A Fidesz-KDNP és a kormány nem vesz részt az ellenzéki pártok által péntekre összehívott parlamenti ülésen – közölte a nagyobbik kormánypárt frakciója csütörtökön az MTI-vel.

A Fidesz nem vesz részt a devizahitelesek miatt összehívott parlamenti ülésen

Úgy fogalmaztak:

egyértelmű, hogy a devizahitelezési válságért felelős baloldali pártok egy öncélú politikai akcióhoz akarják felhasználni a devizahiteleseket.

Fellépésük rendkívül hiteltelen, hiszen amikor az Országgyűlésben csökkenthették volna a bajba jutott családok terheit, akkor nem tették – jegyezték meg.

Hozzáállásukról sokat elárul, hogy a szocialisták, a Jobbik és a Lehet Más a Politika képviselői még a forintosítást sem szavazták meg – nyomatékosították.

Azt írták, hogy a kormány sok intézkedést hozott a devizahiteles családok megsegítésére: bevezette az árfolyamgátat, forintosította a devizahiteleket, lehetővé tette a végtörlesztést, valamint elszámoltatta a bankokat.

Az ápolási díj növelésével kapcsolatban már zajlanak az egyeztetések a szakmai és érdekképviseleti szervezetekkel. Ennek eredményeként ősszel megszülethet a kormánydöntés az emelésekről – közölték.

A nehéz helyzetben lévő családok szociális biztonságának erősítése közös érdek. Ezt az elkötelezettséget mutatja az is, hogy a legsúlyosabb állapotú hozzátartozót gondozók ellátása, a kiemelt ápolási díj 2010 óta 63 százalékkal nőtt – olvasható a közleményben.

