Magyarországnak ragaszkodnia kell ahhoz a nyugati kultúrához, amelyhez Szent István királyunk a sorsunkat kötötte – mondta augusztus 20-ai ünnepi beszédében Áder János államfő.

Áder: Nincs módunk középszerűnek lenni

Áder János köztársasági elnök beszédet mond a Nemzeti Közszolgálati Egyetem újonnan végzett honvédtisztjelöltjei eskütétele előtt az augusztus 20-i nemzeti ünnepen a budapesti Kossuth téren 2018. augusztus 20-án. Balra Szegő László dandártábornok, a köztársasági elnök főhadsegédje. MTI Fotó: Illyés Tibor

A köztársasági elnök a honvéd tisztek avatásán hétfőn Márai Sándor szavaira emlékeztetett: "Magyarország csak a minőség igényével élhet és maradhat fenn az új Európában; nincs módunk középszerűnek lenni".

Az államfő a honvédekhez szólva azt mondta: hazánk békéje és biztonsága csak Európa békéjében és biztonságában teremthető meg. Hazánk Szent Istvántól "magyar szívet és európai lelkiismeretet kapott", első királyunk tudta, hogy a béke megtartásának feltétele a nyugati civilizáció megőrzésében rejlik.

Benne összetartozott a hazafiság és az európaiság, "magyar öntudata sosem kelt harcra európai szellemével" – fogalmazott az államfő, emlékeztetve: az államalapító az istenhite mellett az ahhoz tartozó nyugati keresztény műveltséget is vallotta, ahogy az európai népek egymásra utaltságát, a kölcsönös tisztelet erejét is.

Áder János szerint, akit mindez erősít, annak a hazaszeretetet nem kell megtanítani, az tudja, hogy a hazát nem lehet lecserélni, ahhoz érdemes hűségesnek lenni és ide kell hazatérni.

Magyarország a történelem viharjaiban is megmaradt, mert erős volt – mutatott rá a köztársasági elnök –, miközben nálunk nagyobb népeket is kifújtak már kisebb forgószelek a történelemből. Áder János felidézte első királyunk fiához, Imre herceghez írt intelmét: "légy erős, nehogy a szerencse túlságosan felvessen, vagy a balsors letaszítson".

Szent István hitt abban is, hogy hatalmunkban áll alakítani a történelmet, barátokat gyűjtött, míg más fejedelmek ellenségeket, és a békességet kereste – méltatta az államalapítót a köztárasági elnök. Örökségéből nemzedékek alkottak tovább egy önálló, szabad, európai országot, amelyet sokan próbáltak elvenni, de megtartotta mindazok hűsége, munkája és ragaszkodása, akik nem hajoltak meg az idők viharaiban – hangsúlyozta Áder János.

"Bárhogy is hívták ezt az államot, bárkik is álltak a kormányrúd mellett, s bármerre is próbálták kormányozni, a nemzet sorsát azok formálták, akik hol ösztönösen, hol tudatosan, de becsülettel, tisztességgel és nagyon sok munkával mindvégig a magyarok országát élték tovább, akik a Szent István-i hagyományt folytatták" – fűzte hozzá az államfő.

És bár az ország sosem feledi a bűnöket – amelyek közül a köztársasági elnök Radnóti Miklós, Salkaházi Sára és Szerb Antal meggyilkolását, vagy a dunabogdányi svábok kitelepítését, az ÁVO tevékenységét és az '56-os megtorlást emelte ki –, Magyarország újra és újra igent mondott a félelem nélküli életre, az emberi méltóságra, a szabad vallásgyakorlásra, a munkához való jogra, az igazságosságra – hangsúlyozta.

"Ez a Magyarország a 20. század végén ismét igent mondott egykori önmagára", igent a Szent István-i hazára és Európára – fűzte hozzá.

Az államfő a nemrég elhunyt erdélyi származású költő, Kányádi Sándor életét, hazaszeretetét állította példaként, aki "igazán tudta, milyen érzés egy létében fenyegetett közösség tagjaként magyarnak megmaradni", és a hazát mindenhol megtalálni a közös anyanyelvet beszélők között.

Áder János szavait azzal zárta: "ez a föld ezer esztendeje a mi földünk, közös hazánk földje, és az is marad, amíg lesznek, akik itt, Európa szívében magyarul értik és érzik, mi mindent is rejt ez a négy egyszerű szócska: A haza minden előtt."

