Olyan vörös zászlókkal díszítették fel az augusztus 20-i állami ünnepen a Parlamentet, amelyen keresztek voltak. Eddig - az állam és az egyház szétválasztásának elvét szigorúan követve - nem raktak ki semmilyen vallási jelképet állami intézményekre, például a törvényhozás épületére — írta meg az Index. A főhomlokzaton kiakasztott két vörös zászló első ránézésre Szent István lobogójának tűnt, az ő zászlaján azonban nincsen kereszt. Az Index megkérdezte a szervező Miniszterelnöki Kabinetirodát, hogy ki döntött pontosan arról, hogy nézzen ki a díszítés, és hogy a zászlón legyen a kereszt; illetve azt is, mit üzentek ezzel a díszítéssel. A Kormányszóvivői Iroda szűkszavú indoklást küldött nekik: Magyarországon az Alaptörvény mondja ki a keresztény értékek védelmét. Az alaptörvénybe júniusban került be a hetedik alkotmánymódosítással, hogy minden állami szerv kötelessége Magyarország önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Commenter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

112 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
@RonaGyuri: hát nem is értem, miért nem díjazod az orbáni zászlót, mert ugye most már hivatalos hogy ez is egy történelmi zászló, ha már volt képük Szt. István ünnepe alkalmával leleplezni. Szegény király forog a sírjában. A zászló nem kevesebbet üzen mint azt hogy orbán új államot alapított: Magyarország "régivágású kereszténydemokrácia", bármit is jelentsen ez. Először csak puccskisérletet tett, aztán (csalással?) hatalomra jutott eltörölte az államformát és az Alkotmányt és tegnapelőtt új államot is alapított. Ezt csak valami harmadik világbeli országban tűrték volna el, esetleg még ott sem, de Európa közepén? Hajrá, magyarok! :(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Ráadásul a későbbi magyar történelmi zászlókon, amin ha van, nem ilyen kereszt van!!! =))
Macskaszem
Nem a kereszttől lesz az ember keresztény, hanem attól, hogy annak megfelelően él. PL.betartja a tízparancsolatot: ne lopj, ne hazudj, stb.
Jozefina
Röhely az egész fidesz-kdnp-s hazudozás!!! Talán Erdő úr titokban fel is szentelte a semmit nem jelképező zászlót??!!!
Commenter
@RonaGyuri: hát nem is értem, miért nem díjazod az orbáni zászlót, mert ugye most már hivatalos hogy ez is egy történelmi zászló, ha már volt képük Szt. István ünnepe alkalmával leleplezni. Szegény király forog a sírjában. A zászló nem kevesebbet üzen mint azt hogy orbán új államot alapított: Magyarország "régivágású kereszténydemokrácia", bármit is jelentsen ez. Először csak puccskisérletet tett, aztán (csalással?) hatalomra jutott eltörölte az államformát és az Alkotmányt és tegnapelőtt új államot is alapított. Ezt csak valami harmadik világbeli országban tűrték volna el, esetleg még ott sem, de Európa közepén? Hajrá, magyarok! :(
tudode
Ezek már Krisztusból is bohócot csinálnak, olyan orbanisztános zászlóval is, de az EU-s lóvébúl kiszakítják az un. ALKOTMÁNYOS KÖLTSÉG-gel a túlárazott cuccokkal, amelyek következtében az a FRÁNYA GAZDASÁGÉLÉNKÍTÉS nem akar nőni, v mit csinálni:
..
www.mnb.hu/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/2018-evi-sajtokozlemenyek/a-magyar-nemzeti-bank-ujabb-javaslatokat-mutatott-be-a-versenykepesseg-javitasara
.
Bemutatták, hogy MIRE IS képeSSek!
Nessy
És akkor most mit is "véd" ez a kereszt, piros alapon?
Ha emlékeim nem csalnak, vannak még pártunk és kormányunk által is elfogadott történelmi egyházak, amelyeknek nem a kereszt a jelképe.
Akkor az ő kultúrájuk nem védendő?
cikicakk55
Rakhattok ki bár milyen zászlót a parlamentre,akkor is a magyar nép szégyenei vagytok! Már azok is azt mondják,hogy Rákosi is jobb volt ennél a bandánál,akik akkor éltek és megélték Rákosi diktatúráját. Remélem ezeknek is csak annyi örömük lesz benne,mint annak a kopasz kuglifejűnek volt.
