Megkezdte a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) az úgynevezett kémügyben a saját minősítésű iratok minősítésének felülvizsgálatát a Legfőbb Ügyészség (LÜ) utasítására – írja csütörtöki számában a Magyar Idők, a lap szerint az iratok titkosításának feloldása várhatóan tovább árnyalhatja az ügyet.

A Legfőbb Ügyészség ki akarja teregetni a kémügy titkos részleteit

Fazekas Géza, az LÜ szóvivője a lapnak azt mondta, hogy az átvett minősítésű iratok esetében a KNYF a minősítő szervekhez fordul a kérdéses iratok minősítésének felülvizsgálatát kérve.

A lap felidézi, hogy a Kúria május 29-én utasította el a felülvizsgálati indítványt a kémkedéssel vádolt volt titkosszolgálati vezetők ügyében, így jogerős maradt a korábbi felmentő rendelkezés. A Legfőbb Ügyészség azonnal jelezte: kezdeményezni fogja a titkosítás feloldását, és ez a folyamat kezdődött meg, miután az LÜ kézhez kapta a Kúria írásba foglalt döntését.

Mint a lap írja, az államtitkoknak minősülő eset miatt a nyilvánosság kizárásával folyó perben első fokon a Debreceni Törvényszék 2013-ban nem jogerősen kimondta több vádlott bűnösségét, majd letöltendő szabadságvesztésre ítélte Szilvásy Györgyöt és Galambos Lajost, illetve felfüggesztett szabadságvesztésre Laborc Sándort. Másodfokon 2015-ben a Fővárosi Ítélőtábla súlyos eljárási hibák miatt új elsőfokú eljárást rendelt el, ebben a Kaposvári Törvényszék mind a négy vádlottat felmentette a vádak alól, majd a fellebbezés nyomán a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen is felmentő rendelkezést hozott. Ez ellen nyújtott be felülvizsgálati indítványt a Legfőbb Ügyészség, amit a Kúria elutasított.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
- Bátyám, látta e már James Bondot és a jugoszláv békaembert?
- Láttam.
- Konkrétabban?
- Nem láttam.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gauntlet
- Bátyám, látta e már James Bondot és a jugoszláv békaembert?
- Láttam.
- Konkrétabban?
- Nem láttam.
justhpeter
Elfogytak a fideSS-orbán-bérencek gumicsontjai ?
Új magyar krimi fog megjelenni fűzve-kötve ?
Commenter
@justhpeter:a legnagyobb magyar krimi sztorit maga a fidesz írja.
papa.49
@Commenter: Aki nem vall a Gyurcsányra azt be kell varrni pár évre !!!
Commenter
@papa.49: nyilván. kuszaszem büntetése GYF cégének csak egy kis előszele volt mindennek. Elégtételt fog venni a csuti az ellenzéken is, még jobban, nem elég, hogy már így is szatellit-pártok, és tele vannak téglákkal.
papa.49
@Commenter: A fő cél a Gyurcsány attól az egy embertől kurvára fél, valamit tudhat amit nem kéne neki tudnia, remélem sűrűn néz hátra,és nem cipel létrát magával !!!
Commenter
@papa.49: tudjuk, h. egy helyről indultak, a KISZ-ből tehát mindkettő képben van a másikról. Én nem tudom, hogy mire vár Gyurcsány Ferenc. Bármit tud is, ideje lenne előrukkolni vele. Bár most már kétlem, hogy ezt a sokkolt, elfásult, beletörődött társadalmat mostanság bármivel is fel lehetne rázni.Tény hogy Gyurcsány óta nem vállal a csuti tévés vitát. GYF felmosta vele a padlót nagy nyilvánosság előtt. Gyurcsány Ferenc bármit tett is rosszul, különb a csutinál mint politikus és mint ember. Őt szimplán megpuccsolta a csuti a csürhéjével. Azt, hogy GYF nem büntette meg őket akkor példásan hiba volt. Ennek a levét isszuk most, ki tudja meddig még.
namihami
Hogy is volt az a katonáék idejében, általában fidesz idők alatt erősen sikált ügy? Nem értem, miért, de valahogy az sose kerül Pöszegyuszi látóterébe. A rohamos elszegényedéssel kombinált családi gazdagodás, a többi hasonló orbántrükk. És a többi fideszpotentát ilyen- olyan stiklije se csípi Gyuszink szemét.