(MTI)

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Nem is vagytok középszerűek. Legalja, koszos, hazaáruló tolvajbanda vagytok!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Nem is vagytok középszerűek. Legalja, koszos, hazaáruló tolvajbanda vagytok!
papa.49
Folytatom a mondatot amit vettél a haza bölcsétől ( akinek a végbél terméke is ezerszer különb nálatok) a haza minden előtt NEKÜNK !!!
Ez a lényeg ,,középszernek,, se nevezhető nímand, nagyon, nagyon gyenguska vagy munkásőr ivadék !!!
tulipan
Hoooog? Mi vaaan??? Hiszen az egész HORDA, minden TAGJA, a fejétől a farkáig, maga A KÖZÉPSZER! HAHAHA
tudode
Mi várható egy PÁRTKATONÁTÓL, akinek FŐ FELADATA lenne a NEMZET EGYSÉGÉN őrködni, milliók részéről annyi TISZTELETET nem érdemel, mint a hangya piszka, mert NEM EMELTE FEL a szavát, a kezét, amikor HARCOSTÁRSA lenyúlta az országot JAVAIVAL együtt!
.
No hát! Engedélyt kapott a PÁRTTITKÁRTÓL, hogy megszólalhasson!!!
.
Ma már ELSZÁLLT a nemzeti ünnepek áhítata ezek miatt emiatt ennyi:
.
www.facebook.com/photo.php?fbid=2064927026864863&set=p.2064927026864863&type=3&theater
Commenter
@papa.49: mindig tudsz újat mondani! nem tudtam hogy a csornai munkásőrök leszármazottja...ahogy köteles megmondta nekünk kommunistából is a legalja jutott. Hát igen. A fideszesek és felmenőik.
papa.49
@Commenter: Az anyja ott volt őrs parancsok ...
Commenter
@papa.49: széép...tényleg, ha valakik, akkor ők befejezhetnék már a kommunistázást, ilyen politikai múlttal és felmenőkkel.De mit lehet tenni, ha már Thürmer fia is egy kormánypárti lapnak írogat. Csak összenő, ami összetartozik. Hogy jön az össze hogy betiltják a kommunizmust de Kínával baráti kapcsolatokat ápolunk, perbe fognak egy közel 100 éves kommunista minisztert, egy fideszes prominens lányának a dokumentumfilmje alapján, megbüntetnek egy férfit aki vörös csillagot visel,miközben ők a legkommunistábbak akik amolyan "kereszténydemokrata NER kommunizmust vezettek itt be, miközben még büntetik azt másfelől. Ez a cinizmus magasiskolája.
papa.49
@Commenter: Erre Csak a Tini egy dalával lehet felelni ,,Ezek ugyanazok,,
Cicamama55
Szerintem igazán szép volt a zászlófelvonás és maga az ünnepség. Két dologgal nem voltam kibékülve. 1.Nem tudom, miért ájuldoztak azon, hogy az eskü szövegében benne volt, hogy ha kell, az életükkel és vérükkel is a haza szolgálatában állnak...Régen a kötelező sorkatonaság idejében a honvédek eskü szövegében is benne volt. 2.Ami nagyon nem tetszett, az az énekkar, az ének volt...Engem a Vidám vasárnapos dalárdára emlékeztetett a szövegével, összhangjával. Nem való volt ide! Csak éppen nem csápoltak!
Commenter
@papa.49: akkor álljon is itt: na "Tini" se fog ezektől semmilyen kitüntetést kapni (nem mintha átvenné!

Ahogyan 40 évvel ezelőtt is már voltak nehéz idők
de a Kondratyev-féle ciklusokkal sohasem törődtek ők
Mer’ az erősek mindig úgy érzik, hogy csalhatatlanok
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

Mikor az entrópia emelkedik és mindent felkavar
A szolgálatok beindulnak, hogy ne legyen túl nagy a zaj
S kitüntetett szerephez jutnak megint a seggnyalók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

Itt szép lehetsz, de okos nem, mert kötelező a hit
És ellenség lesz mindenki, aki kételkedik
És erkölcsről papolnak álszent köpönyegforgatók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

Lassan kihull a memóriákból az egyéni tapasztalat
És átírja a központból kiküldött új adat
S jönnek a minden rendszerhez alkalmazkodók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

