Zacher Gábor a mai nappal adta be felmondását, tervei szerint október végéig dolgozott volna a kórházban. A miniszter máshogy döntött.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

161 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Nem dr.Zacher Gábort, az országosan elismert és ismert addiktológus szakorvost kellett volna "elzavarni" hanem a 10 parancsolatos kajlafülű vén agyament miniszternek csúfolt csinovnyikot és gazdáját. Remélem Zacher doktor még akkor is orvosként dolgozni vagy itthon vagy külföldön amikor Prof. tízparancsolat már sehol sem lesz.Ez mert országos szintű vastagbél szűrésről, szuperkórházról hadoválni amikor semmi sincs rendben sőt a VIP kórház sürgősségi osztálya épp összeomolni látszik?! Ráadásul nem csak a Honvéd küzd ezzel a problémával, hanem országos problémával állunk szemben.Itt nem fog segíteni a 10 parancsolat vén szutyok, mehetsz kerényi harcostársad után a pokolba.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
Nem dr.Zacher Gábort, az országosan elismert és ismert addiktológus szakorvost kellett volna "elzavarni" hanem a 10 parancsolatos kajlafülű vén agyament miniszternek csúfolt csinovnyikot és gazdáját. Remélem Zacher doktor még akkor is orvosként dolgozni vagy itthon vagy külföldön amikor Prof. tízparancsolat már sehol sem lesz.Ez mert országos szintű vastagbél szűrésről, szuperkórházról hadoválni amikor semmi sincs rendben sőt a VIP kórház sürgősségi osztálya épp összeomolni látszik?! Ráadásul nem csak a Honvéd küzd ezzel a problémával, hanem országos problémával állunk szemben.Itt nem fog segíteni a 10 parancsolat vén szutyok, mehetsz kerényi harcostársad után a pokolba.
RonaGyuri
ugye mondtam gátlástalan gazemberek! =))
Lepényleső
Fújod amit én mondok,vagy fújhatod az életedet,itt okos egyedül a bán lehet,mindenki más csak egyet tehet;éljenzi,hogy általuk szolga sorsba keveredett?
Nessy
Mond meg az igazat, betörik a fejed?
Mondja drága professzor úr, akkor most holnaptól minden rendben lesz?
Lesz sürgősségi szakorvos, szakápoló. működő diagnosztika, leletező szakorvossal együtt? A várakozási idő max. 1 óra?
Volt szerencsém egy barátunk ellátását, diagnosztizálását végig követni. No comment.
Sámannus
Hé fatökű inkább csak utána kiabált,... ... mert az elsőt ő lépte meg. Beszólt, hogy nem lesz a csicskája.
tudode
Zaher valószínű VÉGSŐ ELKESEREDÉSÉBEN döntötte ki a bilit, finoman fogalmazva
.
""""mostanra vált számára tolerálhatatlanná a helyzet. Zacher azt állítja, a kórházban a sürgősségi osztályon a minimumfeltételeket sem teljesítik,"""
.
Az egészségügyi kormányzat KRITIKÁJA az, hogy az SOS kiáltásra úgy reagálhat/het, hogy KIRÚGJÁK azt az orvost, aki NEM A HALÁLRA, az ÉLETRE ESKÜSZIK FEL!
.
2013-ban volt szerencsém de 11,30-tól 24 h-ig ÁTÉLNI azt a mérhetetlen erőfeszítést, amellyel szembe kell nézniük egy az orvosoknak egy "U" alakú folyosó tele tolókocsis-, ágyas "vértelen" betegekkel, akiket megítélésem szerint a MENTŐORVOS sorol be SÜRGŐS, SÜRGÖSEBBRE, AZONNALI ellátandóra, na nem NÁTHÁVAL, agyi trombózissal, amelyet GYANÍTOTTAM, és bevettem EGY BAYER ASPRINT szerencsémre!
.
Korábban a KÓRHÁZI ELLÁTÁS úgy működött, hogy a MENTŐORVOS hívta fel az AKKOR MÉG MŰKÖDŐ ÁGYNYILVÁNTARTÓT annak érdekében, hogy a betegnek ne kelljen ÁTÉLNIE a SÜRGŐSSÉGI .
tudode
@tudode: .
Folytatom, valami miatt leokéztam!
...hogy a betegnek ne kelljen ÁTÉLNIE a SÜRGŐSSÉGIVEL járó élet, halál küzdelmet. .
,
Valójában az ÁLLAMBÁCSI kicsapta az eü-t egy valamilyen eü hivatalba, mert nem TARTOZIK a HATÁSKÖRÜKBE ez az ágazat sem, csak hát EZER SEBBŐL VÉRZIK az eü is, mert ÜRES SPEIZNAK bolond a házigazdája!
.
Érdekes, v bűnös módon az ÁLLAMBÁCSI magához vont az EU-s lóvét, amelyből SZABADON lehetségeSS törvényesítetten "alkotmányos költséget" magukévá tenni!
Commenter
@Horizont: valódi szétpuccsolt 3. világbeli szintre csúsztunk, már az út szélén se vagyunk, lehet hogy itt az első szög a ner koporsójában?
görbetükör
Nem sajnálom Zachert, de azért érdekelne, hogy éjféltől majd a miniszter veszi át a betegeket?
papa.49
Egy valamit értsetek meg a ROSSZ UTÁN MÉG ROSSZABB JÖN, ez most is így volt a bolondbalog rossz volt ez a kasdler még sokkal rosszabb, sajnos azt kell mondanom míg nem teszünk valamit a bagázs ellen ez csak egyre rosszabb lesz !!!
Commenter
@papa.49: ROSSZ UTÁN MÉG ROSSZABB JÖN bolond, még bolondabb, legbolondabb. Ez után a bagázs után csak jobb jöhet. Most már ott tartunk, hogy bárkit, bármit csak ezeket ne. Érik az utolsó utáni csepp...
papa.49
@Commenter: Remélem még megérem mikor ez a koszlott, piszkos, szemét bagázs bedől !!!
Eriksson
@Horizont: epuletes hsz. Van meg ilyen a tarslyban?
bencemacska
@papa.49: ma, 20:15
Nem a Káslerhoz tartozik a Honvéd, hanem a honvédelmi miniszterhez, (Nem tudom az új. min. nevét!)
Commenter
@bencemacska: benkő tibor aki szerint külön nemzeti eus? hadseregre van szükség, azt hiszem nem orvos végzettségű katona.
Eriksson
@görbetükör: . Lehet, hogy mar meg van az utod. Sose lehet tudni.
görbetükör
@Eriksson: ennyi előrelátást én nem feltételezek. Majd azt is kirúgják, aki utód nélkül rúgta ki az orvost. De legalább egymást rugdossák.
görbetükör
@papa.49: előbb fog sajnos a nép bedőlni. :(
lampa laz
A balogpáter legalább nem értett hozzá mert esztergályos volt na, de ennek a kajlafülünek van orvosi diplomája meg még professzor is és csak ennyire becsüli a szakmáját? A sok hülye nyilatkozatát már ne is soroljam, mert még balogpap sem akart 10 parancsolattal gyógyítani mint ez az idióta. Mostantól imádkozhat az istenéhez...
bencemacska
@Commenter: ma, 20:28
Benkő a Simicskónál vezérkari főnök volt! Az egész EU-ban talán az egyetlen katona honvédelmi miniszter.
Az MH Egészségügyi Központnak is van egy katonai parancsnoka és egy orvos igazgatója, akinek szintén van katonai rendfokozata.
Elolvashatod már az üres lapot: www.honvedkorhaz.hu/cikk/1618
Commenter
@bencemacska: Benkő a Simicskónál vezérkari főnök volt! Az egész EU-ban talán az egyetlen katona honvédelmi miniszter. ez mutatja hogy merre tartunk!
bencemacska
@lampa laz: ma,20:34
Nem hozzá tartozik a Honvéd, hanem a Benkőhöz!
görbetükör
@Mirabilis: Zacher mostanáig nyugodtan elnézte, hogy emberek tucatjai halnak meg a rossz körülmények miatt. Védte a körülményeket, támadta a körzetorvosokat, meg a betegeket, hogy minek mennek oda.
Átok rá és a többire, aki idáig juttatta ezt az egész nagy szemétkupacot!
Eriksson
@görbetükör: .nem szokott az ilyesmi gondozt okozni. Barki jo oda, nem feltetlenul kell jo orvosnak lennie. Eleg, ha a beosztottak ertik a dolgukat.
görbetükör
@Eriksson: de már beosztott sincs! És gondolod, hogy jó orvost bármilyen beosztott helyettesít? Próbáld ki saját bőrödön!
bencemacska
@görbetükör: ma, 20.31
Zachert a honvédelmi miniszter rúgta ki, nem a Kásler, annak ehhez nem sok köze lehet!
www.honvedkorhaz.hu/cikk/1618...
Eriksson
@görbetükör: .zacher osztalyvezeto volt, s mint ilyet, nem nehez potolni.
levarosbukta
@görbetükör: Menekül mint patkány a süllyedő hajóról. Ezért tartunk itt ahol tartunk. Ilyen emberek akikre hallgatna a nép ilyenek nem állnak ki a fekete ruhás nővér mellett, nem tiltakoznak a megszorítások, az értelmetlen rendeletek ellen. Ilyen ember szavára ezrek, tizezrek vonulnának az utcára. Az ilyen ember aki nem tesz semmit csak lelép balfenéken az menjen is.
bencemacska
@Eriksson: ma, 20:30
Biztos volt helyettese, több is. Valamelyik átveszi a helyét, míg gyorsított eljárással lefuttatják a pályáztatást/
Eriksson
@bencemacska: . Ez a cikk arnyalja a leanyzo fekveset.
Dr plágium
@bencemacska: Lehet hogy Káslernek ehhez nincs köze, de a HM is a kormánytól függ...
lampa laz
@bencemacska: 20:41, még ahhoz se, mert itt minden a csuti rémhez tartozik, ez a többi szarjankó csak végrehajtó. Amúgy meg mindegy is, h melyik faßfejhez tartozik, mert egyik sem tesz/tett semmit az egészségügy érdekében.
Eriksson
@bencemacska: . Mondom en, hogy semmi gond. :-)
bencemacska
@levarosbukta: ma, 20:51
"Zacher Gábor...magyar főorvos, toxikológus, címzetes egyetemi docens, a Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumának vezetője. 1994 és 1998 között önkormányzati képviselő-testületi tag (Fidesz) Budaörsön. "
görbetükör
@Mirabilis: hova gondolsz? Ezeknek nincs lelkiismeretük, nincs tisztességük. Megrázzák magukat és másutt újra ugyanúgy tesznek, illetve nem tesznek. :(
bencemacska
@Dr plágium:ma, 20:54
Tévedsz, mert olyan van, hogy ORBÁN, olyan, hogy kormány, az NINCS!!!
görbetükör
@Eriksson: de a darabszám már erősen csökken. És azért az orvos sem robot, hogy néhány óra múlva azonnal rendelkezésre álljon.
Nem érdekel Zacher sorsa, a betegek sorsa érdekel. És ezt bűnösen kockáztatják. Imádkozz, hogy ne kelljen sürgússégit igénybe venned, hogy majd egy könnyen pótolható osztályvezető orvos legyen ott. Mert tudod, a többi csak rezidens, aki az orvostól tanul -na. Tudom, mert sajnos jártam ott.
görbetükör
@bencemacska: ismét megkérdezem, majd a miniszter úr veszi át a betegeket?
Dr plágium
@bencemacska: Igaz! Egy paranoid skizofrén teszi tönkre az országot és a népet.
bencemacska
@görbetükör: ma,21:04
És mit csinál egy vezérkari főnökből lett miniszter a betegekkel???
Ezt max. OV tudja. A többi csak csicska!
levarosbukta
@bencemacska: Köszi! Ezzel mindent elmondtál!
lampa laz
@bencemacska: 20:58, fideszhez közeli volt... ezért amit tett, most minden szart a fejére fognak borítani, a belinkelt cikkből egy kis ízelítő,

"Dr. Zacher Gábor négy és fél évig vezette a Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumát, ahonnan ezen idő alatt közel 200 szakember távozott, egy részük a főorvos miatt." ...akkor miért nem tettek ellene semmit?

@bencemacska:
bencemacska
@levarosbukta: ma, 21:09
Én meg azt látom, már egymást is irtják! Vagy érthetem úgy is, hogy vannak fidesz szimpatizánsok is , akiknél tele lett a pohár!
www.honvedkorhaz.hu/cikk/1618
levarosbukta
@bencemacska: Üssék csak egymást egész nyugodtan. Attól kezdve hogy belső hatalmi harcok elindulnak, vagy elindultak a fidesz előbb-utóbb szétesik. Csak félő hogy inkább utóbb.
Eriksson
@görbetükör: 21:02 Engedd meg a honvédségnek, hogy úgy oldják meg a problémájukat, ahogy jónak látják. Engem meg különösen ne keverj bele a dolgokba, mert a sorsom eddig sem Zacher doktortól függöt, s ezután se fog. Mint ahogy az ország 99.99%-nak sem.
Commenter
@papa.49: orbán haverjánál madurónál már ég a világ: A latin-amerikai ország már egy ideje a polgárháború küszöbén áll. Hiányoznak az alapvető élelmiszerek, nincs gyógyszer, nincs ellátás, és az egészért felelős chavista rendszert és az azt képviselő elnököt, Nicolás Madurót és hadseregét egyelőre képtelenség leváltani.
nincs gyógyszer, nincs ellátás: közeledünk ehhez, ezt írtam egy másik hsz-ben...
görbetükör
@Eriksson: nem engedem meg, ha az én életemről van szó Akkor ne a honvédség dirigáljon, hanem orvos cselekedjen! Függhet még a sorsod orvostól, ne hordd fenn az orrod!
Eriksson
@görbetükör: Ne menj oda, ne válaszd a Honvédot, ha nem bízol bennük.
Sorsom függ orvosoktól, mint mindenkinek, de nem pánikolok. Nemcsak egy, a Zacher van a világon. Rajta kívül még sok ezer, megbízható.
Eriksson
@Commenter: Nagy az ország gazdasági, banki kitettsége. Szerencsétlenek.
Desischado
@lampa laz: Azét azt gondolom, hogy extra katasztrofális lehet a helyzet, ha -zacher sem bírta! De ezeket nem érdekli, pusztuljon a férgese! Mármint őszerintük.

@bencemacska: Már meg is indult a mocskolódó lejáratás ellene!
görbetükör
@Eriksson: értsd már meg, ha rosszul vagyok, a mentő oda visz. Nem dirigálhatok! Kiszolgáltatott vagyok! És másutt sem jobb, mert mindenhol ilyen gyalázatos körülmények vannak. És a kórházigazgatók elnézni, semmit nem tesznek! Senki, aki tehetne nem állt ki annak idején Sándor Mária mellett, mert a betegek nekik nem fontosak. Ez van.
Nessy
@Eriksson: Ha körzetileg odatartozol, ha az a körzet ügyeletes kórháza, akkor odamész, ahova visznek, ahol fogadnak! Baleset, sürgős ellátás esetében kevés a válogatási lehetősége a paciensnek.
Ha bizonytalan, hogy az adott betegséggel melyik intézmény fogad, akkor bizony a mentők körbe visznek a városban, mire kiderül, hol a helyed. Ha rossz a beküldő diagnózis, akkor lehet, hogy stroke ellátás helyett az idegosztályon kötsz ki.
Eriksson
@görbetükör: Hát az gáz, ha mindenkit oda. Akkor nem is csoda, hogy akkora a káosz.
Engem egyszer vitt mentő a sürgősségire(nem a Honvédba), rögtön sorra kerültem. Mázli? Nem tudom.
A kórházigazgatóknak nem érdekük, hogy a helyzet változzon, nekik nagyon megfelel a jól bevált uram-bátyám rendszer. Beteg meg mindig van, éhen nem fognak halni.
papa.49
Mivel 4.5 évig ,,kibírta,, ott a körülmények ismeretében azt kell mondanom NEM VOLT ELÉGGÉ ERŐS PÁRTFOGÓJA A NER. BEN !!!
Mint orvost nem ismerem, de mivel azt ami ott történt csak ebben az évben elviselte, tehát nálam EMBERSÉGBŐL BUKOTT MEG !!!
Az lehet hogy a Hm. tartozik, de a ,,tábornok,, nem fog rendelni a sürgősségin helyette !!!
papa.49
@Commenter: Ez lesz itt is nem sokára !!!
Commenter
@Nessy: Ha bizonytalan, hogy az adott betegséggel melyik intézmény fogad, akkor bizony a mentők körbe visznek a városban, mire kiderül, hol a helyed. Ha rossz a beküldő diagnózis, akkor lehet, hogy stroke ellátás helyett az idegosztályon kötsz ki. És ezért lehet hogy mire a stroke ellátáshoz kerülsz már késő. Bizony sajnos ez így van jelenleg.
Commenter
@papa.49: legyen vége már, papa legyen vége, mindegy hogyan. És utána legyen béke már.
Eriksson
@Nessy: Milyen jó, hogy Pesten annyi kórház van, lehet a beteget hordozgatni körbe-körbe. Itt vidéken sincs választási lehetőség. Megyénként ha van kórház egy, vagy kettő.
A stroke az idegosztály kompetenciája.
papa.49
@bencemacska: Értem csak fel nem foghatom hogy mire jó ez !!!
A ,,pizsamagatyás,, mit ért a gyógyításhoz ???
Commenter
@papa.49: előtte a Péterfyben volt ott ahol Sándor Mária is dolgozott.
papa.49
@Commenter: Én úgy tudom a László kórház főorvosa volt...
görbetükör
@Eriksson: de Pesten hány ember él és vidéken mennyi? Arányaiban biztos nálatok a jobb. Ja és Pestre is fel lehet jönni vidékről, ha olyan nagyon irigyled. Meg is érdemelnéd. :(
Commenter
@papa.49: akkor korábban volt a Péterfyben, de tudom h. ott is dolgozott.
görbetükör
@Eriksson: eddig is így volt. Csakhogy korábban volt elég orvos, volt kisegítő személyzet és volt műszer, jó körülmény. A sürgősségi már csak ilyen, két-három kórházra sűrítik a betegeket. Nincs minden kórházban sürgősségi, az azért tényleg luxus lenne.
De csak védd a körülményeket, lehet ostorozni a bajokért a libsiket, a migránsokat, Sorost. Ha már Gyurcsány kiment a divatból.
görbetükör
@Eriksson: ja, és lehet még okolni a betegeket is, hogy mi a francnak akarnak orvost, pláne, gyógyulást annyian. A többség ha elpatkol, a helyzet mindjárt jobb lesz.
Nessy
@Eriksson: Ahogy a belgyógyászat is több szakterületre oszlik, úgy az idegosztály is. Ahogy az infarktus, úgy a stroke is más ellátást, nagyobb odafigyelést igényel az elején.
papa.49
@görbetükör: Akkor figyüzz e hónap 18. szemészeti ellátás kellett volna kapnom, Szolnokhoz tartozom, szemészorvos nincs az ügyeleten, a végén este 21.20 a Mária utcai klinikán vizsgálták meg a szemem, ez úgy 140 km, ahhoz ahol lakom, mert ugye olyan is kellett aki elvisz oda meg visszahoz ..
Eriksson
@görbetükör: 22:10 Mondom, hogy ne személyeskedj, mert az nem nyomatékosítja a mondandód.
@görbetükör: 22:12 Haladéktalanul el kéne menned aludni, már nagyon csapongnak a gondolataid.
görbetükör
@papa.49: Mi fél órányira lakunk a Honvéd sürgősségitől. Délbe vittek be, és éjjel kettőkor látott orvos. Ennyit a távolságokról.
görbetükör
@Eriksson: valld be, hogy nem tudsz mit válaszolni. Meg is értem.
papa.49
@Commenter: A László kórházban ő volt a trópusi betegségek, a kábító szeresek, osztályának főorvosa ...
Commenter
@papa.49: gyógyuljon a szemed! Jobbulást!