Pénteken ellenzéki kezdeményezésre rendkívüli ülést tart az Országgyűlés. Amennyiben a Ház határozatképes lesz, és elfogadja a tervezett napirendet, két javaslatról tárgyalhat: az egyik az ápolási díj emeléséről szól, a másik a devizahitel-károsultak segítését célozza.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ezt már az elején megírtuk! Gyáva, cinikus, illiberális társaság, aki remekül él a mi pénzünkből, és viszonzásképp ott árt, ahol tud!
Na, hívek, jöhet a hozsanna! És imádkozzatok, hogy ne kelljen egyetlen közeli hozzátartozótokat sem huzamosabb ideig ápolni 0 - 24-ben!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Madácsi Pali
A fideSS ismét hitet tett: mi lopunk, ti kussoltok! Gergelyt idézve "nyazsgem!". Ezeket még csúfolni sem lehet honatyának, mert még az is szégyent hoz a szó tartalmára. Barna nyelvú nyaloncok! Bernike, ugye örülsz?
papa.49
Lehetett mást várni NEM, NEM, NEM !!!
Tetves, aljas szemét banda !!!
Nessy
Ezt már az elején megírtuk! Gyáva, cinikus, illiberális társaság, aki remekül él a mi pénzünkből, és viszonzásképp ott árt, ahol tud!
Na, hívek, jöhet a hozsanna! És imádkozzatok, hogy ne kelljen egyetlen közeli hozzátartozótokat sem huzamosabb ideig ápolni 0 - 24-ben!
Zeta
Igen, meghozták azokat az intézkedéseket, amiről szó van.
Csak az a baj, hogy ezek közül az átlagembereken nem igazán segített egysem!
Ha ezek tényleg segítseget jelentettek volna, nem kerülnének nap mint nap családok az utcára!
Szavazzatok hívek, de az utcáról nehéz visstajutni a házba!
cikicakk55
Na hogy az összes Fideszesnek ilyen emelt ápolási díjjal kelljen a családtagját ápolni,de a milliárdos bankbetétek nélkül. ha fél évig kibírják,hogy ennyi pénzből 24 órás szolgáltatást nyújtanak a szüleiknek,vagy testvéreiknek,akkor azt mondom,hogy OKÉ! meg lehet csinálni. Ám még fogalmuk sincs mit jelent 24 órában állandóan lesni,figyelni a szeretett embert,hogy lélegzik-e, nincs-e veszélyben,mert képtelen egyedül bár mit is csinálni,ráadásul még dolgozni sem lehet mellette,mert mikor? A nap mindenkinek 24 órából áll. 10 x ennyi pénzért is fárasztó egy beteg családtagot éjjel nappal vigyázni és óvni,nem,hogy ilyen alamizsnáért.Akkor még van pofájuk azt írni,hogy 65%- ot emelkedett az ápolási díj. A Szociális otthonokban,ott emelkedtek ennyivel a havi díjak.Legtöbb ott élő nyugdíjasnak nincs is annyi nyugdíja,a gyerekeik,rokonaik pótolják ki.Ők még annyival jobban jártak,hogy legalább dolgozni tudnak,már ha van munkahelyük és nem közmunkások. ( igaz, a közmunkások rokonait fel sem veszik a szociális otthonokba)
kereső
Valamelyik papagája a fidesznek:"Az ápolási díj növelésével kapcsolatban már zajlanak az egyeztetések a szakmai és érdekképviseleti szervezetekkel. Ennek eredményeként ősszel megszülethet a kormánydöntés az emelésekről – közölték."
Akkor arról szó nincsen,hogy ez az időszak nyugdijjogosultság szempontjából szolgálati időnek számitson?Pedig ez legalább annyira fontos,mint a jelenben a megfelelő összegű "kvázi"fizetés.
Cicamama55
Horvátországhoz kellene kettős állampolgárságért fordulni! :(((
tudode
Miért is mennének el, hiszen EGY POPSIVAL NEM LEHET két lovat megülni, állni, szolgálni!
.
Ugyan PARLAMENTI KÉPVISELŐVÉ vedlve megesküsznek valamire, valakire, de az ERŐSEBB kutya győz PÁRTFEGYELEM rémképében, ki a fene szereti, ha akár SZÓVAL, v bármivel bárki LÖVÖLDÖZ rájuk!
.
Azaz JÓL KELL VISELKEDNI, illetve ÚJMÓDI "tisztességesen", követve URUK, ÉS PARANCSOLÓJUKAT, mert ha nem dádá, dádá: mondá az ELFŰRÉSZELT ÓRIÁS:
.
--------------------------------.
.
"""" Aki tisztességesen viselkedik, és megsebesül a csatatéren, ha valami nagy pofonba beleszalad, valami disznóságot csinál, problémái lesznek, megsebesül a csatatéren, de tisztességesen viselkedik, akkor kihozzuk a csatatérről, majd elkenjük a dolgot, DE AKI NEM ARRA MI IS LŐNI FOGUNK! """
------------------------------
.
Osztán a NER-t az időnként feltöltött FÉL-ELEM, az országot pedig az ELHIVATOTTSÁG tartja egyben, úgy, amíg az ÚR bele nem köp a tányérjukba!
.
Kinek kell ez a világ vetődik fel a kérdés nem is akárki etetőjéből:
.
www.youtube.com/watch?v=U_TcA7WiCdE
.
Szolgálni tudni kell akár URAT, akár a NÉPET, dehát ...!!!
.
.

