Nagy gondot fordított járműve álcázására, szép summát kaszálhatott az államnak.

Leleplezték az ország legsunyibban traffipaxozó rendőrét

A vezess.hu-nak küldött valaki fotókat egy roppant mód rafinált rendőrről, aki egy bokor mögé bújtatta autóját Debrecenben, a Balmazújvárosi úton. Jogilag természetesen semmi kifogásolnivaló nincs ebben, hiszen a sebességhatárt nem csak akkor kell betartani, ha mérnek.

Leleplezték az ország legsunyibban traffipaxozó rendőrét
További képek a vezess.hu cikkében.

A portál viszont emlékeztet az ORFK korábbi nyilatkozatára, ami így szólt:

Az intézkedési kultúraváltás részeként a rendőrség vezetése által támasztott követelménynek megfelelően, lehetőleg csak jól látható helyeken végzünk ilyen tevékenységet.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wpym
A sebességhatárt mindenképp be kell tartani. Nincs miről beszélni.
(Semmi közöm a fideszhez.)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
""jól látható helyeken végzünk ilyen tevékenységet.""
A hely valóban jól látható. A radar már nem annyira. Lehet, hogy a bokor van betanítva a mérésre?
Egyébiránt, tényleg nem ártana jónéhány sebességb..zit kiszűrni és ""kifizettetni"" az ún. ""magyar közlekedési morálból"". Csak saját tapasztalat alapján az a véleményem, hogy pont azoknál van a legnagyobb anyagi háttér, ezért a büntetés, mint anyagi eszköz, pont erre kevés. Kemény jogosítvány-elvétel és az ilyenek sokkal szigorúbb felügyelete volna megoldás a száguldozók kiszűrésére.
levarosbukta
@namihami: Ha elveszik a jogsit abban nincs pénz. Ez az a fajta akit egy héten háromszor letraffiznak az meg röhögve kifizeti. Ebben van a lové, nem az elvételben.
namihami
@levarosbukta: De tehet mellé egy akkora összeget, amit már észrevenne.
És a jogsi elvételével nem annyira a pénzre próbáltam menni, hanem a többi, olyan autósra, aki esetleg életben vagy egészben marad, ha az ilyeneket sikerülne kitakarítani a placcról. És ez még a pénznél is fontosabb.
Figyeld meg, hogy esetek nagyszámában éppen a vétlen szenved maradandó vagy halálos sérülést. És ők azok, akiknek az autó pótlása szinte lehetetlen feladattá válik. Az ilyen pedig kiszáll és másnap vesz egy új autót.
papa.49
A pintérségnek csak a sebességmérés megy, az meg hogy elbújik nem újság, csak aljas mód, viszont nem ez az utolsó hazugságuk, hogy csak jól látható helyről mérnek !!!
A másik azokat akik előznek akár a záróvonalon is, vagy a söndör előtt követnek el szabálytalanságokat szinte soha nem állítják meg !!!
A fiamnak volt egy Audi S 8 autója soha nem állították meg, engem a Ford Escort tal igen, mert ugye nem tudja a söndör ki ül az Audiban !!! Persze be kéne tartani a sebesség határokat, de az is fontos volna nem 20 méterenként rakják ki a 60-ill. a 40 táblákat felváltva !!! Meg az is ildomos volna ha dolgoznak az úton este a munka befejezésekor forgassák be azokat a kibaszott táblákat amiknek akkor már semmi értelmük, mert a ,,paraszt,, oda áll a tábla mögé és fotóz, joggal mert ott a tábla csak éppen semmi értelme akkor nincs !!!
wpym
A sebességhatárt mindenképp be kell tartani. Nincs miről beszélni.
(Semmi közöm a fideszhez.)
Sziszifusz
Csak semmi rosszmájúság !
Arra is gondolhatunk, hogy a rendőr nem rejtőzködési célból, hanem ebben a melegben, az árnyékos hely miatt települt a képen látható helyre.
szép új világ
Lézer Janinak mindegy hová bújik a sün, a többi meg annyit fizet amennyije van.
Egyébként nincs ezzel semmi baj, tök jól látszik, csak megfelelő irányból kell nézni.
solidedge
Ki venne észre egy tuskót a fa mellett?
Aki Én
A balesetek túlnyomó többsége a gyorshajtás miatt van.
Nem azt kéne megszólni, aki veszélyezteti mások testi épségét, életét?
Jól teszi ha elbújik, csak ennek van értelme. Ebben az esetben az autó a bokor előtt áll, tehát jól látható.
Senkit nem kényszerít gyorshajtásra, teszi a dolgát a potenciális gyilkosokkal szemben.
almalibre
Valami marhára nem stimmel a képpel: A rendőr és az autója, az érkező forgalom irányában van, ez nehezen nevezhető álcázásnak. A másik irányból érkezőket pedig szintén ez a forgalom védi. Így én nem a legsunyibb, hanem a legsegítőkészebb rendőrnek nevezném őt …
Rockxy
Leleplezték a csávót és azóta mindenki boldog.
Rockxy
@Shikari: Boldogok a hazudozók, mert övék a szennyeknek országa.
Peller Anikó
Az autó bal oldalán is bokor van és ez valóban takarja a rendőrségi járgányt többé-kevésbé, de a trafipax konkrétan a bokorban van felállítva, így a konspiráció vitán felüli.

vezess2.p3k.hu/app/uploads/2018/08/39900494_2087590487952873_6056257771190353920_o.jpg
picike1
a 40 fokos melegekben hová áljon a napra ,? a bokor véd a megsüléstől !
Peller Anikó
@picike1: Nekem peciel semmi kifogásom ellene, hogy a rend őre (?) beálljon az árnyékba és ne hagyja a homokfutót sem a letűző Nap sütésében.

