Díszpolgári címet adományozott Karcag önkormányzata Varga Mihály pénzügyminiszternek a képviselő-testület pénteki ünnepi ülésén.

Karcag díszpolgára lett Varga Mihály pénzügyminiszter
Fotó: Mészáros János/MTI

A díszpolgári cím átadása előtt méltatták Varga Mihály eddigi életútját, politikai, szakmai pályafutását, a szülővárosához fűződő szoros kötődését.

A laudáció szerint

Varga Mihály nyugodt, kiegyensúlyozott közszereplő, aki egyaránt "szót ért az egyszerű kunsági emberrel, de kiváló emberi és szakmai kapcsolatot képes kialakítani a nemzetközi pénzügyi világ vezetőivel".

A díszpolgári címet Dobos László (Fidesz-KDNP) polgármester adta át.

A pénzügyminiszter rövid beszédben köszönte meg az elismerést, s mint mondta, "mindannyian jeles elődök utódai vagyunk, mi vagyunk a magyar állam. Az a dolgunk, hogy fenntartsuk, működtessük ezt az államot, és olyan formában adjuk át utódainknak, hogy ők is büszkék tudjanak lenni rá".

Karcagon 1991 óta ismerik el díszpolgári címmel azok a munkáját, akik az élet különböző területein kiemelkedő teljesítmény nyújtottak egy kisebb vagy nagyobb közösség érdekében. A város legismertebb díszpolgára az Izraelben élő Avram Hershko (Herskó Ferenc) professzor, a kémiai Nobel-díjas 2005-ben kapta meg az elismerést. Rajta kívül díszpolgára a településnek többek között az időközben elhunyt Kántor Sándor Kossuth-díjas fazekasmester, Bellon Tibor egyetemi tanár és Gergely János Széchenyi-díjas akadémikus.

A díszpolgári cím átadása része volt a nemzeti ünnephez kötődő nagykunsági kulturális napok rendezvénysorozatának. A nyitónapon Kenyeresné Zagyva Ágnes képzőművész Karcagról festett műveiből nyílt kiállítás, majd felvonták az országzászlót. A szombat fő attrakciója a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny 4. szakaszának rajtja lesz a város főterén. Vasárnap nyílt horgászversenyre várják a résztvevőket. Hétfőn az ünnep szellemében Szent István-napi szentmisét, aratófelvonulást tartanak, majd este operettgálával és tűzijátékkal zárják a 27. kulturális napokat.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Kb, 25, 30 éve meg karóval kergették a tsz iroda körül ))))))))))))))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zeta
@Eladott Ország: sírni már nem együtt fogunk!
Ha bebukunk, ők csak lopni nemfognak többet, mi enni.
csipetke
@papa.49: 8:48 Jajjjmá! Miket nem mondasz...Ez a szegény varga látástól-Mikulásig dolgozott,mint a megkötözött marha.Hát az semmi,hogy a közpénzt ő is kemény munkával talicskázta.Mindig oda,ahova a nemzeti töklámpás mondta.Nnna..:)
tudode
Nem azé, csak amiatt, mert a NEMZET BUKSZÁJA, a bróker Marcsika, helyébe tisztességes átlagállampolgár sem fogadta vona el:
.
Új fejlemény a karcagi bróker Marcsika ügyében
www.napi.hu/magyar_vallalatok/uj_fejlemeny_a_karcagi_broker_marcsika_ugyeben.644393.html
""""Novemberben kezdődik a Kun-Mediátor-ügy tárgyalása, a bíróság az elsőfokú ítéletet leghamarabb 2018 őszén hozhatja meg. A bróker Marcsika mellett több mint kétszáz tanú meghallgatását és hatszáz tanú nyomozati vallomásának felolvasását indítványozta az ügyész."""
.
A pénzügyi kormányzat SZÉGYENE az, hogy több ezren FUTHATNAK a megtakarításuk után, amiatt, mert NEM TUDNI KINEK/KIKNEK a zsebében landolt a lóvé!!!

.
papa.49
@tudode: Az majd a tárgyalás után az ítéletből fog kiderülni, de nekem lennének tippjeim !!!
papa.49
@csipetke: Ha még tudnád azt is amit nekem elmeséltek a karcagiak mikor az első elkurmányban pénzügyminiszter lett )))))))))))))
tudode
@papa.49: ,
Majd kiderül, v beborul, mert BÁRMI FELTÉTELEZHETŐ ezekről a lóvét tekergetőkről, hiszen már ki, ki HALLATSZIK ez az a bungijukból:
.
alfahir.hu/2018/03/19/fradi_kubatov_szoke_szabo_ferenc_kassai_viktor_moniz
.
www.youtube.com/watch?v=Gj3kd3HTCn8
.
Ezeknek nem csak HONVÉDELMÜK, RENDŐRSÉGÜK, magán HADSEREGÜK/verőlegényeik is vannak az ALVILÁGBÓL!
.
www.facebook.com/photo.php?fbid=2064927026864863&set=p.2064927026864863&type=3&theater
.

.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.