Commenter
@cikicakk55: már 12 éve örömük van benne, sőt, munkájuk is, hiszen ennyi ideje "építgetik". Az országnak nagyon sok keserve lesz még benne. :(
Commenter
@Nessy: kicsit a Szt. György keresztre hajaz a dolog, természetesen a liberalizmus és a demokrácia sárkányától "véd" meg bennünket.
Rockxy
A index meg a huszonnégy nem bírja leszarni a keresztet, mert nekik ebből látogatottságuk van, meg profit.
kokopelli
@Nessy: ...,ha jön a Putyin et.,akkor még a sarló a kalapáccsal is elfér
rajta! Ezért a piros alapszin marad! Punktum! ;-))
kereső
@Commenter: erre a következtetésre jutottam én is,még 20-án.Azt hiszem,irtam is erről.
Nessy
@kokopelli: Ha meg Erdogán jön, a félhold a csillaggal.
Ez is olyan, mint a kék alapszínű óriás plakát, a Soros képpel. Csak a szövegdobozt kellett cserélni, sok millióért, ami egyébként két perces tevékenység.
Commenter
@kereső: így van. Még bocsánatot is kértél hogy rám "zúdítottad" a gondolataidat. Én aug 20 óta nem érzem magam túl jól, mert amit leírtál azt itt többen látják ugyanígy. Engem az ellenzék csendje döbbent meg, még a zászlónál is jobban. Ne adja az ég, hogy "tépett zászló" legyen ebből is. Ha lehet, vér nélkül bukjanak :(
CsipkeRózsa
A zászló, ami a gondolatot adta a mostani keresztes zászló kitalálójának, csak most még régiesebbre alakították, a fazon a történelmi zászlóra emlékeztethet.

index.hu/belfold/2018/08/20/kikerult_a_kereszt_a_parlamentre_zaszlofelvonas_es_tisztavatas_a_kossuth_teren/

Az első kép a mostani, a második a 80 évvel régebbi.

Történelmi zászló horthysodva.
Commenter
@CsipkeRózsa: Láttam ezt, 20-án is. Most már nem is tagadhatja le kit tekint (legújabban)példaképének.Mert azért volt pár kommunista majd liberális politikus is már az etalon. Szánalmas.
kereső
@Commenter: működik a boross péter hatás.
kereső
Még a jóelőbb volt fenn egy cikk,itt a propin: letartóztattak egy orosz állampolgárságú iszlám terrorista gyanús férfit Németországban. A férfi csecsen származású,és a neve Magomed -Ali.C./ha jól rémlik./ Már nem találom.
Csak annyit akartam irni hozzá,hogy nekünk is volt/van egy Magomedünk,aki szintén csecsen,és jogtalanul tartózkodik/tartózkodott Magyarországon.
De hova tűnt a cikk?
dr. prédikátor
@kereső: Betakarták a fehér keresztes zászlóval, azé nem találod!!!
Commenter
@kereső: tessék? azt hittem a hóbaglyok elolvadnak ebben a kánikulában...
Eladott Ország
"Nincs nagyobb dögvész egy államban, mint a vallási buzgalom, erkölcsösség nélkül"
Mondotta Jeremy Bentham filozófus...
uploads.disquscdn.com/images/5046832cd0f398ec52ae6d14c223f5afbc4f369c70100a5380f0456e488128f7.jpg?w=600&h=384
A csúti hordóhasú, széthízott gazember is a kereszténységgel riogat, mindazokat azzal a hazug maszlaggal tartja fogva, akik különben már régen otthagyták volna, de nem merik, mert a népességnek ez a kiváltképpen primitív masszája fél isten büntetésétől. És kapaszkodik abba a hitébe, hogy ezzel a kiváló vezérrel őt összeköti a naponta többször hivatkozott kereszténység.
kereső
@Commenter: 14:47, nem a !A vén köpönyegforgató echte horthystának mondja magát,orbán főtanácsadója-és szépen kibekelte az átkost.Alámerült ő is mint Antall.-most a 3.kétharmd után ,amikor már nem kell lopni a jobbiktól a programot-hiszen szépen végrehajtották,el lehet kezdeni nyilt lapokkal játszani. Gender? Ugyanmár-ürügy,alapozás őszre,amikor is majd elindul a teljes kultúrharc,egy illegitim,érvénytelen alaptörvényre hivatkozva.És nincs aki orditson!
