A magyar élelmiszer megítélése minden szempontból kiváló, mégis tudatosan csupán a magyarok alig egyharmada keresi a hazai termékeket az üzletek polcain - derül ki a Médiaunió Alapítvány legfrissebb vásárlói kutatásából, amelyet a Magyar Mezőgazdaság szemlézett.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A dolog úgy áll, hogy még mindig túlságosan lelkesek vagyunk. Nem egyszer még a dupláját is megfizetjük, pedig abban sem lehetünk biztosak, hogy valóban hazai terméket veszünk! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Megintegyszer kénytelen vagyok elmesélni egy régi élményemet

az az igazság, hogy nem egyszer láttam, hanem többször is és az illetékesekkel beszéltem is róla

Azt írja az újság, hogy „A magyar élelmiszer megítélése minden szempontból kiváló, mégis tudatosan csupán a magyarok alig egyharmada keresi a hazai termékeket az üzletek polcain - derül ki a Médiaunió Alapítvány legfrissebb vásárlói kutatásából, amelyet a Magyar Mezőgazdaság szemlézett.” Azaz bár jobban szeretjük a hazai termékeket, de nem keressük eléggé. Azonban a dolog úgy áll, hogy a hazai sajnos sokkal drágább, s az un. ár-érték arányosság meg ugye …
Sőt, igen itt az a tapasztalatom következik, amit már sokszor elmeséltem. Gondolom mindenkinek feltűnt, hogy mikor feltűnik a hazai eper nem csak, hogy kb. a duplájába kerül a külföldinek, de a külföldi ára is felmegy 20-30%-al. S most a dolog lényege; saját szememmel láttam, mikor az eladók a görög epret kiválogatták és egy magyar feliratú ládában tették ki a pultra! =))
Pálinkás Pál
@RonaGyuri: Ebben igazad van...tenném hozzá a görög eper sokkal jobb...ha félretesszük a nemzethy érzelmeket...
A másik...ha valami Görögországból ideér féláron,akkor min csodálkozunk??, Most arról nem is beszélve hogy a "magyar" árú is ugyanabból a vetőmagból származik,mint a külföldi...mert sokkal kevesebb törődést igényelnek mint a valóban magyar fajták...nem véletlen hogy mindennek egyeníze van ,függetlenül attól hogy magyar vagy sem!!!
RonaGyuri
@Pálinkás Pál: igen egy szakember ismerősömtől hallottam, hogy azok a hazai eprek, melyek egy bizonyos időpont előtt kaphatóak, lehez itt termettek, de nem magyar fajták! =))
Pálinkás Pál
@RonaGyuri: És sajna ez mindenre igaz,nem csak az eperre...
X-ray
Helyszín: Magyarországon az egyik piac
Vevő: Nénike, adná kicsit olcsóbban ezt a krumplit?
Eladó: Nem adhatom, mert nekem is sokba került a permet.
Vevő: Vegyszert használ a krumplira?
Eladó: Csak nem gondolja kedves, hogy egyenként, kézzel szedjük le a krumplibogarat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.