Nincs egészségesebb hús, mint a nyúlhús – jelentette ki az agrárminiszter pénteken a Farmer Expón, a nyúlhús fogyasztást népszerűsítő országos kampány debreceni állomásán.

Agrárminiszter: a nyúlhúsnál nincs egészségesebb hús

Nagy István emlékeztetett: tavaly krízishelyzetben indították a nyúlhúsfogyasztási kampányt, hogy a madárinfluenza miatt a boltok polcairól eltűnt víziszárnyasokat kiváltsák.

A nyúl azóta a polcokon maradt, egy év alatt sikerült a fogyasztás megduplázni – tette hozzá a miniszter, aki ugyanezt az eredményt várja az idei kampánytól is.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a nyúlhús

semmilyen allergén anyagot nem tartalmaz, ezért is közkedvelt alapanyaga a bébiételeknek.

A jövőt tekintve fontosnak nevezte, hogy minél nagyobb feldolgozottsági szintű, megfelelő konyhatechnikával előkészített nyúlhús kerülhessen a háziasszonyok asztalára, amit a két hazai nyúlvágóhíd biztosítani tud.

Ugyanakkor Nagy István szerint növelni kell a nyúlhúsnak az önellátásban betöltött szerepét.

"Fontos cél, hogy a vidék-Magyarországon újra visszahozzuk a kertekbe, a családokhoz a nyulat"

- mondta, hozzátéve: egy-két anyaállattal egy egész család hússzükségletét fedezni lehet olcsón és egészségesen.

Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője hozzátette:

ma Magyarországon 0,2 kilogramm az átlagos egy főre jutó nyúlhúsfogyasztás, az Európai Unió átlaga 2 kilogramm, a mediterrán országoké 8 kilogramm.

Az országos kampányban felhívják a figyelmet azokra az összetevőkre, amelyek biztosítják, hogy a nyúlhús a legegészségesebb húsfajta – jegyezte meg.

Juráskó Róbert, a nyúl terméktanács elnöke az MTI érdeklődésére elmondta: jelenleg mintegy 85 ezer anyanyúl van az országban, a vágóállatok száma 4,5 millió, amelyek nagy részét exportálják.

A rendezvényen bejelentették: a kampány során 150 kilogramm nyúlhús alapanyagot ajánlottak fel a a Debreceni Karitatív Testület részére. Az erről szóló tanúsítványt Nagy István agrárminiszter adta át Széles Diána alpolgármesternek, a testület társelnökének.

Széles Diána elmondta: a testületnek 17 civil szervezet a tagja, és adományaikkal az összes debreceni rászorulót el tudják érni. Karácsonykor például több mint háromezer családnak vittek adományokat, legközelebb már a nyúlhús is ott lesz az élelmiszerek között – fűzte hozzá.

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Még hogy nincs itt elég nyúl?! Az ország lakosságának többség már egy jó ideje nyúlba ment át...:(((
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ila51
Pont olyan , mint a pulyka , tudni kell elkészíteni. Nyúlhúson nőttünk fel . Szentesen a kórházban a gyomorműtétes már harmadnap nyulat kap .
wagabund
..."Agrárminiszter: a nyúlhúsnál nincs egészségesebb hús"...

ezt tanusíthatom...most már csak el kell intéznie, hogy telelegyenek a boltok nyúlhússal...

gyanítom, hogy e magvas miniszteri bölcsesség kinyilatkozásánál ügy sem futja többre...asszem..
Commenter
Maradjon ez is inkább a rovarhúsnál speciel a méheknél. Azon, hogy a hús egészséges-e, és ha igen akkor melyik a leginkább az örök vita tárgya marad,és nem kell egy ilyen ócska közhelyet bedobni most éppen a nyúlhús népszerűsítése érdekében. Nemrég még a csirkehúsról, a sovány disznóhúsról és a marhahúsról is ezt mondták. Aztán jött a madárinfluenza, a sertésinfluenza és pestis meg a kerge marha kór...
1magyar
A növényevők mindig egészségesebbek, csak kevesen szeretik. Bár a marhahús szokottabb de drága.
Commenter
"Felhívta a figyelmet arra, hogy a nyúlhús

semmilyen allergén anyagot nem tartalmaz, ezért is közkedvelt alapanyaga a bébiételeknek."

