Dobrev Klára, az Altus Zrt. vezérigazgatója szerint a Magyar Nemzeti Bank nem független, ezért hétfői döntését, az Altus Portfólió Kft.-re kiszabott bírságot az orbáni politika részének tekinti.

Gyurcsány felesége szerint az orbáni politika része, hogy megbüntették férje cégét
Fotó: Bruzák Noémi/MTI

Dobrev Klára MTI-hez kedden küldött reagálásban úgy fogalmazott,

"Matolcsy szerint bűn saját pénzből kölcsönt adni pár bajba jutott rokonnak, közeli ismerősnek, az Orbánnal szembenálló Demokratikus Koalíciónak. Ezzel szemben hazafias cselekedet a közpénzt alapítványokba menteni, és abból méregdrága bútorokat, szőnyegeket venni, rokonoknak hitelt adni, devizahiteleseket kisemmizni".

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 15 millió forint bírságot szabott ki az Altus Portfólió Kft.-re engedély nélküli pénzkölcsönnyújtás miatt, azonnali hatállyal megtiltotta a jogsértő szolgáltatás folytatását, és az ügyben büntetőfeljelentést tesz – közölte a jegybank hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a társaság a vizsgált kétéves időszakban közel 400 millió forint összegben nyújtott pénzkölcsönt jogosulatlanul – jellemzően kamat ellenében – több magán- és jogi személynek.

A reagálásban Dobrev Klára hangsúlyozta, erkölcsileg és pénzügyjogászként erről mást gondol, minden erejével igyekszik támogatni az Orbánnal harcoló ellenzéket.

Dobrev Klára szerint a "Matolcsy-féle jegybank nem független", ezért döntését is az orbáni politika részének tekinti, amellyel szemben "küzd, és a jövőben még határozottabban küzdeni fog, megalkuvás nélkül".

Nagyvilág - 2019. April 19., 17:33
Ezt még ki tudták menteni a Notre-dame-ból
Itthon - 2019. April 20., 08:30
Szökni akart a Teréz körúti robbantó

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Gyurcsány felesége egy rendkívül értelmes, tanult nő, abszolút osztom a véleményét, hogy a cégbüntetés az orbáni politika része. Orbán ilyenkor hallgat, mint sz.r a fűben, de nem is kell mondjon semmit, már megtette március 15-én. Elégtételt vesz. Minden ellenfelét és bárkit eltapos, megbüntet, vagyis legyőz. A 2/3 meg az agyatlansága adja hozzá az erőt. Vajon meddig még???!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@durbincs: má megin hülye vagy halfarok!
durbincs
@kereső: Ja Maga meg csak a Nyüves Herélt 50IQ-s klónja ? a bérgödény ?
Commenter
Lévai Anikó alapítványi és föld és ingatlan ügyleteinek mikor néznek utána? Ja, hogy az mind totál szabályos elvégre az asszony jogász és orbán felesége. Értem.
egyvandor
A legrémisztőbb ebben, hogy csak olyanokat ér el az ilyen büntetés aki nem a bandához tartozik.
evacica
Orbán kisstílű bosszúálló ember! Nem államférfihez méltó viselkedése, igaz ő nem is az! Neki az ellenfél teljes megsemmisítése a célja, a sportszerű harc nem az ő stílusa! Évek óta próbál fogást találni Gyurcsányon, az eszközökben nem válogat! Jobb lenne ha a saját portáján söprögetne és a saját családjában, na meg a t. barátai körében! Van elég mocsok, Matolcsy is magába nézhette, hogy mennyi szabálytalanságot követ el persze azt úgy gondolják, hogy ők ezt megtehetik, mert a törvény felett állnak!Undorító ez mocskos viselkedés, remélem, hogy majd csak észhez tér ez a birka nép és megkapják méltó büntetésüket!
bakcsubakka
@Desischado: Óhatatlanul eszébe jut az embernek ,hogy a politikus urak előszeretettel szerepeltetik a vagyonbevallásukban,hogy " magánszemélynek " nagyobb összegekkel,sokszor több tízmillióval tartoznak !
Hogy is van ez politikus urak? Ja !! Miért nem szóltak Gyurcsánynénak,hogy ez őrá nem vonatkozik ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok