Hat év börtön után szabadlábra helyezték a négy halálos áldozatot követelő közlekedési baleset okozása miatt elítélt Eva Rezesovát, aki a Nagy Ignác utcai fővárosi büntetés-végrehajtási intézetből kedd délelőtt távozott.

Szabadlábon a halálos közlekedési balesetet okozó Eva Rezesová

Fotó: MTI

A szlovák nőt jogerősen 9 év börtönre ítélték, ugyanakkor a jogszabályok szerint büntetése kétharmadának letöltése után szabadulhatott. Miután a 2012 augusztusában történt baleset óta majdnem egyfolytában fogva tartották, a hat év most telt le. A szabadon bocsátásra sajtóhírek szerint többek között az elítélt jó magaviselete miatt nyílt lehetőség.

Az eljárás adatai szerint Eva Rezesová 2012. augusztus 21-én hajnalban az M3-as autópályán X5-ös BMW-jével ittasan, mintegy 165 kilométeres óránkénti sebességgel hátulról belerohant az áldozatok Fiat Puntójában. A Fiat kigyulladt, a benne ülő két házaspár meghalt. Eva Rezesová – nagy értékű, biztonsági berendezésekkel jól felszerelt terepjárójában – enyhe sérüléseket szenvedett.

Szabadlábon a halálos közlekedési balesetet okozó Eva Rezesová

Eva Rezesová börtönbüntetésének kétharmadát letöltve, hat év után elhagyja a Nagy Ignác utcai fővárosi büntetés-végrehajtási intézetet 2018. augusztus 28-án. A szlovák nő 2012. augusztus 21-én hajnalban az M3-as autópályán X5-ös BMW-jével ittasan, mintegy 165 kilométeres óránkénti sebességgel hátulról belerohant egy személyautóba, amelyben emiatt négyen életüket vesztették. MTI Fotó: Lakatos Péter

A Budapest Környéki Törvényszék 2014 szeptemberében kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletének szóbeli indoklása szerint a vádlott bűnössége kétséget kizáróan bizonyított, a szakértők szerint a baleset még a nagy sebesség ellenére is elkerülhető lett volna, ha a sofőr nem ittas.

A bíróság kizárta, hogy a baleset áldozatainak autója hirtelen sávot változtatott, és Eva Rezesová ezért nem tudta elkerülni a balesetet.

A bíró a büntetés mértékéről négy éve elmondta: a vádbeli cselekményért a törvény szerint 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. A bíróságnak a hét és fél éves középmértékből kell kiindulnia. Súlyosbító körülmény volt a halálos áldozatok száma és a vádlott vezetési stílusa.

A baleset idején 35 éves szlovák nő az eljárás során tagadta bűnösségét. Alkoholos befolyásoltsága kapcsán arról beszélt, hogy arcüreggyulladásra és köhögésre szedett gyógyszereket, illetve a baleset után, közvetlenül sokkos állapotban nagyon szomjasnak érezte magát, és véletlenül egy vodkás üveget húzott meg. Rezesová szerint a baleset okozója a sértettek járműve volt, amely hirtelen kivágott elé. Ugyanakkor Eva Rezesová az eljárás során többször is megbánást tanúsított, és kifejezte, hogy sajnálja a történteket.

A törvényszék 2014-ben arról is döntött, hogy Eva Rezesovát 8 évre eltiltja a közúti járművezetéstől. Az eltiltás a börtönből szabadulását követően kezdődik, így Rezesová 2026-ig nem ülhet volán mögé.

A büntetőper kapcsán egyes igazságügyi műszaki szakértők tevékenységét nyilvános kritika érte, illetve pártosság gyanúja miatt két szakértőt kizárt a bíróság az eljárásból.

Szlovák sajtóhírek szerint a vádlott a kassai "Rezes klán" egyik tagja. Apja Alexander Rezes, az 1990-es években Vladimír Meciar kormányának közlekedési minisztere, a kassai vasmű privatizációjának kulcsszereplője, az ország második leggazdagabb embere volt.