Te nagyon szakértő! A nyulat (akárcsak a többi haszonállatot) többféle betegség ellen oltásokkal kezelik(pl: myxomatosis, egyfajta vérzéses betegség) Az oltóanyag meg az állat esetleges betegségeinek kórokozói is benne maradhatnak a húsban, előbbi nem ürül ki vágás előtt, utóbbi nem feltétlenül pusztul el hőkezelésre. De a hústól lehet szimplán is csak fehérje azaz húsallergiát kapni, akár csecsemőnek is. Na vedd a nyúlcipőt.
Cicamama55
Még hogy nincs itt elég nyúl?! Az ország lakosságának többség már egy jó ideje nyúlba ment át...:(((
Csizmás Kond
...a nyúlhús rengeteg ólmot tartalmaz...:)
Lepényleső
Dehogynem,ráadásul a biblia szerint tísztátalan állat. Mármint a nyúl.
nemfideszes
Ez az a Nagy István, aki szerint a sertéspestist, a sertéshúst amúgy nem fogyasztó, menekültektől kapta el egy vaddisznó, amely aztán a déli határtól egészen Heves megyéig futott megdögleni...akkor biztos igazat beszél...
Commenter
@Lepényleső: És nemcsak a Biblia a szerint. Mint minden rágcsáló a nyúl koprofág állat, azaz a saját piszkát is megeszi, ha nem kap friss élelmet naponta,és úgy egyébként is. Látszik, hogy ez életében nem tartott nyulat, de még csak utána sem olvasott annak, hogy mit reklámoz egészségesként.
cikicakk55
Na én biztos,hogy egy falatot sem ennék belőle. gyerek koromban rengeteg nyulunk volt ( és nutriánk,de azokat a prémjéért tenyésztette apám) Soha egyetlen egy falat nyúl húst nem tudtak belém diktálni,de csak azért,mert én az összes nyulat elnevezte,mindegyiket szerettem és mindet megszelídítettem. Így szinte természetes volt,hogy képtelen voltam belőle enni. Majd az idősebb fiam kb 6 éves volt,mikor kaptunk egy pár nyulat.Későn derült ki,hogy egy fiú és egy lány volt,így nagyon gyorsan megszaporodott a létszámuk. Ugyan úgy megismétlődött az eset a fiamnál,mint annó nálam. Anyósom elvállalta volna,hogy levágja,de mi nem engedtük. Mindet leadtuk a piacon,de egy idő után már túl sokan voltak,így elajándékoztuk mindet.
Commenter
@Mirabilis: de jó hogy van oroszlánfejűd! Nekem szimpla törpe volt, most kosorrút szeretnék! Vagy szimpla házit (természtesen én se enném meg, amúgy se eszem húst)
Commenter
@Mirabilis: Nos pont ezért, meg a sertéspestises migránsos beszólásáért ezt a vén rovarimádó marhát kellene mondjuk Pápua Új Guineáig transzponálni...ott egyes törzsek azt vallják, hogy nincs egészségesebb az emberhúsnál... ez még a szokásos fideszes szintet is alulmúlja. torgyánnál és fazekasnál is bőven van lejjebb...
Commenter
@Commenter: transzponálni=transzportálni
Commenter
@cikicakk55: nekem csirkék voltak az első kiskedvenceim. Természetes haláluk volt nem kerültek levágásra. Nyulat se ettem soha. Ma már semmilyen húst nem eszem.
Commenter
@Mirabilis: nálunk beújítottak két vadászkutyát a macskák mellé, nos így a nyúlnak még ketrecben is lőttek egy darabig. Az én nyulam gondozását ismerős vette át pár napra és hiába kötöttem a lelkére, hogy salátát NE, mégis odaadta, a várt eredménnyel :( Soha többé nem beszéltünk, és azóta senkire nem bízom az állataimat. Ha elfogadsz egy javaslatot: fogkoptató rudacskát és vitamin pasztillákat nagyon érdemes adni neki. Hörcsögöm van most és imádja sőt a fogaik egészsége miatt is fontos, minden rágcsálónak.
Sámannus
@Csizmás Kond: Vannak helyek, ahol veszélyes foglalkozás nyúlnak lenni.:-DDD
