Demény Pál demográfus, közgazdász, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja, a University of Hawaii volt professzora, a New York-i Population Council volt tudományos főmunkatársa kapta idén a Magyar Szent István érdemrendet. A tudóssal 2014-ben készített interjút a HVG, azt idézzük most fel.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Köszönjük prof úr NEM KÉRÜNK A TANÁCSIBÓL!!!
Ez megint a fából-vaskarika esete lenne, és még egy ha szavazati joga van BÜNTETHETŐNEK IS KELL LENNIE mert a kettő egyet jellemzi az állampolgárt !!!
Az ilyen ,,okos tojások,, mint ez is csak a kormány kedvért ilyen sötét, vagy valóban beborult nála a napvilága ???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Köszönjük prof úr NEM KÉRÜNK A TANÁCSIBÓL!!!
Ez megint a fából-vaskarika esete lenne, és még egy ha szavazati joga van BÜNTETHETŐNEK IS KELL LENNIE mert a kettő egyet jellemzi az állampolgárt !!!
Az ilyen ,,okos tojások,, mint ez is csak a kormány kedvért ilyen sötét, vagy valóban beborult nála a napvilága ???
CsipkeRózsa
Nem itthon hasznosította tudását, miért ő érdemelte ki a legnagyobb magyar kitüntetést?

A kiskorúak szavazati jogáról Kósa Lajos már kifejtette véleményét az I.Orbán kormány országlási idején. Kósa már akkor olvashatta ezt az elméletet, mert saját fejéből nem találta volna ki.
kereső
@CsipkeRózsa: azon gondolkodtam én is,hogy miért is kapta éppen ő ezt a magas kitüntetést? Mit tett le Magyarország asztalára,hiszen 1957 óta nem itt él,nem itt dolgozik.
Na majd kiderül,vagy nem.
RonaGyuri
az eredmény ismeretében a mostaniak is zömmel kiskorúak, legalább is szellemileg! =))
dr. prédikátor
Örület!!!Már az óvodások is szavazhatnának??? Ez az ürge se normális!!!
Eladott Ország
Egyébként nem kell már nálunk szavazni, megoldja azt a fidesz szavazás nélkül. Választási Ilonka néni: „elromlott a számítógép” (whatever it means), ezért ki kellett cserélniük egy régebbi, sok éves gépre. Az újságírók kérdésére, hogy ez így rendben van-e, auditálva van-e egyáltalán rajta a szoftver, jön a válasz, kérem én nyugdíjas vagyok, nem értek a számítógépekhez, az az informatikusok dolga. Képes volt ezt nyilatkozni a választásért felelős vezető! Most akkor ő irányította a választásokat, vagy néhány informatikus? De folytatja a néni: sajnos két kerületben még hosszú sorok állnak, amíg nem szavaz le mindenki, addig nem hozhatják nyilvánosságra az adatokat (Tóth Zoltán szakértő különben cáfolta ezt; nincs ilyen törvény), eltarhat még órákig. Az újságírók kérdésére, hogy ki a felelős ezért, a kormányra mutogat Ilona. Pár perccel később Kovács Zoltán kormányszóvivő ugyanerre a kérdésre, visszamutogat az NVI-re. Végül közel 4 órát kell várnunk a hivatalos eredmények nyilvánosságra hozatalára, egyből az arcunkba kapjuk: fidesz kétharmad!
lampa laz
Ezt a szavazó tábort is olcsón megúszná a fidesz, nekik sportszeletet osztanának a voksokért.
wpym
A nyugdíjasok szavazati jogát kellene megvonni és meg van oldva a kérdés.