Ahogy mindig újra kezdődik a bálvány körül a tánc
Megint befonja életünk egy láthatatlan lánc
És jönnek a lelkes ostobák s a gyáván megalkuvók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

S ha végül rájuk dől a ház és nincs már több hitel
Majd mást vádolnak azzal, amit ők követtek el
És engedelmes szolgáló a törvény és a jog
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

Hát kedves fiam, édes lányom, véssétek be jól
E szép országban pusztít más is, nemcsak az alkohol
Jönnek majd és hirdetik, hogy milyen nagy magyarok
De tudjátok, hogy ezek bizony mindig ugyanazok
Édesapám, te megmondtad: ezek ugyanazok
Sámannus
Hogy is lehet a békasegge középszerű? Ne íbereljél má!
papa.49
@Commenter: Ismerem, sőt meg is van videón is, meg a dal is, a Tini mondhatni a legkedvesebb szövegíróm, nem véletlenül ...
RonaGyuri
@SystemError: precíz megállapítás! =))
Commenter
@papa.49: nekem is! Nincs társzerzőként túl sok beleszólása szerintem már, de azt nem engedném a helyébe hogy kormányközeli szereplőgárdákkal most már főleg a határon túl, a kisezredik bőrt nyúzzák le azt István, a királyról...
papa.49
@Commenter: Ne feledd azt se hogy a Szörényi is kihátrált a ,,biodíszlet,, szerepkörből, nem véletlenül...
papa.49
@Commenter: Nálam az első előadás a mérce, és az is marad, lemezen, DVD. is őrzöm ...
Commenter
@papa.49: dettó. Nézz be a kikerült a kereszt a parlamentre topicba is! Ezt nem hiszem el. Hivatalos a csutigeci "régivágású kereszténydemokráciája". Erre se mondta azt a csornai csicska hogy álljon meg a hovamenet...
papa.49
@Commenter: Már írtam is rá a ,,piros,, zászló hogyan köthető a magyarsághoz, ez csupán ,,költői,, kérdés volt ...
A vörös zászló a nemzetközi munkásmozgalom zászlaja volt mindig !!!
Vagy várható, hogy a bandzsimarcsi a zászló történelmet is átírja ???
Commenter
@papa.49: az amire a hal akad, na az hiányzik a keresztjükről! Szemét, alja banda. A piros zászló max. úgy hogy elég véres volt a történelmünk... :( és ne adja az Isten, hogy az legyen megint!
lampa laz
Jó szöveg, de mit fog szólni ehhez az elmeroggyant...

"Hazánk Szent Istvántól "magyar szívet és európai lelkiismeretet kapott", első királyunk tudta, hogy a béke megtartásának feltétele a nyugati civilizáció megőrzésében rejlik.

Benne összetartozott a hazafiság és az európaiság, "magyar öntudata sosem kelt harcra európai szellemével" – ... az államalapító az istenhite mellett az ahhoz tartozó nyugati keresztény műveltséget is vallotta,"...
dr. prédikátor
Hát bazmeg bajuszos szar, ti nem középszerüek vagytok hanem a béka segge alatti gerinctelen senkik vagytok!!!
Eladott Ország
Ezt az egy szót kell felírnom...
2.bp.blogspot.com/-w0y_HfV65TU/WO29gbiJ0TI/AAAAAAAAjM4/nCcuoXQD7pkhKr9xkw1nX7uFsfRjyrhygCLcB/s1600/ADER.jpeg
Mit csodálkozunk, Magyarország dugig van ilyen korlátolt gyepes agyú idiótákkal, akik csak azért is megmutatják, hogy márpedig ők fújják a passzát szelet kerül amibe kerül...szánalmas balfaszok, de tényleg.
Eladott Ország
A klímavédelem fontos dolog, bár én inkább az élővilágot védeném. De egyáltalán nem gondolom, hogy legyinteni lehet rá, mert kizsaroljuk a bolygónkat és ez nincs jól. Ám jelen állás szerint – legalábbis utolsó értesüléseim szerint – Áder János feladata a magyar jogállamiság és demokrácia védelme. Lenne. Megértem én, hogy ez pont nem érdekli, de akkor mondjon le szépen és horgászhat az esőerdőben, ameddig csak akar. De amennyiben én és mindenki más is fizetjük a nem kevés havi apanázsát, bajuszfésűjét, utazásait, addig lesz kedves a mi érdekeinket szem előtt tartani. Köszi.
youtu.be/DJYHZwaNGqw
kereső
"Olyan világ jön,
amikor mindenki gyanús, aki szép.
És aki tehetséges.
És akinek jelleme van…

A szépség inzultus lesz.
A tehetség provokáció.
És a jellem merénylet!…

Mert most ők jönnek…
A rútak.
A tehetségtelenek.
A jellemtelenek.