ila51
@Commenter: nálunk a myxomatosist megelőztük...Apu nem engedett be nyulat fedeztetni , és voltak saját bak nyulai ...le voltunk szerződve sok sok nyúlra , és mi is azt ettük
De már a kisfiamnak azt hazudtuk hogy csirke hús , úgy megette ...igaz hogy hiányolta a névsorból ...mindnek adott nevet
ila51
@Csizmás Kond: az a vadnyúl Te :)...igaz az is finom tud lenni , csak a söréteket ki kell köpködni
csak úgy....
@ila51: a nyulak nevében kikérem a pulykás rágalmat! Ön nem ehetett nyuszit,tululu... ;)
Commenter
@ila51: én megértem hogy sokaknak jelentett megélhetést is a nyúl. De nem bírná én megenni. Ma már semmilyen állatot. Vannak más fehérjeforrások. De senkit nem ítélek el aki húst eszik.Szokás és felfogás kérdése, nem is térítek senkit. Az olaszoknál már a macska dívik. Ez, ahogy a kutya is Ázsiában számomra felfoghatatlan.
ila51
@csak úgy...: csak azért vettem egy kalap alá , mert soktól azt hallom , hogy a pulyka íztelen , hogy a nyúl íztelen ...igaz a kacsa ízesebb , és a birka is ...de mind más más
ila51
@Commenter: 21:30 ...én is jártam úgy , hogy olyan helyen vendégeskedtem , ahol nem hús a fehérje forrás ...és igen ízletes volt , pár hétig majdnem meg is szoktam ...
Commenter
@Mirabilis: ami nem megy nem kell erőltetni :) A macskáim a nedvestápból csak mindenféle saját márkást esznek, szárazból csak Friskies, és Whiskas...nagyon is válogatós a legtöbb állat.
papa.49
Te nagyon hülye miniszter én a nyúl tenyészetből kezdtem a házépítésbe nekem ne magyarázz te nyulat lehet hogy csak húsvétkor láttál az ablakba, csokinyulat !!! Az nem most volt hanem 1980. ban akkor is drága volt a táp, akkor is kellett oltani, vitaminozni, mert a szénán 1/2 év alatt se lettek volna vágósúlyba !!! Azóta meg csak minden sokszorosan drágább lett !!!
Commenter
@ila51: nekem nem hiányzik. Ma már nagyon jó alternatív készítmények vannak és lassan nem is drágább már mint a hús. Érdemes kipróbálni. Van lehetőség a szójapörköltön túl...
csak úgy....
@Commenter: már régen lehettél éhes!? ;) állítólag Sweiz ban is eszik a kutyát, de a digókról nem tudom föltételezni a cicát! Sok meló van vele,...én elmentem vadászni,ö meglöttem ,ö haza vitte...
Commenter
@papa.49: ne várj ettől semmit! Mit vársz attól aki idézem " a méhek szerelmese" és a sertéspestisért a bevándorlót okolja?
Commenter
@csak úgy...: pedig így ritkítják a kóbormacska állományt. Sztárséf az olasz tv-ben a macskahús olyan mint a csirke, és elkészítette a fogást.
csak úgy....
@papa.49: Ez a gyerök is ezen a nótán nevelkedhetettwww.youtube.com/watch?v=XCdzgVDq-A4 (a süsü) ,hogy...
Commenter
@csak úgy...: a kedves emlékű Bill bácsi...
csak úgy....
@Commenter: miauu ,miauu :( ,ne beszéld belém,hogy a digók spagetti mellé a macskát is :(
Commenter
@csak úgy...: sajnálom, a tény az tény: Italy
In February 2010, on a television cooking show, the Italian food writer Beppe Bigazzi mentioned that during the famine in World War II cat stew was a "succulent" and well known dish in his home area of Valdarno, Tuscany. Later he claimed he had been joking, but added that cats used to be eaten in the area during famine periods, historically. He was widely criticised in the media for his comments and ultimately dropped from the television network.[31]

