Díszpolgári címet adományozott Karcag önkormányzata Varga Mihály pénzügyminiszternek a képviselő-testület pénteki ünnepi ülésén.

Karcag díszpolgára lett Varga Mihály pénzügyminiszter
Fotó: Mészáros János/MTI

A díszpolgári cím átadása előtt méltatták Varga Mihály eddigi életútját, politikai, szakmai pályafutását, a szülővárosához fűződő szoros kötődését.

A laudáció szerint

Varga Mihály nyugodt, kiegyensúlyozott közszereplő, aki egyaránt "szót ért az egyszerű kunsági emberrel, de kiváló emberi és szakmai kapcsolatot képes kialakítani a nemzetközi pénzügyi világ vezetőivel".

A díszpolgári címet Dobos László (Fidesz-KDNP) polgármester adta át.

A pénzügyminiszter rövid beszédben köszönte meg az elismerést, s mint mondta, "mindannyian jeles elődök utódai vagyunk, mi vagyunk a magyar állam. Az a dolgunk, hogy fenntartsuk, működtessük ezt az államot, és olyan formában adjuk át utódainknak, hogy ők is büszkék tudjanak lenni rá".

Karcagon 1991 óta ismerik el díszpolgári címmel azok a munkáját, akik az élet különböző területein kiemelkedő teljesítmény nyújtottak egy kisebb vagy nagyobb közösség érdekében. A város legismertebb díszpolgára az Izraelben élő Avram Hershko (Herskó Ferenc) professzor, a kémiai Nobel-díjas 2005-ben kapta meg az elismerést. Rajta kívül díszpolgára a településnek többek között az időközben elhunyt Kántor Sándor Kossuth-díjas fazekasmester, Bellon Tibor egyetemi tanár és Gergely János Széchenyi-díjas akadémikus.