Eriksson
@Nessy: Tudom miről beszélek, volt hozzá "szerencsém". Mindkettőhöz.
papa.49
@görbetükör: Nem irigyellek érte gondolhatod ... Ez már maga a borzalom ...
Commenter
@papa.49: jó szakemberm vitathatatlanul. sosem értettem szakemberként hogyan állhatott be ilyen szutyok bagázs mögé
papa.49
@Commenter: Köszönöm .. Sajnos nincs semmi javulás majd 18. án kell visszamenni, és utána műtét ...
papa.49
@Commenter: Ezen én is elcsodálkoztam anno, de hát senki sem tökéletes ...
solidedge
Egy jó tanács. Aki a végét érzi ne vonuljon kórházba. Meg tud halni szép csendben egyedül is, nem kell ehhez a kórház segítsége.
karma1
@bencemacska: 20.58-ra: Hat tudod, Kedves, meg tudsz Te engem mindig lepni! Zacher FIDESZES??? Es megsem "vedett allat"?
Igaz, valamelyik nagyon okos kommentelotarsunk mar elore jelezte, hogy akkor kezdodik a NER vege, amikor a fideszesek egymast kezdik el kimarni a poziciojukbol.
Zacher azert letett valamit: a toxikologiat vezetni nem egy orom, es sohasem penzkeresos hely: ott aztan tenyleg mindig a nepesseg legaljaval sikerul talalkoznia.
Eriksson baratunk eleg erdekesen fogja fel a szitut, szerinte a surgossegire kell egy adminisztrativ vezeto, oszt jonapot. Hat vigyek be ot agyverzessel egy ilyen partkatona altal vezetett surgossegire, aztan meglatjuk, mit mondanak a hozzatartozoi az ellatassal kapcsolatban. Mert o akkor mar nem nagyon fog tudni beszelni magatol, ha egy ilyen helyre bekerul.
A vezetofoorvos ezredesi rangban (is) van, - nekem egy nagyon jo baratom, Takacs Misi alezredes volt kozvetlenul Zoltan prof alatt a fo plasztikai sebesz ott. Sajna, mar vagy 20 eve rakban elhunyt. Bar Zoltan prof ekkoriban (20-22 eve) mar nagyon zizi volt - egymas utan hozta a rosszabbnal rosszabb donteseket, Misi mindig ugy mondta, hogy o a Foorvos Igoriban (a Zoltan prof), mindenkit meg akar muteni...:o))
karma1
Majd amikor mindenki tudataig eljut, hogy ez a dontes NEM a honvedelmi miniszter hanem orban dontese volt, akkor mar tul keso lesz...:o(((
Commenter
@papa.49: de könyörgöm pszichiátriai szakorvosi vizsgája is van, ezért kérdeztem hogy ilyen elmeroggyantak közé hogy?...
Eriksson
@görbetükör: Mire kellene még válaszolnom? Amit akartam leírtam, te bajod, hogy nem tudsz értőn olvasni.
Commenter
@karma1:de hiszen Pálinkás József is ov döntése volt, barátfüléé. Ez is az nem bunkócsicskáé.
papa.49
@Commenter: Erre nem tudok válaszolni, hogy miért az ember kifürkészhetetlen ...
bencemacska
@Commenter: ma,22:11
Én csak a Péterfyről tudok. Ott volt az addiktológia vezetője. Ő a magyar addiktológia atyja. Mindenki csodálkozott, hogy miért pályázta meg a Honvéd sürgősségit.
Arra emlékszem, hogy olyasmit magyarázott, hogy minden sürgősségit összevonnak és a Péterfyből is odamegy az az osztály, amit ő vezetett. De aztán még egészségügyi minisztérium sem lett. Ő persze közben elindult, a Péterfy maradt. ez lett a vége.
Commenter
@papa.49: bánja már ő is. Lázár Ervin felesége ott lett félrekezelve a sürgősségin. Meg is halt. Ekkor szóltak be neki először. Most meg megszólalt a lelkiismerete, pár halál és az aneszteziológusok besokallása után...álmomban nem gondoltam volna hogy valaha is fideszes volt, bár más itt már nem kerülhet vezető poziciőba.
Eriksson
@karma1: karma kedves, hogy félreértés ne essék köztünk, ezt írtam:

Eriksson
@görbetükör: .nem szokott az ilyesmi gondozt okozni. Barki jo oda, nem feltetlenul kell jo orvosnak lennie. Eleg, ha a beosztottak ertik a dolgukat.
ma, 20:43

Nem hiszem, hogy egy osztályvezető főorvosnak kellene mindenkit ellátnia.
Commenter
@bencemacska: valódi eü miniszter sincs, nemhogy minisztérium a döntések itt csak orbáné.kormánya kontár bábokból áll.
papa.49
@Commenter: Nem volt eléggé magas a pártfogója !!!
Innentől ő már bukott ember, amíg ez a rend lesz ...
bencemacska
@Commenter: ma, 22:32
Nem ma fideszes, hanem 1994-ben indult fidesz színekben az önkormányzati választáson.
Azóta nagyot fordult a szélkakas!
Bár nem lehetett rossz viszonyban továbbra sem velük, mert akkor nem ő nyerte volna a Honvéd pályázatát!
Dr plágium
@lampa laz: 21:10-re Azért, mert nem miatta mentek el, hanem a körülmények miatt. Nem lehet megfelelő eszközök nélkül túlterhelt személyzettel biztonságosan gyógyítani, ráadásul a fizetésük is alacsony...Ők nem kapnak milliós fizetést mint az a sok féreg akik a parlamentben csak a saját juttatásaik emelését szavazzák meg.
Nessy
@Eriksson: Tudod, azért némi kis orvosi tudás nem árt, még ha csak "besorolja a beteget". Ami itt már a probléma és amiről ritkán szól a fáma. hogy aneszteziológus, baleseti sebész, képalkotó diagnózis leletező radiológus, neurológus, alapvetően szükséges, és a hozzátartozó szakasszisztens, szakápoló gárda.
Na, itt kezdődnek a gondok. Ahogy nem szeretném ha hathetenként egy mellkas sebész adná a szemembe az injekciót, úgy nem szeretném, ha adott esetben a törött bordámat egy szemész drótozná össze. Nem ok nélkül külön szakvizsga a sürgősségi ellátás, de mindenkor adott kell legyen a konzilium lehetősége a problémás esetekben. Ja, ez valamikor volt, sok - sok éve.
Nessy
@papa.49: Mit gyűjtöttél be te boldogtalan? Remélem, nem egy retina leválást!
papa.49
@Nessy: Üvegtest bevérzést, és nem javul, a Mária utcában a orvos megvizsgálta a szemem, mivel bele nem látott a vértől ultrahanggal, szerinte még nincs a retinának nagy baja...Szedem a gyógyszert rendületlenül, de nem javul, látom a vércseppeket meg azt is ahogy szétterül a látótérben... A látásom arra a szememre is megvan csak mintha egy ,,tüllfüggönyön,, keresztül látnák mindent, a színeket is jól látom, sajna ha nem jön rendbe műtét lesz a vége ...