Commenter
És nincs aki orditson! szerintem ennek a fórumnak a nagyon nagy többsége eléggé ordít...
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: " Az első kép a mostani, a második a 80 évvel régebbi. "
..és mond Rózsika te a két képen mit látsz hasonlónak, mármint kereszteszászlóügyileg ?
Hellcat
A vörös zászló után a csillag mikor kerül fel a parlamentre? A rendsezrvisszaváltáson dolgoznak ezek úgy is már rég...
kereső
@Hellcat: nem lesz vörös csillag /bár putyin???/ mert nem negyven,hanem nyolcvan évvel ezelőtti rendszerre kivánnak váltani.,azaz seggel megyünk a jövőbe.
Commenter
@Hellcat: amíg ezek vannak hatalmon soha. A vörös csillagot a kommunizmus jelképét betiltották a gránitszilárdságúban.
Commenter
@kereső: Alámerült ő is mint Antall.-most a 3.kétharmd után ,amikor már nem kell lopni a jobbiktól a programot-hiszen szépen végrehajtották,el lehet kezdeni nyilt lapokkal játszani. orbán is merülni fog utánuk...
Yoda69
A voros alapon feher korben fekete horogkeresztes zaszlo sem letezett azelott.
Mindennek eljo az ideje.
kereső
@Commenter: a próféta szóljon belőled!-de nem lehetne nagyon gyorsan, már tegnapelőtt is későn volt.
Commenter
@kereső: meg másokból is itt a fórumon akik ugyanezt mondják. Te írtad egyszer hogy hosszú télre számíthatunk. Párszor be fog még fagyni a Duna mielőtt merülne azt hiszem.@Yoda69 nek írtam másik topicban hogy szerintem a várba költözés, (talán még) a Nagy Imre szobor áthelyezése és a trianoni kőmonstrum "restaurációja" lehet az a bizonyos utolsó csepp...a keresztes zászló még az ellenzék megmondóembereit tök hidegen hagyta...vajon miért?
Hellcat
@Commenter: majd narancs lesz a csillag azt kész.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: A nyolcvan év előtti parlamentre kitűzött nagy zászlón van a kereszt. Ott vannak kis zászlók is, amiken nincs kereszt, nálunk nincs nagy zászlón kereszt, de a több kis zászlón pótoltuk a kereszteket.

Akkor kormányzó volt, most kormányfő van, egyik rosszabb, mint a másik. Ők szeretik a kereszt látványát.
Commenter
@CsipkeRózsa: ez kormánytalan fő. ő maga mondta hogy nem kormányoz. Ő irányít.
kulabombaafityiszre
Majd kancsal maris bebizonyítja,hogy igenis létezett,elvégre a dózsa is lehetett Pruck.
cikicakk55
@kereső: Én is olvastam azt a cikket.Kb 13 órakor. Még hozzá is szóltam.Mindjárt megnézem,hogy előjön-e a a profilomba benézek
cikicakk55
@cikicakk55: Nekem a cikk is bejön,mert hozzászóltam.
papa.49
@kereső: A 14.58. Igen ügyesen párttitkárként ,,bekkelte,, ki a cocilizmust, meg a Dél-Pesti Vendéglátó igazgató helyetteseként !!!
Egy kb. 90 nm irodába, valódi bőr bútorokkal berendezve 30 cm vastag párnázott ajtó mögött !!!
kereső
@papa.49: tudjuk, aztán ő volt az "elprivatizátor" a hoteleknél.A fia meg a szerbekkel "üzletelt" fegyverekkel.
Commenter
@papa.49: így van bottal üldözték a szocializmusban, akárcsak az úr orsós kutyát bottal:
www.youtube.com/watch?v=YLW9yzaZj_E
Commenter
@kereső: boros(s)eb..aki horthy szentmise mellett kárált legutóbb amikor legutóbb hallatott magáról.
hvg.hu/itthon/20180124_horthy_mise_lezsak_es_boross_sem_mondja_le_a_reszvetelt
most kap mellé hamarosan emlékművet is, a keresztet már megkapta a zászlón 2 napja.
