A miniszter nem vész el, csak átalakul.

A legfrissebb Hivatalos Értesítőben (ez a Magyar Közlöny "kistestvére") jelent meg a nagy hír, miszerint Lázár János minisztersége után mégis csak közelebb került a kormányhoz.

Lázár János visszatért, dohányzásügyi miniszterelnöki biztos lett

Fotó, címlapi kép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A 444 cikke szerint az értesítőben a következő olvasható:

a miniszterelnöki biztos tevékenysége a nemdohányzók fokozottabb védelme érdekében szükséges átfogó kormányzati teendők – és ezzel összefüggésben a dohánypiac szabályozására irányuló kormányzati feladatok – előkészítésére, összehangolására irányul.

A kinevezésről – mely augusztus 15-től hatályos – Orbán Viktor döntött, és bár külön fizetést ezért a munkáért nem kap Lázár jános, de egy egyfős titkárság fogja segíteni a dolgaiban.

Lázár Jánosnak többek közt a következő dolgokra kell ügyelnie:

- "összehangolja a nemdohányzók védelme érdekében végrehajtandó rövid és középtávú kormányzati stratégia kidolgozását,"

- "javaslatot tesz a dohányzókat és a nemdohányzókat egyaránt az új típusú dohánytermékek, illetve az elektronikus cigaretták irányába befolyásoló folyamatokkal kapcsolatos kormányzati álláspontra,"

- "megalkotja az egységes dohánypiaci felügyelet létrehozására vonatkozó kormányzati koncepciót."

Mint ismert, 2013-ban, mikor a dohánykereskedelmet gyökeresen átalakította a kormány, a nagykereskedelmi monopóliumot pont Lázár János barátja, Sánta János érdekeltsége, a Tabán Trafik és a vele szövetségre lépő BAT kapta meg – emlékeztet a 444.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Gyerekek, sztem ő már elkezdett "kivonulni": eddig is aránylag csendben lopott, most már kimenti a cuccost, és mivel a "végén" nem lesz szem előtt, könnyebben fog elsunnyogni a vagyonnal. Ennyikeh. Ennyi volt a vezeklés és visszaengedték a kondérhoz, de már nem annyira közel, hogy odaférjen a merőkanálhoz. Kíváncsi lennék, hogy mit gondol utódjáról, a locsolkodósöltönyös Gulyásról...
disq.us/url?url=https%3A%2F%2Fvimeo.com%2F263136781%3AteiOVLz12zbvNVKSVDwlbJNat-s&cuid=2698334
solidedge
A kormány gondolkdik a tejügyi miniszter poszt létrehozására. Különös figyelmet akar fordítani a félzsíros tehéntúró megfelelő csomagolására.
Sámannus
Kitűnő lehetőség egy kis áztatásra. Köztudott, hogy a trafikmutyi és a nagykereskedők a haverok. No Janó neked kell a budit is takarítani:DDD
advocat
Ha már a gyereknek fővárosunkban van lakása. Néha felugrik, és valami másodállást is vállal.
Eladott Ország
@advocat: Biztos jár Mindentudó Lúzerjankónak lakhatási támogatás, állami autó sofőrrel, mint Hegedüs Zsuzsa napos csibe szakértőnek. Ő Spanyolországból járta be a magyar vidéket/ugart a naposcsibéivel, audival és kutyájával, akivel együtt háltak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.