Magyarországon 2017-ben a lakosság 30 százaléka élt olyan háztartásban, ahol a családi jövedelem nem érte el a létminimum szintjét.

Az Index által közölt vizsgálati eredmény azt mutatja, hogy a létminimum szempontjából ez a gyermeket nevelő családoknak a társadalmi rétege van a legkiszolgáltatottabb helyzetben.

Létminimum alatt él a gyermekes családoknak közel a fele

Becslések szerint összesen 750 ezer gyereket érint ez az élethelyzet.

Településtípusonként is jelentősek a különbségek a gyermeket nevelő családok anyagi helyzetében. Míg a fővárosban élő gyermekes családok tagjainak 23 százaléka él létminimum alatt, addig a falvakban ez az arány már 54 százalék. A gyermekek számának növekedésével a létminimum alatt élők aránya növekszik. Míg az 1-2 gyerekes családok 41 százaléka tartozik abba a körbe, ahol a létminimumot sem éri el a jövedelem, a 3 vagy több gyermekeseknek már a 49 százaléka.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Index)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
@Shikari: Ne szidd őket, hiszen ők adják a FIDESZ szavazóbázisának gerincét!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szép új világ
@Shikari: Ne szidd őket, hiszen ők adják a FIDESZ szavazóbázisának gerincét!
Nessy
@Shikari: Most mi a gond? Állandóan a szülési kedvet támogatják, család barát intézkedéseket hoznak,
Vagy akkor írják le egyértelműen a paramétereket, kik szülhetnek!
És adják meg a jövedelem határt, ahonnan érvényesül maximálisan az adó jóváírás! Óriásplakátból értenek a hívek!
Nessy
@szép új világ: Ráadásul olcsóbban, mint a határon túliak!
Aki Én
@szép új világ: ...meg a vezetését :(
Nessy
@Shikari: Nincs. Én is tettem egyet.Miután az éremnek két, sőt három oldala van, több megállapítás is lehet helyes, nézőpont kérdése.
tudode
Kiindulva abból, hogy a MINDENKORI KORMÁNYOK az állami feladatok ellátására kapnak megbízatást, csupán a SAJÁT ILLETMÉNYÜKKEL gazdálkodhatnának, na nem úgy fityiszes "tisztességgel"!
.
Pártunk, és kurmányunk MEGJÁTSSZA a csekonics bárót az ADÓFIZETŐK befizetésével, amúgy, hogy a BENNSZÜLÖTTEK legalább felének kilóg az alfelük, minden NÁCIÓNAK segítenek, mint pl. kapásból, na nem csak ÚGY: valamit valamiért
.
----- Több pénz és ember a határon túli pénzek osztására
.
www.napi.hu/magyar_gazdasag/https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/hataron-tuli-penz-tamogatas-gazdasagfejlesztes.666420.html.666420.html
.
"""A kormány jövőre 50 milliárd forinttal támogatja a határ menti gazdaságfejlesztési programokat; a külügy állományát 20 fővel növelik a programok végrehajtása miatt"""
----------------
.
----- Újabb magyar támogatás a határon túli cégeknek
.
www.napi.hu/magyar_vallalatok/ujabb_magyar_tamogatas_a_hataron_tuli_cegeknek.668515.html
----------------
-
Oszt' csak a határontúliaknak zusammen:
.
www.google.hu/search?q=Orb%C3%A1n+%C3%A9v+v%C3%A9g%C3%A9n+200+milli%C3%A1rdot+hat%C3%A1ron+t%C3%BAliaknak&oq=Orb%C3%A1n+%C3%A9v+v%C3%A9g%C3%A9n+200+milli%C3%A1rdot+hat%C3%A1ron+t%C3%BAliaknak&aqs=chrome..69i57.14313j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.------------------------
.
Csoda, hogy ez a KURMÁNY még mindig PARTIZÁNKODHAT a RÁJUK BÍZOTT cuccal, még annak ÁRÁN "is", hogy lassan kiürül az ország!
Eladott Ország
A Központi Statisztikai Hivatal pedig az összes leigázott állami intézmény analógiájára, telibeszarja a szakmaiságot és tevőlegesen hozzájárul ahhoz, hogy a számok jól mutassanak Rogánék sikerpropagandát hirdető óriásplakátjain. Túl sok a szegény? Jó, akkor írjuk át a szegénység fogalmát. Nem hogy adókat csökkenteni, valódi munkahelyeket teremteni, valódi béremeléseket lehetővé tenni, á dehogy. Le kell vinni a vonalat a papíron és máris csillog-villog a statisztika mint Salamon töke és a magasságos miniszterelnök úr eszelős-vérmes tekintete. Ezt a zseniális, előre megfontolt merényletet tanítani kellene, történelemkönyvek lapjaira illik: így kell hátbaszúrni, ledöfni saját népedet.
Hellcat
@Shikari: Na mi van te rasszista fasz :D Szidod a cigányokat? Tessék :D
www.youtube.com/watch?v=Y4FAjmyQDY4
Ők a fidesz legnagyobb szavazóbázisa :D
Eladott Ország
A család nem ott kezdődik, ahol a gyermek születik és nem ott végződik, ahol a gyermek eléri a nagykorúságot. A család – ahogy az emberi élet is – születéstől halálig tart. Normális egészségügy és oktatás, kiszámítható és fejlődő gazdaság és főleg a lehetőség hiányzik. A lehetőség, hogy ne azon múljon egy ember, vagy egy család jelene és jövője, hogy hová születik, milyen párt tagja, ki a szomszédja. Mert jelenleg ebben az országban nem úgy általában családbarát a kormány, hanem nevesítve az Orbán, Lázár, Mészáros, Matolcsy családok barátja. A többi le van ejtve, ők örüljenek az ingyenesnek hazudott tankönyveknek és a többé-kevésbé ehetetlen menzakajának. Pont annyira kampányfogás a családbarátság, mint minden más, a rezsicsökkentéstől a keresztény értékekig. Tartalmatlan, üres lózung. De nagyon jól hangzik, a Fidesz szavazóbázisa pedig már régen túl van a családalapításon, de még a munkaerőpiaci anomáliákon is. Ezért boldogan elhiszik, hiszen nem találkoznak a valósággal. kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/05/stat.jpg
Hellcat
@Shikari: Nézd már rájöttél, hogy leköpted a fideszes barátaidat, most meg már magyarázkodsz! Egyébként meg ha már Náci pribék...nem ér áradoztam Horthyról egy másik cikknél te orbáncsicska te :D Voltár már horvátba kizabálni ráhel eldobott pelenkáját te illibsi nácigeci te :D Te hazaáruló patkány :D Na jó kommentelgetést!
Nessy
Uraim/hölgyeim! Tilos az otsmány beszéd! mondták őseink.
Desischado
Ugyan kérem! Hiszen ártunk és kqurmányunk "család barát"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.