Szerdai kezdettel tartósan vízhiányos időszakot állapított meg Pintér Sándor belügyminiszter – derült ki a Hivatalos Értesítő keddi számából.

A közlemény szerint a belügyminiszter a vízgazdálkodásról szóló törvény alapján az ország egészére vonatkozó vízhiány megállapításánál a mezőgazdasági művelésre használt talaj vízháztartási adatait és a hidrometerológiai előrejelzéseket vette figyelembe.

Szerdától tartósan vízhiányos állapot beköszöntét állapította meg Pintér Sándor

Fotó: pixabay.com CCO

A vízgazdálkodásról szóló 1995-ös törvény arról is rendelkezik, hogy a vízhasználónak nem kell vízkészletjárulékot fizetnie tartósan vízhiányos időszakban az öntözési, halgazdálkodási és rizstermelési vízhasználat vízmennyisége után.

A tartósan vízhiányos időszak várható kezdetét és végét a hidrometeorológiai előrejelzések figyelembevételével a vízgazdálkodásért felelős miniszter a Hivatalos Értesítőben teszi közzé.

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ahhoz képest, hogy azt mondta: leszarja, hogy a vízügy a belügy alá került, elég jól kikupálta magát. Ne görcsölj sanyi, elég egy sms: "Ha nincs otthon vize, csöngessen be egy másik lakásba - Belügy."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
A maffián kívül még ehhez is ért??!!
lópicigáspár
Éljen a mi polihisztorunk! Csak a vitya nehogy megirigyelje, hogy rajta kívül van még valaki, aki mindenhez is ért!
dr. prédikátor
És erre saját magától jött rá a sintér sanya, vagy a cigus megmondta neki!!!???
nevemnick
(ami volt a buksiban az már majdnem mind elpárolgott...)
Peller Anikó
Én azt hallottam, hogy vizünk van bőven még a következő évszázadra is. Biztos így van mert a legokosabb csikar szellőztette meg a kurmányzati (de ma góg) véleményt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.