Hatályba léptek a bevándorlási különadó rendelkezései, amelyeket a kormány Magyarország védelme érdekében hozott a határkerítés, a megerősített határvédelem és a jogi határzár mellett – közölte a Pénzügyminisztérium szombaton az MTI-vel.

A tárca közleményében kifejti, a bevándorlási különadót a bevándorlást segítő tevékenység támogatása után kell fizetni. Az első – augusztusról szóló – bevallást szeptember 15-ig kell benyújtani, és a 25 százalékos mértékű adót is eddig az időpontig kell megfizetni.

Hatályba lépett a bevándorlási különadó

Fotó: pixabay.com CCO

A minisztérium tájékoztatása alapján annak a szervezetnek, amelyiknek nincs adószáma, de bevándorlási adóköteles tevékenységet folytat, be kell jelentkeznie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV). Példaként említik, ha egy, az adóhatóság nyilvántartásában nem szereplő külföldi szervezet már ma támogatást nyújt egy belföldi szervezetnek, akkor már most rendelkeznie kell adószámmal.

A bevándorlási különadót elsősorban annak a szervezetnek kell megfizetnie, amelyik a támogatást nyújtja, kötelezettsége teljesítéséről pedig tájékoztatnia kell a támogatottat is. A Pénzügyminisztérium szerint, amennyiben ez a nyilatkozattétel elmarad, akkor a támogatott, vagyis a bevándorlást segítő tevékenységet végző magyarországi székhelyű szervezet válik adóalannyá. Ebben az esetben a támogatás felhasználását követő hónap tizenötödik napjáig kell az adót megállapítania, bevallania és megfizetnie.

A támogatónak az anyagi támogatás – például az átutalt pénzösszeg, az átadott ingóság – összege, értéke után kell megfizetnie az adót, ha pedig a támogatott válik adóalannyá, akkor a terhet a bevándorlást segítő tevékenység költsége után kell kiszámítani. Az adó mértéke mindkét esetben 25 százalék.

A minisztérium adatai alapján a magyar költségvetésnek sokba kerül, hogy az országnak folyamatosan védekeznie kell az illegális migráció és annak következményei ellen. A törvényhozás ezért döntött úgy, hogy azok a szervezetek, amelyek az illegális migrációt segítik, bevándorlási különadó formájában járuljanak hozzá a közös terhek viseléséhez – fejtik ki.

A tárca emellett megjegyzi, az új adófajta legfontosabb célja nem az adóbevételek növelése, hanem a tevékenység visszaszorítása. Mindazonáltal a különadóból származó összes bevétel címkézett bevétel, azaz kizárólag határvédelmi feladatok ellátására használható fel – teszik hozzá.

(MTI)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Na akkor most az arRogács Tóni mélyen nyúlhat a zsebünkbe.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Ágnes Morva, Te analógiát vonsz a humanizmus és a migráció támogatása között. Pedig ég és föld.
Rockxy
@Nyírfa: Van úgy hogy és és föld összeér.
Nyírfa
@Rockxy: A föld kézzel fogható, de határozd meg az eget. Szóval, mi ér össze mivel?
Rockxy
@Nyírfa: Mikor a migráció támogatása jótékonyságnak van álcázva.
Nyírfa
@Rockxy: Konkrétan tudod, vagy inkább hajlasz rá, hogy hitelt adj azoknak a gondolatoknak, állításoknak, amelyek szerint a menekültek támogatása csupán a migráció patronálásának a leplezése? Ez az elképzelés leegyszerűsített, de, ha tudunk különbséget tenni, akkor felismerjük az egyszerű letisztultságát,, illetve a leegyszerűsítettségnek az erőszakoltságát.
A valóság, szerintem , a természetes folyamatok egyszerűségében gyökerezik.
namihami
És a számlaszám, amie a pénzt várják ( persze puszta véletlenül), de véletlenül megegyezik egy olyan Mészáros- féle vállalkozáséval, amit hamarosan megvásárol az Orbán család, a nem azonosítható, az adóbevallásban messze nem található 6 milliárdból.
Persue, lehet hogy az eladó biztosítottsa régi haverjámak a vételárat "" hitel"" lánykori néven.
Szerencse, hogy az egész dologban semmi
namihami
És a számlaszám, amie a pénzt várják ( nyilván puszta véletlenül), de véletlenül megegyezik egy olyan Mészáros- féle vállalkozáséval, amit hamarosan megvásárol az Orbán család, a nem azonosítható, az adóbevallásban messze nem található 6 milliárdból.
Persze, lehet hogy az eladó biztosította régi haverjámak a vételárat "" hitel"" lánykori néven.
Szerencse, hogy az egész dologban semmi büdös vagy átlátszó nincs.
lusta
Na akkor most az arRogács Tóni mélyen nyúlhat a zsebünkbe.
Peller Anikó
Nem gondoltam, hogy egyszer kevesellni fogok egy adófajtát. De aki az illegális bevándorlást segíti azt nemis csak adóztatni kéne hanem meg is kéne verni.

