Fölmondták az önkéntes túlmunka szerződéseiket a Honvédkórház aneszteziológus és traumatológus szakorvosai – tudta meg a Népszava. Emiatt a jövő hónaptól nem lesz könnyű megszervezni a műtéteket a budapesti sürgősségi centrumban.

112  orvos a Honvédban megelégelte az ingyen túlmunkát

A Népszava úgy tudja: a Honvédkórház menedzsmentje júniusban megvonta az önkéntes túlmunkáért adható juttatást, az érintett orvosok a júliusi fizetési jegyzékükön szembesültek azzal, hogy több tízezer forinttal kevesebbet kaptak a szokásos összegnél. Volt olyan orvos is, akinél ez a differencia elérte a 100 ezer forintot.

A lap információi szerint az érintettek az elmúlt hetekben folyamatosan próbáltak egyeztetni a munkáltatóval, de nem sikerült megállapodniuk, így a túlmunkát érintő fölmondásuk szeptember elsején életbe lép. Ettől a naptól kezdve az orvosok a korábbi heti 60 óra helyett, csak 48 óra munkát végeznek a Honvédkórházban.

A Népszava által megkérdezett szakértők szerint 112 orvos egységes föllépése bármely kórház ügyeletét, normál működését megroppantaná. Legjobb esetben csak a tervezett műtéteket kell fölfüggeszteni, rosszabb esetben az ügyeleti ellátás is megakadhat.

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Az orvosok helyett a betegfelvételnél ügyeleti időben mindenki kap egy bibliát, amelyben alá lesznek húzva a miniszter által fontosnak tartott részek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr plágium
Ingyen túlmunka? Azt gondolom senkitől nem várható el, én sem tenném meg. Az elvégzett munkát ki kell fizetni. Nem szabad napban (rendőrök) hanem készpénzben! Nem elvonni kellett volna az egészségügytől hanem adni nekik, mert hamarosan még ilyen (szar) ellátás sem lesz.
Például a képviselő paraziták béremelése fedezte volna az orvosok túl óráit... Ők legalább dolgoznak...
Nessy
Kedves hívek! Erre "adtatok felhatalmazást" pártunknak és kormányunknak. Tisztességes fidesz hívő nem szenved és nem okoz balesetet, nem szorul orvosi ellátásra. Mi többiek meg így jártunk!
Lényeg hogy hazánk nagyjainak a VIP ellátás biztosítva legyen!
Nem tudom mit szólna egyik másik fórumtárs, ha csak a jelenlegi két nap után,(egyik barátunk mostani esete), egy hét múlva műtenék meg a tüdejébe fúródott bordáját.
Igaz, addigra sikeresen megfulladna!
kereső
És hol van ilyenkor az a hires nevezetes orvosi kamara? Most nem lehet "minden szinten" betartani a kormánynak?Pedig van gyakorlatuk benne.
staro2
Az orvosok helyett a betegfelvételnél ügyeleti időben mindenki kap egy bibliát, amelyben alá lesznek húzva a miniszter által fontosnak tartott részek.
Dr plágium
@staro2: Ha egyáltalán lesz még betegfelvétel...
solidedge
A 90-es évek elején, amikor 1,5 millió ember került az utcára egy néni nyilatkozott a TV-ben, hogy ahol dolgozik hónapok óta nem kap fizetést, de hála istennek munkahelye még van.
Commenter
Nincs aneszteziológus? Nem baj, majd előveszik az alkoholos (pálinkás) "altatást" úgy mint pár évszázaddal ezelőtt. No meg ott a 10 parancsolat. És a felmondások az ún. VIP állami kórházban történtek...
szép új világ
Talán ha törvénybe iktatnák, hogy a politikusok és családtagjaik csak a közegészségégügyi ellátást vehetik igénybe, de azt is kivételezés nélkül (várólistával és sorban állással) akkor mindjárt megváltozna a véleményük és hozzáállásuk a rendszer finanszírozásáról.
Aki pedig megszegné, az alkalmanként 10 millát becsörgetne a TB kasszába.

Gondoljátok végig! Ugye, hogy nem is akkora hülyeség?
wagabund
Bibliát a várakozók kezébe! majd jön e teológus, és máris mehet haza az ügyfél...ha nem is gyógyultan, de mehet...( Isten hírével..)

Hajrá Kásler! csak így tovább a Lenini úton!
KisGenyo2
Érdekes, hogy nem az [Origo] a forrás! :D
magyarbakancs
@wagabund: Az ima széles spektrum nem tudtad?
Hinni a legcsodálatosabb dolog a világon. Én is hiszem,hogy egyszer de csak egyszer kezem közé kaphatok egy ingyenélő politikust és megmutathatnám neki a cirádás mennyország ajtaját egy kis időre.
Jozefina
Kásler mit sem akar erről tudni!!! Meg a többi sem. Egyszerőbb Grázba kiruccanni egy kezelésre!!?? Ezek ott nyugaton mégiscsak tudnak valamit??!!
desiro57
A sok bíííírka, hogy tíííltakozottt a 300Ft. eeellllen.Most bééégessetekk kötsögök.
Mosooost megoldááás vazzzze, imááához térdre. osz vagy meg daglesz vagy túúúl éééled.
Desischado
káslert meg a többit nem érdekli, ők VIP ellátás kapnak. De én azért örülök, mert mintha borulni látszana a bili!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.