Az LMP biztonságosabbá tenné Budapesten a gyalogátkelőket a gyermekek számára, elsősorban az óvodák, iskolák környékén. Fővárosi közgyűlési képviselőjük egy akcióterv készítését szorgalmazza.

LMP: legyenek biztonságosabbak a gyalogátkelők az iskolák környékén!

Gál József pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: számos megoldás lehetséges a zebrák biztonságosabbá tételéhez, például kiemeltté, láthatóbbá lehetne tenni azokat, akár beépített ledvilágítással is.

Kijelentette: a fővárosnak élen kellene járnia az éppen átkelő embereket jelző úgynevezett okoszebrák építésében is, bizonyos napszakokban pedig rendőri jelenlétre lenne szükség.

Arra a felvetésre, miszerint az LMP jelenleg nem kerülne be az Országgyűlésbe, Gál József azt felelte: nem sokat ad arra, hogy két választás között milyen felmérések jönnek ki. Az ellenzéki oldalon szerinte olyan változások zajlanak, amelyek miatt az emberek elfordulnak a pártoktól.

(MTI)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Be kéne tartani, tartatni a szabályokat, azt a régen eltörölt szabályt (amit a kondorosi fakabát törölt el) miszerint a gyalogosnak ATTÓL KEZDVE VAN ELSŐBBSÉGE MIKOR RÁLÉP A ZEBRÁRA, mert most sokszor a franc se tudja átakar-e menni a gyalogos vagy csak éppen ott ácsorog !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
@maci0427:.. sajnos igen ...(ami a közlekedési kulturát illeti)
papa.49
@wagabund: Én ezt INGYEN IS ODAADOM CSAK LEGYEN MEGCSINÁLVA !!!
Tőlem már sok ötletet elloptak, ez már nem oszt, szoroz !!
papa.49
@wagabund: Ha 20 évvel fiatalabb lennék, és nem ez a brancs uralkodna, tennék érte hogy bevezessék, és gyártanám az egységeket, de az én időm már lejárt ...
r2d2
A képen nem iskola, hanem egy kollégium van... Amúgy milyen az a biztonságosabb gyalogosátkelőhely?
wagabund
@papa.49: hát ez az...sokan vagyunk így...az óra ketyeg...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.