(MTI)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
@KisGenyo2: Szerencsére NEM!
"Az eltiltás a börtönből szabadulását követően kezdődik, így Rezesová 2026-ig nem ülhet volán mögé."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
KisGenyo2
Hát akkor már szabad újra száguldoznia! Hurrrááá!
ágimami
@KisGenyo2: Szerencsére NEM!
"Az eltiltás a börtönből szabadulását követően kezdődik, így Rezesová 2026-ig nem ülhet volán mögé."
wagabund
..." a szakértők szerint a baleset még a nagy sebesség ellenére is elkerülhető lett volna, ha a sofőr nem ittas."...
...és nem SMS-ezik a volt férjével, aki kirúgta...ez is elvonta a figyelmét.
Már otthonából indulásakor is be volt baszva...megszokta, hogy neki mindent lehet.
Eladott Ország
Nem tudom, hogyha Kassán a nagykovácsműhelyben dolgozott volna, akkor is így megkurtították volna e a büntetés időtartamát. Valószínűleg nem. Van az a pénz...
vladimir putin
Ez nem nagyon érdekel, de:

Több hírt szeretnék a libsibűnözésről!
Oknyomozó riportokat, bizonyíték videókat, ahogyan lopnak!

Mellette pedig még több dicsőítést szeretnék Orbán Viktor Miniszterelnök Úr Mennybemenetele céljából okán!
Hellcat
Szabadlábon van a Dózsa György úti száguldozó faszkalap is...ő még csak nem is ült...
Eladott Ország
@Hellcat: Rogán verőlegénye volt, az V. kerületben.
vacsi
No, és akiknek ebben a 6 évben része volt, nyugodtan alszanak?!
cikicakk55
Bérgyilkos lesz? Meghirdeti,hogy autóval az ellenségét sírba ütöm?
cikicakk55
@Hellcat: Ő meg politikailag volt nagyobb hős,mint rezesorrú.
namihami
"" Szabadlábon?"" Kérem a következőt...
Nincs jogsija? Majd pont ezt a nőt fogja zavarni ez az apróság, mi?
colibri
@vladimir putin: azt a mennybemenetelt azért megnézném...
volvós
" Jó magaviseletéért ( Sok milliárd a bíróknak, ügyészeknek, BV-seknek, rendőrőknek ) szabadon engedték 9 év helyett 6 év után...Kiváncsi lennék, hogy hozhatta ki a cellából
az LCD Tv-t a hóna alatt ??
Eladott Ország
@volvós: Az LCD tv-t , orbáncéktól kapta, a keresztényüldözés nevében.
kisrigó
@volvós: Kihozni? Be is kellett azt vinni, meg még ki tudja mit használhatott a börtönben! Lehet, hogy amit nem tilt a törvény, azt be is lehet vinni! Zsúrkocsin az ebéd és a vacsora pl. a Gundelből, ez sincs tiltólistán. De, tényleg, négy ember haláláért HAT év!! Legalább, amit a bíróság megítél le kellene tölteni! Hány ember haláláért adnak maximumot és nem a középértékből indulnak ki?
colibri
Undorító ez a milliárdosnő, szégyllje magát és soha be ne tegye a lábát Magyarországra!
bence
Az igazi büntetés az lenne számára , ha a saját családtagjai közül négyen ugyanarra a sorsra jutnának mint amit ő okozott az általa elhunyt négy vétlennek !
Desischado
Egy mezei ember mennyit kapott volna két család kínhaláláért?! Mennyit fizettek ezek?! A bírót szivesen megnézném, és bár nem szokásom, - de szivesen szemenköpném!
volvós
... " Alkoholos befolyásoltsága kapcsán arról beszélt, hogy arcüreggyulladásra és köhögésre szedett gyógyszereket, illetve a baleset után, közvetlenül sokkos állapotban nagyon szomjasnak érezte magát, és véletlenül egy vodkás üveget húzott meg. " ...
Aztaqrva7szentségit !!! Víz nem volt az autóban ??? Orbán Bírósága és Ügyészsége. " Pénzért mindent, szopok, nyalok, gombot varrok ! " ( By Hofi G )
wagabund
most látta a tévében, hogy ez a "szentnek" kikiálltott nő pont ugyanolyan BMW-vel hagyta el a Nagy Ignácot, mint amilyennel gázolt...
a jó magaviselet csak álca volt, mert valójában szar ember...még akkor is, ha megajándékozta a cellatársait...

felháborító ez az aljas BMW-s "elmenetel", amit az anyja intézett...ez ugyanis nem véletlen. Remélem visszakerül a sittre.
volvós
@wagabund: 10:23
Sajnos, Szlovákiában már szarnak a magyar " előírásokra ", ott ugyanis a milliárdjaiból megveszi a rendőrséget és az ellenőrző szerveket. Ha 8 évre eltiltották, vesz magának egy sofőrt, megfizeti és akkor és oda megy ahova akar. Hogy visszakerüljön a börtönbe, esély sincs rá...hacsak !!
wagabund
@volvós: ez a "hacsak" ez nagyon jó...de nem kérem, hogy részletezd, mert legalább megmarad a töprengés öröme, mire is gondolhattál...

:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.