Commenter
@kereső: "amikor már nem kell lopni a jobbiktól a programot"-hiszen szépen végrehajtottá: na igen. És volt képük az mondani anno, hogy a fidesz azért nem hozza nyilvánosságra a programját, mert azt az ellenzék ellopná!
kereső
@Commenter: ez pedig tényleg igy van, én anno megnéztem a jobbik programját-és amit orbánék csináltak,minimális eltérés van csak .Na jó a törvényesitett lopás nem volt a jobbik programjában.Szóval smitteltek na-bár,én még azt is el tudom képzelni-hiszen a fidesz és fiókája között hosszú ideig nagy volt az összhang,hogy a jobbikra bizták ezt a munkát,elég radikális volt hozzá.Ezt támasztja alá,hogy a fidesz az epp tagjaként nem léphetett szinre ilyen radikális,az alkotmányos jogállamot lebontó,demokráciát felszámoló,és egy teljesen új államot létrehozó programmal.Inkább takarózott a jobbikkal-mondhatta,van nála szélsőségesebb párt IS!-amikor már igencsak szóvá tették a dolgokat.Persze a fidesznél szélsőségesebb,uszitóbb,megosztóbb párt már nincs Magyarországon.És igen úgy tűnik,hogy arra két pártra-akiknek az volt a feladatuk,hogy felszivja a liberálisok egy részét,a konzervativabb fideszeseket, a széljobb.csurkistákat-és az mszpés kiábrándultakat, már nincsen szükség.A nagy testvér,a szülőatya elengedte a kezüket.A 21.században születtek,a 21.században szünnek meg.
Commenter
@kereső: csak a bevált mintát követték:.A 21.században születtek,a 21.században szünnek meg. A Fidesz sajnos az MSZMP egyik "szárnyából" született a 20. században, a "nagy testvér" még abban a században kimúlt. Utódpártja a fidesz is a 21. században fog megszűnni? (most az mszp-t hagyjuk, lehet az is meg fog szűnni)...
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Azon a képeken amit te raktál ki nincs keresztes zászló. Amin kereszt van az nem zászló, egyiken sem.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: A piros zászló, az zászló, az alsó részét úgy vágták ki, mint a történelmi zászlók némelyikét.

A fehér zászlókon kereszt helyett más minta van, ami hasonló a kereszthez. A nagy fehér díszítést a kereszttel én zászlószerű dekorációnak mondanám, fogadd el, hogy azt mintázzuk meg a mostani piros zászlón. Na, és mindkét helyszín a parlament, és augusztus 20.-ához kötődik.
vacsi
A zászló csak díszítés, nem mindegy, mi van rajta? A magyaroknak a honfoglalás, kereszténység, stb. előtt nem volt semmilyen zászlójuk, később meg mindenféle lett. Nem kell ezzel foglalkozni.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: elmagyarázom...
A zászló rúdra rögzített, meghatározott színezésű illetve mintájú textil.
.hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Hungary_flag.jpg
Tehát a képeken látható keresztes valamik nem zászlók. A régi képen pedig a px-es díszítőelemek a Jézus monogramja, a görög ΧΡΙΣΤΟΣ első két betűje. tehát egyházi jelkép.
simmering73
"A “szentistváni állam”, az ún. keresztény állam, az egyház és az állam összefonódását, az egyházi és állami elnyomást jelentette. István király nem a kereszténységhez térítette a magyarokat, hanem a római katolicizmus hazugságain álló német-római birodalomhoz, és ez megpecsételte századokra a magyarok sorsát. Ez a magyar átok, nem a Soros György."
nepszava.us/voros-csillag-helyett-kereszt-a-parlamenten/
Commenter
@simmering73: folytatnám:"Ez a szentistváni magyar “keresztény állam”, és mindig is ez volt. Az életért cserébe lóg a kereszt a parlamenten, elbődítve a nagy hazugságokat a kereszténységről, államalapításról és nemzeti nagyságról. Ezek az országvesztők és mindig is azok voltak. Az orvvadász és madárgyilkos, szakdolgozathamisító Semjén oktatja a népet, miközben utóda azoknak a főuraknak, püspököknek, akik halálra zabálták magukat éhező jobbágyok tömege mellett. Ez az új keresztény állam, és még nem öl nyilvánosan, de fog. Ahol a kereszt megjelenik, hogy népirtások és gyilkosságok vannak.