Kissé szelektíven mondható Pöszepajtás érzékenysége. A Petink ""családi"" kölcsöne, a tízéves dolgozó által megkeresett budai lakás és társai. A havi 47.000 és hasonlók.
Az embernek elfáradnak a keze, ha a töredékét összeírná. És ez valahogy kiesik Gyuszink okos fejecskéjéből.
kereső
Ki adja vissza ezeket az éveket az érintettek családjainak, az érinetetteknek.Budai Gyula?Orbán?A főügyészség?
Mindent elvettek tőlük,a semmiért.Most meg felodják a titkositást-szelektálva,hogy az ne derüljön ki mekkora gecik is voltak, és csak rúgjunk már még egyet a jogerősen felmentett emberekbe és gyurcsányba? Ez a magyar igazságszolgáltatás? Gazság ez,nem igazság.
CsipkeRózsa
Azért lesznek ott a számunkra kisatírozott részek is, nehogy véletlenül saját maguk ellen dolgozzanak. Úgy látszik, kampányra készülnek.
Eladott Ország
A csúti kancigány KÁGÉBÉS multját mikor terítik már ki és a többi szarházi fideszes mocsok zsivány ügynök múltját. Rohadt tróger állampárt!
hirpress.hu/cikkimg/201503/15227.jpg
djnaploja.files.wordpress.com/2015/03/orban_2_.jpg
Sámannus
Készüljünk hogy a feje tetejére állítanak mindent, mire eljön a választás. Nagyon sok ott a geci, aki a hatalomért a szart is megeszi, mindenre képes.
Párszor már beálltak a kiforgatott vádakkal, most sem lesz másképp. A média minden fost felkarol, amit ők akarnak.
nemfideszes
A hazugságokon alapuló vádak titkosítását feloldják, azok tényszerű cáfolata továbbra is titkosítva marad.
babp1982
Bizony addig nem nyugszanak amíg mondva csinált ügyekkel-koncepciós perek- ben be nem kasztlizzák őket ! Rákosi pajtás elvtárs reinkarnàlodott Viktor elvtàrsban csakis így lehet ! Ez a kor egy nagy időutazàs az 50-és évekbe bezony àm
cikicakk55
Na nekem ez már túl bonyolult. Az egészből annyit értek,hogy a Fidesz már megint próbálkozik az " emútnyócév" bűnét Gyurcsányra és társaira varrni.Nem tudom,hány felmentő ítéletnek kell még megszületnie ahhoz,hogy végre felfogja Orbán,hogy nem tud Gyurcsányra semmit ráhúzni,mert nem mondom,hogy ártatlan,de hozzájuk képes egy gügyögő egyévesek olyan ártatlanok Mint a 2010 előtti kormányok. Az első Orbán kormánynál azért ennyire még nem voltak elszállva a saját hatalmuktól,bár már akkor is lehetett érezni,hogy a csuti nem nyugodott bele,hogy csak 4 évet kaptak a hatalomból. Gyurcsány egyetlen egy hatalmas hibát követett el. 2006-ban kellett volna Az egész Fideszt lecsukni legalább 20 év / fő. Talán most nem lennénk ekkora katyvaszban. Egyik párt sem ér semmit a mostani ellenzékből,de a Fidesznél rosszabb nincs.
nevemnick
A 100 éve alapított szomszédos ,,állam" már másodszor is előrébbre jár a saját Nemzethy Trutymó Zrt-k kifingatásához, mint mi az 1000 év alatt.
Nem kellene utolérni őket?
Commenter
@cikicakk55: az egész fideszt kellett volna 2006-ban lecsukni, azt írod. Meg a kubatov féle huligánokat akik a fidesszel együtt megkisérelték bedönteni az alkotmányos rendet. Az volt a baj, hogy Gyurcsány Ferenc még akkor is ellenzékként tekintett a fideszre és nem ellenségként. Alulbecsülte orbánt, most láthatja ő is, hogy mi mindenre képes. Ha borul a rezsim ezek el fognak menekülni, nem lesznek lecsukva. Röhej, hogy a bevallott jövedelmét egy foci meccsre való kiruccanással elrepülgeti. Tanul tömjéntől...
Commenter
@Sámannus: el lesz csalva az is persze, ha egyáltalán lesz még. A csuti megmondta hogy őt (másokkal ellentétben) nem lehet leváltani...
tudode
Elolvasva a hsz-eket az a BAZI NAGY KÉRDÉS merülhet fel, ez a POLITIKAI SZÉLHÁMOS mindig jó időben jó helyen volt, ahol LÓVÉ SZAGOT ÉRZETT az átkostól napjainkig!