.
nevemnick
Ezeknek a nemzethy trutymóknak az eddigi ténykedésükért már nem Oszkár-díj jár...
justhpeter
Mindazokat leköpték, aki devizahitelesek és az otthonápolásban érintettek ráadásul a fideSSre is szavaztak. Mert azok az érintettek, akik nem rájuk szavaztak, azok eddig is le voltak szarva.
Gauntlet
Gondoltam, sejtettem, tudtam és mondtam is hogy ez lesz. Mit mutogatnak hátra!? Az összes segítség a gazdagabb adósoknak jutott! A kilakoltatás bezzeg mehet orrba szájba, igaz? Szemetek!
Jozefina
Bűnöző, hazaáruló, az embereket semmibevevő teű banda!!!??? Esetleg egytükör, ahol legalább titokban szembeköpnétek magatokat??!!!
wpym
@Zeta: Az átlagembereken az segített volna, ha van eszük; ha nem vesznek igénybe egy árfolyamkockázattal terhelt, hosszúlejáratú hitelkonstrukciót.
Az, hogy emberek utcára kerülnek nem a politikusok hibája, hanem a saját hülyeségüké. Ennyi erővel lehetne hibáztatni a pékeket, a fodrászokat, a kamionsofőröket, stb., stb.
Nessy
@wpym: És, ha nem hagyják, hogy megszűnjön a munkahelyük.
Tudod, pár év múlva nem kevesen lesznek azok, akik most a CSOK és a három gyermek bűvöletében eladósodva kerülnek hasonló helyzetbe!
eszegfu
Csak a "kiemelt" ápolási dij növekedett 2010. óta 63 %-kal!!! Ez tényleg önmagában egy igen "szép" emelés igy %-ban kifejezve! 2018-ban: az ápolási dij nettó 29.340, az emelt nettó 44.010, a kiemelt nettó 52.812 Ft. Egy ember otthon ápolásáért a hét minden napján, szünet nélkül, napi 24 órában ennyit ér... ebből tényleg "vigan" meg lehet élni...:((
Eladott Ország
Barátaim! Figyeljetek rám, nézzetek mélyen a zavaros szemembe! Ilyen kormánya soha nem volt és soha nem is lesz ennek a vihartépte, ezer irányból támadott, fokhagymás lángosba tekert országnak. Ez a kormány családbarát. Gondoljatok csak a Tiborcz, Mészáros, Orbán, Rogán, Szijjártó, L. Simon, Garancsi, Simicska, Pintér, Matolcsy, Schmitt, Shmidt, Deutsch, Farkas családra! Hát nem kurvajól élünk? De! Visszafizettük a devizahitelt jó áron. Senkit nem hagytunk az út szélén. Meg lehet élni havi 47 500 forintból. Ingyen zabálnak a kölykeitek az iskolában. Ingyen kapják a tankönyveket. Rezsicsökkentés! Rezsicsökkentés! Rezsicsökkentés! Harcosok! Katonák! Forradalmárok! Ez a harc lesz a végső! Ha megint kormányra kerülünk, vagyis maradunk, eltöröljük a francba a választásokat. Mert – figyelj, paraszt! – nem demokratikus! Bizonyhétszentség! Mi felépítjük a saját demokráciánkat. Itt az lesz, amit én mondok, ha mind beledöglötök, akkor is. kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/01/orban-eu-parlament-qpr2.jpg
tudode
Megkezdte munkáját a RENDKÍVÜLI plenáris ülés, amelyet az ELLENZÉK akaratával HÍVOTT ÖSSZE ki tudja ki, talán a HÁZICUS az ÁPOLÁSI DÍJJAL, és a devizahitelesek ÁLDATLAN, halaszthatatlan helyzetéről.
.,ű
Hihetetlen az, hogy a NER képviselői ugyan amikor MEGNYERTÉK a választók bizalmát, borsos TISZTELETDÍJJAL KÉPVISELŐI ESKÜVEL, pártkatonaként viselkedve, mint a VERŐEMBER kompaszok, PÁRTKATONAKÉNT elfogadják a MINDENHATÓ pártfegyelmét, azaz gyáván elárulva azokat, akik besegítették őket a NÉP SZOLGÁLATÁBA, ez a TISZTESSÉG fityisz módra???!
.
"""" Aki tisztességesen viselkedik, és megsebesül a csatatéren, ha valami nagy pofonba beleszalad, valami disznóságot csinál, problémái lesznek, megsebesül a csatatéren, de tisztességesen viselkedik, akkor kihozzuk a csatatérről, majd elkenjük a dolgot, DE AKI NEM ARRA MI IS LŐNI FOGUNK! """
.
A pofátlanság teteje az, hogy MÉG VÁLASZADÁSRA sem húzta be a belét az ORSZÁGUNK HÁZÁBA!
.
Szégyenletes szekta az egész bagázs!
Eladott Ország