Nem tudom elképzelni se mitől lett este még semmi bajom nem volt reggel mikor felkeltem már ilyen volt, nem emeltem nehezet, nem ment fel a vérnyomásom, se a cukrom...
Nessy
@papa.49: Drukkolok Neked! Sajnos ez is olyan AFT. "A fene tudja" eset. Lényeg, hogy a retina tartja magát, bár ma már az is műthető.
Kiegyeznék a te problémáddal, a pigmentes macula degenerációm helyett. :-(( Én sajnos záros határidőn belül egy szemmel nézem a világot. Te műthető vagy, és sikeresen. Kérlek, ha nem okoz gondot, privátban értesíts néha, hogy hogy állsz. Javulást! Nessy
papa.49
@Nessy: Köszönöm a jókívánságot természetesen igen értesítelek.
Nessy
@papa.49: Köszönöm! Isten fizesse! auuu! Megfertőzött a Kásler! :-))
görbetükör
@papa.49: Én is javulást, jobbulást kívánok mielőbb!
dr préditákor
akkó a minyiszter fog a doki helyett ügyelni?
szaboria1
A Honvéd kórház mindig katonai vezetés alatt volt és most is az alatt van. Mivel a kútvölgyit kivették a VIP kategóriából és a honvédhoz csatolták plusz kiemeltként tették sürgősségi ellátásra. Ide vezet amikor nem szakemberek döntenek a minisztériumba. Mivel ma már csak elenyésző a katonaság létszáma nem kéne, hogy a honvédség alá tartozzon ez az eü. intézmény.
szaboria1
@papa.49: Remélem sikerülni fog. Mert én bizony tudom milyen az amikor az ember szeme nagyon rossz lesz. Sajnos én már a bal szememre nem is látok de a jobb szememet tavaly Szegeden meg mentették. 54 év után szemüveget sem kell viselnem. Ép tegnap hallottam Fischer Ivánnak is levált a retinája műteni kellett.
szép új világ
Nem olyan régen az egyik szakorvosi rendelőben vártam a soromra. Mikor másfél-két órán keresztül senkit sem szólítottak be (mert az orvosnak be kellett ugrani egy műtéthez segítkezni) megszólalt mellettem egy nyugger korú banya és Gyurcsányt kezdte szidni, hogy ez is miatta van.
Na ezért nem lesz ebben az országban változás.
lampa laz
@Dr plágium: (23:05) értem a leírtakat, pont ezért másoltam be, h milyen aljasul reagálnak Zacher felmondására. Ahogy minden ellenük fellépővel tesznek, ellehetetlenítik majd és mindent rosszfényben tüntetnek fel körülötte az eddigi munkáját illetően is.
Kívánom az összes szemétnek, h ne legyen toxikológus a közelükbe, ha ellenanyagra lesz szükségük.
Eriksson
@Nessy: tegnap 23:06 Jó, jó. De, hogy jön ez egy éppen felmondott főorvos esetéhez?
Ne akard sugallni, hogy Zacher mindenhez értett, s ha ő nincs, mindez be fog következni amit itt felsoroltál.
vacsi
Zachert az első halálesetnél el kellett volna zavarni! Nem oda való!
Commenter
@Nessy: a szakorvoshiánynak már Esztergomban megvolt az eredménye. Hazaküldte a szívinfarktusos beteget az orvosnő, azzal h. csak fájdalma van. A beteg nem az utcán egy padon halt meg. Mo. 2018 nyara.
karma1
@Eriksson: Nem vitatkozni akarok veled, de a surgossegin mindennel fontosabb a jo diagnosztizalas. Es mar a mentoorvosoknal is. Itt egy mentoorvos 30 MASODPERCET kap az elso diagnozis felallitasara, es eszerint ertesitik a fogado korhaz surgossegi osztalyat, ahol eszerint keszulnek fel. Ez nem gyerekjatek, a mentos rendszer felelotlensege miatt felhalott egy gyerekkori baratom most mar 2 eve. Nem mindegy, hogy ki fogadja es HOGY a betegeket? Egy surgossegi osztalyra nem vezeto kell, hanem rengeteg szuper orvos. Es aki ezt a csoportot megis "vezetokent' tartja ossze, annak kell a legjobb orvosnak is lennie.
Egy adminisztrativ vezeto csak viszi a penzt a koltsegvetesbol, es koszonjuk, abbol mar eleg van - a fide$$nek koszonhetoen.
papa.49
@görbetükör: @Horizont: @szaboria1: Nektek is meg minden kedves ismeretlen ismerősnek köszönöm a jókívánságokat, szükségem is lesz rá azt hiszem !!!
Commenter
@Commenter: nem az utcán egy padon: az utcán egy padon
Eriksson
@karma1: Egyfelől igazad van, mindenkinek hatalmas felelőssége van az ellátásban, de amint írtam tegnap 22:44-kor

"Nem hiszem, hogy egy osztályvezető főorvosnak kellene mindenkit ellátnia."
karma1
@Eriksson: A mondatod mar elsore is ertheto volt szamomra, de Zachernak, mint egy fontos - ha nem a legfontosabb - osztalynak a mukodesere sok mindent ki kellett volna harcolnia, - igy a torvenyben lefektetett fizetesi tuloradijakat, es meg egy csomo mast is.
Valoban, nem neki kell szemelyesen mindenkit meggyogyitania, de amikor peldaul en kerultem be torott bokaval az Arpad korhazba, az engem akkor megmuto sebesz 36. oraja volt szolgalatban! HARMINCHATODIK oraja, vagyis masfel teljes napot volt mar akkor talpon, es az en szerencsetlen bokamat 4 es fel ora alatt rakta ossze, mikozben vegig hallottam, hogy hogy veszekszik egy monitorert, amin a szarra tort bokamat egeszeben lathatja. Kozben az aneszteziologus is keves volt (mar akkor is, pedig ez 22 eve tortent), es az epiduralas kezdett kimenni a testembol, ugyhogy kb. 5 percig ugy nyiszatoltak, hogy a fajdalmat ereztem. Mire talaltak egy aneszteziologust, aki vegre elaltatott.
Ha belekalkulalom az akkori korulmenyeket, meg a mostaniakat is, hat a hideg futkos a hatamon. (Sajnos, kozvetlen hozzatartozok tapasztaltak meg a magyar egeszsegugy osszes "aldasat". )
karma1
@Eriksson: Meg egy dolog: en eddig nem tudtam, hogy Zacher fideszes volt. Igy az eset szazszorta ijesztobb, mint azt egy laikus elkepzelheti.