.
A jelenéktelensége, vagy a POFÁTLANSÁGA, v mi, kedves MNDANNYIUNK legalább olyan bűnösök vagyunk, mint ez a csőszó mászó HERNYÓ!
.
Hogy a francba intézte el, hogy NEM ESETT EL NEMZETBIZTONSÁGI ÁTVILÁGÍTÁSON, akkor, amikor egy MEZEI közszolgának kötelező
.
www.google.hu/search?q=orb%C3%A1n+viktor+nem+esett+%C3%A1t+nemzetbiztons%C3%A1gi&oq=Orb%C3%A1n+Viktor+nem+esett&aqs=chrome.1.69i57j35i39.12345j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
--------------------
.
Akkor, amikor ÁLLAMTITKOKAT oszthat meg az oroszokkal:
.
www.google.hu/search?q=Orb%C3%A1n+%C3%A1llamtitkokat+oszt+meg+az+oroszokkal&oq=Orb%C3%A1n+%C3%A1llamtitkokat+oszt+meg+az+oroszokkal&aqs=chrome..69i57.12595j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
------
.
Egy kupiban NAGYOBB REND van, mint Gorbán által összekutyult állam szinte minden porci-KÁJÁBAN!
Desischado
Nagyon szeretné Gyurcsányt bevarrni, de remélem, nem sikerül neki. A parasztvakítás már megint ezerrel dübörög, már akit be lehet etetni. Igaz, jönnek a választások.
Zeta
Az ő szemszögükből, hogy "egyértelmű" legyen a vád!
Míg Polt a sumák addig mindent megtesznek. A leheten túl is!
cikicakk55
@Commenter: tegnap 21:23
na ettől félek én is a legjobban,hogy büntetlenül a lenyúlt több ezer milliárddal lefognak lépni. Azzal amit ellopta,helyre lehetne hozni az egészségügyet,az oktatást,kihúzni a pácból a devizahiteleseket, segíteni a hajléktalanokon. Talán még arra is futná,hogy a kimenekült fiatalok egy része tényleg haza jöjjön,de ehhez az is kell,hogy a jövőjüket is biztosítsák,ne csak per pillanat tüzet oltsanak. Azt természetes,hogy a felbujtó Fidesszel együtt a végrehajtó kopaszokat is börtönbe kellett volna csuknia Gyurcsánynak.Nem tudok róla,hogy valaki is rabigába került volna azért a nem kis cirkuszért. Inkább azt halljuk azóta,hogy Gyurcsány volt a szemét,mert kilövette a gumilövedékeket. Sajnos hiába jött rá Gyurcsány,hogy Orbán az ellensége volt a Magyar kormánynak,nem az ellenzéke,ha megint hatalomra kerülne ugyan úgy folytatná,ahogy addig. Nem való politikusnak Ő sem,de a jelenlegi ellenzékből egyet sem tudnék nyugodt szívvel támogatni.
Commenter
@cikicakk55: ezeknek a pénzeknek a jó része már soha nem lesz meg, gondolok itt a manyup pénzekre is pld. Stadionokra meg a jó ég tudja milyen baromságokra tapsolták el, értelmes felhasználás helyett, ha már eintandolták,eleve törvénytelen volt. Itt kezdődött a "harc" a "megvédjük" bla-bla. és folytatódott a brüsszelezéssel a rezsizéssel. Hol vannak a beigért egyéni nyugdíj számlák? Sehol, és ez így is marad.
Jó lenne ha nem gumilövedékeznének, mert nem csak a narancsosok oldalán voltak sérültek, ha ugyan nem a provokátorok lövették a sajátjaikat is. Ezekről minden elképzelhető.Valahogy muszáj volt megfékezni a totális káoszt amikor bableves marcsi már azt visította hogy forradalom van megint és égett a TV székház meg a belváros. Azok sem kaptak semmilyen kártérítést akik a környéken parkoltak és a kocsijukat gyújtották fel a vandálok. Nemcsak a kukák, nem csak a köztulajdon égett hanem a magántulajdon is. orbán mint minden balhé vagy 56-os évforduló esetén külföldön sunnyogott valahol és röhögött a markába. Nem tudom, mennyit változott az ellenzékről a véleményed a választások óta. A passzivitásuk és a belekényelmesedésük számomra kiábrándító. Ki kell várni nem egy megújult, hanem egy teljesen új ellenzéket, azt hiszem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.