@wpym: Nem tudom, mit kellene még ehhez hozzátenni, hogy egyrészt ne szoruljon bizonyításra: ez az ország nem hogy kezd Lipótmezőre hasonlítani, hanem lassan egy konszolidált Lipótmezőnek tekinthető, ameddig a szem ellát. És hogy másrészt ne akadjon egyetlen Fidesz és pláne Matolcsy-rajongó se, aki elmagyarázza, hogy miért a ballibsik árulják a hazát, midőn szóvá teszik, hogy csörgősipkás futóbolondok vezetik az országot. Meg kell a szívnek szakadni! Különösen akkor, ha a jólelkű, a bajbajutottakat tűzön-vízen át segítő kormánypártról van szó. Hüppögök. Tényleg, mennyire gondoskodó az a kormány, amelyik forintosította a devizahiteleket akkor, amikor már majdnem mindegy volt, de kitalálták az előtörlesztés lehetőségét és az összes politikus, akinek devizahitele és pénze is volt, azonnal ki is használta ezt a lehetőséget. Az átlagember nem használta ki, mert mi a francból fizette volna ki egy összegben a tartozását? Ha lett volna pénze, eleve sem vesz fel hitelt.
A forintosítással nagyot szakított a nemzeti bank, ki lehetett belőle stafírozni a Matolcsy családot, lettek belőle alapítványok, amikbe az árfolyamnyereséget szét lehetett csorgatni ahelyett, hogy a brutálisan megemelkedett törlesztők miatt bajba kerülteken segítettek volna. A mai napig folyamatosak a kilakoltatások, annyira jól megoldotta a Fidesz a devizahitelesek gondját. Ha csak azt nem nevezzük megoldásnak, hogy a hajléktalanságot viszont kriminalizálták, majd betiltották, így az utcára került családok mindjárt törvényen kívül is kerülnek.
Hellcat
És megtehetik következmény nélkül...
Kis is volt kormányon amikor bevezették a devizahitelt?
2001 a fidesz bevezeti a devizahitelt - CHF: 173Ft
2002 baloldali kormány alakulás - CHF: 165Ft
2006 újra baloldal - CHF: 162Ft
2010 Kormányváltás (gazdasági válság után) - CHF: 181Ft
2014 újra jobboldal - CHF: 241Ft
2018 újra jobboldal - CHF: 264Ft
Na akkor ki is a felelős?
forrás: mnbkozeparfolyam.hu/arfolyam-2018-01.html
Eladott Ország
@Hellcat: Bár nem szoktam célravezetőnek tartani, ha valaki megpróbálja a Nokiás dobozok által fémjelzett 2010 előtti időszakot összemosni a 2010 utáni nyílt és gátlástalan pusztítással, most megint úgy érzem: ez itt nem a barikád két különböző oldala csak azért, mert míg egyesek hét éve a 10 méteres ugrótoronyból hugyozzák arcon a választókat, a kettesek szégyenkezve pisiltek a közös medencébe. Úgy tűnik, hogy ezek ugyanazok. Ez így, ahogy van, a rendszerváltás utáni egységes és oszthatatlan, ideológiák által el nem határolható politikai osztály. A maga hamisan fénylő valójában és erkölcstelenségében. Az természetesen maga lenne a szentségtörés, hogy egy politikus személyiségi jogai sérüljenek, hogy felelősségre vonható legyen, hát mégis hogy képzeljük mi ezt? Elszámoltatás? Ugyan már, ott sem voltunk. Az elitnek nevezett politikai csürhe – a mindenkori kivételeket megillető tisztelet mellett – soha semmiért nem hajlandó felelősséget vállalni. Pártállástól függetlenül mindenki a megúszásra játszik. Menthetetlen ország az, ahol minden politikus ártatlan, mint a ma született bárány, miközben mindenki ott ügyeskedik, ahol tud és nem szégyell, aztán ha valami félig kiderül, akkor jön a sóhajtozás, hogy a másik oldal tehet mindenről és jön a magyarázkodás, hogy ez miért nem lopás, és miért nem felelős csak mindig valaki más. Ez megint az, aminek tűnik. Ez a rongyosra cincált, örökérvényű közhely: ezek ugyanazok. Miként a vesztes is ugyanaz. Egy hülyének nézett ország, amely ahelyett, hogy három évtized alatt felzárkózott volna Európához, a korrupció fertőjében vergődik és próbál meg túlélni a szarnak, bajnak nincs gazdája kezdetű népi bölcsesség dallamára.
kereső
@Hellcat: A svájcifrank 2010 január 01-ei 181.16 Ft-os nyitó árfolyama +22,92% ( +41.52 Ft) növekedést követően az utolsó napon 222.68 Ft-tal zárt.
wpym
@Horizont: Jelenleg is van hitelem, tehát igen.

