Fölmondták az önkéntes túlmunka szerződéseiket a Honvédkórház aneszteziológus és traumatológus szakorvosai – tudta meg a Népszava. Emiatt a jövő hónaptól nem lesz könnyű megszervezni a műtéteket a budapesti sürgősségi centrumban.

112  orvos a Honvédban megelégelte az ingyen túlmunkát

A Népszava úgy tudja: a Honvédkórház menedzsmentje júniusban megvonta az önkéntes túlmunkáért adható juttatást, az érintett orvosok a júliusi fizetési jegyzékükön szembesültek azzal, hogy több tízezer forinttal kevesebbet kaptak a szokásos összegnél. Volt olyan orvos is, akinél ez a differencia elérte a 100 ezer forintot.

A lap információi szerint az érintettek az elmúlt hetekben folyamatosan próbáltak egyeztetni a munkáltatóval, de nem sikerült megállapodniuk, így a túlmunkát érintő fölmondásuk szeptember elsején életbe lép. Ettől a naptól kezdve az orvosok a korábbi heti 60 óra helyett, csak 48 óra munkát végeznek a Honvédkórházban.

A Népszava által megkérdezett szakértők szerint 112 orvos egységes föllépése bármely kórház ügyeletét, normál működését megroppantaná. Legjobb esetben csak a tervezett műtéteket kell fölfüggeszteni, rosszabb esetben az ügyeleti ellátás is megakadhat.

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Az orvosok helyett a betegfelvételnél ügyeleti időben mindenki kap egy bibliát, amelyben alá lesznek húzva a miniszter által fontosnak tartott részek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
Bibliát a várakozók kezébe! majd jön e teológus, és máris mehet haza az ügyfél...ha nem is gyógyultan, de mehet...( Isten hírével..)

Hajrá Kásler! csak így tovább a Lenini úton!
KisGenyo2
Érdekes, hogy nem az [Origo] a forrás! :D
magyarbakancs
@wagabund: Az ima széles spektrum nem tudtad?
Hinni a legcsodálatosabb dolog a világon. Én is hiszem,hogy egyszer de csak egyszer kezem közé kaphatok egy ingyenélő politikust és megmutathatnám neki a cirádás mennyország ajtaját egy kis időre.
Jozefina
Kásler mit sem akar erről tudni!!! Meg a többi sem. Egyszerőbb Grázba kiruccanni egy kezelésre!!?? Ezek ott nyugaton mégiscsak tudnak valamit??!!
desiro57
A sok bíííírka, hogy tíííltakozottt a 300Ft. eeellllen.Most bééégessetekk kötsögök.
Mosooost megoldááás vazzzze, imááához térdre. osz vagy meg daglesz vagy túúúl éééled.
Desischado
káslert meg a többit nem érdekli, ők VIP ellátás kapnak. De én azért örülök, mert mintha borulni látszana a bili!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.