Vekerdy Tamás gyermekpszichológus a Zooonak mondta el, hogy már az ’50-es években is fegyelmit kapott mert kifejezte ellenérzését az ilyen jellegű katonai ismeretek terjesztése ellen. – Pacifista vagyok, így ezt a tantárgyat merő ostobaságnak tartom. Nincs szükség ilyesmire az iskolákban. Máshol propagálja magát a honvédség – közölte a portál érdeklődésére a gyermekpszichológus. Mint a 444 nyomán ma mi is megírtuk, a honvédelmi ismereteket holnaptól tanítják az országnak abban az 54 középiskolájában, amely csatlakozott az úgynevezett Honvéd Kadét Programhoz. A tantárgy keretében a fiatalok sok egyéb mellet megtanulhatják, melyek a pontos lövés feltételei, miként kell bánni a hadifoglyokkal, hogyan kell ellátni a sérült katonákat a harctéren, sőt még azt is, hogy mifélék a biológiai fegyverek tölteteként alkalmazható mikroorganizmusok jellemzői.

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@Manhattan: Nem, nem ostobaság. Ezek soha nem csinálnak ostobaságot, mindenütt valami aljas szándék mozgatja őket. Az ő aljas szempontjaik alapján ez mind mind okosság.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
@Manhattan: primitívség a köbön. Ezt azoknak kellene csak tanítani akik katonai oktatásban vesznek részt, katonai pályára készülnek. A kisdiákoknak modern állampolgári, gazdasági és szociális ismeretekre lenne szükségük a megfelelő szinten. De mit várunk egy fasisztoid kormánytól aki épp 80 évvel próbálja meg visszaforgatni a történelem kerekét? Mit várunk ott ahol egy némethszilárd honvédelmi államtitkár lehet. Amúgy meg fejétől bűzlik a hal, ez esetben is!
RonaGyuri
mivel ostoba emberek találták ki, így ez természetes! =))
Peller Anikó
@Manhattan: Nem, nem ostobaság. Ezek soha nem csinálnak ostobaságot, mindenütt valami aljas szándék mozgatja őket. Az ő aljas szempontjaik alapján ez mind mind okosság.
Manhattan
@Peller Anikó: Felelőtlenség ilyen fiatalok kezébe fegyvert adni. de, ha egyszer a vezérnek ilyen degenerált gyermeteg víziói vannak ! Csak azon csodálkozom, hogy a túlfizetett hűbéresei még mindig kiállnak mellette. Igaz hogy nekik is végük lenne, ha megpusztulna.
emerencia
A hetvenes évek elején ifjúgárdistaként még megpróbáltak minket megtanítani a honvédelmi ismeretekre de nekem nem tetszett a légkör, így még az elején kiléptem. Végül kiderült, hogy a gárdisták legfőbb feladata a menetdalversenyeken való aktív részvétel. 1986-ban a csernobili katasztrófa ébresztett rá bennünket, hogy jó lenne tudni valamit pl. arról, hogy atomtámadás esetén mit kell tennünk. Önszorgalomból utána néztünk de olyan valószínűtlen volt egy esetleges fegyveres konfliktus kitörése az életünkben, hogy komolyabban nem foglalkoztunk vele. Az orbáni gyűlölködő, megfélemlítő, háborúra hajazó politika miatt viszont így idősen, hatvan felett már nem vagyok olyan biztos benne, hogy a jövőben biztos, hogy mindig béke lesz hazánkban. :-((((((((((((((((((
justhpeter
Bár csak ez lenne az egyetlen ostobaság. De csak ostobaság van, semmi más.
papa.49
Csak arra se gondoltak, hogy a fegyver egyszer akár ellenük is fordítható lesz !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.