A cég szerint helyesen járt el a miskolci buszvezető, mikor leszállította a buszról azt a családot, ahol a kislány vizet ivott. Mindenesetre a cég elnézést kért a nem megfelelő hangnemért a családtól, a buszvezetőt megrovásban részesítették.

Mint ismert, Miskolcon egy buszvezető egy családot szólított fel arra a napokban, hogy szálljanak le a járműről, mert a gyerek vizet ivott egy visszazárható palackból. Mikor ez nem történt meg, rendőrt hívott – a család végül leszállt.

Na, vajon ki járt el helyesen a miskolci buszról leszállíttatott család ügyében?

Fotó: pixabay.com CCO

A Blikk cikke szerint a Miskolci Városi Közlekedési Zrt. szerint a sofőr helyesen járt el, ugyanis a

cég valamennyi járatán az utasok védelme, ruházatuk tisztaságának megóvása érdekében – a visszazárható PET-palackos kiszerelésű, nem alkoholos italok kivételével – szigorúan tilos az étel- és italfogyasztás

- olvasható a MVK Zrt. válasza a cikkben.

A cég hozzátette,

a járművezetők az utazási szabályokat megsértőket leszállíthatják – amennyiben azt megtagadják, rendőri intézkedést kérhetnek.

Az MVK Zrt. különcélú járatának vezetője 2018. augusztus 19-én, 18:10-kor azt észlelte, hogy a járművön tartózkodó gyermek ételt, italt fogyasztott. A jármű kamerája által készített felvétel tanúsága szerint a buszvezető felszólította a szülőket az evés, ivás befejezésére, amiből szóváltás kerekedett.

A cég szerint ugyanakkor a sofőr nem a megfelelő hangnemben járt el, amiért megrovásban részesítették.

Az MVK Zrt. a járművezető udvariatlan viselkedéséért az érintett családtól elnézést kér; ugyanakkor fenntartja, hogy a buszvezető az ide vonatkozó szabályzat előírásának megfelelően járt el, amikor az étkezés befejezésére szólította fel a családot, majd ennek megtagadását követően rendőri intézkedést kért

- olvasható a válasz a cikkben.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
@papa.49: Hála az éber buszsofőrnek, időben közbelépett. Már éppen a szalonnasütéshez készülődtek, de gyorsan és határozottan reagált.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Már ettek is, esetleg látta más is, hogy éppen megágyazni készültek ???
A busztársaság egy SZAR SZOLGÁLTATÓ, A BUSZ SOFŐRREL EGYÜTT !!!
lusta
@papa.49: Hála az éber buszsofőrnek, időben közbelépett. Már éppen a szalonnasütéshez készülődtek, de gyorsan és határozottan reagált.
Pálinkás Pál
" a visszazárható PET-palackos kiszerelésű, nem alkoholos italok kivételével – szigorúan tilos az étel- és italfogyasztás" ezek közül melyiknek nem felel meg az ásványvíz tahó buszosok???
justhpeter
@lusta: Viccnek nem rossz, de ezzel magadra maradtál. Papa.49-nek van igaza: szar szolgáltató, szar sofőrrel. Egy gagyi fideSS-fellegvárnál ez viszont megengedett. Kultúrhelyen persze nem. De Miskolc már régen nem az.
Dr plágium
Egy kis gyerekről beszélünk, éhes volt evett...ivott is. Sokszor meg esik az ilyen, még felnőttekkel is. Sokszor látom a reggeli rohanásban a gyerek kezébe nyomnak egy szendvicset, vagy pár szem kekszet mert nem volt idejük reggelizni. Azért ez nem olyan nagy bűn. Nyilván nem húsleves és pörkölt volt az étlapon. Velem is előfordult már, hogy leesett a cukrom és ettem egy járművön :) mégsem történt semmi.
Most még azt várom mikor hoznak egy rendeletet hogy a vonaton tilos ételt fogyasztani. Elképzelem hogy egy 7 órás úton körbejár a kalauz és mindenkit leszállít aki veszi a bátorságot és megeszi a magával vitt szendvicset. De egy rövidebb útnál is előfordulhat hogy megéhezik az ember. Kicsit emberségesebb rendeleteket kellene hozni, mégiscsak a mi adónkból élnek...
KisGenyo2
@Pálinkás Pál: Például az étel... ;-)
Az hogy vizet ivott, egy dolog. De az étel miatt szállították le, ez egy másik dolog. Hiába próbálják a 2-t összemosni. Nem egy téma...
papa.49
@KisGenyo2: A videóban szó se volt evésről ...
Cicamama55
Ha van is rá törvény, ilyen hőség idején a buszsofőrnek kellett volna rugalmasabbnak lenni, főleg azért, mert kisgyermekről volt szó. Számtalanszor utazok távolsági buszon, soha, senkire nem szóltak még rá azért, hogy ivott, de még azért sem, ha evett valamit. Én is megtettem, nem egyszer már!
cikicakk55
Gondolom a gyerek és a szülei is ültek a buszon,így ha megbillen esetleg az üveg,akkor sem koszolja össze senki ruháját az utasok közül,esetleg a sajátját,vagy a szülőkét. A másik,hogy ha evett is a gyerek,gondolom nem főtt ételt lábosból,hanem esetleg egy szendvicset. Kizárt,hogy a gyerek kezében csak úgy bele volt nyomva az a szendvics.Nincs az a szülő aki főleg buszon hagyja,hogy nem csak hogy a buszt,de saját magát is kikenje a gyerek. Ez itt egy túllihegett valami,amit elénk dobnak,hogy addig se a kormányt ekézzük.
Pálinkás Pál
@Shikari: Megnéztem egy videót az esetről...változatlanul nem látok enni senkit...viszont azt is frenntartom amit mindig is mondtam,a cigókra sehol nincs szükség...szegregáció!!!
Pálinkás Pál
@Shikari: Tökmindegy...de akkor a buszvállalat se úgy kommunikálja hogy az evésért történt az eset, inkább a cigó hőbörgés volt az ok...akkor miért nem írjátok le???
Pálinkás Pál
@Shikari: Az igaz...de nem hallottam kormányoldalról sem az igazi kiváltó okot,hogy miért is jött ki a rendőrség...pedig sok média van a kezetekben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.