Nem abban az időszakban mértek, amikor a folyó vizének hőmérséklete eléri a napi csúcsát.

Trükkösen mérhették a Duna hőmérsékletét, így nem kellett leállítani a paksi atomerőművet

Mindössze néhány tized fok hiányzott a múlt héten, hogy 30 fokra melegedjen a Duna vize Paksnál. Ez azt jelentette volna, hogy csökkenteni kell az erőmű áramtermelését, de a leállítás sem lett volna kizárt.

A G7 portál írta meg, hogy ugyan a hivatalos mérés szerint 29,88 fok volt a csúcs, ám ezt

nem abban a napszakban mérték, amikor a legmelegebb a folyó.

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. hivatalos mérési adatai szerint a 29,8-as értéket többször is átlépték, a csúcs 29,88 volt.

Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója a 24.hu-nak azt mondta, hogy a jelenleg érvényes előírások szerint az atomerőműnek naponta 11 és 14 óra között kell méréseket végeznie az úgynevezett melegvízcsóvában, 50 és 150 centiméteres mélységben.

Augusztusban pedig a mérések jellemzően ennek a három órának az első felében, egészen pontosan 11.30 és 12.30 között voltak. Tehát nem akkor, amikor a Duna a legmelegebb. Két óráig még általában 0,3 fokot melegszik a víz, majd a csúcsot jellemzően négy és hat óra között éri el, további 0,3-0,4 fokkal magasabban. Ez azt jelenti, hogy amikor dél körül 29,8 fokot mértek, akkor délután ötre csak a napon belül változás miatt 30,5 fokra emelkedhetett a hőmérséklet.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
A halak valóban kidöglenek, de a Duna vize forralva iható.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
3dwhite
Nem maradtunk àram nèlkül / krepàlt be.
karma1
@3dwhite: Nehogyma az aramellatas fontosabb legyen, mint egy esetleges radioaktiv katasztrofa?
Merkel asszony miert nem uvolt mar atomfizikus letere ezellen a mocskos Paks2 szerzodes ellen? Miert fekudtek le orbannak? Mert bevett a buliba par nyugati ceget is kivitelezonek? Bar igaz, nekik nem jelent kozvetklen veszelyt elsodlegesen, csak a magyaroknak. Ok csak kesobb reszesulnenek Paks2 "aldasaibol"...
Az egesz unio kepmutato, elukon az EPP-vel...
karma1
@fideszes gyökér: haha, ez jo...:o)))) Probald meg kiplakatolni Csernobilt, mint az atomeromu-epites pozitiv (radioactive positive) peldajat...
Bar orban basi ezt is kiplakatolna, persze Soros Gyuri bacsi neve alatt...:o))
Yoda69
A fideSS ejjel nappal hazudik a zembereknek. Miert mondananak igazat epp Paks eseteben?
solidedge
A halak valóban kidöglenek, de a Duna vize forralva iható.
Nessy
Remélem az erőmű erősen kereszténydemokrata, és annak hisz amit pártunk és kormányunk mond, nem a Duna vízének! Ha nem érte el a kritikus hőfokot a víz, akkor nem érte el! Minden egyéb csak politikai támadás, libsi hiszti! Dictum, factum!
kereső
A kormány mindig igazat mond. És mi jár annak akinek igaza van? Csaknem a szája?-amit amúgy nem igen tudnak elkülöniteni az alfelüktől.
nezelodo
Ugyan már, miért pont ebben mondanának igazat, minden egyéb, számtalan hazugságuk mellett!? A magyar választó intelligenciája lassan arra szorul, hogy holmi Celsius fok helyett bevezessék a hideg, langyos, meleg, forró mértékegység lépcsőt. Ez kompatibilis lesz a fidesz propagandával is. A következő az lesz, hogy langyos hőmérsékleten fagy halálra önhibájából a tartatlan vén nyugger a saját viskójában, vagy az utcán. Ezt aztán aztán a sikítókari, meg a büdös fejű hal sem kell hogy megvédje, mert simán le lehet tolni a szittyamagyar torkán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.