Az idei az utolsó év, amikor a munkáltatók még kedvezményesen adhatják az iskolakezdési támogatást.

Jövő évtől lőttek az iskolakezdési támogatásnak
Fotó: MTI

Az Országgyűlés július végén elfogadott jövő évi költségvetésről szóló törvénye értelmében ugyanis a SZÉP-kártyán és a bölcsődei/óvodai támogatáson kívül az összes cafeteriának lőttek, azaz

megszűnik szinte az összes béren kívül adható juttatás kedvezményes adózása. Innentől kezdve jövedelemként adózik utána a munkáltató

- írja a Pénzcentrum.

Az iskolás korú gyermeket nevelő családok számára így valószínűleg idén számíthatnak utoljára az iskolakezdési támogatásra, hiszen mostantól nem éri meg ezt adni a a munkavállalóknak. Jövőre a munkáltató munkabérként (vagyis jóval magasabb elvonási teher mellett) adózik majd, ahogy

a munkahelyi étkeztetés,

az Erzsébet-utalvány,

a helyi bérlet,

az önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulás,

az egészségpénztári hozzájárulás

lakástámogatás is.

- foglalja össze a Pénzcentrum

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Apaaaa! Kezdődik!!!
Ugyebár jövőre már ki lesz söpörve a valamikor EU támogatásoktól roskadozó padlás, 2020-ig nem lesz semmi ellopni való onnan, de 2020 után sem lesz habzsi-dőzsi, mint eddig.
Eztán már csak a magyar adózók kopasztása marad...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@KisGenyo2: ez a "nettó baromság" jó volt a munkáltatónak -mert jóval kisebb közterhet kellett utána leróni,mint a bér után, és jó volt a munkavállalónak,mert az alacsonyan tartott bérek mellet olyan kiadásokra kapott célzott!! támogatást,ami igenis megterhelő egy kétgyerekes család számára is.Úgy is nevezik ezeket a halódó nyugaton,hogy jóléti kiadások, amit mindenhol elismernek vállalati ráforditásként-és a cégek büszkén számolnak be róla az elkészitett bevallásaikban-beszámolóikban.Ez itthon is igy volt- eddig.
ila51
még majd az iskolát is beszüntetik addig reformálnak
human
@kereső: "Wellness-szállót vesz a magyar állam Szlovéniában, a fociakadémia szomszédságában"
Hogy tolnák fel maguknak az akadémiát és a wellness sállót is.
human
@1magyar: Te még gondolom tanuló lehetsz valahol, hogy ennyire éljenzed a megszüntetését. A kis cégek ugyanis egyszerűen nem fogják adni a támogatást. Kész, vége.
Az ugye feltűnt, hogy a szép kártya és a bölcsődei támogatás megmarad. Ezek miért maradhatnak meg és miért kell a másikat megszüntetni, ami pont ugyanúgy fontos?
Nessy
Miért is vagytok meglepődve az egészen? 2018 a "családok éve", ergo idén még van. Jövőre más lesz a privilegizált téma, ergo nem lesz rá szükség a propagandához.
kereső
@Shikari: panaszold be a nagycsaládosok egyesületét.Ők ugyanis 220000Ft/gyermek adóalapkedvezményre jogosultak gyermekenként-mig az egy gyermekesek 66.670.-Ft, a kétgyermekesek meg csak!116.670.-Ft-ra.Na ki az aki az "állammal"- ja nem is azzal,hanem az egy-és két gyermekesekkel tartatja el a saját nagycsaládját,ja meg azokkal,akik családi adókedvezmény nélkül IS már felnevelték a gyermekeiket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.