A nyugdíjasok az idei évben is számíthatnak nyugdíjprémiumra, amennyiben azt a gazdasági növekedés lehetővé teszi. A nyugdíjprémium összegéről és kifizetésének idejéről ősszel születhet döntés-

Pénzügyminisztérium  közlése szerint ebben az évben 32 milliárd forintot különített el a kormány a nyugdíjprémium kifizetésére.

Nyugdíjprémium kifizetésére akkor nyílik lehetőség, ha a GDP-bővülése meghaladja a 3,5 százalékot, miközben a költségvetési hiány mértéke is a tervek szerint alakul. A tárca számításai szerint

az idei év egészében 4,3 százalékkal nőhet a gazdaság, aminek elérését a legfrissebb 4,5 százalékos féléves adat is alátámasztja.

Idén ősszel is várható nyugdíjprémium

A minisztérium szerint a kormány célja, hogy sikeres gazdaságpolitikájának eredményeiből minden magyar ember részesülhessen. Azt is írták, hogy Magyarország történetében először

tavaly kaphatott minden nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő egyszeri, átlagosan 12 ezer forintot.

A nyugdíjprémium összege az irányadó szabály szerint a GDP növekedésnek mértékétől függ, amelynek 3,5 százalék feletti részével szorozzák meg a havi nyugdíj összegének negyedét, legfeljebb 20 ezer forintot. A 4,3 százalékos GDP-növekedés 0,8 százalékponttal haladja meg a küszöböt így a nyugdíjprémium maximális összege 16 ezer forint lehet.

(MTI)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
A semmittevő geci fityfasz politikusok pedig milliós, százezres fizetésemelést kapnak! mert megérdemlik úgy e???+ mellé milliós üzemanyag költség, lakhatási támogatás százezres tételben.!!!Pedig egy szépen font és szorosra húzott kötelet jobban megérdemelnének!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
A nyugdíjasoknak 16 000 ft talán!!! Ezeknek meg milliók, százezrek HAVONTA! ROHADJATOK MEG!!!
division
@volvós: @Desischado: @adrenalink: @dr. prédikátor: Azért azt számolja ki mindenki, hogy kb. 2 700 000 nyugdíjas van ma az országban, és ezt szorozza be mindenki 16 ezerrel. A végeredmény több mint 40 milliárd forint. Oké, a miniszteri fizetések növekedése pofátlanul sok bizonyos esetekben, de ettől azért nagyon messze van azért.
adrenalink
@division: A nyugdíjasok több mint felének nem éri el a nyugdíja a 100 e Ft-ot. Ők sajnos kevesebb prémiumot kapnak, mivel %-osan számolják, és ha jól emlékszem 100 ezer fölött jár a maximális 16 ezer Ft.
division
@adrenalink: Lehet, de összességében nagyon sok pénz, még ha egy embere kivetítve kevés is.
Veleda
@Shikari: 14.29 Igazad van ebben, 2002-2003-ban még nem volt ilyen mértékű az EU-s pályázati támogatás, de mikortól is vagyunk EU-tagok?
Veleda
@relatív: Elírtam. III/2 volt, mert bankárként dolgozott és nem politikai vonalon. Köszi a javítást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.