Cats were sometimes eaten as a famine food during harsh winters, poor harvests, and wartime. Cat gained notoriety as "roof rabbit" in Central Europe's hard times during and between World War I and World War II.[32]

Cat consumption was a stereotype attributed to Vincenzans in Vicenza, Italy.[33]

According to the British Butchers' Advocate, Dressed Poultry and the Food Merchant of 1904, "Just before Christmas it is common for a group of young men in northern Italy to kill some cats, skin them and soak them in water for two or three days. They are cooked with great care on Christmas day and served up hot about 1.30 P. M., after mass...Many people in Italy, 'on the quiet,' keep cats like the English do rabbits—to kill. A catskin there is worth ten pence, as the material for muffs for girls...Extraordinary care has to be taken in procuring the animals, for the Italian Society for the Protection of Cats is vigilant, and offenses against the law are followed by imprisonment only. We have no fines in Italy."[34]

According to The Dietetic & Hygienic Gazette in 1905, "Italy cultivates the cat for home consumption as English people raise rabbits. It is to be done on the quiet, however, for in spite of the profit in the business and the demand for the delicacy, the law has to be looked out for, and the Society for the Prevention of Cruelty to Cats is vigilant. Offenses against the law are visited with imprisonment. Cats are raised for the market nonetheless. Fattened on the...
cikicakk55
@Commenter: Na én sem lennék egyetlen olyan állatot sem megenni,amelyiket én nevelgettem. Maximum a hentesnél,de ott is csak csirkehúst,vagy valami más szárnyast. Mikor mi megvettük a jelenlegi házunkat,( 1977) volt egy nagyon jó állapotban lévő disznó ól a ház végében. Csupa idős ember lakott körülöttünk,mi fiatal házasok voltunk és rá akartak beszélni,hogy tartsunk disznókat,vagy ha azt nem,legalább csirkéket. Na nálam mind végelgyengülésben pusztulna ez az biztos. Soha nem lennék képes egyetlen állatot sem levágni,vagy lelőni. Ha a szomszédban disznót vágnak,nálam bömböl a hangfal Megy a Goombay Dance Band zenéje,hogy még véletlen se halljam ha felsír a disznó.Tudom,hogy a hús egy fontos táplálék,és,hogy a szervezetünknek szüksége van rá és meg is veszem,csak legyen darabokba és ne ismerjem mielőtt levágták.
Commenter
@cikicakk55: engem egyszer vittek disznóölésre. Nem voltam nagy, de sokkot kaptam, és másnap az addig csak szomszédként ismert alkalmi böllért mikor legközelebb jött kikerültem és soha többé nem köszöntem neki.Elbújtam ha bármikor is jött. Barbár vénember, össze vissza szurkálta szerencsétlen állatot. A baromfit is a falu kútjánál nyíltan vágták, mindig folyt ott a vér...utáltam.
Commenter
@Mirabilis: 3 van :) a 4-et két éve vesztettem el, gyógyíthatatlan beteg volt. A szeniorom mostanában nincs jól :( egyelőre vizsgálják, vérvétel stb. Félek...mert megnövekedett a hastérfogat...
papa.49
@Commenter: @cikicakk55: Hát lányok én azt hittem csak az én nejem nem meri levágni a csirkét, most kellemesen csalódtam ti se ))))))))
Commenter
@papa.49: egyfajta lelkület kell ahhoz...
papa.49
@Commenter: Dehogy, egy jó éles kés )))))))))))
Félre a tréfát a jószágot azért tartjuk, hogy legyen ennivalónk, ilyen egyszerű, nyilván a kutyáimat, vagy a macskáimat nem vágnám le, de a csirkét a disznót erre tartjuk...
Commenter
@papa.49: tudom, megértem de mivel a baromfiak első kiskedvenceim voltak, én nem tudok ezekhez sem úgy viszonyulni hogy ezért tartjuk. Nem kell ezzel egyet érteni, de ez nálam nem fog változni.