Az már csak bab a tortán, hogy a kormány által támogatott (tehát nem illegális) bevándorlás után mindenki fizetni fogja (az adónkból) a betelepedési kötvények visszajáró milliárdjait.

Dehát mit lehett enni, nekünk ilyen geci kétszínű kormányunk van.
Lepényleső
...szép lassan,de biztosan? Haladunk a harmincas évek Németországába?
maci0427
A kormány Magyarország védelme érdekében hozott a határkerítés és a migránsok tömegesen való beengedése nagyon jó dolog és helyes ! Nincs semmi szükség arra, hogy ide jöjjenek be azzal a céllal, hogy innen mennek tovább majd valamikor nyugatra ! Menjenek másfelé !!! Arra meg főleg nincs szükség, hogy itt legyenek kitudja meddig és esetleg randalírozzanak, vagy más bűnös szándékkal itt elbújjanak ! Van Magyarországnak és nekünk sokunknak még bőven bajunk a magyar magyarokkal és a már több száz éve itt élők és beilleszkedni nem tudó, a magyar többségi társadalom együttélési szabályait - törvényeit be nem tartó cigány kisebbséggel, ami már úgy néz ki, hogy fordítva működik, mert ők képzelik magukat a többségnek ! Van velük bajunk éppen elég és nehéz ezt kezelni ! Úgy, hogy nem kellenek ide mások ! A tanult és normális külföldi emberek, akár menekültek akár nem, azokat szívesen fogadjuk, hiszen vannak azért itt külföldi orvosok és más dolgos külföldi emberek !
steve82
@maci0427: Rettegj és közben véletlenül se vedd észre, hogy tartja és taszítja mégjobban nyomorba az országot, hogyan rabol ki minden tisztességes magyart napról napra szeretett Viktorod!
maci0427
@steve82: -- Megírtam fentebb a véleményemet ! A migránsok + az a "másik" akik már több száz éve bejöttek... ! Így együtt a kettő már sok lenne ! Ez a lényeg ! De tisztelem a külföldi sebészeket és más orvosokat és azokat, akik a magyar emberekért vannak itt és még jönnek is ! mert jönnek, de nem mindegy, hogy kik !!!
maci0427
@steve82: -- Látod ? Politikától függetlenül, ezért is nincs itt baloldal és nem is lesz még egy jó darabig ! Ha ők találták volna ezt ki, akkor is jó lenne, ez nem pártszimpátia kérdése ! De csalásokat emlegetni az könnyebb , igaz ? Egy normális igazi baloldal az kellene, de nem ilyen !
steve82
@maci0427: Hogy jön ide a baloldal? Én azt rühellem, hogy az orrod előtt lopnak szét mindent, aztán közben a migráns témát tartják napirenden, "törvényeket" hoznak, kamuhírekkel riogatnak, hogy ne a lopásra figyelj. És te még ezt helyesled is :) Értemén, hogy kell a kerítés, meg kell valamennyit beszélni róla, de arról, hogy milyen gerinctelenek a "vezetők" meg a NER haverok ténykedése Magyarország számára sokkal súlyosabb probléma, ugyanis szinte teljesen elveszik a lehetőséget, hogy a gyerekeinknek jobb élete legyen, csak azért, mert a hatalom megrészegítette őket!
maci0427
@steve82: Engem a "Viktornál " jobban foglalkoztatnak azok akiket te nem említesz, de én igen ! Kár, hogy ezt nem veszed észre de 30 - 40 év múlva, majd a hátramaradt hozzátartozóid , ha még lesznek egyáltalán..., észre fogják ezt venni, amikor majd a csicskájuk lesznek !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.