíron.
Aki viszont valóban mindent megtesz a nap 24 órájában a beteg hozzátartozójáért, az filléreket kap, és munkaviszonyba sem számít, hogy legalább évei legyenek majdan a nyugdíjhoz.
Ja, ez nem az a terület, amivel villogni lehet, vagy pénzt lenyúlni!
Veleda
@Csizmás Kond: 15.41 Ez így igaz.Kiegészítem: Még mindíg nézik, mert így jó nekik. Meg az MNB-nak a Matolcsy féle bandának, mert ebből van az óriási bevétele amit el lehet herdálni.
Veleda
Még nem esett szó az otthoni ápolási díj megemeléséről. Ez egy 24 órás szolgálat, csekélyke bérért. De ez gyakorlatilag 2 ember havi megélhetését jelenti. Kb. csak a gyógyszerekre elég. Aki az idős szülei gondozását bevállalja, az feladja a munkahelyét, mondhatnám az életét is. Vannak gyermekek akik örökre ápolásra szorulnak. Ha a régi rendszerben beadta egy intézetbe, akkor annak a költsége havi háromszázezer forintra rúgott. Ma egy anya kap érte 28 ezer forintot. Mire elég ez? Még pelenkára sem!
Csizmás Kond
@Veleda: ...Matolcsyék is adtak svájci hitelt ?
Veleda
@Csizmás Kond: Az nem adott hitelt, az csak lefölözi a hasznot. De tudod te ezt, csak értetlenkedsz:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.