Az ELTE tegnapi közleménye, amelyben lényegében jóváhagyta, hogy a kormány bezárassa az egyetem egy szakát, mérföldkő, és kiválóan megmutatja, milyen Magyarország jön el. Nyilván azt senki se várta volna el, hogy az ELTE vezetése kirobbantsa a forradalmat, felkapja a zászlót, és szembeszálljon a kormánnyal a társadalmi nemek szak bezárása miatt. Nem vártuk el ezt az egyetemtől, mert tudjuk, hogy a kancellárt is a Fidesz nevezte ki, meg 8 éve ebben a felsőoktatási rendszerben az bírt ki, aki kapcsolódik valahogy a kormánypárthoz.

Forrás: merce.hu
Feltöltő: Commenter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Nem csoda, ha fosnak a fidesztől, mert még emlékeznek amikor a KreditJenő rúgatott ki egyetemi vezetőket amiért a fiának meg a haverjának kidumálták a hamis kredit igazolását. A nemek társadalmi szerepét meg tényleg minek oktatják, meghatározta azt a rőzsebajusz exkomcsi, és a Pispek úr, és a vakkomondoros, és a fődakota meg szemléltette otthon, milyen szerepet szánnak a nőknek illibeláriában. Aztán az állampárt főbunkói naponta gyakorolják ezt a parlamentben is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Ez a gender szak egy hasztalan dolog...viszont az félelmetes, hogy mindenki becsicskul lassan a fitymasznak.
human
@Hellcat: Amihez nem értünk nem biztos, hogy hasztalan. A társadalom működésének egy területével foglalkozik ha jól értem. Ami akár nemzetgazdasági fontossággal is bírhat, mert rámutathat olyan törvényszerűségekre, tendenciákra amiket beépítve a kormányzati stratégiába egy hatékonyabb társadalmat kapunk.
Amihez nem értünk arra könnyen mondjuk felesleges. Gondolom a görögöknél is sokan hasztalannak tartották a filozófusokat. Nem is volt rá fizető kereslet. A gazdag urak tartották el őket, mert okosakat mondtak. Olyan dolgokon gondolkodtak amire a nagy uraknak vagy idejük vagy eszük nem volt. A filozófia még ma is külön tudomány.
Rockxy
ELTE a szégyen?
És akkor a gender az micsoda?
tudode
Azért ennek a GENDER ELMÉLETNEK is lehet tudományos értelme ahhoz képest, hogy a TUDÓSOK még tartoznak a világnak az AGY, és a VILÁGEGYETEM összefüggéseinek MEGÉRTÉSÉHEZ nem jutott el az tudomány!!!
.
A GENER-szakkal az lehet a legnagyobb problémája VALAKINEK, aki úgy váltogatja az ELVEIT, mint a fehérneműjét, azaz liberális, polgári, illiberális patriárhális KERESZTÉNYDEMOKRATAKÉNT, különösen személyes érintettsége miatt is, mivel az 1990-eseket felváltják az 1968-asok kora (vagy a fene tudja)
.
hu.wikipedia.org/wiki/Genderelm%C3%A9let
..
""""A genderfogalom elsőként a pszichiáter professzor, Robert Stoller 1968-ban kiadott művében jelent meg, mely mai értelmében azokat a kulturális elvárásokat írja le, amelyeket
.
a patriarchális (apajogon, férfijogon alapuló) társadalom
.
.egy adott társadalmi nemhez rendel, többek között, hogy az adott nemű embernek hogyan kellene viselkednie, beszélnie, öltözködnie és gondolkodnia, valamint, hogy milyen célok felé kellene törekednie és milyen tevékenységekben kellene részt vennie, kitűnnie vagy örömét lelnie."""
.
Apa fej bej NEM TŰRI az ő PATRIÁRHÁLIS v mi a fene KRITIKÁNAK véli a VELE VALÓ spekulálást, annak tükrében, hogy valójában ABSZOLÚT NORMÁLIS EMBER nincs is azzal, hogy vannak, akik ANNÁL IS speciálisabbak!
Nessy
@Rockxy: Mint egyik másik kormány, illetve miniszteri biztos megbízása!
