Először adták át a Boldog Gizella-díjat, a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány elismerését a Páger Lajos – Berta Éva orvosházaspár vehette át vasárnap este az alföldi városban – tájékoztatta a civil szervezet az MTI-t.

A több ezer hódmezővásárhelyi polgár szavazata alapján odaítélt, nettó egymillió forinttal járó elismerést Kószó Péter, az alapítvány kuratóriumának elnöke és Lázár János (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője adta át a díjazottaknak a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

Az alapítvány azon köztiszteletben álló személy elismerésére hozta létre a város iránti hűséget szimbolizáló díjat, aki példamutató polgári gondolkodásával vagy hosszú időn át folytatott munkásságával kimagasló érdemeket szerezett a közösség megbecsülést kiérdemelve.

Az anyagi elismerés mellett díszes oklevéllel és emlékplakett járó díj Boldog Gizella királynéról, Szent István király feleségéről kapta nevét, aki keresztényi lelkülettel és alázattal tett tanúbizonyságot fogadott nemzete iránti hűségéről egész élete során.

Páger Lajos a szegedi egyetem elvégzése után 1967-ben a hódmezővásárhelyi kórház belgyógyászati osztályán kezdte el gyakorolni orvosi hivatását. Érdeklődése a gasztroenterológia felé fordult, úttörőként kezdte meg az endoszkópos vizsgálatokat, megalapítva a helyi endoszkópos labort, melyet a régió egyik legjobban felszerelt vizsgálójává fejlesztett. 2002-ben rehabilitációs szakvizsgát tett. 2003-ban a krónikus belgyógyászati, majd 2004-ben a rehabilitációs osztály osztályvezető főorvosa volt, feladatkörét 2005-től nyugdíj mellett is folytatta.

Orvosi hivatását 47 éven keresztül egy kórházban, példaértékűen folytatta, széles látókörű tudását és hatalmas tapasztalatát készséggel adta át az orvostanhallgatóknak, pályakezdő kollégáinak.

Felesége, Berta Éva a szegedi diploma megszerzése, a hódmezővásárhelyi kórház belgyógyászati osztályán eltöltött gyakorlati évek és szakvizsga után 1969-től az intézmény rendelőintézetében folytatta hivatását. 1974-1989-ig belgyógyász csoportvezető főorvosként tevékenykedett. 1989-től a járóbeteg szakellátás vezető főorvosi feladataival bízták meg, a 2007-es átszervezést követően az immár a kórház területén működő járóbeteg szakellátás belgyógyászati, majd diabetológiai szakrendelésén végezte munkáját. A diabetes társaság tagjaként bekapcsolódott a terület országos szakmai és tudományos munkájába, miközben a vásárhelyi cukorbetegek klubjának elnöki feladatait is ellátta.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
Bajor Gizella, a méltatlanul elfeledett királyné bizonyára tiltakozna a díjat átadók ellen. Az orvosházaspár munkájához, szakmai alázatukhoz gratulálok. Talán a díjat nem kellett volna átvenni, így csak a díj átadóit/adományozóit sértették volna meg, és nem a királyné emlékét.
anima
Boldog Gizella?
Bakker, ezt a szarvihart !!!

Gizella az életében sem volt boldog, a halálában meg főleg nem az.
Commenter
@anima: ettől az egyház még "boldoggá" avatta...
anima
@Commenter: Sajnálom !!!

Tényleg tudok mindent. Sajnálom, hogy pont én (jó ember vagyok de néha ültem fogdában - mert védtem a gyengéket).
De isten útjai kifürkészhetetlenek.
Aki kell neki, annak esélye sincs, hogy ellene hadakozzon (Jób könyve).
Ne tudd meg mennyit hadakoztam ellene, de Ő is hadakozik ellenem.
Esélyem sincs !!!

Muszáj jónak lennem.
Én nem akarok (szeretek rossz lenni, mert az izgalmasabb), de muszáj jónak lennem - és a muszáj nagy úr.
karma1
@Commenter: A dijat csak TECHNIKAILAG adta at lazarjanko meg ez a kormanyzat, az odaitelese a varos polgarainak szavazata alapjan tortent, ami azert megis mutat valamit.
Arrol az orvoshazaspar nem tehet, hogy az eletmuvuk a fidesz era alatt tetozik: sajnos, epp ide voltak "ragadva" idoben, ehhez a kormanyzathoz.
Van egy olyan erzesem, hogy egy jo dij kerult jo helyre, nemes celokat szolgalva.
Commenter
@karma1: egyetértek, de nem csak technikailag sértő, hogy aug 20- a alkalmából ez az álkeresztény banda előrángatja egy nagy király és királyné emlékét és saját aljas politikájuk propagálására forgatják ki életművüket, tetteiket és szavaikat. Mert amit ezek képviselnek, annak semmi köze ahhoz amit a korukat meghaladó, haladó szellemű király és királyné képviseltek.
karma1
@Commenter: Azt hiszem, ez a legkisebb problema most a rendszerrel: igen, igazad van, minden unnepet kisajatitottak es azonnal szinte le is degradaltak, el is toroltek.
Azt meg egyenesen verlazitonak tartom, hogy a paks2. hitelenek a torlersztese minden ev marcius 15.-ere esik,
Bar sosem volt munkaszuneti nap, talan meg oktober 6.-a , a Vertanuk unnepe menekult meg toluk.
Aradon minden evben balhe van ennek a magyar megunneplesebol - a roman "baratainkat" ilyenko leginkabb a kurva anyjukba kivannam - de ami kesik nem mulik, a nagy kulturalis uthenger valoszinu valamilyen modon ezt is le fogja gazolni, metg fogja gyalazni.
En egeszen 2014-ig minden marcius 15.-en kituztem a kokardat, ha valaki kerdezte, elmondtam, mit jelent - de most mar nem teszem. Nincs ertelme, hogy lepedonyi kokarda virit bayerzsotin, mikozben tisztesseges emberekre kopkod, es hasonlo nemzetgyalazas van mar minden mas nemzeti unnepen is.
Ez a Magyarorszag mar reg nem AZ , amit en szerettem, ami fontos volt nekem,...(Ma is az, de nem az orszag vezetosege, hanem a csaladom es a barataim, akik most is ott elnek)
RonaGyuri
Lézer Jankó esete az indoklással

A derék pártkatona átadta a Hódmezővásárhely Hűséges Polgárának járó Boldog Gizella-díjat

Az ugye érthető – s persze a tisztességhez édes levés köze -, hogy miért is ez a tróger adta át, de sokkal érdekesebb az a laudáció, amit mondani tudott: „Ha a közhatalom nincs a birtokunkban, akkor is nemet kell mondanunk az irigység, a gonoszság, a rombolás kultuszára. ”, majd „akik a közhatalomtól függetlenül, a politikától függetlenül minden időben és minden helyen helytálltak, dolgoztak, szolgáltak, magabíró emberekké váltak, jó gondolkodású emberekké váltak, akiket a közhatalom nem tudott rángatni se jobbra, se balra”.
Semmi kétség azok, akik tesznek nagy ívben a köz szolgálatára, csak az aktuális hatalmat! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.