A díszpolgári cím átadása része volt a nemzeti ünnephez kötődő nagykunsági kulturális napok rendezvénysorozatának. A nyitónapon Kenyeresné Zagyva Ágnes képzőművész Karcagról festett műveiből nyílt kiállítás, majd felvonták az országzászlót. A szombat fő attrakciója a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny 4. szakaszának rajtja lesz a város főterén. Vasárnap nyílt horgászversenyre várják a résztvevőket. Hétfőn az ünnep szellemében Szent István-napi szentmisét, aratófelvonulást tartanak, majd este operettgálával és tűzijátékkal zárják a 27. kulturális napokat.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Kb, 25, 30 éve meg karóval kergették a tsz iroda körül ))))))))))))))))))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Kb, 25, 30 éve meg karóval kergették a tsz iroda körül ))))))))))))))))))))
Lepényleső
Karcagot megvette kilóra? Még az is lehet,hogy nem a saját pénzén? S az is lehet,hogy a miénken?
papa.49
@Lepényleső: A gúnármiska, meg a fazékvas !!!
nezelodo
Én is a brókermarcsit hiányolom a listából... Nem sok hiányzott hozzá! Ha minden bejön, a csengeri asszony meg Debrecenben járt volna így... Hú Istenem, micsoda siker lett volna!
RonaGyuri
mit mondjak jót röhögtem Mityuka, mint a szót értő dicshimnuszt olvasván; azonban egy érdekes dologra lettem figyelmes:
több helyen - itt is -: ".. de kiváló emberi és szakmai kapcsolatot képes kialakítani a nemzetközi pénzügyi világ vezetőivel",
mindeközben a párt központi napilapja szerint: "... de kiváló kapcsolatot képes kialakítani a pénzügyi világ vezetőivel is"! =))
justhpeter
@RonaGyuri: Igen. A kormányoldalon rend van. Nem beszélünk ki a sorból. Ahogy Rákosi alatt sem.
csipetke
Tökjó! A díszpolgári címmel ingyen díszsírhely jár,és semmi más...
papa.49
@csipetke: Előbb még dolgozzon kemény fizikai munkán hátha kicombosodik a ,,kölökgólya,, ))))))))
Csákányozás, lapátolás meg ilyesmi, megnéznél milyen ,,kiválóan teljesít,, )))))))))))
Jozefina
"kiváló emberi és szakmai kapcsolatot képes kialakítani a nemzetközi pénzügyi világ vezetőivel".
Csupán a magyar gazdaság haldoklik, a forina bedölés határán, mi kell még??!!! Hajrá!!!
Eladott Ország
Varga Mihály már kilábalt a válságból. Mi még nem annyira. Mondjuk azt én nem tudom – és sajnos a nemzetgazdasági miniszter sem tért ki rá -, hogy ki a jó fene emleget minket példaként. Pláne Európában. Albániára gyanakszom, bár nem ismerem az ország jelenlegi gazdasági állapotát. Reggelre kelve ránk szakad a tejjel-mézzel folyó hurrá.Azt viszont tudom, hogy ezt ki is próbálhatják hamarosan, amikor még több munkaképes ember hagyja el az országot és amikor az uniós fejlesztési források elfogynak. Akkor nem lesz többé mit újraosztani, de ellopni sem. Mert nem lesz, aki megtermelje. Addig is örüljünk együtt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel és egyben karcagi díszpolgárral , hogy mennyire jó is nekünk.
Zeta
@Eladott Ország: sírni már nem együtt fogunk!
Ha bebukunk, ők csak lopni nemfognak többet, mi enni.
csipetke
@papa.49: 8:48 Jajjjmá! Miket nem mondasz...Ez a szegény varga látástól-Mikulásig dolgozott,mint a megkötözött marha.Hát az semmi,hogy a közpénzt ő is kemény munkával talicskázta.Mindig oda,ahova a nemzeti töklámpás mondta.Nnna..:)
tudode
Nem azé, csak amiatt, mert a NEMZET BUKSZÁJA, a bróker Marcsika, helyébe tisztességes átlagállampolgár sem fogadta vona el:
.
Új fejlemény a karcagi bróker Marcsika ügyében
www.napi.hu/magyar_vallalatok/uj_fejlemeny_a_karcagi_broker_marcsika_ugyeben.644393.html
""""Novemberben kezdődik a Kun-Mediátor-ügy tárgyalása, a bíróság az elsőfokú ítéletet leghamarabb 2018 őszén hozhatja meg. A bróker Marcsika mellett több mint kétszáz tanú meghallgatását és hatszáz tanú nyomozati vallomásának felolvasását indítványozta az ügyész."""
.
A pénzügyi kormányzat SZÉGYENE az, hogy több ezren FUTHATNAK a megtakarításuk után, amiatt, mert NEM TUDNI KINEK/KIKNEK a zsebében landolt a lóvé!!!

.
papa.49
@tudode: Az majd a tárgyalás után az ítéletből fog kiderülni, de nekem lennének tippjeim !!!
papa.49
@csipetke: Ha még tudnád azt is amit nekem elmeséltek a karcagiak mikor az első elkurmányban pénzügyminiszter lett )))))))))))))
tudode
@papa.49: ,
Majd kiderül, v beborul, mert BÁRMI FELTÉTELEZHETŐ ezekről a lóvét tekergetőkről, hiszen már ki, ki HALLATSZIK ez az a bungijukból:
.
alfahir.hu/2018/03/19/fradi_kubatov_szoke_szabo_ferenc_kassai_viktor_moniz
.
www.youtube.com/watch?v=Gj3kd3HTCn8
.
Ezeknek nem csak HONVÉDELMÜK, RENDŐRSÉGÜK, magán HADSEREGÜK/verőlegényeik is vannak az ALVILÁGBÓL!
.
www.facebook.com/photo.php?fbid=2064927026864863&set=p.2064927026864863&type=3&theater
.

.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.