Kemény kritikákkal illette az intézményt, ahol a sürgősségi osztályt készül otthagyni.

Zacher Gábor felmondott, mert besokallt a Honvéd Kórházban uralkodó gyalázatos állapotok miatt

Augusztus 31-ével beadta felmondását Zacher Gábor, az ország legismertebb toxikológusa. 

Zacher a hvg.hu-nak azzal indokolta a döntését, hogy az a fajta személyügyi és tárgyi krízis, ami az évek során kialakult a kórházban, a munkavégzést veszélyeztette. Az egészségügyi munkavégzés veszélyeztetése egyben a beteg számára is veszélyeztető. Azt mondta, az elmúlt időszakban 9 orvos adta be felmondását.

Hatalmas terhelés nehezedett a sürgősségi osztályra, leamortizálódott a felszerelés, olyan mennyiségű beteget kellett ellátni, amiért a személyügyi minimumfeltételek 60 százalékával egy centrum nem tud felelősséget vállalni

Szeretek itt dolgozni, de kénytelen voltam a döntést meghozni. Nem tudok elszámolni a lelkiismeretemmel, hogy ilyen állományprobléma, ilyen felszerelésügyi gondok mellett a betegellátást folytassam

- mondta a lapnak Zacher.

Zacher Gábor két hónapos felmondási ideje október végén jár le, addig ő vezette volna a kórház sürgősségi osztályát. A hvg.hu viszont úgy értesült, Zachert a miniszter felmentette a felmondási ideje alól.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@görbetükör: 19:45

Bárhogy is történt, egy biztos elég "nagy sz...r van a palacsintában".
A magyar egészségügy általános helyzetét, a jéghegy csúcsaként, jól mutatja a Honvéd kórházi állapot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sziszifusz
@görbetükör: 19:00

...miután Zacher Gábor beadta a felmondását.
görbetükör
@Sziszifusz: vagy, azután beadta a felmondását.
Sziszifusz
@görbetükör: 19:45

Bárhogy is történt, egy biztos elég "nagy sz...r van a palacsintában".
A magyar egészségügy általános helyzetét, a jéghegy csúcsaként, jól mutatja a Honvéd kórházi állapot.
simmering73
Ha jól emlékszem, nem is olyan rég még a doki mondta, hogy minden kóser, nem a kórház áldatlan állapota miatt halt meg egy beteg.
görbetükör
@Sziszifusz: csak az a baj, hogy a legtöbbünk nem a médiában értesül erről, hanem saját bőrön tapasztaljuk.
wagabund
Most olvasom, hogy a miniszter megtiltotta, hogy éjfél után még bemehessen a kórházba.

ennyi volt.

sic transit gloria mundi.
Desischado
Kiborította a bilit, úgy látszik, ez már neki is sok volt. A miniszter meg rögtön kegyvesztettségre ítélte, ahelyett, hogy javítanának a helyzeten. De hát azok a milliárdok a zsebükben landolnak, ahelyett, hogy az egészségügyre költenék. Mocsok banda!
Eriksson
Ugyanaz a téma propeller.hu/itthon/3372128-azonnal-elzavarta-zachert-miniszter-ejfeltol-mar-nem-dolgozik#v2242830 csak más megvilágításban. Ugye mekkora különbség? Mintha nem is ugyanarról az ügyről volna szó.
Ennyit a hangulatkeltésről.
Clavigo
Majd behívják a félkretén Orbán Gazsit...állitólag gyógyít... Oszt jó lesz a zúúgy.
egyvandor
A nertársak örülnek. Csökken az egészségbiztosítás költségére dolgozó orvos, több marad a vip-es nertársak gyógyítására. A csórik meg menjenek magánklinikákra. osztjónapot!!!
Kolompár Jenő
Zacher Gábor urat ismerjuk, de ki az a senkiházi miniszter aki, aki ezt a koztisztelben álló doktort meg akarja leckéztetni?
Eladott Ország
Az egészségügy helyzete talán az egyik, ha nem a legfontosabb megoldandó probléma a mai Magyarországon, mivel az elavultság és szakemberhiány évente emberek százainak halálát követeli. Miközben stadionok tucatjai épülnek úton-útfélen, az egészségügy romokban hever. Ez nem csak az Orbán-kormány sara, mégis ők vannak hatalmon immár nyolcadik éve, így ki mást lehetne számonkérni a mostani állapotokért? Az elmúltnyolcévezésnek vége van, hiszen 8 évvel ezelőtt is a Fidesz volt hatalmon, így maximum saját magukat vonhatják kérdőre.
Ez az egyik oka annak, hogy itt tartunk ahol. Egyszerűen megszoktuk, hogy ez a normális. Megszoktuk, hogy a gondokért az a felelős, aki erre felhívja a figyelmet, nem pedig annak okozója. Természetes reakciónak vesszük, hogy valaki ahelyett, hogy érdemben beszélne a problémákról és annak megjavításán próbálna meg dolgozni, inkább letagadja azokat.
advocat
Tudjuk. A HM a szovjet időszaknál tart (tán ott végzett a jelenlegi miniszter is). Tagad, tehát igaz!
JAJMÁR
Azonnal elzavarták. Probléma megoldva? Elképesztő!
Olyan szintű gondok vannak az eü.-ben, hogy az már megoldhatatlan, haldoklik az egészségügyi rendszer, és erre rugdossák azt, aki segítségért kiált!
Na, kit kellene elzavarni?
nusika
...nincs pénz az egészségügyre??? ...erdélyi alapítványba 21(huszonegy) milliárd forint folyt???be!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.