A nézők szavazatai alapján a 49. debreceni virágkarnevál legszebb virágkocsinak járó fődíját – a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. egyedi gyártású félmilliós serlegét – a Krones megérkezett Debrecenbe című virágkocsi kapta. (Szobrász Abai-Nagy István, virágdizájn Lovas Marianna és Sápi Beáta, statikus Bodó Imre, kivitelező Gulyás Tamás.)

A Krones megérkezett Debrecenbe című virágkocsi kapta a fődíjat az idei virágkarneválon

A virágkarnevál díszvendégeiből álló zsűri – a virágkompozíció kreatív megvalósításáért – különdíjat, Herendi plakettet adott a Continental Motiváló emberek – inspiráló kultúra című virágkocsijának. (Szobrász : Balogh László, virágdizájn: Lovas Marianna és Sápi Beáta, statikus: Bodó Imre, kivitelező: Gulyás Tamás).

A legjobb magyar művészeti csoportnak járó díjat – a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. egyedi gyártású, félmillió forint értékű porcelánserlegét – a Debreceni Népi Együttesnek ítélte a zsűri.

A közismert művészekből, közéleti személyiségekből álló zsűri a legjobb külföldi művészeti csoportnak egy külön díjat is kiosztott: a Herendi plakettet a Párizsi Utcakabaré francia társulat kapta.

A díjakat este a Nagyerdei Stadionban tartott Karneváléj keretében Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztérium kultúráért felelős államtitkára, Papp László, Debrecen polgármestere és Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója adták át.

A Karneváléjen kétezer szereplő lépett fel a stadionban, köztük a Dal sztárjai.

A 49. debreceni virágkarnevál este tűzijátékkal és Kökény Attila-koncerttel fejeződik be a debreceni Nagyerdőben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.