Hatalmas felháborodást keltett a videó, most hallhatjuk a másik felet is.

Megszólalt a sofőr, aki elsodorta a zebrán a vakvezető kutyát

Mint korábban megírtuk, elképesztő jelenetet rögzítettek egy közlekedésbiztonsági vizsgán Budapesten. A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége által közzétett felvételen az látható, hogy a kijelölt gyalogosátkelőn átmenni szándékozó kutya megtorpan, mert egy lendületből érkező gépkocsi rákanyarodik a zebrára. Az eb neki is ütközik az autónak, szerencsére sem Dorkó kutyusnak, sem a vak gazdájának nem esett baja.

A sértett a rendszám alapján feljelentést tett – a sofőr ugyanis nem állt meg, segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

A sofőrt az ATV-nek sikerült szóra bírnia. Azzal védekezik, hogy

ő már bekanyarodott, és a gyalogosok csak utána léptek le a zebrára. Szerinte nem ő ütötte el a kutyát, hanem az eb ment neki a kocsinak.

Azért hajtott tovább, mert állítása szerint nem érezte, hogy az eb elérte volna az autót.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
@Pálinkás Pál: A gyalogos se nem hülye, se nem gyengénlátó, hanem vak. Aki lát, az viszont ne viselkedjen úgy, mint egy idióta, akkor se, ha siet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Pálinkás Pál: Szerintem is, viszont a blöki totál alkalmatlan mert nem indulhatott volna el se, ha jól van beidomítva !!!
papa.49
@Pálinkafőző Rézüst: Aligha hiszem, ez az eset egy régebben Monoron történt halálos gázolásra emlékeztet ahol a balra kanyarodó pótkocsis teherautó hátuljának ment neki egy nő biciklivel, ott is először a sofőr volt a hibás aztán kiderült a nő széttekíntés nélkül vágódott ki az útra mikor már a sofőr nem is láthatta, és neki a pótkocsi közepének ami át is ment rajta ...
Itt is a kutyának ha jól van idomítva meg se szabadott volna mozdulnia, míg az autó áthalad ...
Amit meg emlegettek szabályt abban is van kanyar mert a KRESZ is kimondja ,,ahol van kijelölt gyalogátkelő, ott azon kell áthaladni,, és még egy a faszi ott ácsorgott a kutyával, mikor az autó befordult még nem mozdult csak mikor eléje ért ...
Említettétek a gyalogos elsőbbségét is az útkereszteződésben, igen van ilyen de ahogy a KRESZ mondja ,,A JÁRDA MEGHOSSZABBÍTOTT VONALÁBAN, ez meg nem egészen ott volt ...
Nem értem az autósnak meg kellett volna állnia vörös szőnyeget kiteríteni a kutyás faszi elé, és felkérni ugyan sétáljon már át az úton ???
Tépjük itt a szánkat pedig szerintem ez egy hangulatkeltő videó csupán nem egyéb !!!
nevemnick
Az úttest túloldalán közlekedő személygépkocsi vezetője látta a gyalogost és a kutyáját és megállt, mivel látta a gyalogos átkelési szándékát (amúgy ilyen esetben az egyenesen haladó, vagy kanyarodó gépjármű vezetőjének is elsőbbséget kell adni a zebrán átkelő -vagy szándékát jelző - gyalogos részére.)

Hasonló esete volt az egyik gyerekkori barátomnak, akinek sajnos a bal bokája úgy sérült, hogy amputálni kellett. A bíróság közel két évi tárgyalássorozat után elmeszelte a gk.vezetőt.

Esetleg a ,,néninek kanyarodáskor nem az ellenkező irányba kellene figyelnie...

Amúgy európai, sőt némely ,,balkáni" országokban ezért súlyos pénzbírságot, néhány esetben mint például ez is, legalább fél évre a jogosítvány bevonását eszközlik...
idppp
A videó alapján egyértelműen az autós hibázott, életveszélyesen közlekedett, és ráadásul pofátlanul hazudik! Aki ennyire figyelmetlen, azt örökre el kell tiltani a vezetéstől!
papa.49
Azt mondjátok már meg HOL VAN ITT A KIJELÖLT GYALOGÁTKELŐ ??? A koma a kutyájával a nagy semmi előtt áll egyetlen ismérve se látható a kijelölt gyalogátkelőnek !!!
Azon még lehet esetleg vitatkozni hogy a járda vonalában van-e, de igazán az se áll meg, az hogy a szembejövők megálltak, igen mert nekik egy HELYES STOP VONAL VAN FELFESTVE tehát nekik MEG KELL ÁLLNIUK !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.