Igen, igen, igen, igen, igen.
wpym
@Horizont: Nagyon helyes, hogy elvesztetted a pert. Ha felvetted a hitelt és jó volt anno, akkor kuss legyen most. Fizesd ki és tanulj belőle.
Én ne osszam az észt? Te és a cimboráid voltatok a hülyék, amikor aláírtátok a szerződést és nekem ugatsz, tündérke? Gondolkozz már, mielőtt jár a nyugger pofád.
Zeta
@wpym: mért csak magukra hoztak szabályozásokat?
Mért nem volt normális tájekoztatás a pénzintézetek reszéről ?
wpym
@Eladott Ország: Felesleges a politikát belekeverni: ez a meccs a bankra és az adósra tartozik. Ez egy természetes folyamat. Aki fizet, marad az ingatlanban, aki nem, megy a levebe. A bank nem jótékonysági intézet.
wpym
@Zeta: Az egyik és legnagyobb rizikófaktor az árfolyamkockázat volt, ami tudott, ismert tényező volt. Innentől kezdve nagy ívben kerülni kellett volna. Amennyiben ennek ellenére is érdekelte a kuncaftot a történet, akkor aláírás előtt kérni kellett volna egy másolatot, melyet elviszi egy ügyvédhez. Ha a bank nem megy bele, akkor megköszöni a lehetőséget.
Jozefina
A bank adó bevezetésével egyidőben orbán odadobta az adósokat a bankoknak prédaként!!!?? Mondván, hogy hajtsátok be rajtuk a nekem befizetett adótokat!!!?? Ezért nem tesz orbán semmit, holott egy tollvonással eltörölhetné a jogsértő hitelszerződéseket!!!??
Yoda69
Persze hogy nem. Tonkretettek tobb tiz-szaz ezer csaladot a devizahitelekkel. Most pedig kilakoltatjak oket es elveszik tulajdonukat. Ezt nem lehet megmagyarazani igy inkabb nem is beszelnek rola.
Eladott Ország
@wpym: Elmész te a búspicsába, a tovaj fidesz bűnbandával együtt! Seggfej!
Zeta
@wpym: árfolyamkockázat!
Nos ez ellen tiltakozott a legjobban a . . .bank kepviselője , mikor felvetettem neki, 2005 ben. Csepphíján lehülyézett, fel volt háborodva , higy én kételkedni merek a svájci frank stabilitásában.
Úgy hogy hagyjuk, de az okosak mért vettek fel még is deviza hitelt? Most nem elsősorban kupak Kósa Lajosra gondolok.
Ők a rájukszabott végtörlesztésnél játszva kifizették tartozásukat!
Amit nem tették lehetövé mindenki számára a könnyitett fizetést!
Ezt megtették több országban.
Itt csak duma a bankok , a multik "ütése"
Csányi a nehany milliárdos bankadó emelésre egyből kivonulással fenyegetőzött, Gy. Fecó idején.
A "tetemesebbre" meg sem mukkant.
solidedge
Ha Horvátországban törvénytelen volt a svájci frank alapú devizahitel, akkor nálunk is. Kilakoltatások, elkobzott autók tömkelege, tönkrement családi életek a Fideszt hidegen hagyják. Ha ez az illiberális gondolkodás, akkor nem Soros hazánk ellensége, hanem maga Orbán Viktor.
wpym
@Eladott Ország: Oda nem én megyek, hanem az idióta, gondolkodni nem tudó hitelesek. lol
wpym
@Horizont: Ne ideggeld magad, csillagvirág, még felmegy a vérnyomásod. lol
Inkább fizess be még egy csekket és fogd rá a bankra. lol
wpym
@Zeta: Jellemző: mindenki hibás, a bankok, a politikusok, csak azok nem, akik ész nélkül devizahitelt vettek fel.
Veleda
Na így legyen biztosra lottó ötösöm, ahogyan tegnap megjósoltam, hogy ebből semmi nem lesz. Egyszerűen szarnak az egészre, mit nekik a károsultak és az otthon ápolók nyomora? Ez a tetű testület csak akkor van jelen 100 százalékban, amikor a saját képviselői fizetésük emelését kell megszavazni. Na én is megsavaznám őket.
kisrigó
Van pofájuk azon spórolni, akik tényleg bajban vannak, otthon ápolják az ápolásra szoruló hozzátartozóikat, nehéz körülmények között. A devizahiteleseket is az általuk hozott törvényekkel lehetetlenítették el, most meg a hétszámjegyű fizetéseket osztogatják a saját embereiknek, meg mindenféle prémiumokat a semmire. Persze, hogy nem mentek el, mert ez megmagyarázhatatlan gazság!
