Tíz százalékkal drágulhat a baromfihús. Az áremelkedés annak is köszönhető, hogy a sertés fertőzések miatt, inkább baromfi húst veszünk. E mellett a termelők azt mondják, nőttek a bérköltségek és a takarmány árak is. Az általunk megkérdezett üzletláncnál azt mondták: általában abból a húsféléből fogy több, amelyik éppen olcsóbb.
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Egy feltáró vallomással felérő helyzetkép részlet
Azt írja az ójság, pontosabban én az atv.hu-n olvastam arról, amit Csorba Attila, a Baromfi Termék Tanács igazgatója nyilatkozott. A nyilatkozatnak volt két meglepő – na jó azért annyira nem – momentuma.
Egyfelől; most már lehet emelni (újra) a csirkeárakat mert az olcsósága miatt nagy rá a kereslet!! =))
Másfelől – és ez már sokkal kevésbé mókás – a dübörgünk, egyre jobban megy, etc. kormánypropagandát cáfolva: „A tapasztalatok szerint abból vesznek többet a vevők, ami éppen olcsóbb.”