Felkészült a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a bevándorlási különadó beszedésére, az új adóteher szabályait következetesen számon fogja kérni az érintett szervezeteken – mondta a NAV-ot vezető államtitkár a Magyar Időknek.

A napilap keddi számában Sors László hangsúlyozta, hogy

az illegális bevándorlást támogató szervezetek adóügyi feladatai lényegében nem különböznek a vállalkozások kötelező teendőitől.

Az adóhivatal ezért a bevándorlási különadót a többi adónemhez hasonlóan kezeli, ennek megfelelően az érintetteket tájékoztatja a kötelezettségeikről, ellenőrzi azok teljesítését, szükség esetén pedig szankcionál – tette hozzá.

A NAV vezetője közölte, hogy az adóhivatal minden kérdésben, így az adóbevallások kitöltésében is segítséget nyújt, a hivatali honlapon a külföldi érintettekre tekintettel angolul is közzétették a részletes tájékoztatót.

Az illegális bevándorlást támogató szervezeteknek augusztus 25-ig kell bejelentkezniük a NAV-nál, első adóbevallásukat szeptember 15-ig kell leadniuk.

A bevallást ezt követően a támogatást követő hónap 15. napjáig a támogatást nyújtó szervezetnek kell bevallania és megfizetnie, arról pedig a támogatásban részesülő számára is nyilatkozatot kell tennie.

Felkészült a NAV a bevándorlási különadó beszedésére

Fotó: MTI / Kelemen Zoltán Gergely

A kötelezettség azokra vonatkozik, akik a bevándorlás támogatására a médiakampányokat és a médiaszemináriumokat tartanak, hálózatot építenek és működtetnek, a migrációt kedvezően bemutató propagandatevékenységet végeznek.

Adófizetés és nyilatkozattétel híján a támogatott szervezet válik adóalannyá. A 25 százalékos adót az anyagi támogatás értéke vagy a bevándorlást segítő tevékenység költsége után számítják, az ebből származó bevétel határvédelmi feladatokra használható föl.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Aztán a Madártani Intézet esetében majd a tavasszal visszatérő, illetve a télen itt telelő madarak után is fog adót szedni? Ha már a külföldi támogatás után igen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Ilyen szemét csak orbán vezette csürhe lehet??!!
Nessy
Aztán a Madártani Intézet esetében majd a tavasszal visszatérő, illetve a télen itt telelő madarak után is fog adót szedni? Ha már a külföldi támogatás után igen.
desiro57
Ki az aki támogatja???
rogán, szargyártó, lézer és a többi fidióta..
Macskaszem
Érdekes, hogy a NAV azokat bünteti, akik etetik, ruházzák a menekülteket. Aki beengedi őket, nevezetesen az állam, azt nem bünteti. Pedig az államon kívül senki nem hozott ide egyetlen migráncsot sem. Még Soros György sem.
karma1
Ha jol ertem, akkor SENKINEK sem kell fizetnie - csak azoknak a csacsiknak, akik bevallottak, hogy neha kapnak kulfoldrol is zsozsot - mert szerintem nincs ma az orszagban annyira idiota szervezet - mondjuk soha nem is volt - akik
idezet a cikkbol:

"A kötelezettség azokra vonatkozik, akik a bevándorlás támogatására a médiakampányokat és a médiaszemináriumokat tartanak, hálózatot építenek és működtetnek, a migrációt kedvezően bemutató propagandatevékenységet végeznek."
papa.49
Takonyárpi, meg a roggyanttonyó felkészül a NAV. vizsgálatra !!!
Nessy
@karma1: Viszont az adóbevallásukból, a cég mérlegből kiderül ki kapott és mennyit! nem mindenkinek vannak offsor cégek a háta mögött,, meg fidesz, MNB alapitvány.
kisrigó
Dehogyis!! Ők a gyevi bíró kategória, most azon törik a fejüket, hogy milyen címen tegyék rá a kezüket az így beszedett zsozsóra!
tudode
Röhej!
.
A mi adónkból pedig meg kell kezdeni leperkálni a TELHETETLEN akármilyen államnak a BEVÁNDORLÁSI KÖTVÉNYEK utáni KAMATOT!
.
Ne felejtkezzünk el arról, hogy a Sorosnak MARKÁT tartó csuti civilként fejte le a Soros Alapítványt!
.
'----- Orbán Viktor vagyok ...jelen pillanatban pedig a Soros Alapítvány ösztöndíjasa vagyok"
www.youtube.com/watch?v=To07SKwpHIQ
.
Megérdemelnék EZEK a POLITIKAI SZÉLHÁMOSOK, hogy megtekergessék őket TÜZES VASSAL, annak érdekében, hogy ÁTÉREZZÉK milyen fincsi futni az életért éhesen, szomjasan!
.
Módjukban állna a KÖZÖSBŐL kevesebb "ALKOTMÁNYOS KÖLTSÉGET" kommunizálni ezeknek a KACSACSŐRÜEKNEK, és hasonlóan a NYALAKODÓK közpénzből fizetett alapítványához ODALÖKNI PÁR FRONCSIT, hogy ne legyenek KÉNYTELENEK a civilek külföldről LÓVÉT elfogadni!
.
KELL NEKÜNK EZ A zabrálós VILÁG???
.
www.youtube.com/watch?v=U_TcA7WiCdE
Hellcat
Nem volt kétségem...a zöld dissziés botránynal amúgy mi a helyzet?
kereső
@papa.49: nem vonatkozik rájuk a Tv. Csakis és kizárólag "civilekre", gazdasági társaságokra ,ja és pártokra sem.!
papa.49
@kereső: Ha hülyeséget mond bármelyik egyből arra hivatkoznak ,,ez a magánvéleménye,, az én magánvéleményem meg az 500 év kurtavasban mindnek !!!
kereső
@papa.49: osztom a véleményedet!-de nem lehetne inkább műanyag,és megvárni amig rájuk rohad?
papa.49
@kereső: Az is jó csak ez legalább még nehéz is ...
Desischado
Komolyan, szégyen, ami itt folyik. A nyakunkon egy tolvaj, hazug, embertelen banda. Ezek a saját anyjukat is eladnák egy lyukas centért. Nekik az a "normális", hogy a legelesettebbekbe rúgnak bele. A föld terhe mindegyik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.