Nessy
Szóljon már valaki a fidesznek, hogy 2010-óta ők vannak kormányon, immáron több mint nyolc éve! Jelenleg magasabb államadóssággal.
Kérdezzék meg Matolcsyt, mennyit kaszált az MNB a forintosításon, miből lettek az alapítványok, kastélyok, műkincsek etc.
Zeta
@Zeta: nem!
Ott ahol en vettem fel a bank részéről semmi, sőt , mint írtam meg majdnem lehülyezett az árfolyammal kapcsolatos kérdesem miatt! Úgy hogy hagyjuk.
A kör yező országokban mért lehetett felvett áron rendbe tenni a devizahiteleket?
Mert ott nem fogadták el a bankok hazugságait.
Nálunk a "kormány" csak saját magára írja a törvényeket. Pont
Lepényleső
Miért is venne? Közöttük egy sincs aki olyan bajba lenne? Probléma ebből itt csak akkor teremne? Eddig is csak a kutyát érdekelte?
division
@Nessy: Az ápolás megoldható, csak fel kell venni egy szakképesített ápolónőt. Lehet szívesebben jönne mint hogy egy állami kórházban dolgozzon minimálbérért. A másik megoldás meg egy idősek otthona, végső esetben az is megoldás.
csipetke
@division: 19:51 Te miről beszélsz?Egy 6-8-10-12,vagy bármilyen korú sérült gyereket,aki 24 órás ápolásra szorul,milyen idősek otthonába adsz be?Az a család,akik anyagilag ellehetetlenültek a gyerekük betegsége miatt,hogy vehetnének fel szakképesített ápolónőt?Akár át is gondolhatnád a mondandódat,mielőtt írsz..
Eladott Ország
@wpym: Fellélegeztek a horvát devizaadósok, miután a legfelsőbb kereskedelmi bíróság semmissé nyilvánította a svájci frank alapú jelzáloghiteleket. 120 ezer adós, 437 milliárd forintnyi kunát kap vissza. images.uncyc.org/commons/e/e0/Nyasgem.jpg
uploads.disquscdn.com/images/c1b3ff1753ccffa780e1d9781a4b8228491461c974b81da5e969b6cb99b81be1.jpg?w=600&h=624
wpym
@Eladott Ország: Tudom. Ezt végrehajthatják nálunk is, de ne az adófizetők kárára! Akiknek volt annyi eszük, hogy elkerülték a devizahitelt, mások hülye agya miatt ne fizessenek.
Jozefina
@Eladott Ország: orbán aljas és gyáva!!! Nem is akar a devizahitelekkel foglalkozni, holott a horvát példa is mutatja, egy tollvonással rendet lehetne teremteni. De nő nem akar rendet, neki a káosz, a bizonytalanság, a harc és az örök ellenségkeresés a fő teendője!!! Beteg elme!!??
Jozefina
Csak a fidesz???!!! Eddig "csupán 1300 család feje felül vették el a fedelet a kilakoltatási moratórium felfüggesztése óta, persze keresztényi alapon!!!
444.hu/2018/08/17/mar-tobb-mint-1300-kilakoltatasra-kerult-sor-a-moratorium-majusi-felfuggesztese-ota
Eladott Ország
@wpym: Horvátországban is csak az adófizetők kárára lehetett visszafizetni, tekintettel arra hogy az államnak sehol sincs pénze és nem egy elmebeteg, skizofrén MNB elnök alapítványaira és a családtagok kistafírozására költötték el a deviza károsultak pénzét. Arról nem beszélve, hogy nálunk, a fidesz a legnagyobb bűnöző, közpénzek eltüntetője. Javaslom, hogy ne járjál többet narancskeltető akadémiára,mert örökké hülye maradsz!
kisrigó
Nem kell az adófizetők kárára megoldani (nem vagyok érintett!), hanem az MNB által elköltött pénzt, amit a deviza hiteleken kaszáltak, vissza kell venni! A sok qrva alapítvány, kastély, irodaház ,műkincs, horribilis fizetések, na ebből kellene most "gazdálkodni!" Nem beszélve a sok "rokon", takony sihederből közpénzből "üzletembert csinálni, no meg a sok saját lábat is jól kiverni alóluk!
division
@csipetke: @Horizont: Én itt most nem a gyerekekre gondoltam, hanem olyan idős emberekre akik magatehetetlenekké válnak sajnos. Ott igazából ez a két választás marad.
wpym
@Eladott Ország: Semmi közöm a bűnöző, rabló fideszhez, örülnék én is ha normális vezetés lenne. Ha nem ismersz, kérdezz. Ennyit a politikáról.

