Személyautó és rendőrautó ütközött össze a 44-es számú főúton, Békésszentandrás közelében. A rendőrök megpróbálták megállítani a kocsit, mert jelzést kaptak arról, hogy az autót vezető férfi a tulajdonos engedélye nélkül közlekedik a járművel.

Lopott kocsival ütközött össze egy rendőrautóval Szarvason

A tulajdonos engedélye nélkül vitt el egy személyautót egy férfi 2018. augusztus 27-én, 6 óra 40 perc körül, Battonyán, egy üzlet elől. A kocsival 12 óra után néhány perccel, a 44-es számú főúton, Szarvas felé közlekedett. Útközben áthaladt a Kardoson felállított VÉDA kamerák alatt is. A rendszer az autó rendszáma alapján jelzést küldött a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy körözött járművet azonosított. Az ügyeletvezető azonnal küldte a közelben szolgálatot teljesítő gépkocsizó járőröket, akik rövid időn belül megtalálták a keresett autót. Fény és hangjelzést használva utasították a jármű vezetőjét, hogy húzódjon félre.

A férfi ekkor megállás helyett gyorsított és megpróbált elmenekülni a rendőrök elől. Szarvas belterületén oldalról nekiütközött egy tehergépkocsinak, majd továbbhajtott. A Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei folyamatosan mögötte haladtak, majd Békésszentandrás külterületén mellé érve ismét felszólították, hogy álljon meg. A férfi ekkor a rendőrautó felé kormányozta a kocsit, és érintőlegesen nekiütközött. Ettől elveszítette uralmát a járműve felett, árokba hajtott és felborult. A balesetben senki nem sérült meg. A rendőrök a helyszínen elfogták a férfit, ellene a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett gyanúja miatt indított eljárást. A helyszínelést végző Orosházi Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés bűntett miatt nyomoz, a Szarvasi Rendőrkapitányság pedig több közlekedési szabályszegés miatt kezdeményezett eljárást ellene.

(Police.hu)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Akkor a rendőröknek sikerült elérni, hogy ezután se a tulajdonos, se a jogtalan vezető nem fogja többet vezetni ezt az autót. Nem értem, mi szükség van az autós üldözésre, elvégre egyszer csak megáll az az autó és mások veszélyeztetése nélkül "civil" kinézetű autóval símán elkaphatnák a vétkest.. Vagy mégsem?
papa.49
@colibri: A söndörök nem arról híresek, hogy tudnak előre is gondolkozni, természetesen vannak kivételek, és az is lehet hogy ,,fontos ember,, kocsiját lovasította meg a tolvaj, és az sem kizárt hogy ,,külhoni állampolgár,, volt, tekintettel a 44 útra ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.