Alapvető fontosságúnak nevezte szerdán Orbán Viktor miniszterelnök és Matteo Salvini olasz belügyminiszter előző napi milánói találkozóját Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés (volt Nemzeti Front) elnöke.

Marine Le Pen : alapvető fontosságú az Orbán-Salvini találkozó

"Alapvető fontosságú az Orbán és Salvini közötti találkozó: a 2019-es európai parlamenti választások a föderalizmus és a tömeges bevándorlás felé lendületben lévő Macron-féle Európai Unió és a szabad nemzetek, identitások és az általunk képviseltek védelmének Európája közötti választás lesz" – írta szerdán a Twitteren a francia radikális jobboldali politikus.

Marine Le Pen nem titkolja, hogy más francia ellenzéki pártokhoz hasonlóan az EP-választásokat szeretné népszavazássá tenni Emmanuel Macron politikájáról. A Nemzeti Tömörülés elnöke egyetért abban az olasz és magyar politikussal, hogy az Európai Unióban a bevándorlás-pártiak és a bevándorlást ellenzők állnak egymással szemben.

Salvini kedden Milánóban azt hangsúlyozta, hogy egy új politikai szövetségen dolgozik Orbán Viktorral a jövő évi EP-választásokra "egy új Európa, egy új Európai Bizottság" érdekében. "A mi politikai mozgalmaink és kormányaink képviselte értékeket akarjuk középpontba állítani, egyesítve energiáinkat a közös cél érdekében, a szocialisták és a baloldali erők kizárásával" – mondta az olasz belügyminiszter.

Orbán Viktor is úgy vélte, hogy "új bizottságra és új Európai Parlamentre van szükségünk" a határvédelem és a migráció megállítása érdekében. Más, új szellemi alapokon álló Európára van szükségünk, és hogy milyen szövetségek jönnek létre, azt majd az EP-választás után lehet megmondani, most az a dolgunk, hogy minél több magyar és olasz szavazó szimpátiáját összegyűjtsük az új Európa megteremtéséhez – magyarázta. A magyar miniszterelnök szerint Emmanuel Macron a migrációt támogató pártok vezetője ma Európában, s "föl akarja robbantani az Európai Néppártot", amelyben nagy vita folyik a migrációról.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
A francia náci barbie üdvözli a magyar és az olasz náci ken-t...
namihami
Apja lánya. Mind erkölcsi, mind szellemi téren.
Ez az alma tényleg nem esett messze...
namihami
@durbincs: Véletlenül elolvastam a velős kommentedet.
Egyetlen mentségem van: 23.34 van. Kezdek álmos lenni...
Eddig se fordult elő és eztán is így marad. Nekem elég, ha a címsorban a ""kurbincs"" van. És máris ---ugorgyunk.
staro2
Európa másodlagos frissességű szélsőjobbosai Putyin pénzén jól elvannak.
Talán még saját frakciójuk is lesz az új EP-ben

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.