Illetve annál értelmesebb, mert nagyon sok országban foglalkoznak vele komolyan. Társadalom tudomány.
nezelodo
Nem csoda, ha fosnak a fidesztől, mert még emlékeznek amikor a KreditJenő rúgatott ki egyetemi vezetőket amiért a fiának meg a haverjának kidumálták a hamis kredit igazolását. A nemek társadalmi szerepét meg tényleg minek oktatják, meghatározta azt a rőzsebajusz exkomcsi, és a Pispek úr, és a vakkomondoros, és a fődakota meg szemléltette otthon, milyen szerepet szánnak a nőknek illibeláriában. Aztán az állampárt főbunkói naponta gyakorolják ezt a parlamentben is.
namihami
Az, akinek egy mobiltelefon már megoldhatatlan szellemi magasságnak számít, annál miért várjuk el, hogy egy olyan társadalmi és gazdasági ágat átlásson, aminek a nevét se érti.
Orbán vezér agyilag, Semjén és keresztény társai vallási zsigerből tiltakoznak ellene, mert ez a téma olyan nekik, mint gilisztának az űrrepülés.
lampa laz
Még mindig nem hallani azoknak a diákoknak a felháborodását akik ezt a szakot választották. Ébresztő, bezárt a sziget...
Hellcat
@human: Elég sok TV vitát láttam már erről a gender témáról. Ezek után mondom rá, hogy baromság. Ez a Kunhalmi féle "cicim van ezért kevesebbet keresek" féle wagegap téma is baromság...nem létezik. Tele van a youtube vele. :) Nem csak a levegőbe beszéltem.
Csizmás Kond
Az a tény, hogy egy nőnek vagy egy férfínak meg kell magyarázni, hogy hogyan kell viselkedjen a saját bőrében, nemiségében, sőt már egyetemi szintű tanulmányi tárgyat faragtak belőle, mindez azt bizonyítja hogy korcs elfajult jellemtelen önmagát fel nem ismerő fajokat szeretnének létrehozni...akik a tanultak alapján lesznek nemiségek vagy egyéníségek.
Az emberek pénzén gyártanak analfabétákat.
karma1
@nezelodo: Az osztalytarsam is ennek a "tisztogatasnak" lett aldozata... Joval elobb nyugdijaztak, mint kellett volna. Azota se talaltak a helyere megfelelo embert, mert ma nincs olyan nyelvtudos, aki torokul, mongolul, mandarinul es szanszkritul beszel az angol nemet orosz mellett. De mindig nagy volt a pofaja - hat kicsinaltak...
Igy megyen ez ma orbanisztanban...
karma1
@namihami: tomjenzsoti a vallast csak arra hasznalja, hogy amoge bujva tudjon a keresztenysegre hivatkozni.
Ha csak azt nezzuk, hogy mennyi szellemileg-fizikailag- (de leginkabb szexualisan) megnyomoritott romai katolikus pap szabadult ra a vilagra Jezus neveben - lasd a mai friss hirt, hogy 300 pap tobb mint 1000 eroszakos tettet kovetett el folyamatosan a multban. Sok azokbol mar el is evult, az aldozatok ma mar felnottek, pszichikailag megnyomoritott emberek.
tomjenzsoti a vilagon semmire se jo - aki az allatokat passziobol oldosi, (azt is jogtalanul, anyagi elonyokre szert te've), Jezus neveben - hat az elottem nem jo kereszteny, hanem egy rakas szar...
Nessy
@Hellcat: Szerinted tényleg nem létezik a férfiak és nők közötti fizetés különbség?
Nézz meg egyszer a valós táblázatot. Ugyanolyan végzettség, gyakorlati idő, beosztás és kb. 10 - 15 % bérkülönbség. A nők száma a vezető állásokban, szintén beszédes szám. Hányan is vannak a parlamentbe? És a kormányban?
Azért azt már ne vitassuk, hogy közgazdász nem lehet nő, mert az "férfi" szakma!
nezelodo
Na felmentették a pedofil katolikus papokat, hitoktatókat, az állampárt és kötődés nélküli pedofil alattvalóit, csak a rabbikra utazik a kolléga. Lehet, hogy elvették tőle a körülmetélés örömét. Ej ha ilyen egyszerű lenne a világ! Csak itt a környékünkön nemrég jobblétre szenderült katolikus papokat siratja több unoka! És mennyi lehet megnyomorítva a cölibátus által?
Hellcat
@Nessy: Akkor meséld már el nekem, hogy ha ugyan azért a munkáért a nő kevesebbet kap, akkor miért nem alkalmaz mindenki csak nőt? 10-15 százalékot spórolhatna minden cég. Mégsem ez történik.
human
Akin nem tudják mi az a Gender Studies és azoknak akik annyit tudnak, hogy a buzisimogatásról szól: tatk.elte.hu/mesterszakok/tarsnemek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.