Családellenesnek nevezte Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, hogy Novák Katalin családügyi államtitkár közlése szerint a kormány nem támogatja azt, hogy negyven ledolgozott év után a férfiak a nőkhöz hasonlóan nyugdíjba vonulhassanak.

A férfiak 40 év munka utáni nyugdíjaztatásán veszett össze a Fidesz és a Jobbik
Fotó: Soós Lajos/MTI

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: ha a Fidesz szerint nincs létjogosultsága a Férfiak40 programnak, akkor a Fidesz szerint nincs létjogosultságuk a nyugdíjas férfiaknak sem. A férfiak háromötöde adót, járulékot fizet ugyan, de nyugdíjat már nem kap, mert előbb hal meg annál – tette hozzá.

Mint mondta, ha a kormánypárt meg akarja takarítani ezen férfiak nyugdíját, akkor "ki kell jelenteni, hogy a Fidesz koalíciós partnere maga a halál", és egyszerre veszi el a pénzt és az életet "azoktól, akiket halálra dolgoztatnak, halálukig adóztatnak".

Jakab Péter szerint a Férfiak40 program bevezetése évi 150-160 milliárd forintnyi költséggel járna, miközben – mint mondta – egyes források szerint csak a túlárazott közbeszerzésekre ennek az összegnek a duplája megy el.

Fidesz-frakció: az a családellenes, ahogy a Jobbik viselkedik

A nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportja Jakab Péter jobbikos országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatójára reagált. 

A Fidesz-frakció az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az a családellenes, hogy a Jobbik sem a Nők 40 programot, sem a családi adókedvezmény növelését, sem az otthonteremtési programot és más, a családokat, édesapákat és édesanyákat támogató intézkedéseket sem szavazott meg.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Ezen nincsen mit összeveszni,a mi általunk megteremtett nyugdíj kell a külhoniaknak,akik egy
fillért sem adtak a közösbe,de szavaznak mindig a fideszre,- ellenünk a mi pénzünkön?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Lepényleső
Ezen nincsen mit összeveszni,a mi általunk megteremtett nyugdíj kell a külhoniaknak,akik egy
fillért sem adtak a közösbe,de szavaznak mindig a fideszre,- ellenünk a mi pénzünkön?
maci0427
Sajnos a nők 40 évesét és a határon túliakét is felül kell vizsgálni, sőt az egész nyugdíjazási témát ! A Jobbik meg fogja be a száját, ez egy marhaság, mert a pénz nem lenne már elég úgy ! Nem a jogosságát kell vitatni, hanem összességében az egész nyugdíj témát !
namihami
@Lepényleső: Méghogy a határontúli potyalesők kevesebbet kapjanak?
A vége az lenne, hogy kitisztulna az agyuk és elfelejtenének elmenni a potyapénzzel egybekötött voksolásra. Ezzel oda a "" tiszta eszközökkel"" megszerzett 2/3. És akkor nemcsak a szabadrablásnak, de a szabadlábnak is csengettek.
.
Dobzse
Külön szépsége, hogy mi pénzünkből fizetik a 58 és 60 évesen nyugdíjba vonuló Ukrán-Magyar? nyugdíjasok nyugdíját!!! :(
emerencia
Válasz a következő facebook hozzászólásra: "Laszlo Jager
Én a 65 év nyugdíjbamenetelt támogatom...
40 éveután csak ennek +felelő csökkentett nygdíjjal...
barátilg.J.L."

Aki még időben nyugdíjba tudott vonulni, nem tudja mit élünk át idősb munkavállalóként a "könnyűnek" titulált, gyakorta a testi épségre és egészségre veszélyes munkahelyeinken a kevés bérünkért. (Akár betegen is dolgozni kell mert hónapokig tart bejutni egy szakrendelésre és rehabilitáció sincsen.) A csökkentett nyugdíj és/vagy részmunkaidő nem megoldás abban az OECD országban, ahol átlagjövedelem szempontjából már csak Mexikó van utánunk. (Az átlagban benne vannak a jól fizetett elvtársi jövedelmek is.) Németországban pl. 65 év és hét hónap a nyugdíjkorhatár de a németek nagy része még 62 éves kora körül nyugdíjba vonul anélkül, hogy ledolgozott évtizedeiért cserébe időskori szegénységgel és csak esetleges orvosi ellátással kelljen szembenéznie.

A női/férfi negyven helyett egy tisztességes, rugalmas nyugdíjba vonulás lehetősége a megoldás mellyel egyidőben a magyar munkahelyeken minden korosztálynak méltó fizetés és munkakörülmény javulásban kellene részesülnie. Van pénz dögivel, csak a korrupciót kellene visszaszorítani és egy liberális demokrata kormányt létrehozni, hogy élhető ország legyünk végre.

