Több gépjármű is túllépte a megengedett sebességeket Jász-Nagykun-Szolnok megyében a 4-es számú főúton.

Itt vannak a 4-es út sebességrekorderei – rendőrségi fotók

Hosszú évek óta a közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás, amely számos esetben tragikus kimenetelű helyzetet teremt. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a sebességtúllépések és a közlekedési balesetek visszaszorítása érdekében folyamatosan sebességellenőrzést végez a megye közútjain.

A képeken látható gépjárművek vezetői az elmúlt hetekben a 4-es számú főút Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakaszán a megengedett 90 km/óra helyett

157 km/óra, 173 km/ óra, 191 km/óra, illetve 194 km/óra,

illetve az útfelújítási munkálatok miatt 40 km/óra helyett

195 km/óra sebességgel

közlekedtek. A rendőrség minden esetben megtette a szükséges intézkedéseket és eljárást indított a szabálysértőkkel szemben. A sofőrök a sebességtúllépéssel valós veszélyhelyzetet teremtettek mind maguk, mind más közlekedők számára.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a sebességhatárok be nem tartása potenciális balesetveszélyt hordoz magában. A gyorshajtó járművezetők nem csak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik!

A rendőrség célja, nem a bírságok kiszabása, hanem az életveszélyes helyzetek megelőzése, a szabályszegők közlekedésből való kiszűrése.

(police.hu)

Cikk- és címlapkép: police.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
@namihami: Nem a büntetés a fő cél...múltkor is csak véletlenül kapták parancsba, hogy hozni kell a bírság kvótát.
propeller.hu/itthon/3368542-tevedesbol-parancsba-adtak-kaposvari-rendoroknek-hogy-hany-intezkedest?all#comments
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
Azért kíváncsi lennék hogy adott időben,,/motoros/.. hány munkás dolgozott épp? Nagy összegben lefogadnám hogy egy "kinnfelejtett' tábla,ahová beálltak a görények!!!
papa.49
Az hogy büntetnek-e a rendszámtól függ, ha magyar akkor igen, ha román, vagy ukrán akkor NEM !!!
Hellcat
@namihami: Nem a büntetés a fő cél...múltkor is csak véletlenül kapták parancsba, hogy hozni kell a bírság kvótát.
propeller.hu/itthon/3368542-tevedesbol-parancsba-adtak-kaposvari-rendoroknek-hogy-hany-intezkedest?all#comments
Yoda69
Nem ezek a gyorshajtok okoznak balesetet. Hanem azok akik isznak vagy drogoznak is hozzá. Inkabb azokat kellene kiszúrni. Csak ahhoz nem elég a lesi fotózás.
human
Én egyszer idegen kocsit vezettem. Aznap vagy 10-szer futottam trafipaxba. Volt, hogy 65-el mentem az óra szerint városon belül, mert valahogy folyton lemaradtam a többiektől. Lelkiekben már felkészültem a büntikre. Aztán hazafelé vezető úton megemlítette az autó nem túl rutinos vezető gazdája, hogy "Ja, amúgy a kilométer óra 10-el többet mutat a valósnál.". Én meg a többieket szidtam, hogy minek úgy rohanni városon belül. Kicsit pipa voltam.
parasutyo
B+, a motoros helyében nem lennék... szerintem ha lekapcsolásos lett volna az ellenőrzés, simán tarkón lövik az árokparton azt next... :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.