Alkotmányunk ünnepe. Nincs is alkotmányunk. Ezek a bűnözők azt is ellopták. Hazugságra épül az egész magyar élet. Az egyéni túlélési stratégiák azt jelentik, kedves NER-testvérek és NER-alkalmazottak, hogy senki nem fog össze a másikkal, hanem elszigetelten, külön és egyenként pusztul el mindenki, miután a gerincét meghajtotta, guminál is puhábbá tette, s az sem segített. Ez nem a konszolidált szocializmus, melyben lehetett élni, békén hagytak. Ehhez képest az egy nemzeti kormány volt. Ezek nem tűrnek el semmit, a totális hatalom megszállottjai, itt be kell hódolni, és még az sem segít. Előbb lélekben hal meg mindenki, aztán fizikailag is, nyomorultan."
Ez feltűnt úgy nagyjából többeknek is itt a fórumon is, érdekes? módon az ún. ellenzéket egyáltalán nem zavarja...lassan két nap eltelik, és még mindig nem...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Röviden: A magyar parlament ne vallási jelképekkel legyen díszítve.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...szerinted egy országos ünnepen mit kéne kidíszíteni ?
...ja hogy vallásos..amikor a zsidók tartottak bent sziesztát akkor is idegesített...van kép arról is..
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Mutasd meg a képet, ahol a parlament zsidó jelképpel volt kidíszítve.
Ha létezik is, akkor az nem országos ünnep alkalmából történt, az felekezeti megemlékezés lehetett.

Augusztus 20.-a nemzeti ünnep, nem vallási.
Rockxy
Haggyuk már!
"Sohasem létezett az a zászló..."
De már LÉTEZIK!
CsipkeRózsa
@Shikari: "Magyarország nemzeti ünnepei[szerkesztés]
Magyarország alaptörvénye az alábbi nemzeti ünnepeket sorolja fel:[1]
március 15., az 1848-49. évi forradalom és szabadságharc emlékére
augusztus 20., az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékére, Magyarország állami ünnepe
október 23., az 1956. évi forradalom és szabadságharc emlékére"
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: A parlament ha sérthetetlen akkor sem zsidó sem keresztény sem semmilyen párt nem használhatná a saját semmijére, sem kívül sem belül...érted vagy csak beszélgetni akarsz ?
...de mivel az egy ország háza ezért minden állampolgár akkor és úgy ünnepelhet ott, kívül és belül amikor akar és ahogy akar...persze a törvényes keretek között.
Tehát úgy az ezelőtt nyolcvan évvel-, mint a mostani ünnepségeken nem történt semmi olyan ami törvénybe ütközött volna...és azok a nyifnyafok akik csak a megengedett szólásszabadságon mernek hőbörögni de amíg a vörös csillag fent volt még ránézni sem mertek ...hát nem akarok csúnyát mondani...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Miért kellene csúnyát mondanod, mi okod volna rá?!
Nem fogunk beszélgetni, nem ragaszkodom hozzád.
magyarbakancs
@Shikari:" Szent István nem ismerős?"
Melyik szent Istvánra gondoltál?
magyarbakancs
@Shikari: Kérdeznék valamit, neked teljesen mindegy mit csinál Orbán te mindenek tapsolsz?
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ..vagyis a vörös csillag nem zavart csak most a kereszt ?
CsipkeRózsa
@CsipkeRózsa: Ez csak a bent ünneplők részére látható, nem országos megjelenés. Ne hasonlítsd össze a két formát.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Az előbbi neked szólt, véletlenül küldtem saját címre.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Nem tudom, hol láttál mostanában vörös csillagot, ne provokálj.

A vörös csillag az egész országra vonatkozott, hiszen akkor mindenkire tartozott.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ..ja vagyis nem kell beszarni csak a küszöbre...
és bent vagy kint...az mindig a tömegtől a résztvevőktől függ...és hogy te is megértsd egy országos ünnepet semmilyen körülmények között nem szoktak zárt helységben megtartani, mert oda mindenkit elvárnak amihez hely kell...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Most már fejezd be, ne engem nézz hülyének, talán nézz a tükörbe.