Az pedig mocskosul inkorrekt lenne, ha én, mint nem idióta devizahiteles, egy forintot is fizetnék az adómból miattuk. Inkább menjenek a levesbe és tanuljanak a hülyeségükből.
Eladott Ország
@wpym: Horvátországban, Romániában ,Szerbiában meg tudták oldani a devizahitelesek problémáját. Itt többszörös kifizetted a tartozásod, elveszik a lakásod és még mindig megmarad a hiteled . Az elmebeteg Kuszaszemű Rómeó pedig ennek a nyereségéből az alapítványait, a családját , rokonságait, haverjait kitömi vele. Ahelyett, hogy ezt a szemétládát börtönbe zárnák, még hagyják hogy kioktasson és pofázzon és cinikusan kijelentheti, hogy neki 7,5 milliárd rokona van a földön.
advocat
Kedves FIDESZ hívők! Látjátok ettől is megvéd szeretett pártotok. Még vitatkozni sem akar, mert szerintük nincs miről. Nagyon nagy szeretettel gondolok kis kezetekre, amivel a FIDESZ mellé tettétek az "X"-et! Nagyon jól választottatok! Most szívtok? Azt, mi is.
kereső
@wpym:" Az pedig mocskosul inkorrekt lenne, ha én, mint nem idióta devizahiteles, egy forintot is fizetnék az adómból miattuk. Inkább menjenek a levesbe és tanuljanak a hülyeségükből."- de hát már fizettél,és fizeted folyamatosan- vagy úgy gondolod,hogy az önkorik által felvett,és aztán átvállalt hiteleket-és igen deviza hitellek IS voltak!- tényleg az "állam" fizette? Mibű kérdezné az egyszeri?
És igaza van @eladott országnak, az mnb hatalmasat kaszált a devizahitelesek "megmentésén"-amivel nem az államkassza gyarapodott, hanem magánalapitványok, igy aztán elveszitették közpénz jellegüket.Ja és a parlamentbe ücsörgő politikusaink nagy részének volt anno devizaalapú hitelle. Ők törlesztettek 180,.Ft/chf áron. A különbözetet ki fizeti a bankok felé? Csak nem Te,akinek nem is volt ilyen hitele?Drágultak a banki szolgáltatások- ezért aztán tavaly -az alacsony referencia kamat ellenére- a bankjaink kiugró 700 milliárdos nyereséget könyvelhettek el.Csak nem azért,mert a forintositott hitelek kamatai azok nem igazodtak,igazodnak a jelenlegi kamatszinthez?A kamatos kamat,az meg nem uzsora? Azt miért nem szabályozták?Nem tudták kiszámolni,vagy mi ?Nem kerek ez,akárhonnan nézzük IS!
wpym
@kereső: ,,...az önkorik által felvett,és aztán átvállalt hiteleket-és igen deviza hitellek IS voltak!- tényleg az "állam" fizette?"

Világos, de legalább ne az egészet az adófizetők fizessék.

,,És igaza van @eladott országnak, az mnb hatalmasat kaszált a devizahitelesek "megmentésén"-amivel nem az államkassza gyarapodott, hanem magánalapitványok, igy aztán elveszitették közpénz jellegüket."

Ezzel sem lehet vitatkozni.

Na igen, a banki ,,szolgáltatások":

Ha semmissé nyílvánítanák a hazai devizahiteleket, akkor vajon a bankok az emiatt elvesztett összeget honnan pótolnák? Az egyik megoldás ezen szolgáltatások díjának emelése. Ezért sem szeretném, ha szanálnák a hazai hitelszerződáseket, maradjon úgy, ahogy van.
advocat
Mert egyébként nagyívben le vannak...!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.