papa.49
@Commenter: Megértem, a nejem 68. éves életében nem vágott le egyetlen baromfit se, az Anyósom meg akár bérbe is csinálhatta volna, mikor még tartottunk baromfiakat vagy én vagy az Anyósom vágta le őket, de ennek is már több. mint 18 éve, 2000 körül számoltam fel a gazdasági udvart, mert már sehogy nem érte meg az állattartás ...
division
@papa.49: Te jó ég, akkor te már 70 felett jársz??
Commenter
@papa.49: most sem éri meg az állattartás. Talán a tyúk az emelkedő tojás árak miatt...állatorvosnak lenni viszont megéri, de úgy túnik rovarimádó és migránsgyűlölő agrárminiszternek is...bődületes baromságokat nyilatkozik több, mint havi 1 milláért...
Commenter
@Mirabilis: köszönöm. átérzem enyémet is altatni kellett. Nem fogom kiheverni a traumát amit senki gazdinak nem kívánok. Szegényke nagybetegen is elvonszolta magát az alomig is de szó nélkül takarítottam ha kellett. Nagyon akart élni, (imádta az életet, szerető, okos, békés, érzékeny cica volt, küzdött, de hiába a betegségre nincs se oltás, se gyógyszer...
Commenter
@Mirabilis: enyém eszik, de néha nyugtalan, néha apatikus, ekcémás, szeme könnyezik. Lehet(ne) rossz passz, de a hastérfogat növekedése itt vszeg nem hízás, de ne legyen igazam :( már azt sem tudom bízzak e még az állatorvosokban...
Commenter
@Mirabilis: hízás. Féreghajtotta is, amit én is rendszeresen megteszek. Nincs egyelőre víz a hasüregen belül nyomásra nem fáj neki (még) de olyan mintha vemhes lenne. (lehetetlen mert ivartalanított. Nem tudsz bp-i macskaspecialista állatorvost? Nem tetszik amit tapasztalok.. :(
karma1
@csak úgy...: 21.42-re: Pedig de,... Volt egy magyar ismerosunk, aki nagyon koran - a 60-as evek elejen - Svajcba disszidalt, es mar itthon is gyonyoru cicai voltak. O meselte el egy itthon tartozkodasakor, hogy olasz szomszedaik voltak, es neki viszont 3 gyonyoru fajmacskaja is eltunt. Sosem lettek meg...Szoval bizony az olaszokat macskaevoknek hivjak...
Commenter
@Mirabilis: köszönöm! Nincs SOS állapotban, csak nem tetszik amit eddig találtak és állítanak. Megérzés, és tapasztalat meg több szem többet lát...nem egy felületes vagy téves diagnózist láttam már, pedig laikus vagyok, de van úgy hogy az orvos is téved és a gazdinak van igaza :(
Commenter
@karma1: na ezért kedvelem én most már kevésbé az olaszokat!
wpym
@Commenter: Melyik? Csirke és hal pl. Ennyi.
papa.49
@division: Ott a születési évszámom 1949. a hetvenedik ...
karma1
Szerintem nagyon kozel all a pipihushoz: keresztapam mindig hozott nekunk nyulat mar leolve, de Anyu mindig atadta a szomszed neninek, mert en szoktam a nyuszikat etetni, takaritani a keresztpapameknal, es persze sajnaltam a nyuszikat, dehat en csak egy 8 eves voltam akkor, a keripapit meg nem akartuk megbantani.
Egyszer viszont valami miatt megis paprikasnyulnak lett megcsinalva - mar nem emlekszem az okara, hogy miert -, es persze mindenkinek izlett, alig halvanyan tert el az ize a paprikascsirkeetol.
Aztan valahogy Anyu veletlenul kikottyantotta hogy ez a tegnap kapott nyuszmusz volt, mire a batyam szepen elfeheredett, es a nyuszi ismet a szabadlevegore kerult...
Na, azutan Anyu tenyleg soha tobbet nem fozott nyuszo't...:o))))
Commenter
@karma1: minden kevésbé ismert húst a csirkéhez hasonlítanak. Gondolom nálatok sem ismeretlen a "flake" ami ismertebb nevén cápahús...na úgy hogy "shark" csak a nagyon bevállalósak (v)ennék meg!
karma1
