Dinamikusan bővül a bölcsődei férőhelyek száma, a három év alatti gyerekek számához képest még soha nem volt ennyi bölcsődei férőhely az országban – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán.

Novák Katalin hozzátette:

2010-hez képest másfélszeresére – 32 ezerről 48 ezerre – emelkedett a bölcsődei helyek száma, ezt a számot szeretnék a következő években 60 ezerre emelni.

Elmondta: korábban a törvény csak a tízezer lakosnál nagyobb településeket kötelezte bölcsőde üzemeltetésére, jelenleg egy település akkor is köteles erre, ha negyvennél több 3 év alatti gyermek él ott, vagy ha legalább öt család igényli az ellátást.

Novák: dinamikusan növekszik a bölcsődei férőhelyek száma

Bölcsődei férőhelyek és a beíratott gyermekek száma (2000-2017). Fotó: KSH/MTVA/MTI

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a munkavállalást és a gyermeknevelést nagyon nehéz szinkronba hozni, a kormány a bölcsődei férőhelyek növelésével ebben is segíteni szeretne a szülőknek.

Forrás: MTI

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/08/nov%C3%A1k.jpg
A többi család mikor kerül sorra? Bevallom, Novák Katalin az egyik kedvenc izém. Politikusom, na. Ott van ő mindenhol, ahol szaporítani lehet a nemzetet, ahol óvni kell a családokat, ahol harcolni kell a nemzeti építőkövekért. Ott van és megmondja, mert ez neki az elhivatott küldetése. Tudatosan. Most Debrecenben tolta a muskátlis talicskát és beszélt is. Okosan, ahogy szokott: "A Családok évének virágkocsija azt üzeni, hogy a kormány számára a családok vannak az első helyen, a magyar jövő a magyar gyermekekben és a felelős gyermekvállalásban van." És tényleg! Sőt! Nem csak most van a családok éve, hanem egyfeszt. "és ma közölték velem reggel mikor hívtam a Meddőségi klinikát, hogy elvették az állami támogatás nagy részét, egy tollvonással elintézte a családbarát kormányunk így nem mehetek beültetésre csak nagyon nagyon sok hónap múlva... vagy fizetek szó szerint milliókat..."
csak úgy....
@Shikari: látom igyekszel megint,hogy du.kettöre bebizonyítsd mindenkinek,hogy idióta vagy...
relatív
Mintha az ellenkezője lenne igaz, mint azt a ügyeletes megmondóember állítja.A viszonyítási alap hazug megválasztásával - beíratott gyermekek száma - minden úgy magyarázható, ahogy azt a hazudozó állítja. ( Kik azok akiket be sem írattak ? !)
Eladott Ország
@Shikari: A vallásra csimpaszkodó megélhetési keresztények, a volt MSZMP párttagokból álló bigott, vaskalapos, félművelt, arrogáns hatalommániások, akiknek mára meggyőződésévé vált, hogy felhatalmazásuk van beleugatni mindenbe. A családok életébe, az emberek legszemélyesebb ügyeibe. Teszik mindezt olyan erkölcsi magaslatról, amely magaslatra ők soha a büdös életben fel nem juthatnak. A magyar anyák faragatlan, de legalább önjelölt védőszentje, szüljön gyereket. Shikari farokra fel!
m.blog.hu/b1/b1/file/terheslaca.jpg
m.blog.hu/b1/b1/image/12376009_936931129707935_1519820180955915281_n.jpg
m.blog.hu/b1/b1/image/1001960_749556271763978_9029040112733211406_n.jpg
Clavigo
Aha...Ezt úgy is mondhatta volna,,hogy dinamikusan csökken a születések száma... Csak ez szarul hangzik az agymosott gyagyásoknak ...
csipetke
@csak úgy...: 12:47 Ez mindennap sikerül neki,többször is...
csipetke
Miután rengeteg magyar gyerek külföldön születik,logikus,hogy itthon kevesebb bölcsődei hely kell.Eccerű ez,mint a fakocka...