És leöntik vitriollal a szépet.
Bemázolják szurokkal és rágalommal a tehetséget.
Szíven döfik azt, akinek jelleme van."

/Márai Sándor/
Clavigo
Semmi közötök nincs a " középszerűséghez ",,Bajszos Szar. A küszöb alatti szintet,,,egymás nyakában állva,,ágaskodva ,,talán eléritek..oszt jó napot.
magyarbakancs
"Áder: Nincs módunk középszerűnek lenni"
Már azok vagyunk.
Jozefina
Szent István (Wikipédia): "Az általa meghirdetett új politikai irányvonalnak ellenszegülő magyar törzseket fegyverrel és békés úton egyaránt hódoltatta, az ellene irányuló lázadásokat leverte."
Ezek után orbán is szent lesz??!!!
Commenter
@Jozefina: csak álszent, és nem lesz, hanem az is volt mindig.
Lepényleső
Egyetértek,"Nincs módunk középszerűnek lenni". Mily megnyugvás ezt tőle hallani,aztán az
utcára kilépni.
justhpeter
Ez a kleptokrata diktatúra olyan messze van a középszertől - alulról - mint én a püspöki pásztorbottól.
Micike
"...a hazát nem lehet lecserélni, ahhoz érdemes hűségesnek lenni " Hát ja! Mi nem is a hazát akarjuk lecserélni, hanem titeket, egytől egyig, mert nem ilyen országban akarunk élni :
"Hej, de messze birkaország
hol temérdek birka él
Birkanyájban rézkolompon
birkanótát ráz a szél

Birka nem lehet akárki
bégetni is tudni kell
És ki juthat legelőre
friss füvet csak az legel

Jóllakottan birkaházban
birkaágyon elterül
Birkatévén birkaműsort
bámul rendületlenül

S hogyha kell, hát felvonul
és zászlót lenget lelkesen
Önként és dalolva táncol
a birkanyíró versenyen

Birka ország büszke népe
Birka öntudattal él
Kecskenépnél, szárnyasoknál
Egy birka mégis többet ér

Birkaiskolát kijárva
jár a birka oklevél
Birkabárban bőrkabátban
lelkesít a birkacél

Birkaország újra szép lesz
Birkaország újra nagy
A birka burka ára drága
Hát büszke légy, ha birka vagy

Birkaszellem mámorában
egyesül a birkanép
És minden igaz birka béget
A birkaélet a szép
A birkaország miénk
Bár jól be van kerítve
nekünk virágzik itt a rét!
- Na kapd beeee"
(Bródy János)
Nessy
@Micike: És a birkaiskolában ki sohasem bégetett, az kap jó jegyet!
tulipan
@Lepényleső: Ez? Az utcára??? Ez ugyan nem lép ki, az utcára, csakis zárt kocsiban mer közlekedni!!!
Commenter
@tulipan: meg golyóálló mellényben...
cikicakk55
" teljesen igaz amit Jánosunk mond: "ez a föld ezer esztendeje a mi földünk, közös hazánk földje, és az is marad," A gond csak az vele,hogy az ország nem annyi emberből áll,ahány Fidesz nyalonc van.Tuti nem annyi,mint a szavazáskor kijött számok mutatják,mert azt még a hülye is tudja,hogy Fidesz matek alapján jött ki az a 2,6 vagy 2,8 millió ( sőt valamelyik nap olvastam,hogy már 3 millióan vannak. ) Szóval az ország létszáma,elviekben 9,5 millió. Sajnos a fenn maradó milliók egyáltalán nem érzik úgy,hogy ez a föld ez az ország, a magyar nép hazája lenne. Úgy érezzük,hogy ez az Ország a Fidesz Oligarchák országa. A csuti csüngőhasú és volt osztálytársai,rokonai,barátai,szomszédai,és még pár oda csapódott seggnyaló országa. István király forog a sírjában,hogy így beszennyezik a nevét( mondjuk ha őszinték akarunk lenni,azért bevallhatjuk,hogy István Királyunknak sem biztos,hogy kijárna a " Szent" elő jel a nevénél. Voltak azért neki is rossz döntései)
csak úgy....
@Commenter: ...akkor, most félelmében;)? + kánikulai okokból,maradt távol aug.20 tól ?:)
át köll tenni alkotmányilag ezt az aug.20-at,nov .7 re! akkor már csak-csak nem pállik ki a hóna alja a vitéz ,nemzetes,tekintetes és bátor ...,bátor törölve!
Commenter
@csak úgy...: ha így folytatja, át is teszi.
kereső
Kaltenbach Jenő jogtudós, egykori ombudsman:

Màr megint

Megint pufognak a hazafyjjas szólamok. Megint harcolunk a leselkedő külső, belső ellensèggel. Megint visszakövetelünk, gyűlölködünk, handabandázunk, nem lètező erőt fitogtatunk. Megint vannak nagyhangú, dőzsölő, a lopott vagyonon csücsülő urak fent, ès üveges szemekkel maguk elè bàmuló, a holnaptól rettegő cselèdek lent. Megint kilakoltatunk ezrèvel, az "úri közönsèg" közönyètől kísèrve. Megint vannak egyenlők ès mèg egyenlőbbek. Megint úgy teszünk mintha demokrácia lenne. Megint kultúrhac van, állami propaganda gèpezet harsog. Megint felülről akarják megmondani mi èrtèk, ès mi nem. Megint vannak jó ès nem jó magyarok. Megint újra írjuk a törtènelmet, ès megint győzelmet, fènyes jóvőt hazudunk. Megint a győztesekhez tatozónak vèljük magunkat, ès megint a vesztes oldalon fogunk èbredni.

Megint nem tanultunk semmit a múltból, ès a szàmlàt ezèrt megint mi fizetjük.

Meddig mèg?
steve82
@Shikari: Megint megvolt a kötelező tövig nyalás, gratulálok. Jót bértapsikolsz a bajszos szarodnak, annak a kétszínűnek, aki ugyanakkora hazaáruló mint orbán, meg kövér elvtárs, ja meg mint te...
Gauntlet
Akkor nagyszerű egotóktól eltelve mondjatok le. Nekem úgyis megfelel !
babp1982
“Benne összetett őrzött hazafiasság európaiság magyar öntudata sosem kelt harcra Európa dzellemével,, nem úgy mint a felcsúti geci igaz bajszos szar? Bammeg ha ezt a felcsúti medve eledel értelmezni fogja akkor tèged nagyon seggbe rúg-:))))
babp1982
Így igaz Szent Istvàn barátokat gyűjtött ezzel szemben a felcsúti ondósejt csá ellenségeket mert mindenkibe bele már aki európai mer lenni! Neki putyinka segge jobban tetszik, vagy a farka kinek mi tetszik-:))
babp1982
@csak úgy...: tibike a román most jól benyalt bajszos szarnak-:))))
babp1982
@steve82: síkagyú ám ez nem a hazája ő egy büdös szőröstalpú román bocskoros na meg a volt szekus besúgó aki most a felcsúti gecinek nyal!
Manhattan
@Shikari: Most amikor a szittyákban újra túlbuzog a magyarság, és minden szinten elutasítják a multikulturalizmust, szeretném az eszükbe juttatni, hogy az első szentté magasztalt magyar király, Vajk, (a mai ünnepelt) a későbbi István, maga telepített német lovagokat az országba, akik minden bizonnyal szőke, kék szemű babákat fabrikáltak, és azokkal ajándékozták meg a piros pöttyös seggű magyar macákat, ezzel már akkor felhígítva az etelközi vérvonalat. De ezt tovább tetézte azzal a bűnnel, hogy maga is bajor feleséget választott. Tehát a trón várományosa Henrik, aki csak szentté avatásakor lett Imrévé, már csak félig volt magyar. szerencsétlenségére egy vaddisznó felnyársalta, és így sohasem kellett magyar királynak lennie. Viszont aki a helyébe lépett szintén nem magyar volt, mert Orseolo Péter apja történetesen a velencei dózse volt. Most nincs kedvem végig menni az összes Árpád házi királyunkon, ki mennyivel járult hozzá, hogy a fajta satnyuljon, csak néhány fontosabb nevet említenék. Mondjuk az első Anjou-házi magyar király nevét Károly Róbertét, aki Caroberto néven született Nápolyban. Magyarul nem tudott. Megjegyzem nem egyedüliként a királyok sorában. Ez persze akkor egy uralkodótól nem is volt elvárás, hiszen a birodalmak általában többnyelvűek voltak, az uralkodás nyelve, pedig a latin. Egyébként a nemesek zöme sem igazán tudott magyarul. Gondoljunk csak Széchenyire, a "legnagyobb magyarra", aki csak törte a magyart. Vagy Hunyadi Jánosra, a törökverőre, aki inkább volt görög, vagy román, mint magyar.