@Commenter: Hat a kinai capauszonylevesnel utalatosabb dolgot meg nem ettem,...:o))) Mintha egy darab radirgumit forgattam volna a szamban, elharapni nem lehetett, ize nem volt, pedig Dijonban ettem, 1986-ban a Nemzetkozi Art & Craft Expo-n. Akkor voltak a magyarok diszvendegek - egy jo kis csoporttal elmentunk egy kinaiba (mi marhak, Franciaorszagban!), es mindent osszerendeltunk, mindenki megkostolt mindent. (Akkoriban azert nem volt annyi kinai Magyarorszagon). Sedianszky Janossal meg a Devai-Nagy Kamillaval probaltuk ki - hat nem ez volt a legjobb kaja, amit eletemben ettem...:o)))))
Kulonben a nyuszi tenyleg kozel van a csirkehez, mert feherhus, csak egy kicsit szarazabb, rostosabb (meg a combja is).
Ellentetben a strucchussal, ami ugy nez ki mint a lohus, nagyon sotet voros, es az egyik legfinomabb steak keszul belole - nagyon rovid ideig kell sutni. Pedig ez is madar, mint a csirke...:o)))))
A strucc steak isteni!
Commenter
@karma1: az emu is jó, állítólag.. na se azt, se a struccot nem bírnám megenni, kengurut se...
karma1
@Commenter: A struccrol nem mondod meg, hogy madarhus, sot, ha feltalaljak, akkor sem. Kiwiszeletekkel marinaljak (a kiwi sava feloldja a rostok kozott levo esetleges savakat, megpuhitja a combikat). Ha valaha ettel eye fillet steak-et, akkor ahhoz hasonlit a legjobban.
Na, nalunk nem lehet kengurut kapni, meg wallabie-t sem, (ez is egy kengurufajta, csak joval kisebb, mint a nagy boxolos).
Annakidejen eloszor fagyasztott kenguruhust Ujpesten lehetett kapni, amit a Demjan Sandor epitett legeloszor (Rekord aruhaz, csak par evig mukodott, de isteni volt), o importalt mindenfele egzotikus dolgot.
Akkor sem probaltam ki, de itt szerencsere nem is lehet beszerezni.
szaboria1
Van benne igazság. 3 éve azért hagytuk abba tartását mert sajnos fertőzés vonult végig a városunkba. Most megint gondolkozom a ketrecek megvannak de tiszta állományt szeretnék. Isteni finom pl. a töltött nyuszi.
division
@papa.49: Nálunk már csak anyósom él, egy hete töltötte be a 79 - et:-)
papa.49
@szaboria1: Akkor még várjál az új állománnyal legalább 2 évet, mert a nyúl betegségek kórokozói kb. 4 évig fertőző képesek maradnak a ketrecben ...
Ezt én se tudtam, csak mikor nyulaztam nekem is a környei cég állatorvosa mondta...
A ketrecet meg csak gázosítással lehet hamarább mentesíteni ...
papa.49
@Cicamama55: Ezt a tyúk vágásra érted ???
Végül is érthető nem mindenki bírja végig csinálni ...
Cicamama55
@papa.49: Nemcsak a tyúk, de egyik állatnak sem tudnám átvágni a nyakát. Ha nem lenne önként jelentkező erre a feladatra, én vegetáriánus lennék! :)))))
dr. prédikátor
@division: Mit akarsz, fiatalabb mint én!!! A 75., taposom.
dr. prédikátor
@papa.49: A 70 es években én is foglalkoztam nyulakkal, sajna beütött a krakk ! mixomatózis. pedig én belga óriásokat tartottam, gyorsan le kellett vágni az egész állományt. Majd egy napig csak nyúztam és daraboltam.
papa.49
@dr. prédikátor: Nekem kaliforniai bakok voltak, meg német anyák, 3 évig csináltam, aztán átálltan anyadisznóra, mert nálunk meg a fűl bajok jöttek elő, és nem tudtam kipusztítani az állományból, akkor mondta Környén az állatorvos (mert oda adtuk le a nyuszikat) legalább 5 évig ne tartsak nyulat ...
cikicakk55