24.hu/kulfold/2018/06/27/kiabrandito-statisztika-a-magyar-fizetesekrol-lemaradtunk-mar-a-regioban-is/

privatbankar.hu/szemelyes_penzugyek/mi-lesz-velunk-50-felett-meddig-dolgozhatunk-valojaban-320916
ittott
a nőknél is szüntessék meg. igazságtalan a rendszer . egy fodrásznak 14 éves korától számítják.- egy egyetemet végzett nőnek 23 éves korától. basszák meg,
Desischado
Ez diszkrimináció. A férfiaknak is joguk van a pihenéshez. 65 évesen hogyan tud egy fizikai munkás ugyanúgy teljesíteni? Stabil egzisztencia kellene, nem pedig halálra dolgoztatni az embereket! A férfiak sajnos, rövidebb ideig élnek. Nekem is van olyan ismerősöm, nem is egy, akik nem érték meg a nyugdíjba menetelt. De a fidesztől ne várjunk humanizmust illetve igazságot!
advocat
Korengedményes nyugdíj! De eltörölték. Kevesebbet kaphatna, mert kevesebbet dolgozott. De ártott! Kinek is? Amíg az egészségi állapot olyan amilyen??? Kedves Novák Katalin. Nézzen szét az országban. Gyalog!!! Sok érdekeset láthatna! De ehhez menni kéne...
advocat
És ne adókedvezményt adjanak. Adjanak tisztes bért és nyugdíjat (már aki megérte). És aki felnevelt több gyereket, de azok felnőttek, nekik semmi?
papa.49
@advocat: Szó szerint igaz 4 gyermeket neveltünk fel a nejemnek 24 éve volt a gyesekkel és kapott 42 ezer forint kezdő nyugdíjat 2013. azóta emelkedett mert most 48 ezer a nyugdíja !!!
Ez pont csak az éhenhaláshoz sok, mert a megélhetéshez kurva kevés !!!
Persze az ilyen novákok könnyen pofáznak mikor saját bevallása szerint csak a bérbe adott ingatlanaiból évi 2.5 millió jön be neki, évente a nejemnek meg ez kb. 5 évi nyugdíja !!!
emerencia
@papa.49: Az már az aljasság csimborasszója, ahogy orbánék bánnak az évtizedeket ledolgozott idős emberek tömegeivel! Az alacsonyabb bérű munkavállalók un. adóéke a legmagasabb vagyis arányaiban többet fizetnek be a közösbe mint a jómódúak. Civilizált országokban ez fordítva szokott lenni. Mindnyájan megérdemelnénk a méltó öregséget, hiszen ki így (pl. 4 gyermek felnevelése!) ki úgy (pl.tisztességesen fizette az adókat és járulékokat miközben nem vagy kevésbé vette igénybe a családi kedvezményeket) hozzájárul ahhoz, hogy ne kelljen nélkülözni egyetlen korosztálynak sem. Orbán egyik legnagyobb bűne, hogy hagyta a bennszülött lakosság millióit érintő humán szférát (egészségügy, oktatás, szociális háló, stb.) oly mértékben lesüllyedni, hogy már szégyene vagyunk Európának.
papa.49
@emerencia: Ahogy írod, szokott is a nejem pityeregni emiatt, hogy szinte emberszámba se veszik őt, mert mint a lézeresszarjankó mondta akinek semmilye nincs az annyit is ér!!!
Pedig a mi életünk, a munkánk is hozzájárult, hogy ilyen szarháziak ingyen tanulhassanak, és most meg lenézik azokat akik ezt lehetővé tették nekik !!
kokopelli
@emerencia: ...pedig lenne példa a Bécsi út másik felén kezdve, vagy még nyugatabbra!
Házas ,gyemekek száma,egyedül nevel,messzire jár melózni stb..stb,mindezek figyelem-
bevéve már a havi bérelszámolásnál! A kül. személyi ill. családi kiadásokat figyelembevé-
tele az éves adóelszámolásnál is stb! A kizsákmányoló nyugat? "Ló-herét elvtársak" !

Már a
iluminati
JÓZSEF KISS GYERE HAZA ITT DOLGOZZ 5x KEVESEBBÉRT...ugyan azon az árakon kapunk meg mindent vagy drágábban..mint te. és ne általánosíts... Addig még a nők gyereket nevelnek a férfiaknak kellett 3x annyit melózni, hogy a gyereknek és a feleségeknek ne legyen gondja...persze tisztelet a kivételnek van olyan hölgy aki segít a férjen azzal hogy ő ís vállal a gyerek mellett munkát...azok megérdemlik, hogy elmenjenek 40 év munka után nyugdíjba
anima
A fideszes pszichoapu, meg pszichoanyu gyereke 35 éves koráig taniul a semmiről, aztán talán dolgozik 30 évet, de erre ne vegyél mérget.
A semmihaszna mihaszna ajvékol, aki nem hozza a pénzt az államnak, hanem csak viszi.
A 16 éves korától az ország jobbításáért robotoló meg fizessen becsülettel, aztán haljon meg 65 éves kora előtt.
Ezek nem eberek, hanem állatok - MIND !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.