Kepzeld el, hogy ez a korhaz a VIP korhaz, vagyis elmeletileg ennek a korhaznak van a legnagyobb budzseje, a legjobb orvosok dolgoznak ott, a legjobb felszerelessel, a legjobb elerhetoseggel. Itt kezelik a kormanytagokat is es a nem politikus prominens embereket is, mint a legjobban ellatott korhazban. Szoval ha a legjobban ellatott VIP korhazban ez a helyzet, akkor mi lehet orszagszerte?
Es a honvedelmi miniszterium cinikus kozlemenye: "ok csak kovetik a legalis eloirasokat" ... hat a nagy turost. Ok semmi mast nem kovetnek, csak orban basi eppan aktualis parancsat.
Mondom, az angol kiralynonek nincs akkora beleszolasa (sot, semekkora sincs), mint amekorra hatalmat orban szerzett e nyomorult kis orszag folott.
Ha most szeptemberben betartjak a szavukat, es bezarjak a 40 korhazat - hat mindenki kezdje el megismerni a gyogyteakat, a woo-doo-t, vagy menjen a felhazba a gazsi gyerek gyogyito kezei ala, de legalabb szerezzen be egy Tizparancsolatot, amit folakaszt az agya fole, mint kovetendo gyogymodot...:o((((
Eriksson
@karma1: Erre csak azt tudom mondani, hogy minden szerencse kérdése. Egy-egy eset kiragadásával nem bizonyítunk semmit.
Biztosan van olyan sztorid is, ahol minden flottul ment.

Zachernak semmi baja nem volt a posztjával amíg meg nem tudta, hogy nem hosszabbítják meg a szerződését. Addig körömszakadtáig védte a mundér becsületét és nem érdekelte különösebben sem a beosztottjai, sem a betegek problémái.

Egy réges-régi sztori jutott eszembe erről az egész herce-hurcáról. Egy sikeres menedzser valami piti dologgal zsarolni próbálta munkaadóját bízva abban, hogy ő pótolhatatlan. Amikor mégis kézhez kapta az obsitot, ő volt leginkább felháborodva, hogy micsoda dolog az ilyen. Attól kezdve ádáz ellensége lett mindannak, ami azelőtt az élete volt.
Az ilyen dolgok bizonyítják, hogy pótolhatatlan ember nincs, legfeljebb néhányan azt gondolják magukról.
Eriksson
@karma1: Nem hiszem, hogy releváns lenne Zacher doktor pártállása. Hány éves is? S addig amíg nem volt Fidesz, szerinted kinek gazsulált?
Felhívom a figyelmed, hogy van élet a Fideszen kívül is.
Ahogy írod, hogy a Honvéd VIP kórház, akkor mi baja lehetett a mi jó doktorunknak egyik napról a másikra? Nem hiszem, hogy az, hogy kirúgták volna a Fideszből.
S mint ahogy tegnap írtad, hogy nem is tudtad, hogy Fideszes volt, mára mitől lett az egyértelmű?
bencemacska
@Eriksson: ma, 09:41
Mielőtt messzemenő következtetést vonnátok le, közlöm, hogy én dobtam be a köztudatba, hogy "emlékezetem szerint" a Fideszt képviselte a budaörsi önkormányzatban 1994-'98 között. Mivel sokan csodálkoztak a közlésemen, utánakerestem és a Wikipédia is így emlékszik, tehát nem valószínű, hogy tévedtem.
Mivel Zacher állandó szereplője a médiának, sok mindent lehet tudni róla, de sok az ellensége is az ilyen embereknek.
Engem soha nem kezelt, nem is találkoztam vele, de az ismeretterjesztő tevékenysége mindig érdekelt, sok mindent tőle hallottam a toxikológiáról és a kábítószerekről.
Nagyon sokáig mentőzött, első munkahelye is a Honvéd kórház baleseti sebészete volt. 12 év baleseti sebész tevékenységét allergia miatt kellett feladnia. Onnan ment a Korányiba, ami később a Péterfy lett!
2014-ben csak visszament a Honvédba, de nem sebészként, hanem az SBO-ra. (Hogy odacsatolják a Péterfyt is, az csak maszlag volt!)
Nem igaz, hogy csak most keletkezett ellentét a főnökeivel, az tévedés. Nagyon kemény balhék voltak ott eddig is, amelyekből keményen kivette a részét. A jelenlegi helyzet viszont azt mutatja, hogy Hende és Simicskó nem volt olyan kemény, hogy szakításig menjen a dolog!!!
Commenter
@bencemacska: kösz az infót, bencemacska.Zacher főorvos úr mégiscsak az életre esküdött föl és arra hogy ne ártson. A fidesz ezzel szemben csakis a saját hatalmára "esküdött" föl, nem az emberek szolgálatára. Náluk a szolgálat a saját hatalmuk elvtelen kiszolgálását jelenti csak.Zacher doktort nem hende és simicskó utóda rúgta ki vagyis papíron ő, de a gyakorlatban orbán áll a döntés mögött.
bencemacska
@Commenter: ma, 12:07
Miután nagyon megosztottak voltak a vélemények, kénytelen voltam pár dolognak utánanézni, mivel lehet, hogy megcsal az emlékezetem, viszont nem akarok téveszméket hirdetni!
Azt sem tudtam, hogy egy orvos dinasztia ötödik generációját alkotják testvérével együtt, aki szintén orvos!
Commenter
@bencemacska: Azt sem tudtam, hogy egy orvos dinasztia ötödik generációját alkotják testvérével együtt, aki szintén orvos! Én ezt tudtam, meg pár kórház nevét ahol dolgozott. Hát ha már pszichiátria és addiktológia akkor ezerszer inkább ő, mint egy a betegeit megalázó, a szakmát lejárató csernus. Respekt Dr. Zacher Gábornak, ha későn is, de belátta, hogy ennek a hatalomnak a kiszolgálása számára (is) vállalhatatlan.
Eriksson
@bencemacska: Valóban sztárolták Zacher doktort, attól lett ilyen közismert. Vannak rajta kívül még jól képzett, remek orvosok, akikről a környezetükön és páciensi körükön kívül senki nem ismer. Ők a szürke eminenciások, akik csendben teszik a dolgukat, akikről senki nem beszél, nélkülük mégis szegényebb lenne a magyar egészségügy.
magyarbakancs
Sürgéségi osztályok fenntartásához rengeteg pénz,pénz,pénz kell.
És rengeteg jó szakorvos,nővér, és eszköz.
Ami nincs.
Tehát ami fenntarthatatlan azt nem kell erőltetni.
Milyen sürgéségi az ahol az osztály ügyeletes sebésze,belgyógyásza,urológusa,Neurológusa mászik le meg vizsgálni a beteget mint Balassagyarmaton is.