@papa.49: Tudod Papa,mi nők úgy vagyunk ezzel,hogy ha mi nevelgettük,akkor óhatatlan,hogy meg is szeretjük. Pláne ha nem több száz van belőle,csak max 5-6 jószág. A boltban a mélyhűtőben,vagy a húsos boltban a pultnál felszeletelt jószágokat nem ismertem,nem én nevelgettem,így eszembe sem jut,hogy ez a kis jószág valakié biztos volt.Jó,tudom,ezért vannak,hogy megegyük őket,hisz ezért tartják ,nevelgetik sokan. A barátnőm minden szívfájdalom nélkül elvágja a csirkék nyakát,de ha disznót vágnak,azt nem bírja még hallgatni sem. Én például bár kinek beadok egy injekciót,a sebektől és a műtétektől sem vagyok rosszul,de mikor az idősebb fiam 3 hetesen megkapta az első védőoltását,ott ájultam el a vizsgáló asztal mellett. Azóta már a 2. fiam is felnőtt,de egyetlen védőoltásnál,fülfelszúrásnál,vérvételnél nem voltam benn velük a rendelőben. Vagy apuka vitte őket,vagy a védőnő volt velük még a szurit megkapták.Utána már bementem. Ugyan ez van az állatokkal. Még a filmekben sem tudom végignézni,ha egy oroszlán elkap egy antilopot,mert ha sikerül neki,akkor az antilopot sajnálom,ha nem sikerül akkor meg az oroszlánt. Inkább nem is nézem azt a részt.
papa.49
@cikicakk55: Megértelek, én se szeretem az ilyen véres jeleneteket, de azért mikor jószágokat tartottunk levágtam a csirkét, a néma kacsát, a vágó disznót is, miért mert muszáj volt .
A néma kacsa volt egy gácsér, meg négy tojó, egyszer a kutya amelyik soha azelőtt semmi jószágot nem bántott, megmarta a kacsákat, ugye azok nem voltak bezárva este elültek, csak mikor mennék dolgozni (éjszakás voltam) hallom hogy sipít az egyik kacsa megkerestük ott volt mind megharapdálva, le kellett vágni őket mert reggelre elpusztultak volna. Anya meg éjszaka pucolta őket meg !
cikicakk55
@Mirabilis, Commenter.
Látom ti is nagyon szeretitek a cicákat és az állatokat nem eledelnek,hanem kis kedvencnek tartjátok. Én a cicákkal jártam meg. ide fialt hozzánk egy cicamama több mint 10 éve. Akkor volt két ivartalanított nőstényünk és két kandúrunk. El voltunk velük( na meg még nem voltunk annyira betegek és csórok,mint most. Lényeg,hogy a kisfiam nem engedte,hogy a pici cicát oda adjuk a szomszédnak,akié az anya cica is volt. Na az aztán neki állt fialni. Eleinte még el tudtuk ajándékozni a cicákat,de később már egyre több maradta a nyakunkon és főleg nőstények.Akkor anyagilag már teljesen a padlón voltunk,még a fiunknak is nehéz volt megspórolni azt,hogy minden napra legyen étele. 3 évig könyörögtem menhelyeknek,hogy segítsenek. 19 cicánk volt,mikor a Szegedi cicamentők reagáltak a kérésünkre.Az összeset ivartalanították,a fiúkat és a lányokat is. Mindegyik kapott antibiotikumot,mert macskainfluenzásak voltak.Féreghajtót és bolhairtót is kapott mind. sajnos így is volt amelyiknél már késő volt a segítség. 14 cicán maradt.Aztán elütöttek kettőt,kettő meg öreg volt és meghalt. Így 10 cicánk maradt tavaly őszre.Akkor a fiam hozott haza, egy összefagyott,csupa véres kiscicát a Tisza árteréből. Nem örültem neki,de szerencsére fiú volt.Egész télen benn volt és meggyógyult. Azt mondtam soha többé nem fogadok be egy macskát sem. 3.hete él benn egy "Burmai" cicához hasonló kölyök cica. Szerencsére Ő is fiú és most kicsit jobb a körülményünk,így Őt beoltattam,féreghajtót is vettem neki és bolhátlanítva is van. ennyit a fene nagy kitartásomról. Pedig annyira szerettem volna egy kutyust mindig,de ennyi macsek közé már nem bírnánk anyagilag.
division
@dr. prédikátor: Akkor még anyósomat nem érted utol:-))
division
@dr. prédikátor: Elfut szerintem ha meglát:-)) Nálunk már csak ő van, mindenki más már eltávozott sajnos.
advocat
Nyulat soha! A bolti állatokkal már nincs gondom. Abban a formában. De nyulat, úgy sem. Túl lehet élni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.