A Fidesz-KDNP és a kormány nem vesz részt az ellenzéki pártok által péntekre összehívott parlamenti ülésen – közölte a nagyobbik kormánypárt frakciója csütörtökön az MTI-vel.

A Fidesz nem vesz részt a devizahitelesek miatt összehívott parlamenti ülésen

Úgy fogalmaztak:

egyértelmű, hogy a devizahitelezési válságért felelős baloldali pártok egy öncélú politikai akcióhoz akarják felhasználni a devizahiteleseket.

Fellépésük rendkívül hiteltelen, hiszen amikor az Országgyűlésben csökkenthették volna a bajba jutott családok terheit, akkor nem tették – jegyezték meg.

Hozzáállásukról sokat elárul, hogy a szocialisták, a Jobbik és a Lehet Más a Politika képviselői még a forintosítást sem szavazták meg – nyomatékosították.

Azt írták, hogy a kormány sok intézkedést hozott a devizahiteles családok megsegítésére: bevezette az árfolyamgátat, forintosította a devizahiteleket, lehetővé tette a végtörlesztést, valamint elszámoltatta a bankokat.

Az ápolási díj növelésével kapcsolatban már zajlanak az egyeztetések a szakmai és érdekképviseleti szervezetekkel. Ennek eredményeként ősszel megszülethet a kormánydöntés az emelésekről – közölték.

A nehéz helyzetben lévő családok szociális biztonságának erősítése közös érdek. Ezt az elkötelezettséget mutatja az is, hogy a legsúlyosabb állapotú hozzátartozót gondozók ellátása, a kiemelt ápolási díj 2010 óta 63 százalékkal nőtt – olvasható a közleményben.

Pénteken ellenzéki kezdeményezésre rendkívüli ülést tart az Országgyűlés. Amennyiben a Ház határozatképes lesz, és elfogadja a tervezett napirendet, két javaslatról tárgyalhat: az egyik az ápolási díj emeléséről szól, a másik a devizahitel-károsultak segítését célozza.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ezt már az elején megírtuk! Gyáva, cinikus, illiberális társaság, aki remekül él a mi pénzünkből, és viszonzásképp ott árt, ahol tud!
Na, hívek, jöhet a hozsanna! És imádkozzatok, hogy ne kelljen egyetlen közeli hozzátartozótokat sem huzamosabb ideig ápolni 0 - 24-ben!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@wpym: Horvátországban, Romániában ,Szerbiában meg tudták oldani a devizahitelesek problémáját. Itt többszörös kifizetted a tartozásod, elveszik a lakásod és még mindig megmarad a hiteled . Az elmebeteg Kuszaszemű Rómeó pedig ennek a nyereségéből az alapítványait, a családját , rokonságait, haverjait kitömi vele. Ahelyett, hogy ezt a szemétládát börtönbe zárnák, még hagyják hogy kioktasson és pofázzon és cinikusan kijelentheti, hogy neki 7,5 milliárd rokona van a földön.
advocat
Kedves FIDESZ hívők! Látjátok ettől is megvéd szeretett pártotok. Még vitatkozni sem akar, mert szerintük nincs miről. Nagyon nagy szeretettel gondolok kis kezetekre, amivel a FIDESZ mellé tettétek az "X"-et! Nagyon jól választottatok! Most szívtok? Azt, mi is.
kereső
@wpym:" Az pedig mocskosul inkorrekt lenne, ha én, mint nem idióta devizahiteles, egy forintot is fizetnék az adómból miattuk. Inkább menjenek a levesbe és tanuljanak a hülyeségükből."- de hát már fizettél,és fizeted folyamatosan- vagy úgy gondolod,hogy az önkorik által felvett,és aztán átvállalt hiteleket-és igen deviza hitellek IS voltak!- tényleg az "állam" fizette? Mibű kérdezné az egyszeri?
És igaza van @eladott országnak, az mnb hatalmasat kaszált a devizahitelesek "megmentésén"-amivel nem az államkassza gyarapodott, hanem magánalapitványok, igy aztán elveszitették közpénz jellegüket.Ja és a parlamentbe ücsörgő politikusaink nagy részének volt anno devizaalapú hitelle. Ők törlesztettek 180,.Ft/chf áron. A különbözetet ki fizeti a bankok felé? Csak nem Te,akinek nem is volt ilyen hitele?Drágultak a banki szolgáltatások- ezért aztán tavaly -az alacsony referencia kamat ellenére- a bankjaink kiugró 700 milliárdos nyereséget könyvelhettek el.Csak nem azért,mert a forintositott hitelek kamatai azok nem igazodtak,igazodnak a jelenlegi kamatszinthez?A kamatos kamat,az meg nem uzsora? Azt miért nem szabályozták?Nem tudták kiszámolni,vagy mi ?Nem kerek ez,akárhonnan nézzük IS!
wpym
@kereső: ,,...az önkorik által felvett,és aztán átvállalt hiteleket-és igen deviza hitellek IS voltak!- tényleg az "állam" fizette?"

Világos, de legalább ne az egészet az adófizetők fizessék.

,,És igaza van @eladott országnak, az mnb hatalmasat kaszált a devizahitelesek "megmentésén"-amivel nem az államkassza gyarapodott, hanem magánalapitványok, igy aztán elveszitették közpénz jellegüket."

Ezzel sem lehet vitatkozni.

Na igen, a banki ,,szolgáltatások":

Ha semmissé nyílvánítanák a hazai devizahiteleket, akkor vajon a bankok az emiatt elvesztett összeget honnan pótolnák? Az egyik megoldás ezen szolgáltatások díjának emelése. Ezért sem szeretném, ha szanálnák a hazai hitelszerződáseket, maradjon úgy, ahogy van.
advocat
Mert egyébként nagyívben le vannak...!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.