Új poggyászszabályokat vezetett be a magyar kötődésű Wizz Air diszkont légitársaság, a kézipoggyász méretű csomagokat ezután csak extra díj fejében lehet a kabinban szállítani.

Ezzel nem lesz népszerűbb a Wizz Air – életbe lépett az új poggyászszabályzat Budapesten

A légitársaság MTI-hez eljuttatott közleménye szerint

a kézipoggyász méretű (55x40x23 cm) méretű bőröndöket csak a kiegészítő szolgáltatást vásárló utasok vihetik magukkal a fedélzetre, minden más utasnak az utasfelvételi pultnál, vagy a beszállítás előtt le kell adnia azt, és a célállomáson a többi feladott poggyásszal együtt meg kell várnia.

A Wizz Airnél továbbra is ingyen a fedélzetre vihető a 40x30x18 centiméternél kisebb táska.

Hasonló intézkedést vezetett be november 1-i hatállyal a Ryanair is, az ír diszkont légitársaság szintén csak külön díj fejében engedi meg az utasoknak, hogy a kabinba vigyék normál kézipoggyászukat, a többieknek 6 euróért fel kell adniuk azt. A fedélzetre a Ryanair a 40x20x25 centiméternél kisebb táskát engedi felvinni az utasoknak.

Mindkét légitársaság azzal indokolta az új szabályok bevezetését, hogy a sok kézipoggyász okozta többletmunka miatt nem tudták tartani a fordulóidőt, ezért késtek a gépeik a menetrendhez képest.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Ritkán utazom repülővel. Maradok a rendes társaságnál. Mert ami olcsó végül drágább lesz. De sokan beveszik.
advocat
Ritkán utazom repülővel. Maradok a rendes társaságnál. Mert ami olcsó végül drágább lesz. De sokan beveszik.
wagabund
..."Ezzel nem lesz népszerűbb a Wizz Air – életbe lépett az új poggyászszabályzat Budapesten"...

ennek ellenére legalább 90%-os lesz a kihasználtságuk..mint előttem írták, olcsó beetetés, aztán a pofáraejtés...amíg lehet, csinálják.
szép új világ
Na fussunk neki még egyszer! Mi az, hogy a sok kézipoggyász okozta többletmunka miatt késik a gép? Milyen többletmunka van azzal a poggyásszal, amihez hozzá sem kell nyúlniuk, hiszen az utas viszi magával.
almalibre
Lehet az olcsób drága… Egyszerű, a foglaláskor végig játszod a dolgot, a fizetés előtt megállsz. Ezt megismételed a többi társaságnál is. Kiderül, mi mennyi… Amúgy a tájékoztatás elég egyértelmű a WizzAir-nél.
Alberto Bomba
@szép új világ: Magyarra fordítva: Több pénz beszedni az utasoktól!! Kézipoggyásszal utazókat meg szívatni, hogy most már nem 10 perc fog eltelni, hogy találkozhasson az ember a reptéren a családjával, hanem legalább egy óra a csomagszalagra várás miatt. Várom már a pl.:fizetős wc-t és az állóhelyeket is a repülőkön. Nem értem, hogy az államok miért nem írnak elő egy minimum szolgáltatási kötelezettséget az unión belül a repülőtársaságok részére. Aki nem teljesíti jól megbüntetni..
eszegfu
@szép új világ: 8:43 Én ugy értelmeztem, hogy a kézipoggyászt fel kell rakodni a repülő fedélzetén lévő csomaghelyekre, ez telik időbe, amig minden csomagnak találnak helyet... nem maradhat az öledben... aztán tévedhetek is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.