Az MSZP új banki elszámoltatásra, az adósvégrehajtások felfüggesztésére, valamint arra szólítja fel a kormányt, hogy azonnal bontsa fel a megállapodást az Európai Fejlesztési Bankkal, amely biztosította a bankokat a profitjuk elérésében.

Szakács László, az MSZP elnökhelyettese szerdai budapesti sajtótájékoztatóján arra mutatott rá, hogy

míg a környező országokban megszülettek a döntések százezrek kilakoltatásának megakadályozására, addig ezt Magyarországon akadályozza az a paktum, amelyet a kormányfő 2015-ben kötött az Európai Fejlesztési Bankkal.

Ebben ugyanis szerinte az szerepelt, hogy a hitelek forintosítása egy fillérjébe se kerülhet a bankoknak, de az is, hogy a kilakoltatásokat szigorító, az adós javára döntő szabályokat nem alkothat a magyar parlament.

Hozzátette:

ennek betartása miatt kezdődtek újra a kilakoltatások a választás után, eddig több mint 1300 ingatlan esetében.

Hozzátette:

mintegy 120 ezer lakást érinthet a végrehajtás, ami csaknem 900 ezer ember lakhatását lehetetlenítheti el.

A tájékoztatón Szabó József, a Hiteles Mozgalom vezetője elfogadhatatlannak nevezte, hogy a bankok azzal zsarolják a kormányt: nem hitelezik a magyar államot, ha számukra előnytelen törvények vagy bírósági döntések születnek. Stregova Erzsébet az Adóskamara képviseletében bírálta a szerinte kegyetlen "karhatalmi végrehajtásokat", és azok felfüggesztését kérte.

Szakács László kérdést kapott az MSZP és más pártok helyi szintű együttműködéséről. Megismételte: a helyi közösségek véleményére támaszkodva választják majd ki a támogatandó jelölteket, az együttműködésből pedig helyi szinten nem zárják ki a Jobbikot, ahogy egyetlen pártot sem.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
A haza, v saját érdekében az ELLENZÉK jobban tette "volna", ha nem FOGADJÁK EL ezektől a mandátumukat, mivel élete párja sem díjazza/ta ŐFÉLESÉGÉNÉL, amikor még NARANCSOS BUKTÁT kajált, és mindenféle bulvár újságnak KITÁRULKOZTAK:
.
-------A Story 2009-es konzervsztorikkal adta el Orbán Viktort és a feleségét

444.hu/2015/04/23/a-story-2009-es-konzervsztorikkal-adta-el-orban-viktort-es-a-feleseget
.
A Story 2009-es cikke-ben többek között

• Lévai Anikó arról, hogy mit nem szeret a férjében: .
• „Azt nehéz néha elviselni, hogy ami nem érdekli, azt egyszerűen elengedi a
.
Vegyék tudomásul amit nem SZERET, KEDVEL, az nincs!
tudode
@tudode: .
Idézet pontosan:
.
„Azt nehéz néha elviselni, hogy ami nem érdekli, azt egyszerűen elengedi a füle mellett.
.
Az 1968-as foci vb összes csapatának összeállítását fejből fújja, de hogy hol van a porszívó a lakásban, arról fogalma sincs.”
.
Jobban tette volna az ELLENZÉK, hogy ki, ki a SZAKMÁJÁT művelhette "volna", v a kapát, kaszát ehelyett a vivódás helyett!
.
És akkor a 2/3-ad EGYEDÜL HÚZHATTA volna el az ország NÓTÁJÁT!
kereső
Mindeközben a bankok 2500 milliárd forinttal követelnek többet vissza a magyarországi szerződéseik alapján,mint amit az anyaországi szerződéseik alapján követelhetnének. Szóval- kormány(ok),pászf,mnb, bankok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.