A sürgéségi osztályok kvázi ügy kellene működnie mint egy intenzív osztálynak.
Commenter
@magyarbakancs: aki akárcsak egy epizódot is látott a Vészhelyzet c. sorozatból az tudja ezt, még szakértés se kell hozzá. a sorozat készítői mögött neves orvosi orvosi szaktanácsadás állt. A sorozat atyja Michael Crichton maga is orvos végzettségű volt. Nemcsak a Honvéd sürgősségi osztályán van életben a vörös kód, hanem a teljes egészségügyben is. És nem tegnaptól.
görbetükör
@Eriksson: sajnos releváns egy ember pártállása, akkor is, ha orvos. Mert a hatalom erősen, eddigieknél erősebben diszkriminál. Nem látnak be hibát, élből azt mondják, amit te, hogy csak az ellenség vádaskodik.
Te magad is elfogult vagy, mert ha más pártállásu kritizál, akkor egyből véded a rosszat is. Ezért van, hogyha valaki fideszes, látva és elfogadva mindezt, akkor azzal más is előítélettel lesz. Ezért vagyok én párton kívüli, egyet sem csípek, mert az igazságot szeretem. És ha van kritika, akkor nem azt nézem, hogy ki mondja,hanem azt, hogy mennyi az igazság tartalma.
És az igazság az, hogy az egészségügy jelenleg veszélyezteti az emberek életét ahelyett, hogy gyógyítana. És lehet, hogy ez nem tetszik, de akkor a változtatáson, a jobbításon kellene lenni és nem pártellenes propagandának tekinteni.
De tudod te ezt, csak az érdeked mást diktál neked. Kár.
dr. prédikátor
@papa.49: tegnap 22.16 ra. Na a Mária utcai szemklinikáról megvan a véleményem!A körzeti szemészetről oda küldtek vizsgálatra tavaly juniusba.Augusztus végére kaptam időpontot,hát a vizsgálatról csak annyit hogy egy kalap szar volt az orvossal együtt.A vizsgálat végén kib... szot, avval hogy NEM TUD segíteni rajtam!!!Semmilyen papirt nem kaptam a vizsgálatról.Pedig kifejezetten kértem.Utána már Székesfehérváron voltam magánrendelésen.Két hét után Várpalotán már meg is műtött a főorvos asszony!!!Igaz ő nem kérdezett semmit csak a kezembe nyomta a beutalót.Mindezért ,illetve a vizsgálatért fizettem 9 az az 9 ezer forintot. Az ellátás Várpalotán pedig minden képzeletet felülmúlt.A legmesszebb menőkig elláttak, udvariasak előzékenyek és mosolygósak voltak a nővérek.de a műtős fiuk is .Hát ilyen is van,
papa.49
@dr. prédikátor: Hát én nem tudom amíg Gombán laktunk sokszor megfordultam ott a magam vagy a gyermekeim miatt flexelés, köszörülés, okán eddig ott rossz tapasztalat nem volt, majd meglátjuk mi lesz a végeredmény ...
magyarbakancs
@Commenter: Én elsősőrből nézem nap mint nap a magyar eü állapotát benne dolgozom.
Közös lónak túros a háta.
Egyéni eü. és egyéni nyugdíj számla.
ez a megoldás. Kórházak biztosító társaságok kezében legyen mint 1965-68 ig.
Volt az OTI,MÁV ,SZTK
Eriksson
@görbetükör: Sajnos, erősen benne vagyok az Eü. történéseiben. Fél évente a soros felülvizsgálatok miatt bejárok sokféle orvost, Ponciustól Pilátusig. Nemigen mondhatok rosszat egyikükről sem, pedig ha felsorolnám hánnyal vagyok kapcsolatban, igencsak meglepődnél. Igaz, én nem pesti vagyok, és nem a Honvéd kórház lát el.
S ha hiszed, ha nem, soha egyetlenegy sem kérdezte meg tőlem, hogy melyik pártra szavaztam.
Commenter
@magyarbakancs: Egyéni eü. és egyéni nyugdíj számla.porhintés volt, a manyup einstandolása után. A mai napig várunk rá, ahogy a söralátét-nagyságú adóbevallásra is. Ez a fidesz. Amit ígér annyit is ér. Üres frázisok, lózungok, hazugságok garmada.
magyarbakancs
@Commenter: össz társadalmi, és politikai akarat kell ami 12-15 év előkészítést igényel.
Amit úttanná semmilyen politikai párt nem mondhat fel csak 100%-os parlamenti egységgel.
Commenter
@magyarbakancs: azért volt már olyan a történelemben hogy egyik pillanatról a másikra robbant a helyzet.
görbetükör
@Eriksson: mondd magad szerencsésnek. Sajnos mi is sokat látunk orvost és mondhatom, vergődünk. Teljesen igaz, amit Zacher dühében mondott és azóta visszavont. "Az egyik leggázabb a magyar orvostársadalom, ami létezik."
Nem akarom részletezni a saját tapasztalatot, mert magánügy.
De ha csak abból indulsz ki, hogy amikor egy körzetorvos beutalt egy beteget vérmérgezés gyanújával, a beteget vérvizsgálat nélkül hazaküldték és Zacher véleményezte, hogy a körzetorvos szakmaiatlan, mert baromság a feltételezés. És amikor a beteg néhány nap múlva meghalt vérmérgezésben, nem látott be semmit, nem kért elnézést és nem érezte magát hibásnak. Sőt, fenntartotta a véleményét továbbra is. Ne érts félre, én messzemenően elismerem, hogy szakmailag toppon van, de a hozzáállása gyalázatos.
Talán annyit írnék saját tapasztalatból, hogy eddig a orvosok felületesen véleményeztek, diagnosztizáltak, meg sem hallva a saját elmondást. És saját erőltetésre, utánjárásra, maszek vizsgálatok elvégzésére kezd kialakulni a kép, a diagnózis és gyógymód. És ha az első orvosi utasításra hallgatunk, talán azóta már temető lenne az eredmény.
Én úgy vélem ,az igazán jó és rátermett orvosok már mind külföldön vannak, a maradék meg ilyen. Kivételek a már öreg orvosok, akik koruknál, egészségállapotuknál fogva kénytelenek maradni. No, ilyet kifogni az igazi szerencse.
görbetükör
@görbetükör: még valami. Az a véleményem, hogy a sürgősségin és általában az egészségügyben tényleg nem lehet jó és hatékony munkát végezni még akarattal sem. Azt is elhiszem, hogy Zacher éppen tucat más életveszélyes beteggel volt elfoglalva, azért nem marad ideje a tucat+1-re. De ezt el kellene ismerni és nem oda vagdalkozni, ahova éppen nem kellene. És minden vezető orvosról, aki nem állt ki annak idején Sándor Mária mellett a betegek érdekében, a körülmények javítását követelve - elmondható, hogy leköphető a diplomája, mert nem az emberekért vannak, mert elfogadják, hogy emberek halnak meg azért, mert senki nem javít a körülményeken. És ez nem pártállás függvénye!
