Nem lesz jobboldali fordulat, de a Jobbikkal szorosabbra fűzné a viszonyt Orbán Viktor legyőzése érdekében Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke.

A következő kampányban rámegy a migráció témájára az LMP

"Óriási lehetőséget látok az LMP-Jobbik-együttműködésben"

- fogalmazott az ellenzéki politikus az Indexen csütörtökön közzétett interjúban.

Ugyanakkor a jobboldali fordulatra vonatkozó újságírói kérdés kapcsán úgy fogalmazott:

"Nem találhat olyan nyilatkozatot tőlem, hogy én jobboldali lennék. Konzervatív és nemzeti elkötelezettségű vagyok, de nem jobboldali. Az LMP ökopolitikai párt, és az is marad."

A két jövő évi választás közül az LMP társelnöke szerint az önkormányzati választás sokkal nagyobb jelentőségű, mint az európai parlamenti, ugyanis az önkormányzatokban lehet ellensúlyt képezni a jelenlegi kétharmados rezsimmel szemben.

Az EP-választás kapcsán a zöldpárti politikus azt emelte ki: "mindent meg fogok tenni, hogy a migráció kérdéséről és a migrációs válság megoldásáról beszéljünk. Rá akarunk mutatni arra, hogy a kormány csak a saját hatalmát akarja megszilárdítani a migrációról szóló kommunikációval. De a migrációs nyomás hosszú távú megszüntetéséről nem beszélnek."

Keresztes László Lóránt szerint az EP-választási kampányban például arról kéne beszélni: ökopolitikai eszközökkel hogyan lehet csökkenteni a migrációs nyomást.

Az LMP elnöke szerint tisztán láthatóvá kell tenni az igazi politikai törésvonalakat a magyar politikai életben, amelyek nem az ideológiák mentén húzódnak.

A Fidesz például jobboldali konzervatív pártnak akarja mutatni magát, miközben bolsevik elven működő szocialista párt

- jelentette ki. A régi, baloldalinak tartott pártok, mint az MSZP és a DK, gazdasági liberális elveket képviselnek. De ők is belesimulnak a Fidesz által létrehozott Nemzeti Együttműködés Rendszerébe (NER), a Fidesz mindent meg is tesz, hogy megmaradjanak.

A másik oldalon állnak szerinte "a XXI. századi pártok" – Jobbik, az LMP és a Momentum –, amelyek meg akarják haladni a NER-t. Ezeknek a pártoknak kell együttműködniük, és erre az önkormányzati választás óriási lehetőséget ad, mert a városvezetési kérdéseknél az ideológiai viták megkerülhetők.

Elképzelhető, hogy a jövő őszi önkormányzati választásokon tömegével lesznek Jobbik-LMP-s polgármesterek, képviselőjelöltek, és ebbe az együttműködésbe a Momentum is bevonható

- fejtegette az LMP társelnöke.

A legutóbbi választási kampányról szólva a társelnök elmondta: az ellenzék óriási vereségének fő oka, hogy nem tudott igazi alternatívát és erőt mutatni. Túl sokan szavaztak a Fideszre azért, mert nem láttak más lehetőséget. Továbbá a migráció kérdésében markánsabb, egyértelműbb álláspontra lett volna szükség, mert ez fontos szempont volt a választói döntésekben – vélekedett az ellenzéki pártvezető.

Az LMP társelnöke beszélt arról is, hogy alapszabály-módosításokat javasol.

Keresztes László Lóránt Szél Bernadett társelnöki és a frakcióvezetői posztról történő lemondása kapcsán elmondta: elfogadja a döntést, az utódlásról később döntenek, de vállalja a frakcióvezetői posztot, ha megválasztják.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Milyen iranybol? Mert nem hiszem, hogy akar egy falatkat is talalna ezen a leragott csonton a zelempe'...
Inkabb talan a vegtelensegig lerohadt korhazakra kene ramenniuk, ha mar annyira melozni akar...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
egyember
Már ráment. Amikor lényegében az Uralkodó Osztály és Elit alá játszott.
egyember
Apropos: miben is nyilvánult meg LöMöPö ökopolitikája a kampányban?
Peller Anikó
@feco fero: Húha, miért nem alapítasz pár tot. Pontosan ezt kellene tenni.

Nem te vagy a barom, hanem a civakodó, gyurcsányozó ellenzék. Ja és mi vagyunk, akiket baromra meg lehet vezetni, elég egy szál kolbász, a nyuggereknek egy két erzsé betti, nameg egy kis rezsitámogatás hitelből, azt is mi fizetjük.

De sajnos ezek a pártocskák nem alkalmasak az összefogásra, egyrészt szándékosan nem (elempé) vagy butaságból (talán a jobbik nevű rosszabbik) esetleg mindkettő.
Kookas
@Rockxy: ja ahogy lömöpö sincs szerintem.
Jozefina
Megújult választási szövetség???!! fidesz-kdnp-lmp !!!???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.