A trafipaxal van a probléma. Őt nem illik ott aktivizelni.

Egyébként a kocsi nincs árnyékban, csak kifejezetten takarásban.

vezess2.p3k.hu/app/uploads/2018/08/39982257_2087590547952867_8582844103505477632_o.jpg
Pálinkás Pál
@namihami: Nos...normálisabb országokban a jövedelemhez igazítják a bírságot..! Azért a sok barom is visszavenne,alkalmanként pár millás bírság után!!
egyvandor
Kellenek a büntetések után járó pontok az állás fenntartásáért osztjónapot!
egyvandor
Eszükbe sem jut olyan rendszer ami pl. pirosat ad a gyorshajtóknak pl. egy gyalogátkelőnél, mert az hoz a konyhára. Pedig van ilyen rendszer csak telepíteni kellene. A gyorshajtó még a résztvevők szimpátiájával is játszana.
Suttyósággal nem lehet rávenni az embereket közérdeket figyelembe vevő viselkedésre!!!
Peller Anikó
@egyvandor: Nem a gyorshajtással van a probléma, mert nem vagyunk egyformák. Van aki képes gyorsabban vezetni és vannak a degeneráltak akik csak szeretnek. Ezek könnyebben lebetegszenek, néha meghalnak. És ők ölik az embereket a kereszteződésekben, gyalogátkelőkön vagy az autópályán.

Miattuk van, hogy a normális sofőröknek is cammogni kell aki ha 10-20 -al gyorsabban megy a trafinál akkor őket lehet jól levenni. De balesetet sosem okoz, főképp nem halálos balesetet.

A túlnyomó többség ilyen, tudnak vezetni, tudják hol kell lassabban menni. Mindig.

Az őrültek meg okozzák a baleseteket. Isznak, tombolnak. Röhögve fizetik a bírságot.

És akkor a szándékos taposásról még nem is beszéltem.
division
@Szeparepa2: Ne mondd már hogy 1500 köbcenti meg 100 LE legyen a határ. Az én gépem is 300 LE feletti, de tudok vele menni 50 - el is, viszont előzéseknél nagyon jól jön az a plusz erő. Ja, és nem mindenki lopott pénzből veszi, csak szólok.
relatív
Az nagy tévedés, hogy a magasabb sebesség - mindig a körülmény határozza meg ennek értékét ha értelmes a vezető - miatt van sok baleset.

Csak a rossz vezetés miatt korlátozzák - a normális vezetőket IS - a sebességeket, melynek a betartatását nem a lesből traffipaxolással, hanem a vezetői engedélyek körültekintő kiadásával lehet ' megelőzni ', ami a cél !!!

Ha kellően fel tudja becsülni a vezető a megfelelő - ez több tényező betartását jelenti - sebességet, akkor elkerülhető a többszáz lóerős gépjárművekkel IS a baleset, ami akár 20 km/óra sebesség esetén IS fennállhat, ha nem elég jól méri fel a lehetőségeket az adott esetben egy vezető.

Az a gyakorlat, hogy büntetni kell az autósokat - ez igen elterjedt nem csak a rendőrség részéről - nem egy kulturált közlekedéshez vezető legjobb út !
Lepényleső
Nem sunyi,hanem teljesíti azt ami az eligazításon lett mondva? Hiszen ha sunyi volna,a rendőrautót takarná álcaponyva?
Pálinkás Pál
@Szeparepa2: ugye tudod hogy az a korlátozás addig van a kocsiban,amíg ki nem ütik belőle??És igaza van itt több hozzászólónk...azért menjünk adott helyen negyvennel,mert pár hülyének,aki jogsit kapott még ennél a tempónál is gondot okoz a dolog!! A legegyszerűbb megoldást már írtam párszor...a vizsga egy nehezebb rutinpálya,szintidő...aki nem teljesíti,nuku jogsi!!! ez objektív lenne,és nem a lefizethető majom vizsgabiztosokon múlna a dolog!!!
Peller Anikó
@Lepényleső: Álcabokor takarja, ez esetben nem álcaponyva, tehát saját értékítéleted szerint sunyi.

vezess2.p3k.hu/app/uploads/2018/08/39982257_2087590547952867_8582844103505477632_o.jpg

De neked milyen álcaponyva felelne meg, csíkos vagy pettyes? Mert nyilván nem mindegy -gondolom- ha a zöld leveles nem tetszik.
division
@Szeparepa2: Ma egy 30 - as táblánál halálos baleset történt. No comment...@Pálinkás Pál:
Sámannus
Á, csak akkor jogos a panasz, ha a bokrot is áttelepíti az akcióhoz.
Sámannus
@Pálinkás Pál: Akik ilyen okosak, ügyesek szépek. csak egyetlen szabályt felejtenek el: lehetőleg úgy állj meg, hogy el is tudj indulni. Ez a vezetés művészete, bár nem látványos, csak hasznos.
Pálinkás Pál
@Szeparepa2: Azért bármerre mész ,bőven találsz olyan helyet ahol nem indokolt a korlátozás,vezetéstechnikai szempontból... persze mivel nálunk a bevétel az elsődleges szempont...így változás nem várható...ha a te gondolatmenetedet folytatom,akkor tiltsuk be a gépkocsit...elvégre szekérrel hamarabb meg tudsz állni!!! Rögtön nagymértékben javulna a baleseti statisztika is!!
Pálinkás Pál
@division: Neked is szól a javaslatom...ha ennyire szíveden viseled a sebességhatárokat...tiltsuk be a gépkocsikat...akkor te sen tudnál veszélyeztetni senkit az állítólagos 300 lovas kocsiddal!!! max ha burzsuj vagy ,akkor lenne hatlovas szekered!!!
division
@Pálinkás Pál: Igen magyaros válasz volt, hiába...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.