CsipkeRózsa
@Shikari: Nem Szent István miatt vonatkozik a kereszt az országra, hanem kizárólag Orbán miatt, aki most siet vissza a rég-múltba.
keresztapa
@RonaGyuri: A kereszt világszerte szimbólum, amelynek különösen vallási és kulturális jelentősége kiemelkedő.

Egyszerűsége miatt a környező világ formáiban minden kor embere fölismerte: keresztre emlékeztet a négy égtáj, a kiterjesztett szárnyú madár, a zászló, mérleg, kard az úszó emberi test, hajó, árbóc, horgony, hárfa, eke stb. Ezáltal jelképezhet égitestet, szelet, vihart, fát, embert, állatot, eszközöket; lehet az áldás vagy átok jele.[1] A tau (Τ τ) a görög ábécé tizenkilencedik betűje, az óhéber ábécének pedig az utolsó betűje, a tau (mint kereszt) iratokat hitelesítő aláírásként is szerepelt; s az írásbeliség kialakulásával szintén a személy nevét, s ezzel magát a személyt helyettesítő írásjel lett.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ..azt, hogy mit minek nézzek, bíz rám...
...és a vörös csillag idején sem az egész ország volt csak néhányan...esetleg te is, de én nem...tehát akkor sem mindenkinek szólt.
...és befejeztem !..pillanatnyilag..:)
Eriksson
@Csizmás Kond: 14:52 Ó boldog idők. Ez hiányzik itt mindenkinek.
magyarbakancs
@Shikari: "Mi köze Szent István megítélésének Orbánhoz?"
Szent István nem mindig keresztény elvek mentén cselekedett,és igen vallás nevében ítélkezve karóba húzatta az ellenfeleit.
Nahát most Orbán keresztényiség nevében politizál és diplomatikus eszközökkel nyírja ki az ö ellenfeleit. Ennyi köze van a két embernek egymáshoz mindegyik valaminek a nevében politizál ,a saját akaratát erőlteti másokra ami nem a többség.
Lásd Torgyán
Csizmás Kond
@magyarbakancs: ...vagyis aki most baloldali az a kommunista felakasztások híve...mert ha a megállapításod jobbra igaz akkor balra is az.
keresztapa
@CsipkeRózsa: vörös csillag”) vörös színnel kitöltött szabályos ötágú csillag, a 20. századi történelem egyik meghatározó politikai jelképe.

Tömegesen az 1910-es évek végén tűnt fel, amikor az első világháború Európa több országában kommunista forradalmakba torkollott.[forrás?] A Vörös Hadsereg, a Magyarországi Tanácsköztársaság és a Bajor Tanácsköztársaság egyenruházatának legjellemzőbb internacionalista szimbóluma volt. Később a szocialista világrendszer országainak zászlóiban, címereiben, katonai jelzéseiben kapott szerepet. Erre vágyol, ez volt az ami az ország kereszténységét kifejezte? Mi a bajod a Keresztel és a színnel, vagy a kettős kereszttel, vagy a hármas keresztel mert olyan is létezett.még.
Nessy
A latin kereszt a keresztények jelképe lett a későbbiek folyamán. A reformáció már nem a keresztet tekintette jelképének, hanem a csillagot, a juhot, a kelyhet.
Katolikus + görögkatolikus 53 %, református 15%.Evangélikus 3%.
2011 Magyarországi adat.
Vallhatja magát katolikusnak, lehet a nyakában nagy aranykereszt, ha közben lop, csal, másokat tönkretesz, hazudik, könyörtelen, akkor nem keresztény, csak egy farizeus, egy státusz keresztény.
csak úgy....
@Eriksson: már intézi a viktor,hogy az unokáidnak ne lehessen fityma szükülete...
Nessy
@csak úgy...: Ott és akkor, abban a korban nem is volt butaság a circumcizio.
csak úgy....
@Nessy: na nem is azért említettem ,mert sexóniás vagyok ! ;) Az arab világban,ha por ment a "szerkezetbe" és 8 heti tevegelésre van a doki ... ;)
Lepényleső
Na és az nem tűnt fel senkinek,hogy ahová kiakasztották az nem parlament?
csak úgy....
@Lepényleső: ezt,hogy érted? hátulról már nem parlament? ne zavarj össze...
CsipkeRózsa
@keresztapa: Nem a keresztekkel van bajom, csak nem tetszik az ország mindig rosszabb irányba tolódása. Ez a kereszt-kirakat azt jelenti, hogy Orbánék komolyan kidolgozták a teljes vallási ország képét.