Eriksson
@görbetükör: Ne haragudj, én tényleg a saját tapasztalatomból beszélek, s nem arról, ami kering a neten, vagy ezt hallottam, azt hallottam. Ha ez elfogultság szerinted, akkor az. Vagy én tényleg szerencsés vagyok, mert túlnyomórészt nem panaszkodhatok, legalábbis annyira nem, hogy földbe döngöljem az orvosokat.
Eriksson
@görbetükör: 13:14 Ebben nagyon egyetértünk.
Azzal, hogy Zacher doktor mindenkit okol ezért-azért, attól ő még nem lesz hótiszta.
S biztos vagyok benne, hogy nem állt ki Sándor Mária mellett. Sem ő, sem más főorvosok, akik esetleg tudtak volna a rendszeren változtatni, esetleg még saját hatáskörükben is.
bencemacska
@Eriksson: ma, 12:51
Az utolsó mondatodra: szerintem senkitől sem kérdezik meg, mert nem is az az orvos a lényeges, aki kezel, hanem aki irányítja a rendelő intézetet, vagy a kórházat. Tőle függ, hogy mit tud kiharcolni az intézményének
A mi kórházunk kemény fideszes kézben van, de még a Komáromy is megdicsérte valamelyik nap a rádióban. Most Kásler egy kissé beleköpött a levesbe, de reméljük a jobbik győz!
Eriksson
@bencemacska: 13:33 Akkor hogy döntik el, hogy kit kell rendesen kezelni, kit kell félre? Mert itt a hsz-okból az derül ki, hogy csak a Fidesz hívők pártolják az eü-t. Aki nem szidja az ellátást, az csak Fideszes lehet.
Komáromy az a hajléktalannak látszó háziorvos, aki elszegődött Karácsony árnyékkormányába miniszternek?
görbetükör
@Eriksson: bár nem nekem írtad, hogy aki nem szidja az egészségügyet, az csak fideszes lehet- hadd válaszoljak. Én is így látom. Mert tény az orvoshiány, tény a kisegítő személyzet hiánya, tény a műszerezettség lerobbanása, tény a kórházak horribilis tartozása.
Aki ezek után úgy véli, hogy az egészségügy a helyzete magaslatán lehet, az csak kormánypárti. Főleg, ha nem idehaza kezelteti magát betegség esetén.
Tudod, ha te mást is tapasztalsz, azért azt még neked is be kell látnod, hogy ez félelmetes szakemberhiány, ez a félelmetes alul műszerezettség és fizetésképtelenség a kórházak részéről a betegek életének veszélyeztetésével egyenlő.
Eriksson
@görbetükör: Biztos úgy van.
Bár nem állítottam, hogy az eü a helyzet magaslatán áll, csak annyit, hogy tőlem nem kérdezték még, milyen párti vagyok.
bencemacska
@Eriksson: ma, 13:47
Ő egy XII. kerületi háziorvos. Nem rosszak a megállapításai!
Én már láttam rendes, tiszta fidesz-irányítású kórházat is, meg koszos egyházit is!
A Honvéd Kórház meg akkora, hogy ott minden van. Álló, várakozó betegek a folyosón, akik egy részét 11-12 között hazaküldik, mert nem kerülnek már sorra, fegyveres katonák a bejáratnál, este 10-kor még a műtőben levő orvosok, stb.
Folyosón ácsorgó hozzátartozók, akikre időnként rákiált a robot, hogy álljon félre az útjából, mert ő osztja a gyógyszert!
Két évszázad egyben!
Commenter
@bencemacska:Ő egy XII. kerületi háziorvos. Nem rosszak a megállapításai! Miért, kásler hogy néz ki? Tök ápolatlan. Zsíros haj, szétdohányzott fogsor orvos létére. De nem is a külseje a lényeg. Ápolatlan külsejű embernek is lehet akár még szakember is, nem mindig az első benyomás a fontos. Sajnos kásler nemcsak ápolatlan hanem mint aranyköpései is mutatják szakbarbár is. És még hibbant is.
görbetükör
@Eriksson: nem is kell kérdezni, elég ha utalás történik erre, vagy arra. :D
Eriksson
@görbetükör: Viccelsz? Egy beteg ne politizáljon, egy beteg nyögjön. (ha bír). :)))
Yoda69
A 2 honap felmondasi idore jaro fizetest igy is kell fizetnie a munkaadonak. Zacher csak jobban jart.
görbetükör
@Eriksson: nézd, ha azt mondom, hogy felháborító, hogy valaki órákat üvölt a kórházi folyosón és egy orvos sem néz rá, ez már sajnos politizálás. Nincs menekvés, aki kritizál, arra ráfogják, hogy politizál.
Eriksson
@görbetükör: Olvastam egy esetről, amely pont ilyesmiről szól. A beteg ordítozik, a nővér mosolyogva nyugtatja. Mikor kérdik tőle, miért nem veszik előre, azt mondja: Mert mindig ezt csinálja. Esete nem sürgősségi, csak a szokásos felülvizsgálat. De azt hiszi, hogyha ide jön jajgatni, akkor hamarabb sorra kerül. Vannak itt valódi segítségre szorulók is.
Szóval így...
görbetükör
@Eriksson: hidd azt. Ne zavarjanak a tények. :) Legalább neked legyen jobb.
Eriksson
@görbetükör: Hogy nekem mi a jó és mi nem, az nem az újságok hangulatkeltő cikkein múlik. Javaslom, te is inkább magaddal foglalkozz, s ne mások kitalált, vagy igaznak vélt történeteivel. Nem tesz jót a pszichének.
görbetükör
@Eriksson: az ember egyedül semmi. A többi emberrel összefogva tud csak ötről a hatra jutni. De az oszd meg és uralkodj elvet tudom, mostanában kezdik kötelezővé tenni. Gondold meg, kinek milyen tanácsot is adsz. :)
Eriksson
@görbetükör: Csak a jóindulatomról szerettelek volna biztosítani a tanácsommal. Nálam bevált.
Csak azokat lehet megosztani, akik hagyják magukat. Légy bölcs és bízz magadban, a magad józan ítélőképességében.
Lepényleső
...s innentől kezdve nincs sorban állás,hálapénz előre? Van kellő orvos,ápoló,kisegítő személyzet,
akik fizetésükből megélnek? Van felszerelés,fogyóeszköz garmadával,s ki tudja még mi mindenre gyógyír ez így-lehet a miniszter úr elégedett önmagával? Eddig,hogy erre miért nem jött rá
nélkülözhetetlen drága stábjával?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.