Eladott Ország
@csipetke: Spinkajnál mégegyet dobhat és dughat.
csipetke
@Eladott Ország: 16:41 Tökjó! Káma Szutra kocka...Lehet,hogy Nováknak ezt kéne osztogatni,és megnőne a gyerekcsinálási kedv...:)
Lepényleső
Grafikonon. Ott vagyunk nagyon sikeresek a gazdaságban is?
papa.49
Ez az unszimpi picsa is lábon hordta ki az agyhalált )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Eladott Ország
@csipetke: tegnap, 17:50; Kuszaszemű Rómeónak nem a Káma Szutra kockától, hanem a közpénztől nő meg a libidója, erről legtöbbet a devizahitelesek tudnának mesélni.
karma1
Hulye kurva: tudod, mikor no a ferohelyek szama? Amikor CSOKKEN az igenybevevoke! Ez ilyen egyszeru.
Nehogy most azt allitsd nekem, hogy a puhos barhol egy kapavonast is tett azert , hogy bolcsode vagy ovoda, plane iskola epuljon ma Magyarorszagon? Ez a hulye kurva meg nem tudja ezt, es kiall a publikum ele hulyet csinalni magabol. Bar eloszor a Gazdaallata csinalt belole barmot - hat ez van anyukam, nehogy azt hidd, hogy te ki fogsz maradni a puhos-fele uthenger alol...
nevemnick
@Shikari: (tegnap 14:32-re) ne örülj te bodzagyűjtő, véletlenül kaptál lájkot.
Jozefina
Persze, hogy van férőhely, mert a magyar fiatalok nagy része ma már hegyeshalmon túl szüli meg és neveli fel gyermekét!!!
papa.49
@Horizont: Ilyeneket mint ez a ,,politikai lotyó,, inkább nem !!!
papa.49
@Horizont: A másik meg az, hogy 1980. ban 68 ezer férőhely volt, pedig akkortájt a nők nagyon nagy százaléka igénybe vette a 3 éves otthon maradás lehetőségét !!!
Szerintem NINCS MIVEL HIVALKODNIA ENNEK A PICSÁNAK !!!
csak úgy....
@Shikari: pelenkás jó reggelt tibim! látom,te már korán reggel éhgyomorra ,hülyeségeket beszélsz...
simmering73
Dinamikusan növekszik a bölcsödei férőhelyek száma mivel dinamikusan csökken Magyarországon a születések száma. Illiberáliában ez a növekedés.
csak úgy....
@Shikari: tibi! azzal az "önkritikával" ne vagdalkozz senki órra elöt,mert neked olyasmid nincs...
dr. prédikátor
@Shikari: Ne verd a nyálad csikari!Te sem természetes úton fogantál, apád kiverte a farkát a falra, oszt a nap kikeltett!!!
dr. prédikátor
Nocak megszólaltál kis köcsög náci???A szart
meg a gecit már letörölted a pofádról???ne nagyon ugrálj a 20as IQ dal!!!
csak úgy....
@Shikari: te mitü vagy magyar, hotentotta ? szerinted a magyarság jellemzöje a seggnyalás,amit te reggeltöl estig müvelsz? van még segg a fideszben,amit te még nem nyáladztál össze?
dr. prédikátor
@csak úgy...: Nincs!!! már duplázott is!!!Csak ez élteti a kis buzit!!!
F_Viktor
Tényleg nőni fog a bölcsődei helyek száma 2015-höz képest. Ugyanis a fityesz szavazógép megalkotott 2017-ben egy olyan törvényt, hogy minden olyan településen kötelező önkormányzati feladat a bölcsődei helyek biztosítása, ahol 40-nél több 3 éven aluli él, vagy legalább 5 gyermek tekintetében erre igény jelentkezik. Ez az ugynevezett mini-bölcsődei program, amely nem kis anyagi nehézségeket ró a kis települések önkormányzataira.
Mert ugye a helyi források 80 százalékát már lenyúlta a rezsim, a bölcsiket ki kell alakítani, fenn kell tartani, az új dolgozókat fizetni kell, stb.
Ezeket a forrásokat pedig csak új helyi adók bevezetésével, vagy más területekről elvonásával tudják majd megvalósítani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.