(Tudom, tőlem meg a levegőt, ne fussuk le ezt a tiszteletkört. lol)
vacsi
@dr. prédikátor: Most kapott érte kitüntetést!
Macskaszem
A nyugdíjasoknak általában vannak gyerekeik, unokáik, és biztos vagyok benne, hogy nem szavaznak az ő érdekekük ellenében. A nyugdíjasok között sincs több hülye, mint a fiatalabbak között.
Commenter
@papa.49: persze doktor fontos prof úr, ott kinn szavazati jogot még az (kóbor) állatoknak is. Hobbiállat, haszonállat, kártevő mindegy is, csak még pár millió szavazat legyen
Nessy
Tisztelt hölgyeim és uraim! Aztán ez a "nyugdíjas" kizárás a levélszavazókra is vonatkozna? Különös tekintettel az ellenőrizetlen holt lelkekre!
Tudja Demény úr, ezt az ötletét új hazájába ne nagyon hangoztassa, mert még az elmeosztályon találja magát!
Commenter
@Horizont: és nem minden nyugdíjas fidesz szavazó sokan hajlamosak a fidesz győzelmeket en bloc a nyugdíjasok nyakába varrni.
Commenter
@Nessy: a román és az ukrán holt lelkek tudtommal már az idén szavaztak!
CsipkeRózsa
@wpym: A tetszik-et a zárójeles mondatodért kaptad.
Macskaszem
Szerintem a nem Magyarországon lakók, meg a halottak befolyását kéne csökkenteni.
wpym
@CsipkeRózsa: Nem is gondoltam, hogy az értelmes része fog tetszeni...
Rockxy
Csecsemőket a szavazóurnákhoz, azonnal!
Főleg, ha harmadik neműnek vallják magukat.
wpym
@Horizont: Azért, hogy ne agyhalott (tudom, szerinted én vagyok az agyhalott - lol), fél lábbal a temetőben lévő figurák szavazzanak rengeteg fiatal sorsáról.
Nessy
@wpym: Nem minden idős ember demens! Vannak fiatalabbak is, akiknek a gondolkozás ismeretlen tevékenység!
Persze, ameddig, dolgozott, gyermeket nevelt, unokákkal foglalkozott, hogy a gyermekein segítsen addig nem volt vele probléma, de amikor esetleg a saját sorsáról is szeretne dönteni, akkor már "féllábbal a sírban álló idióta". Ezt ha lehet, a nagyszüleidnek, meg a szüleidnek ne add elő!
CsipkeRózsa
@wpym: Ami jogfosztást jelent, az nem biztos, hogy értelmesnek mondható.
kokopelli
@dr. prédikátor: ...a magzatoknak is!A rugdosásuk számának méréséből
levezetve! Nagy az isten állatkertje,és ő az oroszlán!...de csak azért,mert
az az állatok királya! ;-((
Sámannus
A külföldön született magyart meg nem akarjátok anyakönyvezni szarházik. Hiába apja anyja magyar!
Mit hadoválsz te kecske baxó?
Nem több ez mint hanta, mert akkor nem üldöznétek el a fiatalokat.
Ezt a köcsögöt csak megtévesztésnek állítják ki cégérnek. Ez a manus a mi életünkből nem ért semmit.
A szülések száma olyan mint egy indikátor a legkisebb társadalmi inzultusra visszafordíthatatlanul reagál. Vissza lehet nézni az elmúlt harminc év minden ilyen eseményét.
Ezek a szarházik úgy tesznek, mint ha ezt nem tudnák. Pedig tudják, és azért ilyen ganajok mert tudják!
Sámannus
Első lépésükkel is a devizahitelesekre támadtak, és ma is üldözik a devizaadósságban tönkrementeket. Professzorkám húzzál az anyádba, ha nem vagy tisztában a napi eseményekkel. Kötsög!
Sámannus
Ahogy elnéztem a HU is olyan egyetem , ahol még nem bukott meg senki, ha pénze volt, úgy mint a Marxista Egyetemen.
tudode
A prof. úr LEMARADT EGY, két fityiszes BROSSURÁVAL, hiszen több fajta variáció helyett INKÁBB azt választották a fijúk, hogy GYŐZTES MINDENT VISZ országostól voksostól, ahelyett, hogy
.
• 2011.02.14-i HÍRECSKE:

---- A Fidesz-KDNP plusz szavazati jogot adna a gyerekeseknek
Véleményt mond az alkotmányjogász, a politológus, a választási szakértő, a nagycsaládos és a gyermektelen is.
.
femina.hu/terasz/a_fidesz_kdnp_plusz_szavazati_jogot_adna_a_gyerekeseknek/
.
Előfor--dúlhat, hogy NEM IS LESZ VÁLASZTÁS, ez van, lesz, POFA BE, ROLÓ LE az űk 2/3-jukkal, majd az utolsó LEOLTJA a fáklyát!
Csizmás Kond
...minden jogot a politika diktál...és amit a politika diktál az soha nem állandó...sőt a politika mindig öngyilkosságban hal meg
emerencia
A fiatalság jelentős része menekül külföldre az itthoni élhetetlen viszonyok elöl, mások viszont, (nem kevesen!) kemény fideSS§ szavazók. Róluk kevés szó esik pedig ők azok, akik bedőlnek pl. a csok és hasonló mézesmadzagoknak és/vagy a fideszi urambátyám jegyében képességeikhez mérten sokkal magasabb, jól fizető pozíciókban tündökölnek. A kormánypropagandától elbutított, tájékozatlan kül és belmagyarok mellett ők a legnagyobb létszámú fidesz szavazók, nem a magyar költségvetést évtizedeken át gyarapító magyarországi nyugdíjasok!!! Az idősek ugyanis leképezik a társadalmat, mindenféle beállítottságú egyén van közöttük ergo szavazópolgárként sem egyformák.

A fiatalság józanabb része viszont (külföldön és itthon dolgozva egyaránt) átlát a szitán, tudja jól, hogy az orbáni maffiakormányt minden korosztályból sokan utálják. Tisztában vannak azzal, hogy agyilag nincsen rendben valami azoknál a fiataloknál akik a nyugdíjasokat olyan homogén szavazóknak tekintik akiknek az a mániájuk, hogy az általuk sok áldozattal felnevelt generációt tönkre tegyék. Szerencse, hogy a józanabb ifjak nem veszik be ezt a nemáááár, hogy az öregek döntsék el a sorsunkat dumát melynek következményeként várható, hogy az életkortól független józan ész fog felülkerekedni a fasisztoid vonásokkal fűszerezett orbáni rendszer felett és még többen rá fognak jönni, hogy a sok ember nyomorúságán élősködő bármely korú rendszer kedvezményezettek jóléte akkor sem fog lecsurogni a méltatlanul rosszabb sorban élőkhöz, ha azok még agg korukban is élethosszig keményen dolgoznak.
nevemnick
Ekkora barom még egy nem létezik a világon...
A Nemzethy Trutymó Zrt egyre több embernek veszi el a józan ítélőképességét...
jancsipapa
@dr. prédikátor: Persze. Aztán jöhetnek a kutyák ,a macskák ,a papagájok , stb...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.