A kereszt egyáltalán nem zavar, ne akarjátok bebeszélni, hogy aki ezt a módszert - amit a kormány követ - ellenzi, az a kereszt ellen szól.
Nessy
@Commenter: Nem tudom. :-)) Ezek az adatok a 2001-s Népszámlálás adatai, azokról, akik kitöltötték a vallási kérdéseket. Egyéb adatok figyelembe vételével is, a KSH kb. 3 millióra becsüli a katolikusok számát.
CsipkeRózsa
@Shikari: Nem az a bajom, hogy nem Dávid-csillag, hanem olvasd el az előbbi hsz.-t, amit keresztapa, nevére küldtem.
Egyébként, ha a Dávid-csillag lenne a kereszt helyén, az is zavarna.
Commenter
@Nessy:nem ártana felmérni a különböző szektának vagy nem annak titulált egyházak híveinek számát is, vmint a nem hívők (ateisták) számát is!
csak úgy....
@CsipkeRózsa: Látom,hogy Te sem tudsz elszakadni a zseninktöl ! ;) a shikari tibi...,hogy is mondjam? ;)
Nessy
@Commenter: Ezek azok a kérdések, amire valós válasz nálunk nem létezik.
Egyébként most néztem vissza, hogy elütöttem, nem 2001, hanem 2011-s adatok.
Hiába, meleg van még.
Tehát megint a kb. 1/3 akar rátelepedni mindenkire. És jelenleg fog is neki sikerülni, legalább is látszólag.
magyarbakancs
@Shikari: A Magyarság nevében beszél minden politikus ,uralkodó,fejedelem,király Magyar érdekekre hivatkozva saját akaratát erőlteti másokra.
Tehet bármely korszak politikusát uralkodóját nézem mindig ugyan az a szöveg.
1000 evés államiságunk alatt volt-e olyan politikus ,uralkodó kinek a száján ki suttyan,hogy az itt elő magyar és más nemzetek érdeke a jólét,biztonság,jog egyenlőség nem csak szlogen szinten.
Betartotta ezt bárki.?
Minden évszázadban volt olyan vezető ki a saját népe ellen harcolt, és ki zsákmányolta.
Tehát nincs új a nap alatt.
Most is ez van csak a dátum más.
magyarbakancs
@Csizmás Kond: "vagyis aki most baloldali az a kommunista felakasztások híve...mert ha a megállapításod jobbra igaz akkor balra is az."
Vagyis aki jobb oldali az keresztes háborúk híve ,vagy boszorkány üldözésé mert ha a megállapításod jobbra igaz akkor balra is az."
bencemacska
@Shikari: ma, tegnap, 15:05
Si tacuisses, philosophus mansisses.
Az inkriminált textilen lévő kereszt a római katolikus egyház híveinek jelképe. Nekem semmi közöm hozzá. Most egyetértek Káslerrel: tartsuk be a 10 parancsolatot.
És az apostoli hitvallást vallom!
bencemacska
@Eladott Ország: ma, 15:16
Nálad a PONT!!!
bencemacska
Szerintem megtervezték a fidesz zászlaját, csak a felavatás előtt kitették!
Az itteni fideszes hozzászólások szerint két jelentése lehet:
Piros alapon fehér kereszt: "kommunista keresztények pártja" vagy
"keresztény kommunisták pártja"
Commenter
@bencemacska: én is így gondolom, írtam is a korábbi hozzászólásomban, hogy ez már orbán rendszerének zászlaja. Most már tényleg igaz: orbánia, orbanisztán eddig csak gúnynév volt.
Commenter
@Sámannus: a kommunizmussal együtt a vörös színt elfelejtették betiltani...
Csizmás Kond
@magyarbakancs: " A keresztes háborúk a római katolikus egyház és a pápa által szentesített, a keresztes lovagok részvételével folytatott nagyarányú hadjáratok voltak a 11–13. században. Fő céljuk a Szentföld visszaszerzése volt."
...de szerinted neked ez jobboldali politika...van fogalmad mit jelent a jobb vagy baloldal ?
magyarbakancs
@Csizmás Kond: Keresztes háborúk Fő célja volt az öldöklés,rablás,
Fölég zsoldosok voltak.Nincs új a nap alatt, azok is gyilkoltak valami nevében mint minden szarházi politikai,és ideológia.
