A társelnöki és a frakcióvezetői posztról is lemondott az LMP-ben Szél Bernadett. A döntés előzménye, hogy Szél Bernadettet az LMP etikai bizottsága megbüntette a kampányban folytatott tevékenysége miatt.

Szél Bernadett döntött: lemond az LMP-s vezetői posztjairól

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A politikus a párt etikai bizottságának döntései miatt távozik, mert nem akar olyan "rendszerben dolgozni, ahol a felelősségvállalást büntetik, a felelősséghárítást jutalmazzák."

Az erről szóló hír a Borsod24 nevű oldalon jelent meg először, de az Index portálnak is megerősítették az LMP-ből.

A 24.hu névtelenséget kérő forrásai szintén megerősítették a Szél lemondására vonatkozó hírt.

A Borsod24 cikke szerint Szél Bernadett azt mondta:

egy politikai közösség nem bánhat így a sajátjaival és végképp nem méltó ez a viselkedés a zöldekhez

Hozzátette:

nem akarok egy olyan rendszerben dolgozni, ahol a felelősségvállalást büntetik, a felelősséghárítást jutalmazzák.

Két hónapja, hogy a párt másik társelnöke, Hadházy Ákos ki is lépett a pártból, az után, hogy az április 8-i választási vereség után lemondott a társelnöki posztról. Azóta több határozatot is hozott a párt etikai bizottsága a párt tagjai ellen. Köztük Szél ellen is, őt három évre tiltották el a tisztségviseléstől.

Forrás: Index, Borsod24, 24.hu, Origo

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Most biztos kap valami zyíros államtitkári állást.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ittott
szar emberek pátja
így aztán nem más, mint a többi
mocskos Fidesznyaloncok
human
@Peller Anikó: Szerintem a tömegpszichózis, a csordaszellem nagyon működik csoportoknál. Egy valaki a tömegben elkiáltja magát poénból, hogy "Tűz van!" és mindenki utána kiabálja és rohanni kezd. Nem néznek szét tényleg van-e tűz és az mekkora, csak ösztönösen pánikszerűen cselekednek.

Azt akarom ebből kihozni, hogy valaki elkiáltotta magát, hogy az ellenzéket Orbán irányítja és mindenki elkezdte ugyanezt szajkózni. Holott nem a teljes ellenzéket, hanem abban kisebb csoportokat irányíthat közvetlenül, de ebbe belelátja mindenki, hogy a komplett párt áruló.

Tehát egy kis részük közvetlenül Orbánnak dolgozik és keveri a szart. Egy részük nem fogja fel mi történik és saját bénázása miatt ássa magát mélyebbre. A többiek meg már kiléptek a pártból és függetlenként vagy civilkét folytatják.
Desischado
Jóval előbb kellett volna. De elvégezte a "munkát", kiváncsi vagyok, hol bukkan fel legközelebb. Nem lennék meglepve, ha a fidesz megkínálná valami zsíros állással.
Gauntlet
A pártban csak egy fejkendős, bibircsókos, huszonéves mamóka maradt, az is közölte hogy jövőre a Dragonballban játszik Uranai Baba néven!
pécsi
Nevetséges volt a hölgy, ahogy bejelentette a szél kormány felállítását, kiosztotta a szerepeket. Bizonyította, hogy a politikához nem ért, durva bukás volt, megérdemelte.Tünés a politikából, sorsa Dávid ibolyáéhoz hasonló. Szélkakas/nők/.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.