Ha mindez nem lenne átlagos, horrorsztoriknak is nevezhetnénk azokat a történeteket, melyeket olvasóink osztottak meg velünk arról, mennyit kellett várakozniuk egy-egy szakrendelésre az állami ellátás keretében. Stroke-gyanús eset, sürgős MRI-re váró, vakbélgyanús beteg sem volt kivétel. Nem beszélve a rákgyanús betegekről, akik ugyanúgy kiállják az adott esetben több hónapos sort a szakorvosig. Nem csoda, hogy egyre többen választják a magánrendelést, sokszor nem önszántukból, hanem kényszerből.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Mi pedig szemészeti szakrendelésre 2019. május 13-ra kaptunk időpontot !!!

Viszont "mászek rendelésre" már másnap mehettünk...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Levendula
Mi pedig szemészeti szakrendelésre 2019. május 13-ra kaptunk időpontot !!!

Viszont "mászek rendelésre" már másnap mehettünk...
Pálinkás Pál
Nem baj sok hülye...fideszre szavaztatok,így jártatok...és annak is pofa súlyba,aki nem emelte meg a valagát áprilisban!! nem tudom minek kell történni ebben az országban hogy eltakjareítsák ezt a koszos hordát!!?
papa.49
Végül is az egészségügy már átállt a ,,magánrendelésre,, már aki megtudja fizetni azoknak, aki meg nem tud fizetni az dögöljön meg, vagy olvasgassa a Tízparancsolatot a kaslergörény szerint !!!
Commenter
@papa.49: csutigörény, kaslergörény...görény párt, görény rezsim. Görény: "Ügyes ragadozó; odújában télire élelmiszerkészletet gyűjt, ami ott "mélyhűtődik", és hónapokig friss marad. A görények alfélmelletti mirigyeikből bűzös és kiállhatatlan szagú folyadékot választanak ki." Dögevő és még büdös is. A népnyúzó qrmány dettó. Látható,hogy magyar eü is mennyivel jobban teljesít!
Nessy
Nekem mázlim volt, mert féléven belül a felfedezéstől számítva, mindkét műtéten túl voltam, és szembesültem azzal, hogy a szürke hályog alatt macula degeneráció van, ami ma még gyógyíthatatlan.
Az ifjak szerint viszont a politikai tisztánlátásom semmit nem javult, sőt romlott. :-))
papa.49
@Commenter: Ezért szoktam őket ehhez az állathoz hasonlítani )))))))))))))
Commenter
@papa.49: csak a görénynek esze is van.
papa.49
@Commenter: Ezeknek is van eszük a lopáshoz, a csaláshoz, általában mindenhez ami törvénybe ütközik !!!
Lepényleső
Pl;erdélyi lakcímet kell szerezni,aztán magyar állampolgárságért folyamodni,majd vizsgálatra
bejelentkezni. 2-3 hét max. ami a legfontosabb;TB-t sem kell fizetni,s professzorok fognak
körbe udvarolni,s talán túl is lehet evégett élni.
Rockxy
Mivel gyakorlatilag nincs nálunk közegészségügy, az egészség annál fokozottabban magánüggyé kellene hogy váljon.
De ahhoz meg egyéni felelősség kéne, csakhogy többnyire nincs.
eszegfu
@Rockxy: 13:29 Igazad van az egyéni felelősségben: cigi, ital és a hasonló káros szenvedélyek tekintetében. De ez nem mondható el pl. egy szürkehályognál, vagy a gerincbántalmaknál, esetleg a csipő, térd és hasonló izületi fájdalmaknál, ahol protézis beépitése kellene.
Rockxy
@eszegfu: Egy szóval elmondható: wellness.
Nem drága, ha esetleg az ugrott volna be! :)
Teljesen ingyen lehet művelni a wellnesst otthon, utcán, természetben.
Sok sikert hozzá!
eszegfu
@Rockxy: Értelek és igazad lehet! Ez akkor sem oldja meg az esetleges genetikai bajokat. Tapasztalatból mondom... anyukámnak 3 szemmütétje volt, pedig ő igazán együtt élt a "természettel", azt ette, ami megtermett a kertjükben, futott, majd sétált, amikor még fiatalabb volt ...mégis hiába. De kösz. a jókivánságodat!
Nessy
@Rockxy: Tudod, a macula degeneráció pigmentes típusa nem gyógyítható, nem tudják mitől keletkezik, fiatalabb korban is előfordul. Ma a szembe adott hathetenkénti injekcióval lassítható a folyamat, aminek a vége a látás elvesztése, csak lassabban. Szerencsém van, hogy csak a jobb szemem, De van betegtárs, akinek mindkettő.
Minden tiszteletem és hálám a János kórház szemészetén dolgozó orvosoknak és szakasszisztensnek.
colibri
Ezt a februári MRI időpontot állítsuk szembe orbán esetével, amikor recept felírás miatt minden várakozó előtt ment be az orvoshoz és még azt az illetőt is kipaterolták, aki éppen már bent volt! Szóval csak azt akartam jelezni, hogy nem mindenkit hanyagol az egészségügy.
bencemacska
@Lepényleső: ma, 13:24
Van , ahova busszal hozzák a betegeket. Akkor aztán belföldi rendelés leáll, a 3 hónap várakozás veszendőbe ment!
De voltam olyan klinikán, ahol csekket adtak a külföldi pácienseknek, mondván fizessék be, utána kapnak műtéti időpontot. Azt a káromkodást!!!
advocat
Végül is egy "jobb" betegségbe ez alatt bele lehet halni. Marad egy gyors beutalóra szabad hely. Tudom ez aljasság, de ez jut - sajnos - az ember eszébe.
bencemacska
Én viszont a múlt héten - beutaló nélkül - másfél óra alatt végeztem a sebészeten! Igaz hogy a nyomókötés mellé kaptam egy beutalót a kórházba, ahova időpontot kell kérnem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.