A jobb oldal egy mocskos banda kereszténység mögé bújó tolvajok,gyilkosok..
Baloldal egy mocskos banda a munkásmozgalom mögé bújó tolvaj gyilkos banda.
kokopelli
@Nessy: ..teljesen mindegy a narancsosoknak,hogy mi kerül a zászlóra!
akár a telerottyantott kék pellus aranyra szinezve is!Akkorkkor is elmagyarázzák
a történelmi ill. művészi létjogosultságát a zászlónak!Mindig mondtam,hogy egy
fidesznyaloncoknak nem kell éppen hülyének lenni,de az azért megkönnyiti a
dolgot végtelenül! ;--))
verőce21
"Olyan zászlókkal díszítették fel az augusztus 20-i állami ünnepen a Parlamentet, amelyen keresztek voltak." - Erre elszabadultak a lipsi indulatok, mert már a jakobinusok is a keresztet gyűlölték mindenekfelett. A csendes, gyenge, befelé forduló liberális alkat, idegességre való hajlammal -, demonstrációért kiált.
Demonstráció! Az mindegy, csak folyjon a vér! Azt szeretik, a forradalmat, a békétlenséget, a zűrzavart. Az Ő álmaik süketek, mert régen eladták magukat a disznófejű Nagyúrnak, akit maguk között szabadságnak, egyenlőségnek és testvériségnek becézgetnek.
Minden ezzel kezdődött, ezt pedig ismerjük. Meg azzal, hogy tapossátok el a gyalázatost! Soha annyi hullahegyet nem gyártottak, mint e hármasság nevében.

A kereszt tehát lázadás mindezek ellen. Mint a Virrasztóknak. S ha már kikerült az ünnepen az ország házára, most már ragaszkodjunk hozzá. Hagyományt teremteni is lehet, nem csak ápolni! Szokja az Összes, hogy más világ van végre.
Nessy
@verőce21: Aztán az a pár millió hazánkfia, akinek nem a kereszt jelenti a vallása jelképét, az mind vegye észre, "hogy más világ van végre"?
Pártunk és kormányunk néha rosszabb, mint a régmúlt erőszakos hittérítői!
Egyébként nekem személy szerint teljesen mindegy, éppen melyik jelképre teszik rá a praclijukat Orbánék. A hit, nem egy kiakasztott anyagon lévő kereszten, kelyhen, csillagon múlik! Ha meg igen, akkor az nem ér egy fabatkát sem. Ja, úgy mellékesen az ős keresztények jelképe a Hal volt!
tudode
Ez olyan ÜKUKIS móka:
.
---- Mézga család - főcímdal
www.youtube.com/watch?v=Z8zXDpWSMoc
.
Vagy netán
.
----Dr. Bubó
www.youtube.com/watch?v=Mn2blPjk1gE
.
Lehet válogatni
.Ez a relikvia egy KAKUKK-TOJÁS
-----Kérem a következőt! - Kakukk-tojás
www.youtube.com/watch?v=q47WjZ2mmaY
.
Folyt. sajna KÖVETKEZIK a sokat szenvedett, nem létező rötyipapír REKONSTRUKCIÓJÁVAL, élt 7 évet, KERESZT REÁ!!!
csak úgy....
@Lepényleső: Leg jobb túró a hátulró ...
creativehun
@verőce21: Ne magyarázz olyat bele amely nincs.Persze tudom,...nektek a fidesznél nagyon megy a magyarázkodás...valójában máshoz sem értetek csak ahhoz.
Desischado
@Commenter: A baj az, hogy kevesen vagyunk.
Ezek már épp csak akasztott lényeg nem voltak eddig, sajnos. Mindent megcsúfolnak, mindennel szembemennek, ami emberi. És közben ájtatos pofával hirdetik, hogy mekkora keresztények, közben meg mindent ellopnak, és magasról tesznek mindenre, és mindenkire, ahogy ez a kreált zászló is mutatja.
verőce21
@creativehun: (04:01) Látod, hogy van olyan.
CsipkeRózsa
@verőce21: tegnap, 16:58

Miért nem írtad oda, hogy Bayer Zsolttól másoltad?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.