Mi végre hát szittya @Shikari ez a nagypályás faszlengetés, ez a nemzetben gondolkodás, amikor ezer mai magyarból egy sincs, aki már a harmadik vagy negyedik ágon ne találna csontot a családfáján? Kinél akartok ti különb magyarok lenni? Miért ne lehetnétek egyszerűen "csak" büszke emberek, "büszke magyarok" helyett? Mert higgyétek el nekem, egy szar ember soha nem lehet jó magyar sem! Nem kellene itt már fölöslegesen rázni a rácsot, mert csak magatokból csináltok...
Manhattan
bohócot. El kellene már felejteni ezt az ezer éves hátrafelé nyilazós, árpádsávos, rovásírásos hantát. Legyetek, legyünk, emberek...
egyember
Nincs módunk. Megakadályozza HATALOM idiotizmusa, barbársága. Inkább alja-szerűekké válunk.
steve82
@Shikari: :D Tartalmas válasz volt :) Lefety-lefety :D
steve82
@Shikari: Én betartom, ha te is annak irogatsz, akit érdekel a dumád. :D Legyél tökös: húzz a narancsos oldalakra a haverjaid közé! :) Fogadjunk nem mersz. :)
steve82
@Shikari: Mondtam, hogy nem mersz. Tudom, kell a hozzászólás az életben maradáshoz, mert amúgy életképtelen lennél és totálisan hiábavaló befektetés a munkaerőpiacon. :D
Zeta
@kereső:" bújt az üldözött
Felé kard nyúlt barlangjában,
Szerte nézett s nem lelé
Honját a hazában."
Lassan idejutunk.
steve82
@Shikari: Jaja, persze. Szóval nyuszi vagy :D
kereső
@Zeta: tudod,hányszor jut eszembe ez az idézet?-mostanában egyre többször,amikor az örtöskét olvasom,vagy kövért hallom beszélni./ beszélni-fröcsögni- az egyik közjogi "méltóságot"-olyan igazi alpárian/
anima
"Áder: Nincs módunk középszerűnek lenni" - mondja a kisstílű, kisszerű, semmirevaló senki hulladék.
kereső
@anima: nem saját gondolat- Márai.
„Magyarország csak a minőség igényével élhet és maradhat fenn az új Európában; nincs módunk középszerűnek lenni” .
steve82
@Shikari: De legalább nem bérkomment, mint a te összes hozzászólásod, te kis eltartott hulladék :)
babp1982
@Manhattan: shikari nem magyar ő egy romàn szekus besúgó volt aki most a Putyin szopó farkát szopja -:)) Szeret utánozni a felcsúti fasszopót-:))
Zeta
@Eladott Ország: nem elfelejteni szokta azt az "egy szót", hanem inkább le degradálni, ahogy a "Nemzet" szavunkat is tönkre tették teljesen.
babp1982
@kereső: ez egy gyáva román tetű nem kell szóba àllni vele mert ez élteti a fasszopót-:))
anima
Lehet, hogy rosszul emlékszem, de még egy témához sem volt ennyi vers, versidézet beidézve.
Szerintem a magyarok lelke nem középszerű, hiába is akarják megtörni a gyalázatos zsarnokok.
A magyar nép nem a jó uralkodóik miatt maradt fent, hanem pont ellenkezőleg, az elcseszett béna senkiházi uralkodóik ellenére.
A magyar néplélek nem egy zuhatag, hanem egy idővel mindent magával söprő lassú, de masszív megállíthatatlan folyam.
papa.49
Többen leírtátok mondta ezt egy kisszerűnek, is csak nagy jóakarattal nevezhető SENKI aki most az ország BIOTOLLJA !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.