Pénteken bezárja budapesti irodáját a Nyílt Társadalom Intézet, de Koncz E. Katalin, az itteni irodavezető nem költözik a többiekkel Berlinbe, huszonöt év után befejezi a közös munkát Soros Györggyel.

Pénteken lehúzza a redőnyt Soros budapesti intézete

A most költöző és augusztus 17-én (pénteken) bezáró magyar iroda vezetője a 168 Órának adott interjút. A korábbi irodavezető azt mondta, nincs jól, de majd jól lesz, most még huszonöt évet kell lezárnia és elengednie, ami megviseli.

Épp 25 éve kezdtem felépíteni egy intézetet, amit most szét kell szednem. A legrosszabb azt nézni, ahogy sivataggá válik az iroda: dobozok mindenfelé, mindenki csomagol, s eltűnnek a kollégáim.

A lapnak azt mondta, neki eszébe sem jutott, hogy költözzön Berlinbe,

Persze mindenkinek komoly magánéleti döntéseket kellett meghoznia, de ha megérkeznek Berlinbe, ott már biztonságban és egy csodálatos irodában, jó körülmények közt lesznek. Új lendülettel, új energiával folytatódhat a munka. De ezek az emberek nem maguktól határoztak úgy, hogy elmennek Magyarországról. Én viszonylag korán eldöntöttem, ha nem tudjuk a tevékenységünket folytatni, akkor számomra itt a vége, nem megyek tovább.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
@Shikari: Soros legnagyobb bűne, hogy nem hagyta a Fidesz-bandát éhendögleni, sőt, még iskoláztatta is őket...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@Nessy: ...egy idő után észre sem veszem,ha "deutsch"-ban írok! (sűrűn!) ;-)
Nessy
@kokopelli: Én nem igen használom. Tudod, én korban jártam oskolába, amikor a német nyelv kispolgári csökevény volt, és még szakkörben is tilos. Én latinos voltam az orosz mellett.
csak úgy....
@Shikari: csak nem,tibim!? ;) titokban a soros gyuresz fényképeit kukkolod ? csíped az idösebb pasikat? csak nem ám te is,valami titokzatos,perverz bisex ?
azt hittem konzervatív vagy!? ;)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.