A Fővárosi Törvényszék megtagadta az európai elfogatóparancs végrehajtását abban az ügyben, amelyben a horvát hatóságok Hernádi Zsoltnak, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatójának átadását kérték.

A törvényszék csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a döntés elsődleges oka az, hogy "fennáll a veszélye annak, hogy a terhelt átadása esetén sérülne a tisztességes eljáráshoz való joga és nem lenne biztosítható az ügy pártatlan elbírálása".

Nem adják ki Hernádi Zsoltot, hiába kérik a horvátok

Fotó, címlapi kép: MTI/Koszticsák Szilárd 

A másik ok az – közölték –, hogy a Fővárosi Törvényszék 2014. május 26-án – az elfogatóparancsban szereplő tényállás alapján – már hirdetett ítéletet ellene egy nemzetközi kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette miatt indult eljárásban, és megszüntette a "H. Zs. elleni" eljárást.

(MTI)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ezek a horvátok, nem elég nekik az, amit Rasi hagyott ott nekik??? =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zeta
Az ügyészség, a kormány, Orbán INA szakadtáig dolgozik, hogy kimossák , pedig csak mélyebbre mossák
Sámannus
@RonaGyuri: Sőt már régebben az apja farkában is geci volt.
Yeromos
Ez nem Hernádiról szól, a horvátok azért kérik a kiadatását, hogy elítéljék. És ha jogerősen elítélik akkor jön a következő lépés, megpróbálják érvényteleníteni MOL-INA szerződést, mivel vesztegetés útján jött létre, tehát törvénytelen.
kereső
A törvényszék csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a döntés elsődleges oka az, hogy "fennáll a veszélye annak, hogy a terhelt átadása esetén sérülne a tisztességes eljáráshoz való joga és nem lenne biztosítható az ügy pártatlan elbírálása".
És ezt miből gondolja-avagy gondolja a fene- a tekintetes magyar törvényszék.Magából indul ki?
Ha Hernádinak,a MOL-nak,a magyar kormánynak nincs takargatnivalója-azaz minden rendben van,akkor mire jó ez a nevetséges huza-vona játék a joggal? Hm...tekintetes törvényszék?
nezelodo
Nincs itt semmi látnivaló a magas erkölcsű kormányunknak simán belefér az eszköztárába a megvesztegetés. Ha jól tudom a megvesztegetett is igazságos eljárásban részesült odaát, mielőtt a kóterbe vitték. Naná, hogy Orbániának úgy hiányzik az európai ügyészség, mint üveges tótnak a hanyatt esés.
anima
A magyar kormány, a magyar, és nemzetközi jogrendet is sérti, és semmilyen szabályt nem tart be - és mindezt előre megfontolt szándékkal, bűnszervezetben elkövetve.
Tisztelet?
NULLA !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.